[רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
Re: [רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה
בתכלס, יש לי הרגשה שאם פטרוצ'י היה זה שעוזב, האשמות האלה היו מופנות אליו...

- Dead
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
הגעתי למסקנה שאני לא הייתי רוצה שפורטנוי יצטרף ל-A7X כמתופף קבוע.
בהתחלה נורא התלהבתי מהרעיון הזה, אבל לאחר שחשבתי על זה לעומק, נראה לי שהשילוב הזה פשוט לא יעבוד מכמה וכמה סיבות. אני גם לא חושב שפורטנוי מתאים להם, לא מבחינה מקצועית כמובן, אלא מבחינת האישיות שלו ושלהם.
בהתחלה נורא התלהבתי מהרעיון הזה, אבל לאחר שחשבתי על זה לעומק, נראה לי שהשילוב הזה פשוט לא יעבוד מכמה וכמה סיבות. אני גם לא חושב שפורטנוי מתאים להם, לא מבחינה מקצועית כמובן, אלא מבחינת האישיות שלו ושלהם.

- ilai fields #7
- דרימיסט-על
ברור שלא... אני לא חושב שיש מעריץ של דרים שרוצה שהוא יהיה המתופף הקבוע שלהם.

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
גם פורטנוי לא באמת רוצה, הוא פשוט חשב שהוא יכול לרקוד על שתי חתונות במכה אחת, גם "להקפיא" את דרים ת'יאטר כמה שבא לו, וגם להמשיך ולעשות עוד כסף (ממש רחמים עליו) בלהקה אחרת.
- Dead
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
האמת שלאו דווקא התכוונתי ספציפית למעריצי דרים ת'יאטר שרוצים לראות אותו אך ורק בדרים, אלא לגבי הדמות של פורטנוי באופן כללי.ilai fields #7 כתב:ברור שלא... אני לא חושב שיש מעריץ של דרים שרוצה שהוא יהיה המתופף הקבוע שלהם.
A7X צריכים מישהו בגילם, שחי את סיגנון החיים זהה לזה של שאר חברי הלהקה. A7X רגילים לעבוד עם מפיקים באולפן ומייק רגיל להשתלט על כל דבר שזז, אז קשה לי לראות איך הם מסתדרים יחד באולפן ההקלטות. מייק בעצמו אמר שהיה לו יחסית קשה ומשונה להקליט את Nightmare כי אמרו לו מה לעשות, למרות שמלכתחילה הוא ידע למה קראו לו. בקיצור נראה לי ברור על מה אני מדבר.

- Rysher
- דרימיסט שרוף
בואו ניתן לספקולציות והתחזיות האישיות להתבהר עם הזמן...זה לא רלבנטי כרגע.
לדעתי האלבום הקרוב הוא המבחן החשוב הראשון מבין שניים: במבחן הראשון הלהקה צריכה להוכיח שהם מסוגלים לכתוב להלחין ולהפיק אלבום גם בלי פורטנוי - באיכות שלא נופלת מהאלבומים הטובים שלהם.
באלבום הבא, אם יהיה - המבחן השני הוא אם הם מסוגלים להכניס גם את המתופף החדש לתוך מעגל היצירה וההפקה ועדיין לשמור על הרמה שלהם, ועל מה שהופך את המוזיקה שלהם לדבר שהביא אותם למעמד הגבוה
שאלבומים כמו I&W, SFAM, Awake ואוקטבאריום הביאו אותם.
זה מה שבאמת חשוב...זה לגבי מה שחשוב מבחינת הלהקה.
מה שחשוב לגבי פורטנוי בנפרד מהלהקה הוא אם הוא יתאקלם בA7X ויכנס למעגל היצירה מבלי לשנות את האופי שלהם כמו שהוא שינה את האופי של דרים ת'יאטר, או שאם הוא לא יתאקלם מה הוא יעשה עם עצמו
מעבר לטראנסאטלנטיק ופרוייקטים מזדמנים.
ובכל זאת, אני לא מכחיש שיש קשר מסוים בין מה שיהיה עם הלהקה לבין מה שיהיה עם פורטנוי.
אם הלהקה תצליח בלעדיו לא נראה לי שהוא הולך להיתדפק על דלתות הסטודיו שלהם ולהישאר בחוץ.
אם הלהקה לא תצליח בלעדיו וגם הוא לא יצליח למצוא את עצמו בA7X הוא יחזור מאוד מהר
לדעתי האלבום הקרוב הוא המבחן החשוב הראשון מבין שניים: במבחן הראשון הלהקה צריכה להוכיח שהם מסוגלים לכתוב להלחין ולהפיק אלבום גם בלי פורטנוי - באיכות שלא נופלת מהאלבומים הטובים שלהם.
באלבום הבא, אם יהיה - המבחן השני הוא אם הם מסוגלים להכניס גם את המתופף החדש לתוך מעגל היצירה וההפקה ועדיין לשמור על הרמה שלהם, ועל מה שהופך את המוזיקה שלהם לדבר שהביא אותם למעמד הגבוה
שאלבומים כמו I&W, SFAM, Awake ואוקטבאריום הביאו אותם.
זה מה שבאמת חשוב...זה לגבי מה שחשוב מבחינת הלהקה.
מה שחשוב לגבי פורטנוי בנפרד מהלהקה הוא אם הוא יתאקלם בA7X ויכנס למעגל היצירה מבלי לשנות את האופי שלהם כמו שהוא שינה את האופי של דרים ת'יאטר, או שאם הוא לא יתאקלם מה הוא יעשה עם עצמו
מעבר לטראנסאטלנטיק ופרוייקטים מזדמנים.
ובכל זאת, אני לא מכחיש שיש קשר מסוים בין מה שיהיה עם הלהקה לבין מה שיהיה עם פורטנוי.
אם הלהקה תצליח בלעדיו לא נראה לי שהוא הולך להיתדפק על דלתות הסטודיו שלהם ולהישאר בחוץ.
אם הלהקה לא תצליח בלעדיו וגם הוא לא יצליח למצוא את עצמו בA7X הוא יחזור מאוד מהר
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
- Rysher
- דרימיסט שרוף
אני מניח שתסכים איתי שמאופי פרוגרסיבי מאוד בSFAM ו-6DOIT הלהקה הפכה לבעלת אופי פחות פרוגרסיבי ויותר מטאליסטי בSC וב BC&SL, ונראה לי שיש כמעט קונצנזוס בין חברי הפורום
לגבי מי ומה משך לכיוון המטאליסטי לאורך השנים
לגבי מי ומה משך לכיוון המטאליסטי לאורך השנים
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
יותר מטאל לא אומר פחות פרוגרסיב...
ההתחלה של The count of tuscany, הפתיחה האינסטרומנטלית של in the presence of enemies, השבירות האדירות ב- the dark eternal night... אני יכול להמשיך כל היום.
ההתחלה של The count of tuscany, הפתיחה האינסטרומנטלית של in the presence of enemies, השבירות האדירות ב- the dark eternal night... אני יכול להמשיך כל היום.

- avrahamshuk
- דרימיסט-על
נו באמת עילי... אתה חושב שאתה יכול להשוות את הפרוגרסיביות של שלושת האלבומים האחרונים ל Awake, I&W, SFAM???
ברור שדרים לא הפכה למטאליקה, אבל בהחלט המקום של הפרוגרסיב נמצא בנסיגה בשנים האחרונות.
ברור שדרים לא הפכה למטאליקה, אבל בהחלט המקום של הפרוגרסיב נמצא בנסיגה בשנים האחרונות.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
- Rysher
- דרימיסט שרוף
+1avrahamshuk כתב:נו באמת עילי... אתה חושב שאתה יכול להשוות את הפרוגרסיביות של שלושת האלבומים האחרונים ל Awake, I&W, SFAM???
עילי, באלבומים האחרונים הם הפכו ממטאל פרוגרסיבי לפרוגרסיב מטאלי

-
- בריל!
דרים בהחלט הפכו ליותר מטאל ופחות פרוג, אבל זה גם בגלל הדרישות של הקהל הצעיר יותר. הפרוג מטאל הישן, זה של אווייק ושל אימג'ס ושל להקות כמו שאדו גאלרי ואייס אייג', זה פרוג שנעלם מהעולם. הוא היה ונגמר ואי אפשר לטחון אותו כי זה יגמור את הלהקה.
אבל, וזה אבל ענק, אפשר לעשות אלבומים יותר כבדים ופחוץ בנאלים. לא צריך לחקות להקות כמו מטאליקה או מיוז כדי להיות מודרנים. אפשר לקחת את המוזיקה למקומות אחרים ולהישאר אותה להקה- אפשר לראות את זה אצל ראש למשל. להקה שמעולם לא התפשרה, ועד היום ממשיכה להוציא מוזיקה משובחת (גם אם לא פרוצת דרך).
מייק הוא יותר השפעה ברמה של ההפקה ושל הסאונד, ופחות השפעה ברמה של ההלחנה באלבומים האחרונים, ולכן העזיבה שלו לא תשנה את צורת הכתיבה המוזיאלית של הלהקה.
אבל, וזה אבל ענק, אפשר לעשות אלבומים יותר כבדים ופחוץ בנאלים. לא צריך לחקות להקות כמו מטאליקה או מיוז כדי להיות מודרנים. אפשר לקחת את המוזיקה למקומות אחרים ולהישאר אותה להקה- אפשר לראות את זה אצל ראש למשל. להקה שמעולם לא התפשרה, ועד היום ממשיכה להוציא מוזיקה משובחת (גם אם לא פרוצת דרך).
מייק הוא יותר השפעה ברמה של ההפקה ושל הסאונד, ופחות השפעה ברמה של ההלחנה באלבומים האחרונים, ולכן העזיבה שלו לא תשנה את צורת הכתיבה המוזיאלית של הלהקה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Rise up and take the power back!!!
- Dead
- דרימיסט שרוף
- יצירת קשר:
טוב, עכשיו ראיתי מה קרה בפורום של פורטנוי לאחרונה ובא לי להקיא מרב גועל
.
אני אמנם פספסתי את כל האקשן, אבל הנה איזה בחור סיכם את הכל
זה מהפורום של ג'ורדן

אני אמנם פספסתי את כל האקשן, אבל הנה איזה בחור סיכם את הכל
אני שמעתי את כל הראיון ובאמת שג'יימס אמר הרבה מילים טובות על מייק. אבל יחד עם זאת זכותו וזכות שאר חברי הלהקה שנשארו להמשיך הלאה וכל מה שמשתמע מכך. מה זה החרא הזה שפורטנוי עושה? כמו פאקינג ילד קטן!!!I'll give a summary of how things went because this is leading to a lot of misunderstanding between many fans and MP himself.
Blabbermouth posted an article sensationalizing certain bits of what James said in an interview. It said that JLB is not sad at all by MP's leaving.
Except if you listen to the 1 hr + interview James said many good things about MP and was very respectful called MP his brother for 20 yrs and many other respectful things.
MP probably misunderstood the context of BB's headlines and mentioned that he can't support JLB's tour announcement while James is being disrespectul. MP also mentioned on the DT.net website everything about him was removed. Except that it wasn't, it was just moved and all the stuff is still there on the website.
So I post this just to clear some things out. It's getting out of hand because the context is getting lost on a lot of people and many are assuming too many things.
זה מהפורום של ג'ורדן
on MP.com forum...MP have left a message and after remove the thread:
"I was willing to ignore that the DT guys insisted all MP-related stuff be removed from DT.net....but then on Monday, reading the Blabbermouth headlines with James insensitively proclaiming they are "not sad at all" about my departure from DT, I cannot in happy standing "promote" his solo tour....
I am so sad it's come to this, but I am even more shocked and hurt by James' completely disrespectful quote......
MP"

- NamelessATM
- דרימיסט-על
אני ראיתי את ההודעה בפורום כשהוא פרסם אותה (הוא הגיב ישר אחרי שהאיש פתח את הנושא, ממש התגובה הראשונה) ואחר כך היו איזה 3 עמודים של אנשים שהגיבו וברובם בעמדה שמייק סתם הוציא דברים מההקשר ושהוא צריך לשמוע את הראיון המלא. כנראה שמייק לא יכל לענות לזה אז הוא מחק את הנושא. האמת, גם אני כשראיתי את התגובה שלו חשבתי לעצמי שהוא סתם נשמע כמו ילד קטן וכמעט נראה שהוא בכוח מנסה לחפש בקטנות דברים שדרים עושים/אומרים נגדו כדי שהוא ירגיש יותר טוב או משהו כזה בקשר לעזיבה שלו.
אני לא שמעתי את הראיון המלא אבל האמת, גם אם זה לא היה מתוך ראיון של שעה שבו ג'יימס אמר על מייק דברים טובים ודיבר בצורה מסוימת שככה מבינים את הכוונה שלו וכו', גם אם זה היה הראיון כמו שהוא, אני לא מבין, מייק מחליט לפרוש מהלהקה ואז רוצה שהם יהיו עצובים לעד ויגידו בכל ראיון "כן, אנחנו מאוד עצובים... אף מתופף לא יוכל להחליף את מייק בצורה טובה כמו שהוא עשה ולמלא את המקום שלו... אנחנו לא בטוחים לגבי העתיד והוא לא ורוד : ( ".
סבבה, הם אמרו בהרבה מקרים מאז העזיבה שלו שהם כן מרגישים עצובים בגלל זה, אבל יאללה הידיעה התקבלה כבר ליפני חודש והגיע הזמן לזוז, הוא לא יכול לצפות מהם להתקע באותו שלב עד שהוא יחזור. זה מובן מאליו שמעכשיו זה מה שהם יגידו כי הם צריכים גם בלי קשר לעצמם, לגרום לתחושה בקרב המעריצים שהם בטוחים לגבי העתיד, הם לא יכולים לגרום להרגשה שבלי מייק הם פחות טובים/בטוחים או שמחים או כל דבר (במיוחד כשהוא זה שעזב).
ומייק באמת צריך להפסיק לקרוא את כל הדברים האלה, כמה זמן הוא ימשיך להתעלק על כל דבר שיוצא מהפה של שאר חברי דרים וממה שיוצא מהפה של כל מעריץ? הוא אגב גם פרסם הודעה בפייסבוק ליפני כמה זמן שהוא ימחק הודעות בפייסבוק שלו שקוראות לו לחזור לדרים או ש-A7X גרועים כי זה פוגע בו ושזה לא ההתנהגות שהוא ציפה מ"מעריצים" שלו (המרכאות באות מימנו), כאילו מה, הוא חי בסרט? הוא לא ידע שיהיו אין סוף תגובות כאלה? שיתעלם ויתבגר, נו באמת.
אני לא שמעתי את הראיון המלא אבל האמת, גם אם זה לא היה מתוך ראיון של שעה שבו ג'יימס אמר על מייק דברים טובים ודיבר בצורה מסוימת שככה מבינים את הכוונה שלו וכו', גם אם זה היה הראיון כמו שהוא, אני לא מבין, מייק מחליט לפרוש מהלהקה ואז רוצה שהם יהיו עצובים לעד ויגידו בכל ראיון "כן, אנחנו מאוד עצובים... אף מתופף לא יוכל להחליף את מייק בצורה טובה כמו שהוא עשה ולמלא את המקום שלו... אנחנו לא בטוחים לגבי העתיד והוא לא ורוד : ( ".
סבבה, הם אמרו בהרבה מקרים מאז העזיבה שלו שהם כן מרגישים עצובים בגלל זה, אבל יאללה הידיעה התקבלה כבר ליפני חודש והגיע הזמן לזוז, הוא לא יכול לצפות מהם להתקע באותו שלב עד שהוא יחזור. זה מובן מאליו שמעכשיו זה מה שהם יגידו כי הם צריכים גם בלי קשר לעצמם, לגרום לתחושה בקרב המעריצים שהם בטוחים לגבי העתיד, הם לא יכולים לגרום להרגשה שבלי מייק הם פחות טובים/בטוחים או שמחים או כל דבר (במיוחד כשהוא זה שעזב).
ומייק באמת צריך להפסיק לקרוא את כל הדברים האלה, כמה זמן הוא ימשיך להתעלק על כל דבר שיוצא מהפה של שאר חברי דרים וממה שיוצא מהפה של כל מעריץ? הוא אגב גם פרסם הודעה בפייסבוק ליפני כמה זמן שהוא ימחק הודעות בפייסבוק שלו שקוראות לו לחזור לדרים או ש-A7X גרועים כי זה פוגע בו ושזה לא ההתנהגות שהוא ציפה מ"מעריצים" שלו (המרכאות באות מימנו), כאילו מה, הוא חי בסרט? הוא לא ידע שיהיו אין סוף תגובות כאלה? שיתעלם ויתבגר, נו באמת.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
משפט כ"כ נכון!!NamelessATM כתב:האמת, גם אני כשראיתי את התגובה שלו חשבתי לעצמי שהוא סתם נשמע כמו ילד קטן וכמעט נראה שהוא בכוח מנסה לחפש בקטנות דברים שדרים עושים/אומרים נגדו כדי שהוא ירגיש יותר טוב או משהו כזה בקשר לעזיבה שלו.
באמת.
מה קורה לבנאדם הזה...

- Rysher
- דרימיסט שרוף
אני חושב שאתם לוקחים את זה קשה מידי ומתעסקים בזה יותר מידי.
כמו שאני רואה את זה מה שקרה כאן זאת בסך הכל אי-הבנה הדדית שהלכה והסתבכה והולידה אי-הבנה נוספת.
פורטנוי לא מטומטם, וחברי הלהקה שנשארו גם הם לא מטומטמים...הם יפתרו את זה בחיוך בסופו של דבר
כמו שאני רואה את זה מה שקרה כאן זאת בסך הכל אי-הבנה הדדית שהלכה והסתבכה והולידה אי-הבנה נוספת.
פורטנוי לא מטומטם, וחברי הלהקה שנשארו גם הם לא מטומטמים...הם יפתרו את זה בחיוך בסופו של דבר
-
- דרימיסט מתקדם
לעומת פורטנוי אני מאוד מרוצה מהתגובות של ג'יימס, גם בראיונות קצרים שקראתי בטקסט וגם מהראיון הארוך בUsedBin. הוא סה"כ אמר את מה שהלהקה ניסתה להעביר בצורה הרבה יותר ברורה - מייק הוא חבר טוב שלהם אבל חייבים להמשיך הלאה עם הלהקה עצמה, אי אפשר להיתקע במקום ולחכות שהוא יחזור, ואי אפשר לחפש "מתופף זמני" כי אז זה פשוט יהיה בזבוז זמן של אלבום. כנראה שצורת הדיבור הזאת לא מספיק ברורה למייק...תפסתי מהבנאדם קצת יותר ממה שהתגובה שהוא כתב משקפת פעם.
- Beren
- דרימיסט מתקדם
ממש מסכים.. הוא פשוט לא יכול לקבל את העובדה שהלהקה תמשיך בלעדיו ושהוא לא היה חלק בלתי נפרד ממנה. אני אולי מסתכל ממש ממש לאחור אבל תראו איך הלהקה הסתדרה עם עזיבתו של קווין מור. כמה חודשים לאחר העזיבה שלו הלהקה תפקדה כרגיל למרות שהם איבדו חבר שהיה איתם בלהקה יותר מ7 שנים והם חזרו למסלול. גם נורא עיצבן אותי שבכל הראיונות הראשונים שפורטנוי התראיין על העזיבה שלו הוא סיים ב:"former member an Ex-leader of dream theater" אקס לידר?? איך הוא יכול בכלל לקרוא לעצמו ככה? זה לא כמו PT שסטיבן ווילסון באמת מלחין הכל כותב את כל הליריקס ובאמת המנהיג של הלהקה. פורטנוי לא היה שונה מאף אחד מחברי הלהקה חוץ מזה שהוא תמיד לקח את כל הפוקוס עליו. שיתבגר כברטל רודס כתב:מיום ליום, פורטנוי ממשיך לאבד מהכבוד שהיה לי אליו.
- ויקי לוי
- דרימיסטית שרופה
יש בזה צדק שהוא לא יכול לקבל את העובדה שדרים ממשיכים בלעדיו.
דרים זה מפעל חיו של פורטנוי ללא ספק הוא נולד וגדל בלהקה הזו יצר, כתב זה שלו.
וכשראיתי ראיון שלו למא.טיוי או משהו כזה, אני מבינה למה הוא עזב
הוא פשוט במעמד של "רוק סטאר" ודרים הם הרבה יותר פשוטים, צנועים רגועים ממנו.
היופי והקסם שלהם ומה שגורם לאנשים לאהוב אותם לדעתי, זה שכל נגן לחוד הוא סופר מקצוען,
סופר מוכשר, אישיות מדהימה ולא מחפש תרעש ופרסום וכסף ומעריצות אנשי משפחה צנועים שמרכיבים ביחד משהו טוב.
ופורטנוי מרגיש שזה קצת קטן בישבילו הוא רוצה לגדול, להתפרסם,
הוא אוהב תרעש שיש סביבו, הוא חי את זה כמו הרבה אמנים אחרים.
דרים זה מפעל חיו של פורטנוי ללא ספק הוא נולד וגדל בלהקה הזו יצר, כתב זה שלו.
וכשראיתי ראיון שלו למא.טיוי או משהו כזה, אני מבינה למה הוא עזב
הוא פשוט במעמד של "רוק סטאר" ודרים הם הרבה יותר פשוטים, צנועים רגועים ממנו.
היופי והקסם שלהם ומה שגורם לאנשים לאהוב אותם לדעתי, זה שכל נגן לחוד הוא סופר מקצוען,
סופר מוכשר, אישיות מדהימה ולא מחפש תרעש ופרסום וכסף ומעריצות אנשי משפחה צנועים שמרכיבים ביחד משהו טוב.
ופורטנוי מרגיש שזה קצת קטן בישבילו הוא רוצה לגדול, להתפרסם,
הוא אוהב תרעש שיש סביבו, הוא חי את זה כמו הרבה אמנים אחרים.
- Beren
- דרימיסט מתקדם
פורטנוי תמיד היה רוק סטאר ודרים לא מנעו את זה ממנו והוא לא יתפרסם בשום מקום אחר כמו שהוא התפרסם בדרים