[רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

[רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה

שליחה על ידי ilai fields #7 »

החדשות הכי גרועות שמעריץ של דרים ת'יאטר יכול לקבל!!!!!!!

http://www.mikeportnoy.com/forum/m2585154.aspx
Mike Portnoy כתב:
Wednesday September 8th 2010

I am about to write something I never imagined I'd ever write:

After 25 years, I have decided to leave Dream Theater....the band I founded, led and truly loved for a quarter of a century.

To many people this will come as a complete shock, and will also likely be misunderstood by some, but please believe me that it is not a hasty decision...it is something I have struggled with for the last year or so....

After having had such amazing experiences playing with Hail, Transatlantic and Avenged Sevenfold this past year, I have sadly come to the conclusion that I have recently had more fun and better personal relations with these other projects than I have for a while now in Dream Theater...

Please don't misinterpret me, I love the DT guys dearly and have a long history, friendship and bond that runs incredibly deep with them...it's just that I think we are in serious need of a little break...

Dream Theater was always my baby...and I nurtured that baby every single day and waking moment of my life since 1985...24/7, 365...never taking time off from DT's never-ending responsibilites (even when the band was "off" between cycles)...working overtime and way beyond the call of duty that most sane people ever would do for a band...

But I've come to the conclusion that the DT machine was starting to burn me out...and I really needed a break from the band in order to save my relationship with the other members and keep my DT spirit hungry and inspired.

We have been on an endless write/record/tour cycle for almost 20 years now (of which I have overseen EVERY aspect without a break) and while a few months apart from each other here & there over the years has been much needed and helpful, I honestly hoped the band could simply agree with me to taking a bit of a "hiatus" to recharge our batteries and "save me from ourselves"...

Sadly, in discussing this with the guys, they determined they do not share my feelings and have decided to continue without me rather than take a breather...I even offered to do some occasional work throughout 2011 against my initial wishes, but it was not to be...

While it truly hurts for me to even think of a Dream Theater without Mike Portnoy (hell, my father named the band!!), I do not want to stand in their way...so I have decided to sacrifice myself and simply leave the band so as to not hold them back against their wishes....

Strangely enough, I just read an interview that I recently did that asked me about the future of DT and I talked about "always following your heart and being true to yourself"...sadly I must say that at this particular moment, my heart is not with Dream Theater...and I would simply be "going through the motions", and would honestly NOT be true to myself if I stayed for the sake of obligation without taking the break I felt I needed.

I wish the guys the best and hope the music and legacy we created together is enjoyed by fans for decades to come...I am proud of every album we made, every song we wrote and every show we played....

I'm sorry to all the disappointed DT fans around the world...I really tried to salvage the situation and make it work...I honestly just wanted a break (not a split)...but happiness cannot be forced, it needs to come from within....

You DT fans are the greatest fans in the world and as you all know, I have always busted my ass for you guys and I hope that you will stay with me on my future musical journey, wherever it may lead me....(and as you all know my work ethic, there will surely be no shortage of future MP projects!)

Sadly...
Your fearless ex-leader and drummer,
MP

"Move on be brave, don't weep at my grave, because I am no longer here...
But please never let your memory of me disappear...."
--- The Spirit Carries On
:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
No-fucking-way!!!!
באמת הזלתי דמעה!
פשוט אין מילים....
:cry: :shock:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Dan-Style
דרימיסט מתחיל
יצירת קשר:

Re: החדשות הכי גרועות שמעריץ של דרים ת'יאטר יכול לקבל!!!!

שליחה על ידי Dan-Style »

אני מתאבד
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

בידיוק חבר שלי שלח לי ובאתי לפרסם... בהתחלה חשבתי הוא עובד עלי אבל אז נכנסתי ללינק... אני פשוט בתגובה של WTF... תודה על השנה החדשה והשמחה. אנחנו וחברים שלי (שכולנו מעריצים את דרים, אבל אני ועוד חבר-שניים במיוחד) גם דיברנו לפעמים על זה שאנחנו מחכים לזה שהשנה כשהם יתחילו לכתוב את האלבום הבא יהיה כיף לחכות לו ושאנחנו מחכים לעוד הופעה שלהם בארץ... עכשיו הכל אבוד X_X
מה קשור עכשיו פירוק (ולא, בלי מייק מבחינתי זה לא דרים, הוא היה המנהיג שם), אני לא קולט מה הייתה הבעיה של שאר חברי דרים לקחת הפסקה קטנה. הוא בעצמו אומר שהוא לא רצה פירוק אלא רק הפסקה קטנה, וגם בפורום שלו תמיד אנשים אמרו שהם מעדיפים שדרים יקחו הפסקה קטנה כדי "למלא את עצמם ברעיונות", וגם לכל אחד משאר חברי הלהקה יש בינתיים פרויקט/אלבום משלו, למה הם לא יכלו לקחת הפסקה קטנה? :|
יופי אני כבר מדמיין את מייק מצטרף ל-Avenged Sevenfold, להקה שאני חושב שהיא בינונית מינוס, דרים בחיים לא ימצאו מחליף ראוי, יצרו אלבום לא משהו במהירות ובקיצור הקריירה שלהם מבחינתי נגמרה, אני לא רואה איך הם יכולים להמשיך בלי מייק שדואג שם להכל. אתם מדמיינים הופעות שלהם בלי מייק? ובכללי הפורום שלו שזה די הפורום הרישמי לענייני דרים, מה עכשיו, הפורום של לאברי? אני מניח שמתישהו זה קורה לכל להקה אבל זה בא בהפתעה גמורה... הוא גם כל הזמן דיבר בראיונות על זה ששנה הבאה הם יקליטו אלבום חדש.
קשה לעכל... לא היו שום רמזים לזה... אתם יודעים, אני חושב שבמקרה הזה, עצוב לומר אבל אני מעדיף שהם יתפרקו וישאירו את מה שהם יצרו בכבוד מאשר שיתחילו להוציא אלבומים בשקל שלא ישמרו על הכבוד של הלהקה. אני שמח שלפחות ראיתי אותם בהופעה חיה כשמייק עוד היה (אומנם היו כמה דברים בהופעה שלא קשורים ללהקה שגרמו לי לא להנות מימנה כמו שיכולתי ובגלל זה קיווויתי לעוד הופעה שלהם שתפצה אותי אבל ההופעה הזאת עכשיו מסתבר הייתה דבר חד פעמי שאני מודה עליה).
טוב, אז זה כמו הגירושים של ההורים שלי, פחות או יותר, אם להשוות (ולא מתכוון לחטוף את הנושא). ליפני שבועיים וחצי ההורים שלי הודיעו בהפתעה (לא לגמרי גמורה כי היו ריבים לפעמים אבל לא ציפיתי לזה בכלל) שהם החליטו להתגרש ובחודשים הקרובים כבר אבא שלי יעבור ובלהבלהבלה, וזה sucks וקצת קשה לקבל את זה והלוואי שזה לא היה ככה, אבל צריך לקבל את זה ולהודות על מה שהיה ופשוט לקוות שיהיה כמה שיותר בסדר בהמשך. אז גם פה זה בא בהפתעה גמורה וזה לא יהיה אותו דבר בעליל, אבל נקווה שיהיה כמה שיותר טוב... S:
עדיין בהלם.
איזו שנה שמחה הולכת להיות לי, טרילילי. שנה שמחה לכולם.
סמל אישי של משתמש
Dead
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Dead »

וואו....
לא יודע מה לומר.... האמת שאני ממש לא מצליח לעכל את זה...
הרבה יותר קל לי להאמין שמישהו הצליח לפרוץ את היוזר של פורטנוי ולכתוב את הודעה ההיא בפורום בשמו מאשר שהוא בעצמו כתב אותה ושהוא באמת עוזב את דרים....
מה הוא באמת מעדיף להישאר ב-avenged sevenfold כמתופף הקבוע שלהם...?
אני גם לא מבין למה בעצם שאר חברי הלהקה לא הסכימו לקחת פסק ואז לחזור ביחד, כמו שהרבה להקות עושות? מוזר מאוד.
תמונה
תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

וואו. פשוט וואו.

אני יכול לומר שאיפשהו ציפיתי לכך שמישהו מחברי הלהקה יבשר על פרישה, אבל ממש לא ציפיתי שזה יגיע דווקא מפורטנוי.
פשוט כל-כך עצוב.

אני מאחל לפורטנוי כמובן הצלחה רבה בהמשך, אני בטוח שנראה ממנו עוד פרויקטים רבים,
אבל אני לא יודע מה הולך באמת לקרות ללהקה - לפי הכתוב הם ממשיכים הלאה, זאת אומרת שהולך להיות מתופף אחר... ואת זה, אני ממש לא יודע איך לעכל. הדבר הזה פוגע יותר מדי "קרוב לבית". :( אנחנו שומעים על הרבה להקות שיש תחלופה קבועה של חברים בהן, אבל האם זה יעבוד גם אצל דרים ת'יאטר? אני מנסה להסתכל על זה אוביקטיבית אבל לא מצליח. האם הולך להיות כאן "ספוקס בירד 2?" מייק פורטנוי היה מרכיב יצירתי חשוב בלהקה. יש כאן סימן שאלה ענקי.

ובכללי הפורום שלו שזה די הפורום הרישמי לענייני דרים, מה עכשיו, הפורום של לאברי?
יש את הפורום של לאברי ואת הפורום של פטרוצ'י. מעבר לכך יש את dreamtheaterforums.net שהוא המשך לא-רשמי לפורום הרשמי של דרים ת'יאטר מהאתר שלהם לפני שהופסקה הפעילות בו. :)
בשלושת הפורומים (וכמובן גם בפורום של פורטנוי) ניתן לקרוא תגובות מרחבי העולם וגם אשכולות דיון מעניינים שצצים להם בעקבות ההודעה של פורטנוי.

בינתיים אני מסכים עם הדעה הכתובה כאן: http://www.dreamtheaterforums.org/board ... ic=16401.0
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

הודעה רשמית מטעם הלהקה (פורסם בבלוג של רודס):

http://jcrudess.wordpress.com/2010/09/0 ... s-release/
DREAM THEATER
Press Release

To all of our loyal fans and friends: It is with profound sadness — regret — we announce that Mike Portnoy, our lifelong drummer and friend, has
decided to leave Dream Theater. Mike’s stature in the band has meant the world to all of us professionally, musically, and personally over the
years. There is no dispute: Mike has been a major force within this band.

While it is true that Mike is choosing to pursue other ventures and challenges, we can assure you that Dream Theater will continue to move forward
with the same intensity — and in the same musical tradition — that you have all helped make so successful, and which is truly gratifying to us.

Fans and friends: File this episode under “Black Clouds and Silver Linings.”As planned, we begin recording our newest album in January 2011, and
we’ll follow that with a full-on world tour. “The Spirit Carries On.”

All of us in Dream Theater wholeheartedly wish Mike the best on his musical journey. We have had a long and meaningful career together. It is our true hope
that he finds all he is looking for, and that he achieves the happiness he deserves. He will be missed.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-J6PPkKBXoU[/youtube]
סמל אישי של משתמש
Osiris
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

Re: [רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה

שליחה על ידי Osiris »

I'm crying manly tears here...
כנראה שזו התחלה של סוף...
(לזכר הלהקה האגדית שעומדת להתפרק, אני הולך לשמוע את כל האלבומים שלהם בסדר כרונולוגי היום)
The hissing subsides, I'm in luck...
סמל אישי של משתמש
Matan Edri
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי Matan Edri »

אני עדיין בשוק :wow:

קראתי את זה הרגע בבלוג של רודס.

אני פשוט לא מאמין. זה מראה סימנים של תחילת הסוף. :(
סמל אישי של משתמש
Nabo
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

שליחה על ידי Nabo »

אני בשוק...זה נורא עצוב :(
"glitter is like the herpes of arts and crafts"
demitri martin
סמל אישי של משתמש
erezcarmel
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי erezcarmel »

חרא קדוש! לא מבין מאיפה זה בא לי!
חבורת הנגנים הטובה בעולם מאבדת חבר כל כך דומיננטי. עצוב עצוב.
מעניין איך זה יסתדר עם ההודעה שהם נכנסים להקלטות ב-2011. האם יש כבר מחליף, מיהו, וכמה חזק שהוא ינסה
להיכנס לנעליו של פורטנוי, זה מאמץ שנועד לכישלון. אין עליו. נשמה חיה ובועטת שהניעה את הלהקה.
חבל שפורטנוי לא חשב לקחת את הלהקה לטיפול קבוצתי כמו מטאליקה (לא מול מצלמות כמובן), כנראה היה שם הרבה
דברים שהצטברו מתחת לשטיח ולא דיברו עליהם.
מזלי עוד הספקתי, כמו רובנו פה, לראות את הלהקה בהרכב המלא בחו"ל ופה בארץ, ואפילו להיפגש איתם לפני ההופעה.
חבל מאוד, היו לי תוכניות לראות אותם עוד כמה פעמים.

מאחל לו רק הצלחה בהמשך, ומאוד מקווה שהוא יתעשת ויחבור חזרה ללהקה כמה שיותר מהר.

עצוב. :no:
נערך לאחרונה על ידי erezcarmel ב ה' ספטמבר 09, 2010 7:11 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

באמת מפתיע ממש.
אבל האמת שזה נותן לי תקווה לגבי העתיד המוסיקלי של דרים..וגורם לי לצפות לאלבום הבא, למרות שעד עכשיו ממש לא ציפיתי למשהו מהם.
אני מקווה שהם ימצאו מישהו ייחודי שיתן תרומה משלו..ובציפייה שהקו המטאלי שפורטנוי שאף אליו יתמתן קצת.

זה אולי עצוב כי הוא הנהיג את הלהקה ועשה המון..אבל משום מה אני רק חושב שזה יעשה טוב!
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

יש לי כל-כך הרבה מחשבות, ועדיין - אין מילים לתאר את ההרגשה.
מייקי - אין סיכוי שתקרא את זה, אבל אני חייב להוציא את זה מהמערכת: אתה הדבר הראשון שחיבר אותי ללהקה, אתה הסיבה שניסיתי להתחיל לתופף, ואתה גם הסיבה שהפסקתי אחרי חצי שנה - פשוט הבנתי שאני לא יוכל להיות כמוך. for what it's worth - thank you.
מאוד לא אהבתי את הדרך שבה מייק הוביל את הלהקה בשנים האחרונות, לאיזה "פס-ייצור" המוני של אלבומים טובים ולא מפתיעים, העדפתי כישלון מקורי על-פני הצלחה בטוחה ובנאלית. אני זוכר שקראתי איזו כתבה על האלבומים שמייק בוחר כמשפיעים עליו, והיו שם כל מיני Bloodbath ודומיהם, ואמרתי: "וואו, אם אני הייתי איתו באותה להקה שנבנתה בהשראת ראש ואיירון מיידן, הייתי ממש מעוצבן עליו עם הבחירות המוזיקליות האחרונות שלו". כנראה שהיו דברים בגו.

צר לי לומר את זה חברים, אבל הלהקה החדשה הזו שנכנסת להקליט בעוד חצי שנה, היא לא DT בשבילי. מייק פורטנוי היה דרים ת'יאטר ודרים ת'יאטר הייתה מייק פורטנוי. אני לא אומר שאני מפסיק לאהוב את הלהקה, אבל לא משנה כמה טוב/רע יהיה האלבום החדש - השם הוא הזיכרון היחיד שיהיה מארבעת המופלאים הללו.

ואם אפשר שיעירו אותי מהסיוט שאני נמצא בו כרגע, אני ממש אשמח, תודה!
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

מצד אחד זה הלם טוטאלי, אבל מצד שני אני חושב שיש פה בריזה חיובית שהלהקה יכולה לקבל. האלבומים האחרונים לא היו מבריקים, האגו של מייק השתלט לאט לאט על הכל למרות שבאמת קשה כרגע לראות מישהו אחר במקומו. אני חושב שאם הלהקה הייתה לוקחת עכשיו הפסקה מוחלטת, בספק אם היא הייתה חוזרת, מצד שני אני חושב שמייק עוד יתגעגע. אם הלהקה וההופעות עייפו אותו, זה יקרה לו במקום אחר גם. הייתי הרבה יותר הרוס אם פטרוצ'י או רודס היו עוזבים.
סה"כ אני רואה בזה דבר חיובי ללהקה שלנו, אני בטוח שיביאו מישהו ברמה ואולי רק אולי הוא יביא ללהקה edge יצירתי חדש שהיא כל כך צריכה בעיניי.

אם זאת חייבים להגיד תודה ענקית למייק שהקים, הוביל, עיצב את הלהקה בדמותו ועבד יום ולילה כדי לתת לנו את ההנאה המוזיקלית הגדולה ביותר! אנחנו נתגעגע!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

זה לא היה חלום!! :(
אני מאוד מקווה שהם יצליחו למצוא מתופף מספיק טוב, גם מבחינת כישרון וגם מבחינת כריזמה.
גם כן, אני מאוד מקווה שזאת רק הפסקה קטנה כמו שהוא ציין ולא פרישה טוטאלית.
"I honestly just wanted a break (not a split)"
אם יבוא יום והוא יחזור ללהקה זה יהיה היום המאושר בחיי, כמו שזה אחד הימים העצובים...
אני גם די מסכים עם ניר.

נ.ב
מה יקרה לפורום של פורטנוי? הוא יהיה הפורום של A7X?
תמונה
סמל אישי של משתמש
dreamt
דרימיסט מתקדם
יצירת קשר:

שליחה על ידי dreamt »

הלם אדיר..
זה פשוט מוזר ולא נקלט, אין לי מושג מי יכול לתפוס את הנעליים הענקיות של המתופף האדיר הזה, אבל צריך לחכות..
כל כך חבל שהוא עוזב, פורטנוי היה המנוע מאחורי ה"פרארי" הזו, ול"פרארי" יקר וקשה להחליף מנוע תואם.
אין ספק שהמוזיקה שהוא יצר עם הלהקה גרמו לי להתרגש כל פעם מחדש, ורק אפשר להודות לו על כל השנים הללו, וברכת המשך הצלחה.
ואולי,באמת אולי, הוא יחזור בעתיד. :(
תמונה
סמל אישי של משתמש
jesters_tear82
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי jesters_tear82 »

משהו פה מסריח. :irked:
אומנם לא אהבתי במיוחד את הכיוון המטאלי יותר שאליו שאף פורטנוי אבל הוא חלק
חיוני מהלהקה - כמו כל שאר חבריה - חוץ מזה שהוא בין המקימים שלה. ואני דווקא מבינה
את הצורך שלו בהפסקה אחרי 25 שנה ביחד, ואם זה נכון מה שהוא רשם, שהוא פשוט רצה לנוח קצת
והלהקה פשוט החליטה לוותר עליו, אז הם מפגרים והפסד שלהם ובעיניי זו ממש בגידה. אגב לא היה מזיק
להם לקחת הפסקה כולם או פשוט לתת לו לקחת הפסקה ולקחת מחליף ואז הוא היה חוזר רענן ועם רעיונות
חדשים, ממה שהוא רשם קלטתי שהיה שם בטח ריב רציני (לדעתי הוא פשוט ניסה לרכך את המכה בשבילנו המעריצים).

סליחה אם אני נשמעת עצבנית על להקה אבל באמת שיש פה תחושה לא נעימה שהעניינים לא מסתיימים טוב,
ובאמת מסקרן לדעת לאיזה כיוון הם יפנו עכשיו ומה התוכניות לאלבום החדש.

שנה טובה? לפחות ההתחלה שלה - לא משהו :cry:
I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
סמל אישי של משתמש
Bootvi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Bootvi »

אמנם אני לא הכי פעיל בפורום אבל אני חייב להגיד ממש בהלם וממש עצוב :(
בדיוק לפני כמה ימים ראיתי עם חבר את Chaos in Progress שוב, וכרגיל מייק היה פשוט מדליק.

לחשוב על דרים בלי האנרגיות שלו יהיה בגדר סטירה למציאות... או משהו.... אוף!

מעניין מה יקרה בשנים הקרובות...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

וואי עצוב..
מצד אחד, אני עצוב. מקים הלהקה עוזב את הלהקה שלו. הלהקה האהובה עליו הגדושה בהיסטוריה. אבל מצד שני, אני שמח. אולי סופסוף דרים יחזרו לדרך הטובה שנעצרה איפשהו בסיקס דיגריז.. האגו של פורטנוי שיגע את סגנון הלהקה והפרוג נעלם להם.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני שם כאן את מה שכתבתי בפייסבוק שלי כי אני לא חושב שאנשים ירצו לקרוא את כל מה שאני חושב על העזיבה של האיש הזה שאין ספק שהוא היה המנוע מאחורי הלהקה, אבל לי אין ספק שהוא אחת הסיבות המרכזיות שהלהקה בחרה ללכת בדרך מוזיקאלית בנאלית וממוחזרת בשנים האחרונות:
מייק פורטנוי עוזב את דרים ת'יאטר- נשמע כמו בדיחה עצובה, אבל כנראה שזה לא! הלהקה שמלווה אותי כבר יותר מ-15 שנה עוברת את המשבר הכי גדול בהיסטוריה שלה, אני מקווה שחברי הלהקה הנותרים לא יפרקו את החבילה ויבינו שהמוזיקה של דרים גדולה מכל חבר בודד של הלהקה. הלהקה חייבת להמשיך ולעבוד ולכתוב ולנגן כי אין דברים כאלה בעולם! מוזיקאים אדירים ששינו את פני הפרוג מטאל והמציאו את הזאנר הזה שוב ושוב ושוב ושוב.
יום עצוב, בעיקר בראש השנה, אבל אולי זה פתח להתחדשות וצמיחה מחודשת כי אין ספק שהלהקה הייתה חייבת לעבור שינוי כלשהו כדי להמשיך ולצמוח מבחינה מוזיקאלית.
שנה טובה לחבר הטוב ג'ורדן רודס שאני בטוח שעובר רגעים לא פשוטים כרגע.
שנה טובה למייק פורטנוי ,שהחליט דווקא ביום כזה להטיל פצצה על כולנו. מי ייתן והמיינסטרים עם אוונג'ד סוונפולד יהיה פיצוי כספי מספיק טוב עבורו כדי לפרק את מפעל חייו.
יום עצוב לכל חובבי המוזיקה בעולם, תמיד עצוב שמוזיקאי מחליט לעזוב לטובת הכסף הגדול יותר והמיינסטרים!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
שלח תגובה