אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי DivineComedy »

WTF
כתבתי 'לו' :sleep:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אלוהים דווקא כן משחק במאיץ החלקיקים

http://news.walla.co.il/?w=/2/1596062&m=1&mid=77027

אני באמת חושב שהתיאוריה הזאת אפשרית.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני ממליץ לך לקרוא את "קיצור תולדות הזמן" ואת "היקום בקליפת אגוז" (תרגום דבילי..) של סטיבן הוקינס...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

קיצור תולדות הזמן קראתי... בגלל זה זה נראה לי אפשרי :P
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3797326,00.html

באמת מסכנים הסטודנטים, מה הם אשמים...? אני גם מסכימה עם מה שאמר שם אחד הסטודנטים שהטקסים לזכרו של יצחק רבין ז"ל קיבלו במהלך השנים אופי פוליטי מידי ולכן זה גורם לרבים להדיר את רגליהם מהטקסים האלה.
Love is the Dance of Eternity
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

תהליך של אידוליזציה ו"האלהה" קיים בכל מקום. היום מדברים על "מורשת רבין" כמין קונצנזוס... כאילו שלפני שהוא נרצח המושג הזה היה קיים... הרי אם הוא לא היה נרצח הוא היה מסיים "אחר כבוד" את הקדנציה שלו לפני זמנה, וללא הישגים אמיתיים. ואני יודע שיש פה כמה שלא מסכימים על הנקודה הזאת. אבל נראה לי שאם חושבים עם טיפה אובייקטיביות אז זה המצב.
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

לצערי אני נוטה להסכים איתך. ואני כותבת לצערי כי זה עצוב לחשוב על זה בצורה כזאת, שרק אחרי שאדם מת ועוד בצורה כזו, הוא זוכה ל"האלהה" ואידיליזציה והאדרה של המעשים שעשה בחייו. כמו שאמרת אני בספק אם היה זוכה לה אם היה מסיים את הקדנציה שלו ככל ראש ממשלה.
וכן, צריך אובייקטיביות בשביל לחשוב על זה מהנק' מבט הזו, ולא לחשוב בצורה אמוציונלית כי אז קל לצאת נגד האמירה הזו כי יש בה משהו מקומם. כן אפילו ביבי דיבר על מורשת רבין בנאום שלו היום באיזה אופן של קונצנזוס והרבה פעמים זה נשמע לי טיפה מאולץ.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

רבין עשה בשלוש שנים דברים מדהימים, אתה חושב שאם אהוד ברק היה נרצח או ביבי היה נרצח היה להם מורשת??
מה שאתה לא מבין זה שרבין מייצג בעיני הרבה מאוד אנשים מהעם את התקווה שהייתה ולא תהיה עוד. והכל בגלל אותם אנשים שרצחו אותו או שרצו ושמחו שהוא נרצח. אפשר היה לראות אותם היום מחלקים פליירים בבי"ס בירושלים.
אין שום פוליטיזציה, אתה פשוט לא מסכים עם דיעותיו אז אתה נגד, זה הכל.
יש חלק גדול מהעם שרוצה לשכוח אותו וגם ישכח, אבל יש חלק מאוד גדול שבחיים לא ישכח למען מה רבין פעל.
ולהזכירך, תסתכל מסביב, מאז הדברים במדינה רק מדרדרים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ביבי דיבר על מורשת רבין בנאום שלו היום באיזה אופן של קונצנזוס והרבה פעמים זה נשמע לי טיפה מאולץ.
ברור שזה יהיה מאולץ כי ביבי היה שותף להסתה הפרועה שהובילה לרצח רבין. לרוב האנשים במדינה יש זיכרון קצר אבל לי לא, ואני זוכר שביבי עמד על המרפסת בכיכר ציון כשקהל מפגינים צועק רבין רוצח ומחזיק שלטים עם רבין במדי גסטאפו, אבל ביביטו טען שהוא "לא שמע ולא ראה". אני לא אשכח מי רצח ומי נרצח, מי הסית, ביבי המסית הלאומי.
רבין עשה בשלוש שנים דברים מדהימים, אתה חושב שאם אהוד ברק היה נרצח או ביבי היה נרצח היה להם מורשת??
מה שאתה לא מבין זה שרבין מייצג בעיני הרבה מאוד אנשים מהעם את התקווה שהייתה ולא תהיה עוד. והכל בגלל אותם אנשים שרצחו אותו או שרצו ושמחו שהוא נרצח. אפשר היה לראות אותם היום מחלקים פליירים בבי"ס בירושלים.
אין שום פוליטיזציה, אתה פשוט לא מסכים עם דיעותיו אז אתה נגד, זה הכל.
יש חלק גדול מהעם שרוצה לשכוח אותו וגם ישכח, אבל יש חלק מאוד גדול שבחיים לא ישכח למען מה רבין פעל.
ולהזכירך, תסתכל מסביב, מאז הדברים במדינה רק מדרדרים.
מבחינתי ומבחינת רבים ,הירצחו של רבין מסמל גם את סוף התקוות לשלום ולעתיד שיש למדינת ישראל. בושה שיש אנשים במדינה הזאת שרוצים לשכוח את רצח רבין ואת האיש הגדול הזה שתרם כל כך הרבה לבטחון ולקיום המדינה ומדברים לי על "פסטיבל רבין", כאילו כלום לא קרה שרצחו ראש ממשלה בישראל. אין ספק שהמדינה נמצאת בהידרדרות מאז והולכת ימינה בגלל חבורת תמהוניים שרוצים לחסל את מדינת ישראל ולהחזיר את ארץ ישראל, בדרך מצליחים להביא לבידוד עולמי של ישראל.

רבין היה ראש ממשלה מעולה ומאז שנרצח לא היו לנו ראשי ממשלתו ברמתו, ומה שעצוב שאין מנהיגים כאלה ולכן גם אין עתיד למדינה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אוך... תסלחו לי טל וניר אבל אתם קצת צבועים. אני ראיתי אתכם כותבים במפורש שאתם מאמינים ששלום לא יכול להיות בדור הקרוב, וקל וחומר לא לפני 15 שנה. אז אמנם בזמנו של רבין אנשים אכן האמינו שהוא יכול להביא שלום, אבל אני מצפה ממכם היום בפרספקטיבה של עשור להודות שזאת היתה נאיביות מהסיבה הפשוטה ששלום זה מצב הדדי שאינו תלוי במנהיג אחד של צד אחד, יהיה זה מוכשר או כריזמטי אשר יהיה. עם כל הכבוד לרבין, שלום הוא לא היה יכול להביא. תקוה כן. וזה לא חכמה גדולה כי ברגע שהוא נרצח התקוה הזאת לעולם לא תוכל להתגלות כתקות-שוא כמו כל הניסיונות שנעשו וייעשו עד עכשיו.
אהה וכן, אני חושב שכמעט כל ראש ממשלה שהיה נרצח היה מנציח איזו שהיא "מורשת" מזוייפת כזאת או אחרת.
ואגב, בקשר ל"התדרדרות", בצורה עובדתית זה פשוט לא נכון. המגמה כיום היא שאולי השוליים הקיצוניים מתרחקים יותר ויותר אבל רוב העם נוטה יותר ויותר לכיוון המרכז. מושגים שפעם היו נחלת השמאל בלבד היום הם כבר קונצנזוס. אז מבחינה מסויימת, אנחנו יותר קרובים לשלום מאשר בתקופת רבין. ואולי זה בעצם תוצאה של אותה אידליזציה של "מורשת רבין"... מי יודע...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שוקרון, ההזדמנות לשלום נרצחה לפני 15 שנה, אז אין פה שום קל וחומר ואין מה להסתכל בפרספקטיבה. עוד מעט אנשים יגידו, בפרספקטיבה רצח רבין לא היה נורא...

רוב העם נוטה ימינה שוקרון, ליברמן זה מפלגת מרכז? ליכוד זה מרכז? ישראל הופכת להיות מדינה יותר מטורפת ולאומנית מיום ליום, אלימה, מיליטריסטית. איך אתה רואה שאנחנו קרובים יותר לשלום כאשר המדינה מתקרבת לאבדון?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

איזה הזדמנות לשלום?! תסביר לי בבקשה מאיזו בחינה רבין היה קרוב יותר לשלום מאשר כל ראש ממשלה אחר.
כל רצח הוא נורא. ורצח רבין לא יותר נורא מכל רצח אחר של חפים מפשע. הוא לא יותר נורא מרצח גנדי למשל, ואין "פבטיבל גנדי" לשם שינוי.
רוב העם אולי נוטה י"מינה", אבל ה"ימינה" נטה חזק מרכזה... קדימה היא בהגדרה מפלגת מרכז והיא המפלגה הגדולה, והליכוד משך חזק מאוד מרכזה בשנים האחרונות. מדינה פלסטינאית היא מושג מקובל היום מה שממש לא היה מקובל לפני עשור. ואנחנו לא יותר לאומניים מאשר פעם. גם לא יותר מיליטריסטים. להיפך.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

שוקרון וטל, שניכם צודקים. השמאלנים (עבודה ומרצ) נוטים מרכזה, והימנים (האמיתיים, לא האופורטוניסטים) נוטים ימינה. שני התהליכים לא סותרים אחד את השני.
רבין היה יותר קרוב לשלום כי הוא לא פחד לעשות מהלכים דרמטיים, מה שאי אפשר להגיד על ביבי וברק (גם על שרון וההינתקות דעותיי חלוקות). מה שהיה לרבין זה בידיוק מה שחסר כאן - במקום לחשוב כל שניה על ההישרדות הפוליטית, רבין חשב על קידום תהליכים. אתה יכול לא לאהוב אותם, אבל השורה התחתונה, אם נשים את הנושא המדיני בצד (כי הוא לעולם יהיה שנוי במחלוקת). רבין עשה בחינוך, בתרבות, בתשתיות בקדנציה שלו צעדים יותר דרמטיים (לטובה, על זה רק אידיוט יתווכח) מאשר כל המהלכים שנעשו ב-14 השנים מאז הירצחו.
מה שאני נהנה לראות מאוד היום, זה את התהליך של היציאה מהפחד של הימנים. סופסוף הם אומרים את מה שהם באמת חשבו 14 שנים. רצח רבין הציל אותם. אותם ואת תפיסת העולם המזוכיסטית שלהם. רבין כמעט גרם לנו לאהוב את הערבים (!!), אבל למזלם בא המושיע וגאל (תרתי משמע) את עם ישראל מייסורי השלום והשגשוג הכלכלי.
תודה יגאל!
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אתה מאוד מתנשא. :roll:
רבין אולי הרבה יותר פעל למען שלום אמיתי... אבל הוא לא יכל להשיג אותו כי כמו שאמרתי (וגם זה מוסכם פה על כולם) שהצד השני (וגם חלקים גדולים בעם שלנו) עדיין לא מוכן והוא ממש לא היה מוכן לפני 15 שנה. עם כל ההתמתנות היחסית של הפלסטינים הם עדיין לא מוכנים לשלום, אז איך רבין בדיוק היה עושה שלום? מישהו כאן באמת סמך על עראפאת? אני מאמין שרבין אכן התכוון להביא שלום, אבל זה פשוט לא בשליטתו... רוב הצד השני עדיין לא רוצה שלום...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

יש פה כמה נקודות להתיחסות.
נכון שבגדול כל העם נטע שמאלה בשנות התשעים. למה אתה חושב שזה קרה? אני זוקף את זה לתקופת רבין.
את העובדה ששלום לא יהיה פה בדור הזה הבנתי בעקבות רצח רבין ובעקבות מה שקרה בהמשך. יש פה שני צדדים. גם הקיצוניים בצד שלהם לא ירשו שיהיה שלום וגם הקיצוניים בצד שלנו. אותם קיצוניים מתרבים מיום ליום והיום הם קוראים להפסיק לזכור את רבין.
למה אתה חושב שאין פסטיבל גנדי?? למה אתה חושב שיש פסטיבל כהנא רק בקרב ההזויים. למה אתה חושב שיש פסטיבל גולדשטיין רק בקריית ארבע. בוא נראה מה האנשים האלה מיצגים ומה רבין מייצג. אחד רצה לעשות טרנספר לעם, אחד רצח 50 אנשים ואחד סתם היה גזען קטן. בוא נעשה פסטיבל לזה. יש פה הסתכלות סובייקטיבית אבל ואללה יש פה גם הסתכלות אוביקטיבית.
רן, צודק בקטע של ההצלה. יגאל עמיר עשה שירות ל"בני עמו" ובדרך שכנע אנשים טובים שפה זה לא העתיד שלהם.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

איזה הזדמנות לשלום?! תסביר לי בבקשה מאיזו בחינה רבין היה קרוב יותר לשלום מאשר כל ראש ממשלה אחר.
רבין הוא ראש הממשלה האחרון שהיה סביבו קונצנזוס של מרבית העם, תאהב את זה או לא מר שוקרון. מה שקרה אחרי רצח רבין הוא הרבה פיגועים והסלמה במיוחד כשביבי נתניהו היה ראש ממשלה (אותו הביבי).

כל רצח הוא נורא. ורצח רבין לא יותר נורא מכל רצח אחר של חפים מפשע. הוא לא יותר נורא מרצח גנדי למשל, ואין "פבטיבל גנדי" לשם שינוי.
כל רצח הוא נורא, אבל רצח רבין הוא לא "כל רצח", זה רצח של ראש ממשלה, ואם אתה לא מבין את זה , זה עצוב מאד שיש אנשים במדינה שלא מסוגלים לקבל הכרעה דמוקרטית. כרגיל האלימות הפוליטית בישראל היא רק בימין, כמו שיונה אברושמי רצח עם רימון את אמיל גרינצוויג פעיל שלום עכשיו, כך גם יצחק רבין נרצח ע"י בן עוולה מטורף.

רצח גנדי הוא גם נורא, אבל גנדי לא היה ראש ממשלה (למרות שביבי פעם אמר שגנדי היה אצלו שר בממשלה.... עוד אחד מן השקרים של ביביטו נהנתניהו) אלא רק פוליטיקאי. למרות שלא הסכמתי עם דעותיו של גנדי מאד כיבדתי אותו כבן אדם וכפוליטיקאי כי הוא לא היה יורה סתם סיסמאות אלא מציג דעות מבוססות. אני זוכר שפעם הוא בא בתיכון שלנו לתת הרצאה, ולמרות שלא הסכמתי איתו , נהניתי לדבר איתו אחרי ההרצאה.
רוב העם אולי נוטה י"מינה", אבל ה"ימינה" נטה חזק מרכזה... קדימה היא בהגדרה מפלגת מרכז והיא המפלגה הגדולה, והליכוד משך חזק מאוד מרכזה בשנים האחרונות. מדינה פלסטינאית היא מושג מקובל היום מה שממש לא היה מקובל לפני עשור. ואנחנו לא יותר לאומניים מאשר פעם. גם לא יותר מיליטריסטים. להיפך.
קדימה היא המפלגה הגדולה אבל שוב הימין לא מסוגל לקבל את הכרעת הבוחר, ולכן ביבי בדיל מסריח שיחד את החרדים והקים ממשלה למרות שלא מגיע לו להיות ראש ממשלה אחרי שהרס את המדינה בקדנציה הראשונה. הליכוד ממש לא מרכז, זה נסיון להתחבא כדי למשוך עוד מצביעים, הליכוד האמיתי הוא ימין (תשאל את אליעד אטיאס).
מדינה פלסטינאית? אתם בימין רוצים מדינה דו-לאומית, אתם לא רוצים מדינה פלסטינאית.
המדינה הרבה יותר לאומנית אחי, מיליטריטסית ואלימה (כשזה נוגע לזרים ומיעוטים שגרים במדינה), מאפיינים שיש היגדירו כפאשיזם לכל דבר.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

הצעת חוק: עונש מוות לרוצחי ילדים מתחת לגיל 13

http://news.walla.co.il/?w=/1/1600513&m=1&mid=76519

הנה הקופים יוצאים מהחורים שלהם עם עוד הצעת חוק מהמטומטמות שידענו!
מה יהיה...?
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

זה היה צפוי שפיענוח הרצח הזה יגרור אחריו הצעות כאלה...
נו מילא,
לפחות תפסו אותו. פשוט לא להאמין. ועוד הוא אומר שהוא "לא מבין למה מגנים רצח ילדים".
שיירקב בכלא כמה שיותר שנים יותר טוב.
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

בהחלט חוק הזוי רצח זה רצח זה רצח!
מה שחמור במיוחד במקרה הזה הוא שהרוצח רצח גם בני משפחה שלא קשורים לסיבה שהוא רצח בגללה
אבל מפה ולהסיק שרוצח שרצח מתחת לגיל מסוים צריך להרוג אותו נו באמת
אם כבר מכניסים את העונש השנוי במחלוקת הזה אז הוא צריך להגיע לכל רוצח
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

בהחלט :doh2:
תמונה
שלח תגובה