כתבתי 'לו'

ברור שזה יהיה מאולץ כי ביבי היה שותף להסתה הפרועה שהובילה לרצח רבין. לרוב האנשים במדינה יש זיכרון קצר אבל לי לא, ואני זוכר שביבי עמד על המרפסת בכיכר ציון כשקהל מפגינים צועק רבין רוצח ומחזיק שלטים עם רבין במדי גסטאפו, אבל ביביטו טען שהוא "לא שמע ולא ראה". אני לא אשכח מי רצח ומי נרצח, מי הסית, ביבי המסית הלאומי.ביבי דיבר על מורשת רבין בנאום שלו היום באיזה אופן של קונצנזוס והרבה פעמים זה נשמע לי טיפה מאולץ.
מבחינתי ומבחינת רבים ,הירצחו של רבין מסמל גם את סוף התקוות לשלום ולעתיד שיש למדינת ישראל. בושה שיש אנשים במדינה הזאת שרוצים לשכוח את רצח רבין ואת האיש הגדול הזה שתרם כל כך הרבה לבטחון ולקיום המדינה ומדברים לי על "פסטיבל רבין", כאילו כלום לא קרה שרצחו ראש ממשלה בישראל. אין ספק שהמדינה נמצאת בהידרדרות מאז והולכת ימינה בגלל חבורת תמהוניים שרוצים לחסל את מדינת ישראל ולהחזיר את ארץ ישראל, בדרך מצליחים להביא לבידוד עולמי של ישראל.רבין עשה בשלוש שנים דברים מדהימים, אתה חושב שאם אהוד ברק היה נרצח או ביבי היה נרצח היה להם מורשת??
מה שאתה לא מבין זה שרבין מייצג בעיני הרבה מאוד אנשים מהעם את התקווה שהייתה ולא תהיה עוד. והכל בגלל אותם אנשים שרצחו אותו או שרצו ושמחו שהוא נרצח. אפשר היה לראות אותם היום מחלקים פליירים בבי"ס בירושלים.
אין שום פוליטיזציה, אתה פשוט לא מסכים עם דיעותיו אז אתה נגד, זה הכל.
יש חלק גדול מהעם שרוצה לשכוח אותו וגם ישכח, אבל יש חלק מאוד גדול שבחיים לא ישכח למען מה רבין פעל.
ולהזכירך, תסתכל מסביב, מאז הדברים במדינה רק מדרדרים.
רבין הוא ראש הממשלה האחרון שהיה סביבו קונצנזוס של מרבית העם, תאהב את זה או לא מר שוקרון. מה שקרה אחרי רצח רבין הוא הרבה פיגועים והסלמה במיוחד כשביבי נתניהו היה ראש ממשלה (אותו הביבי).איזה הזדמנות לשלום?! תסביר לי בבקשה מאיזו בחינה רבין היה קרוב יותר לשלום מאשר כל ראש ממשלה אחר.
כל רצח הוא נורא, אבל רצח רבין הוא לא "כל רצח", זה רצח של ראש ממשלה, ואם אתה לא מבין את זה , זה עצוב מאד שיש אנשים במדינה שלא מסוגלים לקבל הכרעה דמוקרטית. כרגיל האלימות הפוליטית בישראל היא רק בימין, כמו שיונה אברושמי רצח עם רימון את אמיל גרינצוויג פעיל שלום עכשיו, כך גם יצחק רבין נרצח ע"י בן עוולה מטורף.כל רצח הוא נורא. ורצח רבין לא יותר נורא מכל רצח אחר של חפים מפשע. הוא לא יותר נורא מרצח גנדי למשל, ואין "פבטיבל גנדי" לשם שינוי.
קדימה היא המפלגה הגדולה אבל שוב הימין לא מסוגל לקבל את הכרעת הבוחר, ולכן ביבי בדיל מסריח שיחד את החרדים והקים ממשלה למרות שלא מגיע לו להיות ראש ממשלה אחרי שהרס את המדינה בקדנציה הראשונה. הליכוד ממש לא מרכז, זה נסיון להתחבא כדי למשוך עוד מצביעים, הליכוד האמיתי הוא ימין (תשאל את אליעד אטיאס).רוב העם אולי נוטה י"מינה", אבל ה"ימינה" נטה חזק מרכזה... קדימה היא בהגדרה מפלגת מרכז והיא המפלגה הגדולה, והליכוד משך חזק מאוד מרכזה בשנים האחרונות. מדינה פלסטינאית היא מושג מקובל היום מה שממש לא היה מקובל לפני עשור. ואנחנו לא יותר לאומניים מאשר פעם. גם לא יותר מיליטריסטים. להיפך.