אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי Ozerivarium »

כתבה ממש לעניין .
לדעתי אני חושב קודם כל שהחרדים צריכים לחנך את הילידם שלהם לחינוך יותר מתון .
יוצא לי להתקל בכל מיני מצבים שגורמים לי לא לאהוב את הציבור הזה , בעיקר בגלל שהם לא מקבלים את השונה , הם חונכו כך - כמו שילד ראוה פעם ראשונה דבר חדש ,זה עדיין זר להם , הם לא מקבלים אותי - בתור עובר אורח דנראה קצת שונה - עם קוקו . הבהיה הזו מפריעה לי . אתמול משהו אחר גרם לי לחשוב אחרת על הציבור הזה - מעבר לנוקשות הזאת , מעבר לאי - קבלת השונה , ומעבר לזה שהם משתלטים על העיר ( ואני אומר את זה ברגשות מעורבים כי ממש ליד הבית שלי מתגוררים להם בת דודה שלי ובעלה שהם חרדים ) , אתמול במקרה הגעתי לרכס שועפט , שכונה חרדית , אחרי שהאוטובוס לא עצר לי בתחנה , והייתי צריך לעשות כברת דרך . אז ראיתי חרדי בערך בגיל 17 ככה מחכה לו שם . ואמרתי לו : למה הם לא יכולים לעצור , למה ההתקמצנות הזו ? אז הוא אמר לי : אתה לא יכול לדעת , צריך לדון כל אדם לכף זכות , ואני חושב שכשהוא הוא אמר את זה הוא בעצם אמר מילה טובה על הציבור החרדי , שמעבר להתפרעויות שלהם ( שנשלטת בידי קומץ) , חשוב לזכור שהחרדי האמיתי - יכבד אותך . קומץ האנשים שהפגינו שם , אני בטוח שאלו חבר'ה קיצוניים שהורסים את כל הייצוגיות של החרדים . כך לא אמור להתנהג אדם שמאמין בדרך התורה .

אני מצטט את מה שאוריאל כתב - +1 :
המפוחלץ הנוצץ כתב:
טל רודס כתב:"אלפי חרדים מפגינים נגד פתיחת החניון בירושלים"
http://news.walla.co.il/?w=/1/1497810
הבעיה של החרדים זה שהם אולי מקפידים על קלה כבחמורה בבן אדם למקום
אבל בנוגע לבן אדם לחברו אם הוא לא חבר (חילוני)הוא יכול להרשות לעצמו להלחם בדרכים לא ישרות(חילול השם)

ולומרות כל זה על תישכחו שכולנו ניזונים מהתקשורת ואני די בטוח שלא כל החרדים כאלה
הרי יש חרדים שהם אנשים טובים (כמה ארגוני חסד יש להם) ויש אפילו מיעוט שמשרת בצבא

ויש חרדים שעובדים אם חילונים (יש קצת פתיחות)
בקיצור די לשנוא! כולנו יהודים כולנו בני אדם
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

המדרכות במאה שערים אסורות לכניסה לנשים

http://news.walla.co.il/?w=/1/1529900

טוב שזאת רק "בקשה" :roll:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

DivineComedy כתב:המדרכות במאה שערים אסורות לכניסה לנשים

ובדיוק כתבתי משהו עצבני במיוחד באשכול פוליטיקה.. אני חושב שהייתי צריך לרשום את זה כאן.. לא משנה..

מי שרוצה, שילך לאשכול פוליטיקה לראות את הדעה שלי לכל ההתנהגות שלה החרידים.. גועל נפש..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

זה ביביטו שלך ששיחד את החרדים בכסף כדי לקנות את השלטון.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

תפסיקו לדחוף פוליטיקה לאשכול אלוהים ישמור, ואת אלוקים (ליתר דיוק את "שליחיו" החרדים) לאשכול פוליטיקה...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:תפסיקו לדחוף פוליטיקה לאשכול אלוהים ישמור, ואת אלוקים (ליתר דיוק את "שליחיו" החרדים) לאשכול פוליטיקה...
אברהם מי שדוחף את אלוהים לפוליטיקה אלו ה"מנהיגים" הדתיים בארץ. אנחנו מנסים להוציא את אלוהים מהפוליטיקה אבל לא נותנים לנו.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

הציבור הזה פשוט הולך ומשתגע פשוטו כמשמעו.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

liordavidlior כתב:

הציבור הזה פשוט הולך ומשתגע פשוטו כמשמעו.
אני מקווה גם שהם לא מעורבים בטבח שהיה במועדון הנוער הגאה בתל אביב. כדי שלא יהיו מנודים לגמרי בחברה.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

למה עכשיו אני ממש יוצא איתם לפאבים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

:shrug: :shrug:
אין מילים ... פשוט אין מילים - צריך לעשות משהו בנידון , זה נראה כל כך לא בסדר :( . nobody Cares
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770433,00.html

מה זה הטקסים המעוותים האלה???
דבר אחד אני מסכים, אם היא ביקשה לא לשדר את זה, היה צריך לכבד אותה, מה שגם מראה שבשבילה זה דבר משפיל.
וכותב המאמר עוד יוצא נגד אמנון לוי אבל מה שמצחיק הוא זה שהוא יוצא בעצם נגד האקט המוזר הזה. רק שכמובן הוא לא יכול להגיד כלום נגד זה. מצחיק שהוא אומר שהיא הושפלה בגלל אמנון לוי אבל בעצם הטקס הוא זה שמשפיל מול קבוצת אנשים...
מאיפה הטקס המטומטם הזה? למה שמישהו בר דעת יסכים לזה... :roll:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מאמר מאד מעניין:
http://notes.co.il/tomer/60131.asp
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

טל רודס כתב:מאמר מאד מעניין:
http://notes.co.il/tomer/60131.asp
לא חושבת שדבריו נכונים.
במקרה הספציפי שהוא הביא כדוגמא - נכון, הדת היא המפלגת. מצד שני, אני לא בטוחה כלל וכלל שאין נימוק גזעני בהחלטה הזו בכל זאת.
ובינינו, חסרים במדינה שלנו סיבות לגזענות ושנאה? מה עם מוצא אתני? מה עם מגדר? מה עם מעמד סוציו-אקונומי?
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

בני ציפר צודק כרגיל באומרו על יום כיפור:

"אני גם מתעצבן בכל פעם מחדש כשמספרים לי שבזכות זה שאנשים נתנו את חייהם כדי לקיים את יום הכיפורים ואת השבת ועוד כמה מסורות כאלה, הגענו עד הלום כעם, ולזכרם אנחנו צריכים לקיים את מסורת יום הכיפורים. לטוענים כך אני עונה: שמספר כפול ומכופל, פי מאה ופי אלף אם לא יותר, נתנו את חייהם כדי לשחרר את האנושות מעול הדת והמסורת הכובלת, כגון כל המתים במהפיכה הצרפתית ובמלחמות נפוליאון, ובמהפיכות שבאו אחר כך. האם לא ראוי לכבד את זכרם של אלה על ידי זה שנשליך הצדה את רעיון הצום הדתי המכפר הזה?"

...

"לצום ביום הכיפורים הוא בעיני דבר אלילי. מפני שזה לקחת מנהג שהוא הצום, ולסגוד לו כאילו הוא מטרה לעצמה. והרי הצום הוא לא מטרה אלא אמצעי, לא?
אני יודע כמובן שזה לא יעזור, ויותר ויותר אנשים נמשכים כמו דבורים אל הדת, כי אין דבר מושך יותר מהאלילים שאנשים בוראים לעצמם במין הגדלה של דמות עצמם, ואז משתחווים אליהם, ועל ידי כך משתחווים בעצם לעצמם. בעת שאני נוסע בארץ בתחבורה ציבורית אני רואה בייאוש איך יותר ויותר אנשים קוראים ספרוני תהילים ומיני ספרי יראים, לא כי הטקסט באמת נשגב בעיניהם אלא מפני שהם מקבלים אישור לא לחשוב בכוחות עצמם ולהיות מכונות של מלמול מלים שמישהו אחר אסף בשבילם."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:בני ציפר צודק כרגיל באומרו על יום כיפור:

"אני גם מתעצבן בכל פעם מחדש כשמספרים לי שבזכות זה שאנשים נתנו את חייהם כדי לקיים את יום הכיפורים ואת השבת ועוד כמה מסורות כאלה, הגענו עד הלום כעם, ולזכרם אנחנו צריכים לקיים את מסורת יום הכיפורים. לטוענים כך אני עונה: שמספר כפול ומכופל, פי מאה ופי אלף אם לא יותר, נתנו את חייהם כדי לשחרר את האנושות מעול הדת והמסורת הכובלת, כגון כל המתים במהפיכה הצרפתית ובמלחמות נפוליאון, ובמהפיכות שבאו אחר כך. האם לא ראוי לכבד את זכרם של אלה על ידי זה שנשליך הצדה את רעיון הצום הדתי המכפר הזה?"

...

"לצום ביום הכיפורים הוא בעיני דבר אלילי. מפני שזה לקחת מנהג שהוא הצום, ולסגוד לו כאילו הוא מטרה לעצמה. והרי הצום הוא לא מטרה אלא אמצעי, לא?
אני יודע כמובן שזה לא יעזור, ויותר ויותר אנשים נמשכים כמו דבורים אל הדת, כי אין דבר מושך יותר מהאלילים שאנשים בוראים לעצמם במין הגדלה של דמות עצמם, ואז משתחווים אליהם, ועל ידי כך משתחווים בעצם לעצמם. בעת שאני נוסע בארץ בתחבורה ציבורית אני רואה בייאוש איך יותר ויותר אנשים קוראים ספרוני תהילים ומיני ספרי יראים, לא כי הטקסט באמת נשגב בעיניהם אלא מפני שהם מקבלים אישור לא לחשוב בכוחות עצמם ולהיות מכונות של מלמול מלים שמישהו אחר אסף בשבילם."
אני יכול להבין ואפילו להסכים איתך בעניין הזה, אבל הסיבה שהעלת כאן היא לא ברורה לי. אנשים נמשכים אל הדת כדי להאדיר את עצמם? אני לא חושב שזה הגיוני.
הדת מבחינתי זה כלי פסיכולוגי של אנשים ליצור משמעות לחיים. הדת נוצרה כדי לאחד אנשים לחברה שתחיה תחת חוקים מסויימים שהתאימו באותה תקופה.
יש לי חבר שחזר בתשובה לפני הרבה שנים והוא מנסה כל פעם לשכנע את עצמו שלכל סיבה יש מסובב ולכן לא יכול להיות שאנחנו חיים כאן מכורח האקראיות של היקום, אלא רק מכח עליון שיצר וכיוון אותנו בדרך הזאת.
אנשים חייבים להאמין שדברים קורים מסיבה כלשהי, אז הם קוראים לזה אלוהים ויוצקים לתוך המושג הזה משמעות ודרך חיים. רוב האנשים לא מסוגלים לחיות באמונה שאין משמעות קיומית אמיתית לחיים שלהם כאן.
שוב, אני לא בא לומר מי צודק או מה נכון ומה לא, אבל אני מודע לצורך הזה של אנשים- השאלה היא עד איזה גבול אתה לוקח את הדרך שלך, ולמה אותם אנשים מנסים לכפות על אנשים אחרים לחיות באותו פחד קיומי שהם חיים בו.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3790333,00.html

באחד מעיתוני החג הייתה כתבה של חרדית בשם שרה איינפלד שהשתייכה בעברה לחסידות גור הקיצונית וחזרה בשאלה. כתבה זו נכתבה ע"י אדם (דתי מן הסתם) כקונטרה לאותה שרה.
גיבוב של שטויות, בניסיון להאיר לטובה את המגזר הנחשל והאטום הזה. הנה כמה פנינים:

"יהודי דתי או מאמין לא נדרש מעולם להיות חסיד הרבי הזה או האחר, בחורה או אשה מאמינה לא חוייבה מעולם להינשא לגבר שאינו מעוניין בחיים נורמטיביים ורציונליים ולציית להוראותיו של מדריך דת כלשהו." אז מה זה "עשה לך רב"?

"הניסיון להציג את חיי הנישואין והאישות שלה כאיזשהו דחף פתאומי שגרם לה לעזוב איננו נכון. אם אכן כך היה קשה להניח כי אלפי נשות החסידות שכה סובלות לדבריה, לא היו מתקוממות, או למצער - מוחות נגד 'עול הדיכוי'. " הוא באמת מאמין לעצמו?

"אין זה סוד כי האוניברסיטאות והמוסדות להשכלה גבוהה מלאים בסטודנטים חרדים. חבריי, בוגרי "ישיבות קדושות" ברובם, חלקם חסידים (אולי גור?) ניצבים כעת לפני סיום התואר שלהם, אגב בהצטיינות. רובם יש להניח ידאגו בעתיד להשכלה משובחת יותר לילדיהם מזו הקיימת כיום." :haha: :haha: :haha: זה כבר פשוט הפיל אותי לרצפה.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ufomatan כתב:
DivineComedy כתב:בני ציפר צודק כרגיל באומרו על יום כיפור:

...

אני יכול להבין ואפילו להסכים איתך בעניין הזה, אבל הסיבה שהעלת כאן היא לא ברורה לי. אנשים נמשכים אל הדת כדי להאדיר את עצמם? אני לא חושב שזה הגיוני.
הדת מבחינתי זה כלי פסיכולוגי של אנשים ליצור משמעות לחיים. הדת נוצרה כדי לאחד אנשים לחברה שתחיה תחת חוקים מסויימים שהתאימו באותה תקופה.
יש לי חבר שחזר בתשובה לפני הרבה שנים והוא מנסה כל פעם לשכנע את עצמו שלכל סיבה יש מסובב ולכן לא יכול להיות שאנחנו חיים כאן מכורח האקראיות של היקום, אלא רק מכח עליון שיצר וכיוון אותנו בדרך הזאת.
אנשים חייבים להאמין שדברים קורים מסיבה כלשהי, אז הם קוראים לזה אלוהים ויוצקים לתוך המושג הזה משמעות ודרך חיים. רוב האנשים לא מסוגלים לחיות באמונה שאין משמעות קיומית אמיתית לחיים שלהם כאן.
שוב, אני לא בא לומר מי צודק או מה נכון ומה לא, אבל אני מודע לצורך הזה של אנשים- השאלה היא עד איזה גבול אתה לוקח את הדרך שלך, ולמה אותם אנשים מנסים לכפות על אנשים אחרים לחיות באותו פחד קיומי שהם חיים בו.

מסכים איתך לחלוטין.
אגב גם אני חושב שיש סיבה לכל מה שקורה. הסיבה היא משהו שקרה לפני או תהליך מסוים שהביא לתוצאה כלשהי. אני לא יודע מהי הסיבה הראשונית והאמת אני חי עם זה בכיף. אני ממש לא חושב שיש grand plan ובעיניי זה מה שהופך את החיים למעניינים ומאתגרים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

liordavidlior כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3790333,00.html

באחד מעיתוני החג הייתה כתבה של חרדית בשם שרה איינפלד שהשתייכה בעברה לחסידות גור הקיצונית וחזרה בשאלה. כתבה זו נכתבה ע"י אדם (דתי מן הסתם) כקונטרה לאותה שרה.
גיבוב של שטויות, בניסיון להאיר לטובה את המגזר הנחשל והאטום הזה. הנה כמה פנינים:

"יהודי דתי או מאמין לא נדרש מעולם להיות חסיד הרבי הזה או האחר, בחורה או אשה מאמינה לא חוייבה מעולם להינשא לגבר שאינו מעוניין בחיים נורמטיביים ורציונליים ולציית להוראותיו של מדריך דת כלשהו." אז מה זה "עשה לך רב"?

"הניסיון להציג את חיי הנישואין והאישות שלה כאיזשהו דחף פתאומי שגרם לה לעזוב איננו נכון. אם אכן כך היה קשה להניח כי אלפי נשות החסידות שכה סובלות לדבריה, לא היו מתקוממות, או למצער - מוחות נגד 'עול הדיכוי'. " הוא באמת מאמין לעצמו?

"אין זה סוד כי האוניברסיטאות והמוסדות להשכלה גבוהה מלאים בסטודנטים חרדים. חבריי, בוגרי "ישיבות קדושות" ברובם, חלקם חסידים (אולי גור?) ניצבים כעת לפני סיום התואר שלהם, אגב בהצטיינות. רובם יש להניח ידאגו בעתיד להשכלה משובחת יותר לילדיהם מזו הקיימת כיום." :haha: :haha: :haha: זה כבר פשוט הפיל אותי לרצפה.

הנה התשובה שלה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3792001,00.html

מה שבאמת מפריע לי זה לא שקיימת חברה כל כך אטומה ודיקטטורית, מה שבאמת מפריע לי זה הכבוד שנותנים בארץ לחברה ודרך החיים הזאת. הרי זה פשוט מגוחך. אף אחד פה לא מכבד את חוקי האיסלאם הקיצוני אבל החברה החרדית היא פרה קדושה בארץ. רק מלראות איזה מנהיג מנשק את עובדיה נהיה לי בחילה. זה כמו להגיד, אנחנו לא כמוכם, אבל הדרך שלכם מקובלת ומכובדת. ודברים כמו שכותבת הבחורה הזאת מוכיחים שהדרך, ההתנהגות היא פשוט בזויה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אני חושב שממש כל הכבוד לה על האומץ ועל היוזמה. אני מזדהה איתה במאה אחוז מהטענות ואני בטוח שאם הייתי במקומה גם כן לא הייתי יכול לסבול את זה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

וואי תודה על הקישור, ממש מעניין, כן ירבו נשים כמוה שיאזרו אומץ לדבר ולהתבטא בחריפות כזאת כמוה, ולצאת כנגד התכתיבים של החברה האטומה הזאת שהולכת כמו עדר אחרי כל דבר שהרבנים הקדושים שלהם אומרים להם, הלוואי וכל הנשים החרדיות היו חושבות ככה, זה פשוט עוול הצורה שהן חיות בה וכל הכבוד לה שהיא הייתה יכולה לצאת מהאטימות ולראות את הדברים כפי שהם.
Love is the Dance of Eternity
שלח תגובה