אין כאן בכלל עניין של ביקוש לדירות. יש מספיק דירות בשכונת גילה, ואם צריך אני יכול לשבת איתך על מפה ולהראות לך בדיוק מה "מפספסים" בעיריית ירושלים וממשלת ישראל.avrahamshuk כתב:אתה יודע למה רציתי לשמוע דוקא אותך מתן? כי ידעתי שלמרות שאני כנראה לא אסכים איתך (ואני ממש לא) יהיה מעניין לקרוא את הפוסט שלך כי לשם שינוי אתה יודע על מה מדובר ומכיר את הנושא ולא זורק סתם סיסמאות כמו "צריך להקפיא את הבניה".ufomatan כתב:avrahamshuk כתב:אותי מעניין דוקא מה מתן בריל חושב על גילה.אני מוחמא....
תשמע העניין הוא סבוך ומורכב הרבה יותר ממה שהתשקורת מנסה לספנספן (מלשון ספין) לנו את המוח.
הבנייה שמדברים עליה היא צפון מערבית לגילה- מישהו כאן פתח מפה בשביל לראות על איזה שטח מדובר? אני פתחתי כבר מזמן ואני מכיר את הסיפור הזה כבר שנים.
ישראל מנסה לחבר את גילה להתנחלות "הר גילה" ולכן הבנייה הזאת היא סוג של אסטרטגיה פוליטית לחלוטין,שמטרתה היא ליצור רצף טריטוריאלי ולתת הצדקה להתנחלות "הר גילה" בחיבור שלה עם שכונת גילה.
הבנייה העתידית שם היא על שטח חקלאי של פלסטיני זקן (עאבד) חביב למדי, שיושב בשטח ששייך לו שם כבר עשרות שנים (קצת צפונית לעין יעל למי שמכיר).
הבנאדם גר במערה ומגדל את הגידולים החקלאים שלו בשקט ובלי להפריע לאף אחד.הבנאדם לא רואה את המשפחה שלו שגרה בבית לחם, כדי לשמור על הקרקע. יש נסיונות חוזרים ונשנים (לא חוקיים כמובן) של צה"ל לפנות אותו מהשטח שלו, ולכן הסיפור שלו מוכר בחוגי שמאל וימין כבר הרבה זמן.
מדיניות הגירוש והטרנספר בכח בירושלים ממשיך ומתעצם, וכל מה שאתם מסוגלים לראות מול העיניים זה ספינים, או כן גילה לא גילה- מה אכפת לי כרגע ההתרחבות של גילה? היא רחבה מספיק והעוני שם משגשג. במקום לדאוג לשכונה הקיימת מדברים כל הזמן על התרחבות? מי יקנה שם? כדאי לטפל קודם בבעיות של התושבים שגרים שם!
קודם כדאי להבין על איזה שטח מדובר, מה ההיסטוריה של השטח הזה, מי גר בו, לאיזו מטרה הבנייה שם, ואז להגיב, לא?
אני אישית לא מכיר את הפרטים הגיאוגרפיים והפוליטיים של הסוגיה, אבל דבר אחד אני כן יודע מתן: אין מספיק דירות בירושלים. אם אתה כמוני שוכר דירה בירושלים אז אתה צריך לדעת את זה יותר טוב מכולם. כי אם דירת 3 חדרים מושכרת במחיר ממוצע של 3000 לחודש זה בגלל שהביקוש עצום לעומת ההיצע. ואם יש יזמים שרוצים לבנות שם 900 יחידות דיור זה בגלל שהם יודעים שהדירות האלה יחטפו תוך שניה. (כמו למשל בהר חומה) מה גם שחלק נכבד מהקמפיין של ברקת (ולמעת האמת גם של פורוש) היה סביב בנייה מאסיבית של יחידות דיור כדי למשוך צעירים לעיר. אז מהבחינה הזאת לפחות אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר.
יש כאן עניין של תפיסת שטחים ויצירת רצפים טריטוריאלים על חשבונם של התושבים הערבים של מזרח ירושלים ועוטף ירושלים.
אתה יודע מה, בוא נעשה נסיון- תפתח את המפות של גוגל, תבדוק את הרצף הבא:
תסתכל על שכונת גילה לכיוון דרום מערב עד הר גילה/וולאג'ה. עכשיו תסתכל צפון מזרח עד שאתה מגיע להר חומה.
בהר חומה צפיתי לאחרונה שבוע שעבר וראיתי בדיוק לאן היא מתרחבת, וזה לכיוון צפון- מזרח, לכיוון אבו דיס ומעלה אדומים.
ואז במעלה אדומים יש את הסיפור עם שטח E1 אם אני לא טועה בשם, שזה התרחבות של מעלה אדומים לכיוון הר חומה.
יש כאן קביעת שכונות לתוך שטח ,שבכל ההסכמים הולך להיות פלסטיני, והרחבתם לכיוון מסויים במכוון כדי לתת נקודת אחיזה טובה למשא ומתן, או כדי לפוצץ אותו, עוד לא החלטתי.
עזוב את העובדה שבמזרח העיר יש פשוט טרנספר בכח של מדינת ישראל
אז זכותך לחשוב שיש לנו זכות לקחת את השטחים האלה, אבל אל תכסה את זה באיזו שהיא לגיטימציה ושבירת ססטוס קוו ביחס אל גילה.
אני מבטיח לך שברגע שהממשלה שלנו תפנים שהיא לא יכולה לגרש את כל הפלסטינים משם, פתאום יצוצו פתרונות לדיור.