אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
ufomatan כתב:
avrahamshuk כתב:אותי מעניין דוקא מה מתן בריל חושב על גילה.
:haha: אני מוחמא....
תשמע העניין הוא סבוך ומורכב הרבה יותר ממה שהתשקורת מנסה לספנספן (מלשון ספין) לנו את המוח.
הבנייה שמדברים עליה היא צפון מערבית לגילה- מישהו כאן פתח מפה בשביל לראות על איזה שטח מדובר? אני פתחתי כבר מזמן ואני מכיר את הסיפור הזה כבר שנים.
ישראל מנסה לחבר את גילה להתנחלות "הר גילה" ולכן הבנייה הזאת היא סוג של אסטרטגיה פוליטית לחלוטין,שמטרתה היא ליצור רצף טריטוריאלי ולתת הצדקה להתנחלות "הר גילה" בחיבור שלה עם שכונת גילה.
הבנייה העתידית שם היא על שטח חקלאי של פלסטיני זקן (עאבד) חביב למדי, שיושב בשטח ששייך לו שם כבר עשרות שנים (קצת צפונית לעין יעל למי שמכיר).
הבנאדם גר במערה ומגדל את הגידולים החקלאים שלו בשקט ובלי להפריע לאף אחד.הבנאדם לא רואה את המשפחה שלו שגרה בבית לחם, כדי לשמור על הקרקע. יש נסיונות חוזרים ונשנים (לא חוקיים כמובן) של צה"ל לפנות אותו מהשטח שלו, ולכן הסיפור שלו מוכר בחוגי שמאל וימין כבר הרבה זמן.
מדיניות הגירוש והטרנספר בכח בירושלים ממשיך ומתעצם, וכל מה שאתם מסוגלים לראות מול העיניים זה ספינים, או כן גילה לא גילה- מה אכפת לי כרגע ההתרחבות של גילה? היא רחבה מספיק והעוני שם משגשג. במקום לדאוג לשכונה הקיימת מדברים כל הזמן על התרחבות? מי יקנה שם? כדאי לטפל קודם בבעיות של התושבים שגרים שם!
קודם כדאי להבין על איזה שטח מדובר, מה ההיסטוריה של השטח הזה, מי גר בו, לאיזו מטרה הבנייה שם, ואז להגיב, לא?
אתה יודע למה רציתי לשמוע דוקא אותך מתן? כי ידעתי שלמרות שאני כנראה לא אסכים איתך (ואני ממש לא) יהיה מעניין לקרוא את הפוסט שלך כי לשם שינוי אתה יודע על מה מדובר ומכיר את הנושא ולא זורק סתם סיסמאות כמו "צריך להקפיא את הבניה".
אני אישית לא מכיר את הפרטים הגיאוגרפיים והפוליטיים של הסוגיה, אבל דבר אחד אני כן יודע מתן: אין מספיק דירות בירושלים. אם אתה כמוני שוכר דירה בירושלים אז אתה צריך לדעת את זה יותר טוב מכולם. כי אם דירת 3 חדרים מושכרת במחיר ממוצע של 3000 לחודש זה בגלל שהביקוש עצום לעומת ההיצע. ואם יש יזמים שרוצים לבנות שם 900 יחידות דיור זה בגלל שהם יודעים שהדירות האלה יחטפו תוך שניה. (כמו למשל בהר חומה) מה גם שחלק נכבד מהקמפיין של ברקת (ולמעת האמת גם של פורוש) היה סביב בנייה מאסיבית של יחידות דיור כדי למשוך צעירים לעיר. אז מהבחינה הזאת לפחות אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר.
אין כאן בכלל עניין של ביקוש לדירות. יש מספיק דירות בשכונת גילה, ואם צריך אני יכול לשבת איתך על מפה ולהראות לך בדיוק מה "מפספסים" בעיריית ירושלים וממשלת ישראל.
יש כאן עניין של תפיסת שטחים ויצירת רצפים טריטוריאלים על חשבונם של התושבים הערבים של מזרח ירושלים ועוטף ירושלים.
אתה יודע מה, בוא נעשה נסיון- תפתח את המפות של גוגל, תבדוק את הרצף הבא:
תסתכל על שכונת גילה לכיוון דרום מערב עד הר גילה/וולאג'ה. עכשיו תסתכל צפון מזרח עד שאתה מגיע להר חומה.
בהר חומה צפיתי לאחרונה שבוע שעבר וראיתי בדיוק לאן היא מתרחבת, וזה לכיוון צפון- מזרח, לכיוון אבו דיס ומעלה אדומים.
ואז במעלה אדומים יש את הסיפור עם שטח E1 אם אני לא טועה בשם, שזה התרחבות של מעלה אדומים לכיוון הר חומה.
יש כאן קביעת שכונות לתוך שטח ,שבכל ההסכמים הולך להיות פלסטיני, והרחבתם לכיוון מסויים במכוון כדי לתת נקודת אחיזה טובה למשא ומתן, או כדי לפוצץ אותו, עוד לא החלטתי.
עזוב את העובדה שבמזרח העיר יש פשוט טרנספר בכח של מדינת ישראל
אז זכותך לחשוב שיש לנו זכות לקחת את השטחים האלה, אבל אל תכסה את זה באיזו שהיא לגיטימציה ושבירת ססטוס קוו ביחס אל גילה.
אני מבטיח לך שברגע שהממשלה שלנו תפנים שהיא לא יכולה לגרש את כל הפלסטינים משם, פתאום יצוצו פתרונות לדיור.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

בקיצור - אחרי ש-30 שנה האמריקאים אומרים לנו: "לא, לא" ואנחנו אומרים להם: "כן, כן" ועושים: "מה שבא לנו"... נמאס להם.
עכשיו שימו את עצמכם בסיטואציה של האמריקאים - לא הייתם כועסים? :roll:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:בקיצור - אחרי ש-30 שנה האמריקאים אומרים לנו: "לא, לא" ואנחנו אומרים להם: "כן, כן" ועושים: "מה שבא לנו"... נמאס להם.
עכשיו שימו את עצמכם בסיטואציה של האמריקאים - לא הייתם כועסים? :roll:
זה גם לא ממש מדוייק- הרי גם אצל האמריקאים התחלפו קצת נשיאים. בוש לא אמר לנו לא אף פעם (גם אם זה מרגיש כאילו הוא כן אמר, הוא מבחינה אידיאולוגית לא מסוגל לומר לא לבנייה יהודית בישראל) לצערי אובמה הוא הנשיא הראשון שאומר דברים נכונים, אבל פשוט מדבר בלי לחשוב ובלי להבין סיטואציות שרחוקות ממנו. כנראה שאת זה הטלפרומטר לא יכול להסביר :haha:
סתם זרק לאוויר את גילה- מה קשה להבהיר למה הבנייה שם בעייתית? אין לזה שום קשר ללגיטימציה של גילה כשכונה בירושלים. אם פתחת נושא כזה סבוך תסביר את עצמך, תסביר שההתנגדות לבנייה בגילה נובעת מהמיקום של הבנייה, והתכנון העתידי של השכונה לכיוון הלא נכון.
לדעתי זה נובע מחוסר הבנה שלו לעומק את המצב, חוסר ביועצים אמיתיים שיסבירו לכבוד הנשיא אובמה שבשביל להביע דעה על נושא צריך לפעמים גם לדעת על מה מדברים, ולא לזרוק ססמאות באוויר בלי שום אחיזה והסבר אמיתי, שיראה לשני הצדדים ידיעה ויכולת למידה ולא דקלום!

מה שכן אנחנו בהחלט עושים מה שבא לנו, תמיד! לא משנה מי הנשיא וכמה לגיטימציה והסכמה הוא נותן לנו. ישראל היא מדינה יהירה ומתנשאת, גזענית בחלקים גדולים שלה (ולא רק לפלסטינים כי זה לא ממש גזענות. יותר לעובדים זרים, אתיופים, רוסים ומי לא?) . אנחנו מאמינים שמה שיוצא לנו מהפה זה זהב טהור, ושכל העולם חייב לעמוד לצידנו כי "אנחנו צודקים" לא? ומאוד מוסריים שלא נשכח.
:puke: כמה בושה אפשר לחוש מהמדינה שלך?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

גם בוש ב"מפת הדרכים" (לטעמי היוזמה הכי טובה לנו מאז ומעולם) התווה הסכם של הפסקת הבנייה ב-100%, פירוק מאחזים ולבסוף נסיגה מ-98% מהשטח (אז למה כועסים אצלנו על אובמה? בטח לא קשור לשם האמצעי...). לבוש פשוט היה נוח, בגלל המאבק שלו באיסלם הקיצוני, לא להעיר לנו כשהמשכנו לבנות. תראה, הביזיון האמיתי לא מתחולל עכשיו, אלא התחולל בתקופת שמיר (אריק שרון שר תשתיות אם אני לא טועה). שם פשוט שיקרנו במצח נחושה לגבי מה נעשה באיו"ש - שמיר יושב במדריד ומדבר על נכונות למו"מ, בזמן שאריק וכצהל'ה מסתובבים בתפוח-מערב-מערב-צפון-מזרח-אמו כמו 2 קאובויים בסרט של ג'ון ווין ומשחקים אותה lords of the land.
אני עדיין איתן בדעתי - הפכנו את מפעל ההתנחלויות לקרקס של שקרים, היתממות וקומבינות מאחורי הגב. כשחושבים על זה, בדרך גם המדינה שלנו הפכה לכזו. :x
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

ufomatan כתב: יש נסיונות חוזרים ונשנים (לא חוקיים כמובן) של צה"ל לפנות אותו מהשטח שלו, ולכן הסיפור שלו מוכר בחוגי שמאל וימין כבר הרבה זמן.
למה לא חוקיים ?
השטח לא שייך לו, הוא בתכלס התנחל שם באופן בלתי חוקי, אז למדינה זכות לפנות אותו משם.
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DanielK כתב:
ufomatan כתב: יש נסיונות חוזרים ונשנים (לא חוקיים כמובן) של צה"ל לפנות אותו מהשטח שלו, ולכן הסיפור שלו מוכר בחוגי שמאל וימין כבר הרבה זמן.
למה לא חוקיים ?
השטח לא שייך לו, הוא בתכלס התנחל שם באופן בלתי חוקי, אז למדינה זכות לפנות אותו משם.
באמת? ומאיפה הידע העצום? איך אתה יודע אם הוא הבעלים של השטח?
אולי כדאי קצת לברר את העובדות לפני שקופצים וטוענים טענה מצחיקה כזאת.
בוא אני אגיד לך בוודאות -הוא הבעלים של השטח, ולכן צה"ל לא הצליח לגרש אותו משם עד היום.
בוא כל אחד ידבוק למה שהוא יודע ולא ימציא דברים שלא מבוססים על כלום. פשוט מעצבן שכל אחד קובע את דעתו בלי לבדוק את המציאות, בלי להבין מה קורה- בורות!
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

דניאל, אתה לא יכול להגיד שהשטח לא שייך לא.. אתה לא מכיר את הסיפור כמו שבריל מכיר. וגם מוכיח לך שצה"ל לא מצליח לפנות אותו משם בגלל שמנהל המקרקעין רשום שהשטח שייך לו..
אם התרחבות גילה היא למען יצירת רצף טריטוריאלי להתנחלות הר גילה כדי לספח לעצמה את הר גילה, אז כן.. זה יוצר חיכוכים ואני חושב שזאת התרחבות פופוליסטית.
אני ממש לא מכיר את הסיפור ההתרחבות של גילה, כי אני נשען בעיקר מהתקשורת.. אבל אני מאמין שאפשר ליישר את ההדורים ואם כבר להרחיב, אז להרחיב לכיוון שטחי ישראל ולא לכיוון שטחי פלסטין..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אז המאגר הביומטרי נדחה בשנתיים, וגם אז תינתן לאזרחים הבחירה בין תעודת זהות רגילה לביומטרית, ... אבל שימו לב לזה:
http://it.themarker.com/tmit/article/8900

מדהים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

פשוט אין מילים.
טוב שעשיתי דרכון אירופאי. לא חשבתי שאני אצטרך להשתמש בו גם בארץ, אבל אני רואה שזה מגיע. אני אהפוך להיות פשוט אזרח אירופה בארץ.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עלק "הדמוקרטיה היחידה במזה"ת" , מדינה פאשיסטית, גזענית, רפובליקת בננות, הכל חוץ מדמוקרטיה.
בהחלט טוב שעשית דרכון אירופאי, עכשיו תנצל אותו ותעבור לגור באירופה :-)
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

ufomatan כתב:
DanielK כתב:
למה לא חוקיים ?
באמת? ומאיפה הידע העצום? איך אתה יודע אם הוא הבעלים של השטח?
אולי כדאי קצת לברר את העובדות לפני שקופצים וטוענים טענה מצחיקה כזאת.
בוא אני אגיד לך בוודאות -הוא הבעלים של השטח, ולכן צה"ל לא הצליח לגרש אותו משם עד היום.
בוא כל אחד ידבוק למה שהוא יודע ולא ימציא דברים שלא מבוססים על כלום. פשוט מעצבן שכל אחד קובע את דעתו בלי לבדוק את המציאות, בלי להבין מה קורה- בורות!
קראתי על הסיפור הזה איפהשהוא, והיה רשום שמה שהוא עושה לא חוקי. לא זוכר בדיוק, אבל שיהיה..
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:עלק "הדמוקרטיה היחידה במזה"ת" , מדינה פאשיסטית, גזענית, רפובליקת בננות, הכל חוץ מדמוקרטיה.
בהחלט טוב שעשית דרכון אירופאי, עכשיו תנצל אותו ותעבור לגור באירופה :-)
תעשו לי טובה, איזה דמגוגיה מצחיקה של שניכם ושל כותב הכתבה!
כל אירופה וכל ארה"ב עוברת למאגרים ביומטרים, ואז אתם בוכים שמשרד הפנים לא מתחייב שעם דרכון הישן לא תוכלו להיכנס למדינות אחרות?
זה ברור לא? באיזה עולם אתם חיים?
הרי גם באנגליה אהובתך טל, וגם בכל מדינות האיחוד, שלא לדבר על ארה"ב, זה התחיל כבר לקרות. כל אדם חייב לתת טביעת אצבע וסריקת עין אם הוא רוצה להיכנס למדינה, אז מה אנחנו שונים? איך אתם רוצים שמשרד הפנים יתן לכם דרכון מתאים כשבשאר העולם לא מקבלים אותו?
:haha:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בריל, ישראל הולכת להיות המדינה היחידה בעולם עם מאגר ביומטרי של כל התושבים, אתה קולט את זה? תגיד לי, איך אתה בכלל בעד המאגר השערורייתי הזה?
באיזה עולם אנחנו חיים? לא בעולם של "1984".

תעשה הפרדה בין דרכונים ביומטריים, שעד שזה ייושם בכל אירופה באופן מלא ייקחו הרבה שנים, ובכל מקרה לא יקימו לפני זה מאגר של כל התושבים במדינה. באירופה יש המון גופים של זכויות אדם ו- Privacy שלא יתנו לזה בחיים לקרות, אבל ברפובליקת בננות כמו בישראל מאגר כזה בהחלט יקום, כי התושבים אדישים ולא מתקוממים (זאת לא הסיבה היחידה מדוע צריך להיות מרד עממי במדינת ישראל, יש הרבה סיבות נוספות).
אני לא מכיר מדינות באירופה שאתה צריך לתת טביעת אצבע וסריקת עין בשביל להיכנס (זה קיים כמדומני רק כשאתה עושה ויזה לארה"ב).

אני גם ככה לא משתמש בדרכון הישראלי, כשהוא יפוג תוקף אני כנראה גם לא אחדש אותו ובוודאי שלא אתן שום דגימות ביומטריות למדינת ישראל המהוללת.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:בריל, ישראל הולכת להיות המדינה היחידה בעולם עם מאגר ביומטרי של כל התושבים, אתה קולט את זה? תגיד לי, איך אתה בכלל בעד המאגר השערורייתי הזה?
באיזה עולם אנחנו חיים? לא בעולם של "1984".

תעשה הפרדה בין דרכונים ביומטריים, שעד שזה ייושם בכל אירופה באופן מלא ייקחו הרבה שנים, ובכל מקרה לא יקימו לפני זה מאגר של כל התושבים במדינה. באירופה יש המון גופים של זכויות אדם ו- Privacy שלא יתנו לזה בחיים לקרות, אבל ברפובליקת בננות כמו בישראל מאגר כזה בהחלט יקום, כי התושבים אדישים ולא מתקוממים (זאת לא הסיבה היחידה מדוע צריך להיות מרד עממי במדינת ישראל, יש הרבה סיבות נוספות).
אני לא מכיר מדינות באירופה שאתה צריך לתת טביעת אצבע וסריקת עין בשביל להיכנס (זה קיים כמדומני רק כשאתה עושה ויזה לארה"ב).

אני גם ככה לא משתמש בדרכון הישראלי, כשהוא יפוג תוקף אני כנראה גם לא אחדש אותו ובוודאי שלא אתן שום דגימות ביומטריות למדינת ישראל המהוללת.
טל - בצבא שירתת? אז למדינת ישראל יש כבר את כל מה שהיא צריכה ממך, זה בסדר.
אני חושב שיש כאן הגזמה פראית. מצד אחד רוצים שהמדינה תמגר את הפשע והטרור בעידן שכל טמבל עם פוטושופ יכול לארגן לעצמו תעודת זהות או דרכון מזוייף. מצד שני צועקים על רעיון, שלא בא במקור מהחלטה של מדינת ישראל, אלא מהבנה עולמית שאתה חייב לשדרג את הטכנולוגיה שלך כדי שהזיהוי שלכל אדם יהיה הרבה יותר אישי.
זה לא אומר שאני חושב שחייבים להכריח אנשים להצטרף לזה, אבל מי שרוצה בעתיד לטוס לאירופה ולארה"ב ידע שהדרכון שלו מיושן ולכן יש סיכוי שהוא לא יוכל להיכנס למדינות האלה- מה הבעייה בזה?
אם אתה אדם שומר חוק אין לך שום סיבה להתנגד לזה. בטח רוב אזרחי מדינת ישראל שכבר נתנו כל דגימה אפשרית לצה"ל- בואו לא נהיה צבועים כאן.
מבחינתי השאלה היא לא אם זה רעיון טוב, אלא איך יחליטו ליישם אותו כאן.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אותי מפחיד הקטע מה יקרה אם מקורות טירוריסטים או מקורות אירגוני פשע יפרצו לאותו מאגר.. אני אצא רוצח אם יסתמכו על מאגר ביומטרי.. אם לפנטגון פרצו, אז גם לזה יהיה אפשר לפרוץ.. מדיניות זריקת הזין אצל עובדי המדינה זה דבר ידוע. וגם כך יהיה במאגר. יהיה אפשר לפרוץ לזה. זה הפחד שלי.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כן לצערי שירתתי בצבא, אם היום הייתי צריך להתגייס לא הייתי עושה את זה. הם יכולים לקחת את צילומי השיניים שלי ולעשות איתם מה שבא להם :-)

ההגזמה היא של מי שרוצה לכפות בכוח על כל אזרחי המדינה (שרובם המכריע חף מפשע) הקמת מאגר לא נחוץ בכלל, חשוף לפריצה של עבריינים וגורמים פליליים שדווקא יכולים לנצל אותו לרעה. הקמת מאגר כזה לטעמי לא עומדת במבחן בג"צ באיזון מול זכויות הפרט וצנעת הפרט.
אם אתה לא אומר שחייבים להכריח אנשים להצטרף לזה, האם אפשר להסיק שאתה נגד או שאין לך עמדה? מי שרוצה לטוס לאירופה יוכל עוד המון שנים לטוס עם הדרכון הזה, אלו הן הפחדות שלא מזיזות לאף אחד כי מספיק לקרוא ולבדוק את הנושא ולראות שאין שום סיכוי בשנים הקרובות שכל הכניסה לאירופה תהיה עם דרכונים ביומטריים. יש בעולם איזה 200 מדינות, כולם פתאום עוברות לביומטרי? כל שדות התעופה באירופה יעברו לביומטרי? זה לא בר-ביצוע בעתיד הנראה לעין מהרבה סיבות, ואחת מהן שיש הרבה ארגוני זכויות פרט באירופה, חוץ מזה, בשביל דבר כזה צריך הסכמה גורפת של כל המדינות באיחוד האירופי, וכשזה מגיע לנושאי פנים ובטחון, אז לכל מדינה יש את האינטרסים שלה. אתה לא יודע איזה בלגאן יש בין ארה"ב ואירופה בכל הנושא של שיתוף פרטי מידע של נוסעים בגלל המלחמה בטרור (מידע כמו חשבונות בנק, כתובות, טלפונים וכו'...)

בקשר לארה"ב, גם ככה פולשים לך לפרטיות כשאתה חייב לתת טביעת אצבעות בשביל ויזה כשאתה הולך לשגרירות בתל אביב, ולא נראה לי שארה"ב תסרב כניסה לישראלים, אנחנו אחת המדינות הידידות הבודדות שנשארו לארה"ב בעולם.

אני אדם שומר חוק ועדיין מתנגד לזה כי הפכתי מודע לצנעת הפרט ואני לא חושב שלמדינה יש זכות להתערב לי בחיים בצורה כל כך ברוטאלית ובוטה. אחד מחבריי לספסל הלימודים , עו"ד יהונתן קלינגר , הוא במקרה זה שמוליך את המחאה הציבורית נגד הקמת המאגר ואני מסיר בפניו את הכובע על כל התרומה עד כה, שנעשית מתוך אידיאולוגיה.

לא זכור לי שנתתי דגימות ביומטריות לצבא, ובטח את הדגימות שתן ודם הם זרקו מזמן. אל תשכח שיש לך מעל מיליון ערבים במדינה שלא הולכים לצבא, יש לך גם חרדים שלא הולכים ובכלל אוי ואבוי אם גם לצבא יהיה קשר למאגר האומלל הזה.
אותי מפחיד הקטע מה יקרה אם מקורות טירוריסטים או מקורות אירגוני פשע יפרצו לאותו מאגר.. אני אצא רוצח אם יסתמכו על מאגר ביומטרי.. אם לפנטגון פרצו, אז גם לזה יהיה אפשר לפרוץ.. מדיניות זריקת הזין אצל עובדי המדינה זה דבר ידוע. וגם כך יהיה במאגר. יהיה אפשר לפרוץ לזה. זה הפחד שלי.
במדינת הקומבינה ששמה ישראל ובה תרבות "הסמוך" היא הבסיס להכל, אין מה לסמוך על בטחון מאגר שכזה ולכן יש להתנגד לו בכל תוקף. חוץ מזה אליעד תהיה בטוח שאם יהיה מאגר כזה, יהיה בטוח עובדי מדינה שידאגו להשוויץ, להראות לחברים וככה זה גם יגיע לאינטרנט בדיוק כמו ש"רישומון" - התוכנה של משרד הפנים עם פרטי המידע של כל אזרחי המדינה, הגיעה מהר לאינטרנט ונמצאת חינם להורדה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני מנסה להבין נקודה מסויימת:
הרי ברור לכל המתנגדים כאן שעוד כמה שנים (לא משנה כמה) כל אמצעי הזיהוי יהיו דיגיטליים. אז מה בדיוק אתם מציעים שישמש כאמצעי זיהוי?
אני באופן אישי הייתי עובר לאמצעי זיהוי ביומטרי גם מרצוני החופשי אם היתה בחירה. פשוט נראה לי יותר נוח. מה גם שלא אכפת לי אם יהיה למשטרה את טביעות האצבעות שלי. זה גם ככה ממומר בעזרת אלגוריתם למספר כלשהו (שזה בעצם כמו תעודת זהות) ואי אפשר לשחזר את הטביעות עצמם מהמספר הזה אז אני לא מודאג.
עוד דבר: אתם עושים קניות באינטרנט, שולחים את מספר כרטיס האשראי שלכם ואת תעודת הזהות שלכם באינטרנט, ועדיין לא קרה (אני מקווה) שניצלו את זה נגדכם אז למה כל כך מפחיד אתכם לתת טביעת אצבעות למדינה?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

קודם כל זה קרה.

אם כבר היום יש למדינה את הכל עליי... אז למה להוסיף עוד מערכת של מיליוני דולרים שברגע שפורצים אותה, המצב יהיה הרבה יותר חמור מהיום?? יש עודף כסף??

ולעניין אחר שקשור ולא קשור, ככה מתנהלת המדינה (תקראי איך התנהלה הישיבה)
הבזאר הגדול: רפורמת המיסוי הירוק אושרה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3810373,00.html

אתם אנשים שאוהבים שדופקים אותכם, ככה אתם נראים, וככה אתם מתנהגים. אז ברור שהתנהלות כמו שקיימת במדינה היא מקובלת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הרי ברור לכל המתנגדים כאן שעוד כמה שנים (לא משנה כמה) כל אמצעי הזיהוי יהיו דיגיטליים. אז מה בדיוק אתם מציעים שישמש כאמצעי זיהוי?
אני באופן אישי הייתי עובר לאמצעי זיהוי ביומטרי גם מרצוני החופשי אם היתה בחירה. פשוט נראה לי יותר נוח. מה גם שלא אכפת לי אם יהיה למשטרה את טביעות האצבעות שלי. זה גם ככה ממומר בעזרת אלגוריתם למספר כלשהו (שזה בעצם כמו תעודת זהות) ואי אפשר לשחזר את הטביעות עצמם מהמספר הזה אז אני לא מודאג.
עוד דבר: אתם עושים קניות באינטרנט, שולחים את מספר כרטיס האשראי שלכם ואת תעודת הזהות שלכם באינטרנט, ועדיין לא קרה (אני מקווה) שניצלו את זה נגדכם אז למה כל כך מפחיד אתכם לתת טביעת אצבעות למדינה?
חוץ מהמוות , שום דבר לא ברור. אם אתה רוצה לעבור מרצונך החופשי סבבה, אבל לכפות על כל האזרחים זה פשוט מנוגד לעקרונות הדמוקרטיה. יש הבדל בין כרטיס אשראי לבין לתת טביעות אצבעות. במקרה הראשון, אתה בוחר להשתמש באשראי ולקנות באינטרנט, במקרה השני, המדינה מכריחה אותך לתת טביעות אצבעות. למדינה אין זכות לפלוש לפרטיות של אנשים ולהקים מאגר כזה, שברור לכולם ינוצל לרעה על ידי כל מיני גורמים ובכלל ישיג את ההיפך ממה שיוזמיו "הגאונים" רוצים להשיג.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
חוץ מהמוות , שום דבר לא ברור. אם אתה רוצה לעבור מרצונך החופשי סבבה, אבל לכפות על כל האזרחים זה פשוט מנוגד לעקרונות הדמוקרטיה. יש הבדל בין כרטיס אשראי לבין לתת טביעות אצבעות. במקרה הראשון, אתה בוחר להשתמש באשראי ולקנות באינטרנט, במקרה השני, המדינה מכריחה אותך לתת טביעות אצבעות. למדינה אין זכות לפלוש לפרטיות של אנשים ולהקים מאגר כזה, שברור לכולם ינוצל לרעה על ידי כל מיני גורמים ובכלל ישיג את ההיפך ממה שיוזמיו "הגאונים" רוצים להשיג.
טל- אני מסכים איתך שזה לא צריך להיות בכפייה, אבל אני חושב שאתם מוסטים על ידי צד איטרנסנטי פלילי או טרוריסטי שמוביל אנשים בעקיפין על ידי ניצול דעות של בני אדם תמימים. הם מנסי להסיט כנגד מהלך שעל פניו יכול להיות מהלך שיביס את הפשע המאורגן הבינלאומי והרבה מארגוני הטרור.
המאגר הזה לא יפרץ כמו שכל מאגר של השב"כ או המוסד לא נפרצו ב-60 שנים האחרונות, די עם השטויות האלה, באמת. ישראל מובילה באבטחת מידע בעולם, וזו עובדה, אז אני לא מפחד מזה שפרצו לאיזה מאגר שולי של הפנטגון. כמו שאברהם כתב קודם- כל הפרטים של האשראי שלכם, וכל הפרטים האישיים שלכם נמצאים באתרים כמו אמזון או אתרים אפילו פחות מאובטחים ואני לא שומע את זעקות האימה על בטחון מידע, או על צנעת בפרט- צביעות זה כל מה שאני שומע.
לצבא יש את הטביעות אצבע, שתן, דם, מה שאתה רוצה של כ-40-50% מהאזרחים במדינה, ועדיין אף אחד לא התשמש בזה כנגד אף חף מפשע נכון? אז מה ישתנה בעתיד? הרי למדינה יש את האופציה הזאת כבר עכשיו.
העובדה שכל עבריין מקטן ועד גדול (שלא נדבר על ארגוני טרור) יכולים לזייף דרכון, ת"ז, או כל תג מזהה אחר- זו הבעייה, וכל הדיון על צנעת הפרט וכל הבולשיט הזה רק מסיטים את תשומת הלב הציבורית מהבעייה החשובה באמת וזה הביטחון של כולנו.
אני רוצה לראות מישהו מהמתנגדים למהלך אם יגנבו לו את הזהות מתישהו. אני מבטיח לכם שדעתו תשתנה מהר מאוד בקשר לזיהוי הביומטרי.
שלח תגובה