אברהם אנחנו מסכימים יותר מדי לאחרונה
אני אישית, אחרי שראיתי הרבה רע שמתנחלים עשו עם השנים, גם לפני ההתנתקות, אשמח אם נוכל להחזיר את רובם ככולם חזרה לתוך הקו הירוק. ראיתי דברים ביו"ש ובעזה שפשוט יביישו כל ישראלי במדינה. מתנחלים שיורקים על חיילים ששומרים עליהם, זורקים עליהם ביצים וחיתולים, קוראים להם בשמות גנאי איומים כמו נאצים ו-בוגדים. חלק מאנשי גוש קטיף, מורג וישובים אחרים בעזה התנהגו בצורה מחפירה כלפי החיילים שסיכנו את חייהם עבורם. לכם אני מסוגל להבין את השפה הקשה והמיאוס מהציבור הזה.
אבל אין לי ספק קטן אפילו שבתוכם יש אנשים רבים שחיים שם כדי לחיות בשכנות טובה עם הערבים, וחלקם אפילו נאבקים בתוך הציבור שלהם כדי למנוע פוגרומים של נערי גבעות בפלאחים ערבים בשטח.
אבל מה לעשות שכיום, במיוחד אחרי הגירוש החד צדדי מעזה, חלק גדול מציבור המתנחלים מונהג על ידי קיצונים מופרעים. יש היום תחושה שהכל מותר, שצה"ל והמדינה הם לא ריבון בשטח אלא רק אלוהים, ולא סתם אלוהים אלא אלוהים של נערי הגבעות.
דיברתי עם כמה מהקיצונים האלה במהלך העימותים השונים בירושלים, והבנתי שמה שהם חותרים אליו (ואני טוען את זהכי זה ציבור שמובל על ידי פוליטיקאים כמו בן ארי וחבריו הדי רבים בכנסת היום) זו מדינת הלכה דתית לאומית בכל שטחי ארץ ישראל מהים ועד הירדן ואפילו מעבר לו, מדינה שבה הרוב המחלט הוא יהודי וניתן לגרש את הערבים שבה "חזרה" לירדן. הציבור הזה,שיש מתוכו הרבה שמתגייסים לצבא ליחידות קרביות, מסוכן למדינה בדיוק כמו השמאלני הקיצוני שמתמקם על מחשב של אלוף בצה"ל. שניהם מונעים על ידי אידאולוגיה קיצונית, שניהם מוכנים לפגוע בחוק ובביטחון המדינה אם זה ישרת את מטרתם האידאולוגית. ולכן לשניהם אסור לתת לגיטימציה בראייה כוללת.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!