אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:
liordavidlior כתב:"ניאו-אתאיזם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3833761,00.html
חבל שדווקא הכתבה החשובה הזאת לא הביאה תגובות. במקום זה אתם עסוקים בכל מני lost causes שם באשכול פוליטיקה.

בעקבות הכתבה הזאת ראיתי את הסרט Religuos של בי מאהר שאפשר לצפות בו פה עם תרגום לעיברית:
http://www.megavideo.com/?v=75I871Q0

סרט מצחיק מאוד שמראה את כל מה שמגוחך בדתות בעולם היום. וכשאני רואה את הסרט הזה, אני פשוט חושב לעצמי איך אנשים כל כך עיוורים.
ידידי היקר, חבל לי מאוד שאתה מתעסק עם מקרים אבודים. הדת נמצאת בעולם ותמיד תהיה בעולם. מי שלא מבין את הצורך האנושי בדת, לא באמת מבין את העולם הזה, ויישאר מתוסכל כל ימי חייו.
למרות שאני מתנגד לדת כפתרון מדיני, וחושב שחייבים להפריד דת ומדינה כי זה מה שמביא בסופו של דבר לכל המלחמות הגדולות, אני לא חושב שהדת צריכה או יכולה להיעלם, יש לה תפקיד חשוב מאוד בעולם שלנו.
לומר שמה שאנחנו מדברים בפוליטיקה אלו מקרים אבודים? זה מחשבה תבוסתנית שמתאימה לאותם יורדים ואנשים ציניים בארץ שמוכנים לשבת מהצד ולהטיף לכולם כמה שהם יותר טובים.
חיי אדם והחיים במדינה שלך אל מול כתבה פלצנית ויהירה על אתאיזם מול הדת?  
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

אני חושב שלאמונה או לאמונות יש תפקיד חשוב בעולם. לאו דווקא לדת. הבעיה עם דתות (לפחות עם 3 הגדולות) היא שהן כופות קוד אתי מסויים, ומחייבות במערכת חוקים ואמונות, שלא ניתן להטיל בהן ספק. מכח מקורן ה"אלוהי" - הן גם חזקות מדין מדינה ודרכי מוסר אנושיות. וזה מביא להרבה כאב ראש (בלשון המעטה).

אגב, את Religolous ניתן לראות גם בסטרימינג, באורך מלא. אל תמנעו מעצמכם את החוויה הזאת, אתם תמותו מצחוק:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2683758535#
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

Religulous
ראיתי, נקרעתי, ונכנסתי לדיכאון. כי זה לא סרט מייקל מור שאתה אומר: "וואו, אם כולנו נתפוס את עצמינו בידיים יש סיכוי קטן שזה ישתנה", אלא מראה הזוייה על 90% מהאנשים בעולם. הוא פשוט נגע בנקודה הכי מטרידה מבחינתי - הפער העצום שיש בין אמונה לדת בשנות ה-2000.
הכי אהבתי את הכומר המגניב הזה שדיבר בותיקן. יש משהו מאוד שובה לב בעיני במישהו שאומר: "מה שאני מאמין בו כל חיי זה total BS, אבל אני זקן מדי בשביל לשנות את זה". :)
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

ufomatan כתב:
DivineComedy כתב:
liordavidlior כתב:"ניאו-אתאיזם"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3833761,00.html
חבל שדווקא הכתבה החשובה הזאת לא הביאה תגובות. במקום זה אתם עסוקים בכל מני lost causes שם באשכול פוליטיקה.

בעקבות הכתבה הזאת ראיתי את הסרט Religuos של בי מאהר שאפשר לצפות בו פה עם תרגום לעיברית:
http://www.megavideo.com/?v=75I871Q0

סרט מצחיק מאוד שמראה את כל מה שמגוחך בדתות בעולם היום. וכשאני רואה את הסרט הזה, אני פשוט חושב לעצמי איך אנשים כל כך עיוורים.
ידידי היקר, חבל לי מאוד שאתה מתעסק עם מקרים אבודים. הדת נמצאת בעולם ותמיד תהיה בעולם. מי שלא מבין את הצורך האנושי בדת, לא באמת מבין את העולם הזה, ויישאר מתוסכל כל ימי חייו.
למרות שאני מתנגד לדת כפתרון מדיני, וחושב שחייבים להפריד דת ומדינה כי זה מה שמביא בסופו של דבר לכל המלחמות הגדולות, אני לא חושב שהדת צריכה או יכולה להיעלם, יש לה תפקיד חשוב מאוד בעולם שלנו.
לומר שמה שאנחנו מדברים בפוליטיקה אלו מקרים אבודים? זה מחשבה תבוסתנית שמתאימה לאותם יורדים ואנשים ציניים בארץ שמוכנים לשבת מהצד ולהטיף לכולם כמה שהם יותר טובים.
חיי אדם והחיים במדינה שלך אל מול כתבה פלצנית ויהירה על אתאיזם מול הדת?  

במחשבה שנייה אני חושב שהמאבק שאתה שותף לו הוא מאוד חשוב (בעצםאף פעם לא חשבתי שהוא לא חשוב), ויש לי תקוה מלאה שהיא תישא פרי.
אני לא חושב שהדת תיעלם מהעולם, אני גם לא חושב שיהודים וערבים יחיו בשלום ב100 השנים הקרובות, כך שמהבחינה הזאת, המאבקים האלה יעזרו הרמת המיקרו אבל אנחנו לא נשנה את העולם.
אני בהחלט מקווה שביום מן הימים אני אהיה מאלה שאתה כל כך בז להם שיורדים מהארץ. אני לא מתכוון לבזבז את החיים שלי על מאבקים מטופשים בין בני אדם שלא מצליחים להתגבר על היצר שלהם של מי צודק ומי יותר חזק. אני לגמרי לא בז לאלה שנלחמים בזה. אני פשוט לא רואה טעם בזה. אם זאת אני כן מרחם על אנשים שכל כך עסוקים במאבקי היום יום ולא רואים טעם קצת לפתוח את הראש לדברים שיותר גדולים מהם.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

תשמע- גם השחורים בארה"ב חשבו בזמנו שכלום לא ישתנה, אותו דבר השחורים בדרום אפריקה, ותושבי ברלין במשך שנים ארוכות. אין סוף לדוגמאות למהפיכות של זכויות אדם שקרו באינסוף מדינות חשוכות בעולם, הכל מתחיל מהרצון לשנות והרצון לרדת לרחוב כדי לשנות.
המבחן של הדמוקרטיה הוא לטעמי היכולת של האדם לשנות על ידי מחאה והפגנה. על ידי לחץ של הרחוב על הפוליטיקאים לקום ולעשות, ואני מאמין שזה יקרה.
תן לי לתקן משהו שכתבתי קודם- אני לא בז לכל מי שיורד מהארץ. אני בכלליות לא בז להרבה אנשים (יש כמה יוצאים מהכלל כמו בן גביר ומרזל ואנשים חלאות כמותם) אבל קשה לי מאוד לקבל את העובדה שאדם יושב בחו"ל אחרי שויתר על המאבק על ארץ מולדתו, ועל הצביון של המדינה שבה גדל, והוא מטיף מוסר מרחוק ומלגלג על אנשים שעדיין כאן או שמנסים לעשות דברים חיוביים.
הציניות והאפתיות הזאת מטריפה אותי- גם אני מכה על חטא שרק עכשיו החלטתי לקום וללכת להפגין אחרי הרבה שנים שנמנעתי מכך. אני מאמין שמדינת ישראל קמה על בסיס שוויון ודו קיום. הימין גנב לעם את המוסר והמצפון והפך את הביקורת לאיזו בגידה בעם היהודי ובגידה במדינת ישראל. הרי אסור למתוח ביקורת על מדינת ישראל, אסור להעלות שאלות אתיות קשות ומוסריות כלפי אנשים עם כיפה על הראש. מי שמעז לצדד בגולדסטון נחשב בוגד ומשת"פ, גייס חמישי כמו שמרעילים את הציבור מהימין.
נמאס מכל הצבועים וגונבי הדעת האלה! הם גנבו לנו את המדינה, הם דרסו את המוסר ואת דו הקיום שהיה בבסיסה של הקמת המדינה ומגילת העצמאות.

יש כאן משהו גדול יותר וחושב עוד יותר שלא נתתי את הדעת עליו עד עכשיו, מעניין אותי מה חושבים כאן אנשים (אם בכלל עוד טורחים לקרוא את מה שאני כותב :haha: ):
איך קרה שיהודי ארה"ב שרובם תומך בימין ימינה, והימין ה"ציוני" בארץ הולך יד ביד בשיתוף פעולה ובהרבה מימון עם הכנסייה האוונגליסטית בארה"ב?
איך יכול להיות שאנשים שטוענים שהם יהודים דתיים מאמינים, עושים יד אחת עם כנסייה מופרעת והזוייה מעין כמוה, שכל מטרתה היא להבעיר אש גדולה בירושלים ובישראל.
הרי אותם אוונגליסטים מצהירים שהתמיכה שלהם בישראל היא בגלל נבואות אחרית הימים. הם מאמינים שאחרי שעם ישראל יתקבץ בארץ ישראל ויבנה את בית המקדש השלישי על חורבות הר הבית, יקום האנטי קרייסט ותתחיל מלחמת גוג ומגוג שבסופה ישארו רק המאמינים האמיתיים האוונגליסטים.
יש כאן חמדנות של אנשי הימין, יש כאן שיתוף פעולה עם גורם שבאמת מאמין ומחכה ופועל כדי שכולנו נמות על מזבח בית המקדש השלישי, רק כדי שהם יראו את הגאולה שלהם. איך זה מסתדר עם אותה דת יהודית מוסרית ויפיפיה שהימין מתפאר בה?
המסקנה שלי היא אחת- אותם אנשי ימין הזויים הולכים עם מי שיביא להם כסף. הם לא באמת אנשי אידיאולוגיה ואנשי דת, הם צבועים ושקרנים, אנשים אלימים שרוצים בגירושו של העם הפלסטיני וטיהורו של הגזע היהודי גם מעובדים זרים, גם מאתיופים, וכל מי שהוא לא יהודי תכלס!
מי שהולך יד ביד עם הכנסייה האוונגליסטית, לוקח ממנה כספים, משתמש בה כדי לשנות את הממשל בארה"ב לטובת הפשעים של מדינת ישראל בשטחים, הוא בעצמו יוצא כנגד עצם קיומה של מדינת ישראל בעתיד.
אותם אוונגליסטים כמו שציינתי קודם מעוניים לראות את ארץ ישראל עולה בלהבות, הם מעוניים לראות את ירושלים נקרעת במלחמה אובדנית שכזו, כי זו הנבואה שלהם!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
liordavidlior
דרימיסט-על

אז קודם, יהודי רוב ארה"ב כבר לא מסכימים בפה מלא עם הימין במדינה, ממש לא.
דבר שני, הימין שמח לתמיכה כספית (מי לא), וכאשר זה בא מאוונגליסטים זה לא נחסם כי הרוב לא יודעים את השורה התחתונה שלהם, ואלה שכן יודעים, רואים בהם משוגעים שבינתיים אפשר להרוויח מהשיגעון שלהם. אני מסכים איתך שזה לא נכון ולא בסדר, בכל מקרה. להבהרה, אני לא מגדיר את עצמי כימני או כשמאלני.

מה שחורה לי זה הדמוניזציה החולנית שאתה עושה לאנשים הללו. אתה מדבר ומתנסח כמו איזה אחוז דיבוק שנוזל לו ריר מהפה בזמן שהוא צועק על כולם. כל מי שנמצא במתרס הפוליטי השני, לא רק הקיצונים אלא כולם, כל מי שלא מסכים איתי, הוא צבוע ושקרן, אלים, פאשיסט שחותר לטיהור אתני. אז אתה יכול להירגע - לא כל מי שמזוהה עם גוש הימין הולך באותה דרך, בעל אותה אג'נדה בדיוק, רוצה את אותם הדברים ומנהל משא ומתן עם נוצרים הזויים - תפסיק להכליל את הרוב (כן, הרוב) במדינה הזאת תחת אותה מטריה של רוע קיצוני; לא ראוי לאדם שמגדיר את עצמו (תקן אותי אם אני תועה) הוגן ומשכיל להידרדר לרמה כזו של כתיבה. אל תהיה לי ציפר שתולה את כל העצבים שלו בחיים בשעיר לעזאזל שהוא בעצם ציבור רחב ומגוון.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ליאור- מעולם לא טענתי שרוב מי שגר כאן מזוהה והולך עם הדרכים האלה. אני באמת מתבטא בחריפות כלפי דברים שבעיני נראים איומים ונוראים, והם עוברים מתחת לאף של אנשים במדינה הזאת.
כל מה שאני מבקש מאנשים זה להיות כנים עם האידיאולוגיה שלהם, ואני מרגיש שהצביעות קיימת אצל הרבה אנשים, גם בלי שהם מודעים לכך לפעמים.
דמוניזציה חולנית? אוקי, תעוות את זה כפי שנוח לך. אני רואה מול העיניים שלי כל יום את הצד השני, הצד שרוצה לקחת את המדינה הזאת לתוך מערבולת של טרור ואש, והוא עושה את זה בעיניי פקוחות ובלי למצמץ לשנייה, והוא מנצח היום. אתה באמת חושב שאני מרגיש שכל האנשים במדינה רוצים אותו דבר כמו שהפסיכים האלה? ברור שלא, אחרת כבר לא הייתי כאן מזמן.
אני טוען שהממשלה נותנת לזה יד ומסתירים את זה משאר הציבור. לא נותנים לו את מלוא השקיפות של המהלכים הפוליטים והטקטים של ממשלת ישראל מתחת לפני השטח. את אותם מהלכים אני מנסה להראות למי שרוצה לדעת ולראות. מי שלא רוצה לראות- זכותו לא לראות, אבל לא להתריס ממול שזה לא קיים!
תאמין לי, בוא לירושלים ואני אראה לך את הצד שמדינת ישראל ועיריית ירושלים בוחרת להשאיר בידי קיצונים מהימין, ותגיד לי אתה אם זה לא זועק לשמיים. אני מזמין כל מי שרוצה, אני אשמח.
העיקר שלא נפריע למצפון הנקי של אנשים?
liordavidlior
דרימיסט-על

עם ניסוח כזה אין לי בעיה.
אני לא אוהב הכללות גורפות, פשוט מאוד.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ידידי אנחנו לא מכירים אישית, ויכול להיות שבגלל ההתפתחויות האחרונות וכל המעורבות המאוד קרובה שלי לנושא לאחרונה, התגובות שלי הן קצת יותר אגרסיביות.
אני כמו תמיד שמח ופתוח לכל מי שמעוניין לפתוח דיון אמיתי, אפילו אם הוא יגיע לטונים לא נעימים (הרי הנושא הוא לא נעים ואסור שהוא יהיה נעים לאוזן או למצפון של אנשים). העיקר שהדיון הוא לא סיסמאות נבובות של פוליטיקאים, אלא דיון מעמיק שיחכים את שני הצדדים.
ושוב- אתה באמת מוזמן לירושלים,אם אתה מעוניין לראות מה שאני רואה, ואולי להשתכנע (או שלא) שהמצב הוא חמור כפי שאני רואה אותו.
שוב אל תתפוס אותי בניסוחים של דברים שבאים מהבטן, תבדוק את הקישורים שאני שם, תבדוק את הרעיון שאני מעביר- אם זה נראה לך מופרך ושקרי, תבוא ותטען כנגד. בד"כ אני מנסה לא ליפול לספינים או להיות מודע לספינים ולהטעיות מסביבי כמה שרק אפשר.
ו... חזרה לאשכול
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ממה נמאס?
מזה שיש אנשי רוח שעושים דברים כאלה? מזה שלא לוקחים פרשות כאלה למשטרה ומטייחים? או מזה שחושפים דברים כאלה?

זה קיים מילא, קיים בכל חור, אבל יש רשויות לטיפול במפגעים כאלה. זה הרי לטובת הציבור שאנשים כאלה יורחקו.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:ממה נמאס?
מזה שיש אנשי רוח שעושים דברים כאלה? מזה שלא לוקחים פרשות כאלה למשטרה ומטייחים?
כן.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

חברים בואו לא נחתום את דינו של האדם הזה לפני שהתבררו כל העובדות והאשמות בבית משפט. ההאשמות שכנגדו הן חמורות מאוד אך לא באמת נבדקו ואומתו לפי מיטב הבנתי. המשפט שדה שנעשה לאיש אולי נעשה בתום לב ועל ידי אנשים בעלי מוסר גבוה ורצון לנקות את הציבור הדתי מכתם כזה, אבל זה עדיין לא מוכיח את אשמתו.
האיש הזה סוחף אחריו ציבור גדול מאוד, לא קיצוני בהרבה נושאים, ואסור לרגע לחשוב שאין כנגד אותו רב מתנגדים רבים שימחו לראות בנפילתו ואולי יצרו את הסיטואציה הזאת כדרך לחסל את כוחו הגדול, היו דברים מעולם.
הציבור הדתי שהלך אחריו נקלע היום למשבר ענק, ואסור לנו החילונים לבוא ולהטיף לו מוסר מכיוון שמדובר בציבור גדול בישראל שהוא לא קיצוני ומחפש דרכים לדו קיום דתי חילוני.
שוב, שום דבר שאני אומר עכשיו לא מצדיק התנהגות לא מוסרית אם נעשתה מצדו, ואני בהחלט לא אחד מתומכיו של האיש הזה, בעיקר בנושאים פוליטיים ודרכי פעולה בדמוקרטיה.אולי כדאי סוף סוף לאנשים במדינה שלנו לשמור על כבודו של אדם עד שלא הוכח שהוא אשם, בעיקר נוכח מסך הערפל שמפזרים מסביב לעניין.

ולאותו עניין, בעניין אחר:
אתמול הייתי בפגישה עם ח"כ ניצן הורוביץ עם נציגים מארגונים שונים בירושלים תחת הכותרת "ירושלים חופשית". ניצן הורוביץ הוא אדם מעניין מאוד, אדם שבאמת רוצה לשנות ולעשות ועל זה אני מעריך אותו מאוד. אבל לצערי צעירי ירושלים שמוכנים לעשות ורוצים לשנות חברתית, מקובעים בעמדה קיצונית שהאיום הקיומי על ישראל זה חוסר ההפרדה בין דת ומדינה. הם מאמינים שברגע שתתבצע אותה הפרדה, יוסר איום גדול והחברה שלנו תהפוך פחות אלימה וגזענית. ישבתי שם ולא האמנתי כמה אותם אנשים מנותקים מהמציאות לא רק בירושלים, אלא בכל הארץ.
המלחמה חסרת הפשרות הזאת בדת היא מטופשת וחסרת תכלית. הניסיון לשנות את הסטטוס קוו שקבעו אנשים חכמים מאוד, שראו בטובתה של ישראל החילונית עם זיקה וכבוד לדת. אנשים שלא תמכו מעולם בכפייה הדתית ובגזענות שמשתלטת על השיח החרדי, יצרו כאן את הסטטוס קוו הזה, ואין שום הצדקה לאף אחד מהצדדים לנסות ולשנות אותו- לא משמאל ולא מימין, לא החרדים ולא החילונים!
ניסיתי להסביר לאנשים שם ולניצן הורוביץ שהמהפכה האזרחית שהם מחפשים לא ראלית במדינת ישראל, בטח לא בירושלים, בצורה מושלמת.
כל מפלגה שצמחה תחת הכותרת של מלחמה בדת נכשלה כישלון חרוץ. אפילו "שינוי" שלקחה בגדול במערכת בחירות אחת, מהר מאוד נפלה חזרה לכלום.
רוב העם בישראל לא מוכן ולא מעוניין להילחם בדת ובמסורת. ניסיתי להסביר שם לאנשים שאם הם רוצים תחבורה ציבורית בשבת בירושלים אולי כדאי לנסות לשתף פעולה עם התחבורה הציבורית הפלסטינית שפועלת כבר בשבת בתוך ירושלים. להשקיע בה שאוטובוסים יראו כמו שצריך, שיהיו תחנות מוסדרות. לפתח אותה כדי שגם חילונים יהודים יכולו לעלות על אוטובוס בשבת בלי לחשוש. עיריית ירושלים כבר עובדת על מנת לסדר את התחבורה הציבורית הזאת, צריך לתת לה סיוע מאותו שמאל שמעוניין בתחבורה ציבורית בשבת.
אבל לצערי קיבלתי ציקצוקים ותנודות ראש כאילו הייתי איזה גורם זר שמנסה לחסל את המאבק שלהם. אותה בורגנות שטחית שמובילה את המאבק הזה בדת, מעצבנת אותי יותר מהרבה דברים אחרים. אותם אנשים שכל מה שמעניים אותם זה הנוחות שלהם, שמבקשים התחשבות ודו קיום ולא מוכנים להעניק אותה חזרה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

ufomatan כתב:חברים בואו לא נחתום את דינו של האדם הזה לפני שהתבררו כל העובדות והאשמות בבית משפט. ההאשמות שכנגדו הן חמורות מאוד אך לא באמת נבדקו ואומתו לפי מיטב הבנתי. המשפט שדה שנעשה לאיש אולי נעשה בתום לב ועל ידי אנשים בעלי מוסר גבוה ורצון לנקות את הציבור הדתי מכתם כזה, אבל זה עדיין לא מוכיח את אשמתו.
האיש הזה סוחף אחריו ציבור גדול מאוד, לא קיצוני בהרבה נושאים, ואסור לרגע לחשוב שאין כנגד אותו רב מתנגדים רבים שימחו לראות בנפילתו ואולי יצרו את הסיטואציה הזאת כדרך לחסל את כוחו הגדול, היו דברים מעולם.
הציבור הדתי שהלך אחריו נקלע היום למשבר ענק, ואסור לנו החילונים לבוא ולהטיף לו מוסר מכיוון שמדובר בציבור גדול בישראל שהוא לא קיצוני ומחפש דרכים לדו קיום דתי חילוני.
שוב, שום דבר שאני אומר עכשיו לא מצדיק התנהגות לא מוסרית אם נעשתה מצדו, ואני בהחלט לא אחד מתומכיו של האיש הזה, בעיקר בנושאים פוליטיים ודרכי פעולה בדמוקרטיה.אולי כדאי סוף סוף לאנשים במדינה שלנו לשמור על כבודו של אדם עד שלא הוכח שהוא אשם, בעיקר נוכח מסך הערפל שמפזרים מסביב לעניין.
לא חרצנו דינו של אף אחד. אבל אתה חייב להודות שרב שהסכים להימנע מכל פעילות ציבורית למשך ארבע שנים בגלל הטענות נגדו, מעלה חשד גדול מאוד. ואתה תתפלא כמה הדיסוננס הקוגניטיבי של האנשים יכול לעוור אותם. החסידים שלו ימשיכו להיות החסידים שלו גם אם הוא ישב בכלא.
אבל אני מאוד מסכים איתך ןגם מאוד מעריך את הזהירות שלך בנוגע לטיפול בפרשה.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3849744,00.html
אברהם בורג על הציונות הדתית, ו"מדינת יהודה" כדבריו.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מתן אתה מתבלבל לגמרי בין מלחמה בדת לבין דרישת הפרדה דת מהמדינה. זה לא אותוו הדבר.
ברור שהפרדה כזאת זה לא ריאלית (אבל אני מעריך שיש אנשים עם חזון), הרי האנשים במדינה הזאת מאוהבים בדת ובזה שהדת קובעת להם מה לעשות.
זה בדיוק ההבדל בינינו. לי יש בעייה עקרונית עם הצורה שבה המדינה הזאת מתנהלת ואני יודע שזה לא ישתנה לכיוון שאני הייתי רוצה. אתה מסכים עם העיקרון ומנסה לתקן את הבעיות שנובעות מזה. בגלל זה אני לא רואה את עתידי במדינה ואתה כן.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

גם אני דורש להפריד בין דת ומדינה, אבל לי ברור שזו לא תהיה הפרדה מוחלטת כי רוב הציבור בארץ לא מעוניין בהפרדה מוחלטת וזאת הדמוקרטיה- רצונו של הרוב שעומד לנגד עיניה של הממשלה שנבחרה.
בוודאי שלך יש את הזכות לקום ולעזוב, מכיוון שאתה לא רואה את החזון שלך מצליח כאן. אבל מהצד השני אתה יכול להישאר ולהיאבק שלב אחרי שלב כדי להשיג את מטרתך- זו הבחירה שלך. ניצן הורוביץ מדבר בשפה שלך אבל במקום לומר- אני לא אשאר כאן, הוא רוצה לשנות את הלך הרוח הציבורי ולנסות לעשות מהפכה חברתית.
אישית אני מאמין שהדת היום היא המקור לכל המלחמות וחוסר הצדק בעולם. זה לא אומר שאני מתנגד לדת ומנסה להמיר אנשים, אבל אני רואה את עצמי חי במדינה שמכבדת ומבוססת על המסורת היהודית.
liordavidlior
דרימיסט-על

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3850076,00.html

כתבה מעניינת על ה"מסורתיים". אני אישית לא בדיוק מסכים עם הכותב. אני מסכים שהרבה מהכביכול ציבור חילוני במדינה הוא בעצם מאמין שלא מתחשק לו, חלקם הגדול עושים חלק מ"המצוות" כמצוות אנשים מלומדה - לא חושבים לעומק למה ואיך, אלא עושים מה שהורגלו ומה שנוח להם. לא מתעמקים בטעמי מצוות או בהשקפה ופילוסופיה ומאמינים באלוהים "ככה". שלא תבינו אותי לא נכון, זה סבבה מבחינתי. ההגדרה של 3 ציבורים: דתי, חילוני ומסורתי, היא שלא ממש נכונה בעיני, כי המציאות יותר מורכבת מזה. לדעתי המציאות היא, שיש מנעד מסויים של דתיות מול חילוניות, בקצה האחד האתאיסט הגמור ובשני החרדי הפנאטי ביותר, וכל תושבי המדינה (היהודים) הם איפשהו באמצע. אחד מקפיד יותר והשני פחות. יש נטיה לסווג ציבורים בעלי מכנה משותף תחת אותה אצטלה, אבל אני חושב שההגדרות האלו מתחילות להתפורר והאינדבידואל בחברה הדתית הולך ונהיה מובהק יותר - אפילו בחרדית.

מה שכן מעצבן אותי לפעמים, זה אדם "מסורתי" שמחלל שבת, מעיר לי על זה שאני אוכל בשר עם חלב. "בסדר אתה חילוני, אבל אתה לא חושב שאתה מגזים?" איך ישראלים אוהבים לשפוט לפעמים, זה משגע אותי.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3850076,00.html

כתבה מעניינת על ה"מסורתיים". אני אישית לא בדיוק מסכים עם הכותב. אני מסכים שהרבה מהכביכול ציבור חילוני במדינה הוא בעצם מאמין שלא מתחשק לו, חלקם הגדול עושים חלק מ"המצוות" כמצוות אנשים מלומדה - לא חושבים לעומק למה ואיך, אלא עושים מה שהורגלו ומה שנוח להם. לא מתעמקים בטעמי מצוות או בהשקפה ופילוסופיה ומאמינים באלוהים "ככה". שלא תבינו אותי לא נכון, זה סבבה מבחינתי. ההגדרה של 3 ציבורים: דתי, חילוני ומסורתי, היא שלא ממש נכונה בעיני, כי המציאות יותר מורכבת מזה. לדעתי המציאות היא, שיש מנעד מסויים של דתיות מול חילוניות, בקצה האחד האתאיסט הגמור ובשני החרדי הפנאטי ביותר, וכל תושבי המדינה (היהודים) הם איפשהו באמצע. אחד מקפיד יותר והשני פחות. יש נטיה לסווג ציבורים בעלי מכנה משותף תחת אותה אצטלה, אבל אני חושב שההגדרות האלו מתחילות להתפורר והאינדבידואל בחברה הדתית הולך ונהיה מובהק יותר - אפילו בחרדית.

מה שכן מעצבן אותי לפעמים, זה אדם "מסורתי" שמחלל שבת, מעיר לי על זה שאני אוכל בשר עם חלב. "בסדר אתה חילוני, אבל אתה לא חושב שאתה מגזים?" איך ישראלים אוהבים לשפוט לפעמים, זה משגע אותי.
זה כי כולם חושבים שהם יודעים מה הכי טוב בשבילך :haha:
בקשר לעניין של המסורתיים זה בדיוק הנקודה שעמדתי עליה קודם. כל מי שחושב שניתן לעשות הפרדה מלאה בארץ שלנו הוא משלה את עצמו
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

:)
דברים כלה תמיד מעלים חיוך על פניי:
רבנים: "האינטרנט הוא מהות התועבה וזה הזמן לחסל התופעה"
http://www.globes.co.il/news/docview.as ... 53&fid=594
שלח תגובה