[13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

Re: דרים ת'יאטר 11 - 13.09.2011 - A Dramatic Turn of Events

שליחה על ידי YtseJam »

erezcarmel כתב:אוקייייי, נחמד. עדיין מעכל את הסינגל הזה.
אני אשמע אותו כמה ימים רצוף ואחליט אם אני אוהב או לא.

בכל מקרה, לא נראה לי שזאת אחת מהפצצות של האלבום. אולי רק השיר פותח.
זה באמת השיר הפותח של האלבום, אגב. :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

איזה סאונד אדיר הולך להיות לאלבום הזה, ממש מרענן לשמוע את זה, כולל גם את הבס של מיאנג. ידעתי שהעזיבה של פורטנוי רק תעשה טוב ללהקה!!!
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

הליריקה נשמעת כמו של לאברי.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

PRO's:
1. שיר חדש, hell yeah.
2. ליריקה "אידאולוגית", אחרי ההתמקדות הטוטאלית באירועים פרטיים בBC&SL. בעיני זה מבורך.
3. משהו שמאוד הפריע לי בכמה אלבומים האחרונים ועכשיו הוא די סבבה: הייתה הרגשה של חוסר-שילוב (אם יש מושג כזה) בין בחלקים הכבדים לרגועים, הפעם ההרמוניה זורמת יותר.

CON's:
1. מבחינה קונספטואלית, השיר הזה ספציפית לא מביא בשורה חדשה עם לכתו של פורטנוי. כלומר הסגנון נשמר כמעט בשלמותו, למעט שינויים הפקתיים. מבחינתי זה לא חורץ את גורל האלבום, אבל אני בהחלט מצפה לכמה שירים "שלא שמענו".
2. שיר חדש של דרים זה תמיד מין משחק פסיכולוגי כזה של התרגשות בלתי רגילה ביחד עם הפחד העצום שזה יישמע כמו הדברים הקודמים שהם עשו, שבסוף ננתח את השיר הזה בפרספקטיבה נכונה והוא יישמע כמו... עוד שיר.

בקיצור - :?:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בקיצור, שיר מעולה. יש פה השפעות מסיקס דגריס, אימג'ס, סינס וליקוויד טנשיין וביחד זה נשמע פצצה. השיר זורם מצוין, גם המעברים לא נשמעים מאולצים. ושוב אחזור על עצמי, הסאונד נשמע חי ומצוין , אין ספק שנעשתה פה עבודת הפקה משובחת וזה רק מראה עד כמה פורטנוי הפריע באלבומים האחרונים עם השטויות שלו.
Yotaml
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Yotaml »

אגב, אני היחיד שהדקה 1:01 מזכירה לו את פול מי אנדר? עם התופים, והגיטרה ובכלל הליווי של הקלידים.
אייל_עמיר
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי אייל_עמיר »

אני חייב לציין שאני בשמיעה רביעית כרגע וכולי צמרמורות. זה השיר הכי טוב ומרגש של דרים ת'יאטר מזה שנים. כתיבה פשוט יפהפיה - מיוחדת, אדג'ית, ולא נשמעת מאולצת לשניה. הגרוב פשוט נפלא, ומשהו מרגיש כ"כ אורגני בשיר. המיקס של אנדי וולאס פשוט מהמם לדעתי (למרות שברור שהדחיסה של יוטיוב קצת משמידה אותו), והלהקה נשמעת עדכנית ורלוונטית יותר מאי פעם. בעיני זה חזרה לימים הגדולים של סיקס דגריז.
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

טוב אז בתור שיר פתיחה לאלבום ובתור סינגל זה טוב מאוד. אפשר להרגיש שיש שינוי בכיוון שדרים לקחו הפעם, וזה בהחלט יוצר אצלי ציפיה.
אמנם בשנים האחרונות כל פעם שדרים הוציאו אלבום הם הבטיחו שהוא יישמע "כבד אבל עם הסאונד הקלאסי של דרים ת'יאטר" וזה לא ממש יצא ככה, הפעם זה באמת נשמע לי נכון. זה כבד אבל באמת מזכיר את הסאונד של Images and Words כמו שלאברי אמר.

מייק מאנג'יני - לדעתי דרים עשו את הבחירה הנכונה, כי הוא באמת נשמע מתאים ללהקה מאוד - הברייקים והמעברים שלו וכו' מתאימים מאוד גם לשיר וגם למה שאפשר היה לצפות שיהיה בשיר של דרים (עם פורטנוי).

כן, אז אני חושב שבכללי אפשר להיות מרוצים :)
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
Yotaml
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Yotaml »

אייל_עמיר כתב:אני חייב לציין שאני בשמיעה רביעית כרגע וכולי צמרמורות. זה השיר הכי טוב ומרגש של דרים ת'יאטר מזה שנים. כתיבה פשוט יפהפיה - מיוחדת, אדג'ית, ולא נשמעת מאולצת לשניה. הגרוב פשוט נפלא, ומשהו מרגיש כ"כ אורגני בשיר. המיקס של אנדי וולאס פשוט מהמם לדעתי (למרות שברור שהדחיסה של יוטיוב קצת משמידה אותו), והלהקה נשמעת עדכנית ורלוונטית יותר מאי פעם. בעיני זה חזרה לימים הגדולים של סיקס דגריז.
הייייייי אייל עמיר! השיר החדש שלכם מעולה
סמל אישי של משתמש
jesters_tear82
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי jesters_tear82 »

מעולם לא הייתי אחת שנכנסה לניתוחים הטכניים ואחרי האזנה אחת בלבד אפילו לא
כל המילים נקלטו עדיין, רק חייבת לומר שיש לשיר הזה וייב נהדר שמשך אותי פנימה
מהשניה הראשונה ומאותו רגע לא הפסקתי לקפוץ ולנפנף בהתרגשות.. אחחח כמה שאני אוהבת
את הלהקה הזו :cheers:

ובתור שיר פותח הוא ממש נותן את הקצב הראוי והרצון בעוד ועוד - ועוד!
I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

כבר בשמיעה ראשונה היה קטע נתפס לי בראש והוא נשמע כאילו הוא נלקח משיר אחר של דרים, לא ברור איזה.
זה 2 השורות שלאברי שר בסוף 2 הבתים הראשונים.

ומצד שני, הפזמון מצויין.
אייל_עמיר
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי אייל_עמיר »

הייייייי אייל עמיר! השיר החדש שלכם מעולה
תודה, יותם! :)
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

זה הברייקים והמעברים של פטרוצ'י אם כבר, שכן הוא מי שהיה אמון על כתיבת המוזיקה-תופים. מנג'יני רק ניגן (לרוב). :P
seby
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי seby »

השיר סבבה, אבל לא ממש מחדש משהו. ידעתי שזה יהיה שיר לא מפוצץ יותר מדי, רייט איי פאסג' כזה (אפילו אותו זמן), אבל אני מצפה להרבה יותר מהדיסק, בעיקר לשירים שמשלבים סגנונות ושהדיסק יהיה מגוון ולא רק בכיוון אחד.
בנוגע לתיפוף, אז שומעים שזה לא מתופף שכתב את הקטעים, כי יש הרבה חזרות ואין גיוון רב מדי מבחינת משחק המצילות, משהו שאין הרבה שטובים ממייק בזה. גם קצת גרוב חסר לטעמי בחלקים הכבדים, אבל אולי זה משמיעות ראשונות. עדיין התיפוף מצויין, אבל צריך לשמוע את כל הדיסק.

קייצר, עדיין אחלה שיר, אבל צריך לשמוע את כל הדיסק...

מחכה להופעה...
נערך לאחרונה על ידי seby ב ד' יוני 29, 2011 4:43 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

מסכימה שיש ווייב נהדר לשיר, נותן תחושה טובה בנוגע לשאר האלבום. חייבת להודות שנורא פחדתי להתאכזב.
הסאונד מאוד דרימיסטי, גם אני הרגשתי שהרבה קטעים נשמעו כמו תזכורת של משהו שהם עשו בעבר רק שלא יכולתי לשים בדיוק את האצבע על כך ולומר איזה שיר זה מזכיר לי.
מנג'יני נשמע מעולה, רודס נתן סולו מקסים של פסנתר נקי (יהיי!). השיר לא קיצ'י מדי. הוא נשמע מאוד דרים אבל הוא גם לא נותן הרגשה שהם חוזרים על עצמם. מה שכן, דווקא מלאברי לא נפלתי. הוא נשמע די רגיל והמנגינה עצמה של השירה הייתה בעיניי החלק הכי פחות מעניין בשיר.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

תמיד בשמיעה ראשונית כל שיר יכול להיות או מדהים בטירוף או "לא נפלתי מהכסא" ואז אחרי כמה שמיעות נוספות שתיהם יכולים להתהפך. אבל מה שכן..יש משהו מרענן בשיר. בדקה הראשונה ,הרגשתי מן "שחרור" כזה מפורטנוי ..כל התופים והפרקשן בפתיחה נשמעת מנג'ינית ולא פורטנוי שזה מבורך -משהו חדש לאוזן. אח"כ הם כבר חזרו לסאונד שאני רגיל ...שזה לא חס וחלילה משהו רע -כמו שאמרו יש תחושה של סיקס דגקריז,אימג'ס,סינס..ובשבילי ,הכי חשוב ליקוויד :) באוויר. את האמת שגם יש עדיין משהו אפלולי בסאונדים של רודס שדי מזכירים לי את antr שזה שיר שאהבתי בגללל הכבדות שלו.
בקיצור אחלה של שילוב בין כל הדברים ושיר מושלים לסינגל.
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
sagi
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי sagi »

אם לזה התכוונת' השתי שורות ב-4:50 לי מאד מזכירות שתי שורות מ-ACOS, עם טוויסט קטן:
Oh come let us adore him
Abuse and then ignore him
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

טל רודס כתב:הסאונד נשמע חי ומצוין
מסכים, השיר נשמע פשוט מעולה.
וכמו אחרים פה שאמרו, למרות שפקפקתי במה שלאברי אמר על זה שהאלבום חוזר בחלקו ל-I&W, ישר כששמעתי את השיר פעם ראשונה הוא מאוד הזכיר לי סוג של שילוב בין SDOIT ל-I&W. בבת אחת ההתלהבות מדרים חזרה לי בטירוף! אני ממש שמח שזה השיר שנקבל בהופעה בארץ ואני שמח לומר שאפילו ששמעתי את השיר רק 4 פעמים עד עכשיו, יש משהו אחד שאני יכול לומר בבירור: לדעתי, הוא יותר טוב מכל סינגל שדרים הוציאו בשנים האחרונות.
אני חייב לומר, ליפני שהשיר יצא אמרתי לעצמי "אוקי, אל תצפה ליותר מידי, זה בטח יהיה שיר בסגנון של A Rite of Passage, Constant Motion, Forsaken", אבל הופתעתי לטובה! אני גם שמח שהם הורידו קצת מהמטאל, השיר נשמע מאוד מרענן בין היתר בגלל האיזון שבו וזה שהוא לא נוטה לכיוון אחד יותר מידי. אני חושב שאם תסתכלו על הסינגלים של האלבומים האחרונים, הם היו או יותר מידי מטאל או יותר מידי קיטצ'יים, פה זה לא קורה (האמת, רק אני מופתע שזה יוצא בתור סינגל? הוא נשמע מאוד לא-סינגל'י).
מה שכן, מצד אחד זה טוב שהם חזרו לסאונד כזה, מצד שני זה מרגיש קצת בטוח מידי, אין פה שום "סיכונים" - אבל היי, זה רק הסינגל ובטח הם רצו להראות "אנחנו עדיין אותה להקה" ואני מתאר לעצמי שגם אם יש שיר באלבום שהוא לגמרי שינוי מהסגנון הרגיל שלהם הם לא היו משחררים אותו כסינגל כדי לא להפחיד את המעריצים, וכבר למדתי שבאלבומים של דרים הסינגלים הם כמעט תמיד בין השירים הכי פחות טובים באלבום, ויודעים מה, אם OTBOA (תתרגלו ;) ) הוא הנקודה הנמוכה של האלבום, אני לא יכול לחכות לשאר השירים.

הא כן - ואם התמונה ששם זאת העטיפה של האלבום (ואני מתאר לעצמי שזאת כן העטיפה), היא מכוערת, ובכלל לא מתאימה למוזיקה של דרים. סורי. נראת מאוד חובבנית, כמו כל הלהקות פרוג רוק/מטאל האלמוניות האלה שעושות עטיפות לא קשורות-יעני-אומנותיות.
sagi
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי sagi »

הא כן - ואם התמונה ששם זאת העטיפה של האלבום (ואני מתאר לעצמי שזאת כן העטיפה), היא מכוערת, ובכלל לא מתאימה למוזיקה של דרים. סורי. נראת מאוד חובבנית, כמו כל הלהקות פרוג רוק/מטאל האלמוניות האלה שעושות עטיפות לא קשורות-יעני-אומנותיות.
נראה כאילו מקדונלדס הספונסרים החדשים שלהם...
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

:haha: :haha:
שלח תגובה