אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:תראה, אם אתה חושב שבעקבות המסמך הזה שיניתי את דעתי על דת, לאומנות, פונדמנטליזם או האנושות בכלל, אז ממש לא.
היי היי בא לא ניסחף... :D :D
לא חשבתי בכלל שתזדהה עם מסמך כזה, ולכן הופתעתי לטובה.
אני לא באמת חושב (או מקווה) שיום אחד תקרא משהו שפשוט יגרום לך לשנות פאזה במאה שמונים מעלות.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אבל לא הבנתי אם אתה תומך במה שכתוב שם או לא?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

מאוד אהבתי:
את המטרה, את צורת החשיבה, את הניתוח, את הבעיטה במוסכמות, את המחאה על הנושאים הנכונים, את היוזמה.
מאוד לא אהבתי:
את הנתוח הרדוד מאוד והדמגוגי לניגודים כמו "ימין לעומת שמאל" - או ההתיחסות נושא המתנחלים ששם זה ממש נשמע כמו הסתה קנאית מטורפת שנשמעת כמעט כמו אנטישמיות. הרי חלק גדול מהמתנחלים הם אידאולוגים באמת וציוניים לא פחות ואפילו יותר מכותבי המסמך.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

זה פחות או יותר מה שגם אני כתבתי קודם. יש כאן איזו שנאה מיותרת וטעויות מסויימות שאפשר היה לשנות או לעדן אותן, אבל בגלל שזה לא באמת מצע סופי של מפלגה קשה לשפוט אותה עד הסוף.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

איזה שנאה מיותרת? אתה מבין את משמעות הדברים? יש פה אמירות לא קלות אבל מאחורי צורת ההתבטאות ש הרבה אמת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

תרשה לי לצטט חלקיק קטן:
...אף אחד מהם לא הבין שבתוך ה"חלוצים החדשים" התנחלו שדים של טירוף משיחי. תחשבו על סרטי אימה. תחשבו על מוחות שטופים, זומבים מהופנטים, תחשבו על חבורות של נערים חרמנים שהולכים לבעול את הארץ. זה מה שזה היה. הם לא הכירו בסמכות של אף אחד לעצור אותם....
קצת עובר את הגבול בין ניתוח בקורתי להשתלחות הנובעת משנאה, או לפחות תחושת עליונות.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שוב, הניסוח יכול לעצבן, אני מבין את זה, אבל הדבר שעומד מאחוריו הוא נכון לדעתי: "הם לא הכירו בסמכות של אף אחד לעצור אותם" רואים את זה בלי להסתכל רחוק מדי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

פשוט לא נכון.
אולי נערי הגבעות של היום ושאר הימנים קיצונים הם כאלה. אבל כולם יודעים שתהליך הקצנת הציבור הדת"ל עד כדי אי ציות למוסדות המדינה כמו הצבא והמשטרה, החל רק אחרי (וקצת במהלך) תכנית ההתנתקות. אין על זה ויכוח.
גוש אמונים ותנועת ההתיישבות פעלו עם רוח גבית של רוב העם באותה התקופה, וכמובן בגיבוי הממשלה. אם בצורה מפורשת (כמו שרון ודומיו) ואם בקריצות עינים (כמו פרס ודומיו).
אפילו מחברי המסמך כותבים את זה, כש שהטענה חסרת בסיס. 
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אברהם אנחנו מסכימים יותר מדי לאחרונה :haha:
אני אישית, אחרי שראיתי הרבה רע שמתנחלים עשו עם השנים, גם לפני ההתנתקות, אשמח אם נוכל להחזיר את רובם ככולם חזרה לתוך הקו הירוק. ראיתי דברים ביו"ש ובעזה שפשוט יביישו כל ישראלי במדינה. מתנחלים שיורקים על חיילים ששומרים עליהם, זורקים עליהם ביצים וחיתולים, קוראים להם בשמות גנאי איומים כמו נאצים ו-בוגדים. חלק מאנשי גוש קטיף, מורג וישובים אחרים בעזה התנהגו בצורה מחפירה כלפי החיילים שסיכנו את חייהם עבורם. לכם אני מסוגל להבין את השפה הקשה והמיאוס מהציבור הזה.
אבל אין לי ספק קטן אפילו שבתוכם יש אנשים רבים שחיים שם כדי לחיות בשכנות טובה עם הערבים, וחלקם אפילו נאבקים בתוך הציבור שלהם כדי למנוע פוגרומים של נערי גבעות בפלאחים ערבים בשטח.
אבל מה לעשות שכיום, במיוחד אחרי הגירוש החד צדדי מעזה, חלק גדול מציבור המתנחלים מונהג על ידי קיצונים מופרעים. יש היום תחושה שהכל מותר, שצה"ל והמדינה הם לא ריבון בשטח אלא רק אלוהים, ולא סתם אלוהים אלא אלוהים של נערי הגבעות.
דיברתי עם כמה מהקיצונים האלה במהלך העימותים השונים בירושלים, והבנתי שמה שהם חותרים אליו (ואני טוען את זהכי זה ציבור שמובל על ידי פוליטיקאים כמו בן ארי וחבריו הדי רבים בכנסת היום) זו מדינת הלכה דתית לאומית בכל שטחי ארץ ישראל מהים ועד הירדן ואפילו מעבר לו, מדינה שבה הרוב המחלט הוא יהודי וניתן לגרש את הערבים שבה "חזרה" לירדן. הציבור הזה,שיש מתוכו הרבה שמתגייסים לצבא ליחידות קרביות, מסוכן למדינה בדיוק כמו השמאלני הקיצוני שמתמקם על מחשב של אלוף בצה"ל. שניהם מונעים על ידי אידאולוגיה קיצונית, שניהם מוכנים לפגוע בחוק ובביטחון המדינה אם זה ישרת את מטרתם האידאולוגית. ולכן לשניהם אסור לתת לגיטימציה בראייה כוללת.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

הדבר שהפריע לי זה שעדיין יש מנהג של שחיטה לצורך טקסים.... די כבר עם זה!!
אם הבחור לא התכוון להפר את החוק, אז לא היה שום סיבה לעצור אותו. באשר לגדי... מסכנה החיה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ufomatan כתב:http://www.inn.co.il/News/News.aspx/203059
תגובתכם?
דוגרי - לא סיפור מעניין במיוחד.
כלומר, אם באמת סתם עכבו אותו זה חמור מאוד. אבל מצד שני הוא נשמע כמו פרובוקטור ותיק שהמשטרה מכירה אותו, אז אני לא ממש יודע.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אתה לא מכיר את האיש? יהודה גליק מוכר מאוד בירושלים, הוא עומד בראש המכון המקדש בעיר העתיקה. הם מכינים את כלי המקדש ליום שבו בית המקדש ייפול עלינו משמים. הרבה מאוד כסף נשפך שם על הכנה של כל מיני כלים מיוחדים, דגם מיוחד של בית המקדש ועוד...
http://lamikdash.blogspot.com/2009/06/1.html
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

"שליטה והשתלטות". מאמר של מנכ"ל התנועה המסורתית על תופעת ההשטלטות של החרדים. אני שמח לראות שיש עוד מגזר בארץ שרואה את זה.

http://www.masorti.org.il/page.php?pageId=379
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

"עוד מגזר"??? כולם רואים את זה... ולכולם נמאס.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:"שליטה והשתלטות". מאמר של מנכ"ל התנועה המסורתית על תופעת ההשטלטות של החרדים. אני שמח לראות שיש עוד מגזר בארץ שרואה את זה.

http://www.masorti.org.il/page.php?pageId=379
לדעתי רוב המגזרים הדתיים הליברלים יותר רואה את זה בצורה דומה. ואני בטוח שיש גם זרמים חרדים שרואים את הרע בכל זה. מה שחשוב זה שימשיכו ציבורית להתנגד אליהם. שישמיעו את דעתם רבנים חשובים כנגד העניין הזה. זה לצערי לא ממש קורה. ויותר עצוב זה מה שהולך לקרות במלחמה שהחרדים לקחו על עצמם מול בניית בית החולים באשקלון. אני חושב שנראה מראות קשים מאוד בעתיד הקרוב וחבל לי הראייה הכל כך צרה ומיושנת, הכניעה לאלימות של רבנים חשובים אל מול טובת הציבור במדינת ישראל.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3875729,00.html

האיש מסתמן כאחד המושחתים הגדולים אי-פעם במדינה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ואז טוענים שאני מאמין בקונספירציות... מה קורה ברגע שהקונספירציה מתגשמת? :haha:
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

אם כבר. זה רק אני או שהעובדה שפתאום יש תרגיל ענקי כזה היום נועדה רק כדי להפוך את כל הבלאגן שבצמרת לרעש רקע בתקשורת?
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אולמרט בחור חכם מאד, אתם באמת חושבים שהוא היה מסתבך בשביל כמה מאות אלפי שקלים? לי זה נראה כאילו המשטרה לא מצליחה להרשיע אותו במקומות אחרים אז היא מנסה להפיל עליו דברים אחרים.
שלח תגובה