אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

חוצמזה טל, כאחד שלמד את הנושא ויכול לקרוא מפות פוליטיות, אני חושב שגם אתה יכול להודות שהוא היחיד שיש לו מנדט כרגע לעשות דברים בעולם. ואל תשכח שהוא מחליף את הנשיא האמריקאי הגרוע ביותר מאז הובר.
מה זה אומר ניסיון עולמי? לאיזה נשיא אמריקאי היה את זה לפני שנכנס לבית הלבן? אה סליחה, ג'ורג' בוש חילק מתנות לסעודים לסעודים כשהיה יו"ר 3 חברות נפט (למתעניינים - הוא הרס את שלושתן גם יחד). בהחלט בחור מנוסה.
אני לא חושב שהוא היחיד שיש לו מנדט לעשות דברים בעולם, ארה"ב נחלשת משנה לשנה ומעשור לעשור. לגבי הנשיא האמריקאי הגרוע ביותר מאז הובר, אפשר להתווכח בנפרד, אני לא חושב שבוש הוא הנשיא האמריקאי הגרוע ביותר, פשוט נוח לכולם לצחוק ולהשמיץ אותו. מה אובמה הספיק לעשות בפוליטיקה? בקושי היה סנאטור וכבר נהיה נשיא. אין לו נסיון, הוא נאיבי מדי, פזיז ומספר ההחלטות המועט שהוא קיבל היו רעות מאד גם לארה"ב וגם למדינות אחרות בעולם (לדוגמא הבזיון שעשה עם ביטול הצבת הטילים בפולין וצ'כיה וההתרפסות בפני הרוסים).
מילא הוא היה מסיים קדנציה, מביא לשלום איפשהו ובאמת עם הישגים, אבל לתת לו פרס נובל אחרי פחות משנה בתפקיד, זה פשוט בדיחה! אני עדיין בודק אם לא מדובר במתיחה של יגאל שילון ואם מושון לא יקפוץ פתאום מאחורי הפודיום :-)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

כבר שנים שפרס נובל לשלום הוא לא יותר מבדיחה גרועה, או כמו שאומרים: פרס נובל למדע בדיוני...
והשנה זה אפילו יותר גרוע כי אובאמה קיבל את הפרס על זה שהוא לא בוש.
הועדה נתנה את לו את הפרס על השקפה אידאולוגית שזה דבר שלא יעלה על הדעת.
אגב, ראיתם את התגובה של שר החוץ הצרפתי לזכיה? אין לי מושג איך שקרן כל כך גרוע נהיה שר חוץ... :haha:
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

זה לא שזה בדיחה גרועה, פשוט אין למי לתת אז נותנים על כוונות ולא על מעשים. במקרה כזה לדעתי צריך פשווט להגיד אין השנה פרס.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

כמו שאמר שדרן רדיו כלשהו נראה לי בגל'צ שלתת פרס נובל לשלום למישהו שלא עשה עדיין שלום זה כמו לתת פרס נובל לספרות לסופר שכתב רק טיוטה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:זה לא שזה בדיחה גרועה, פשוט אין למי לתת אז נותנים על כוונות ולא על מעשים. במקרה כזה לדעתי צריך פשווט להגיד אין השנה פרס.
מסכים איתך.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:זה לא שזה בדיחה גרועה, פשוט אין למי לתת אז נותנים על כוונות ולא על מעשים.
וזה לא בדיחה גרועה? אני בטוח שאתה רוצה פה שלום לא פחות וכנראה יותר מאשר אובאמה. אפילו אני. ושנינו לא קיבלנו את הפרס.
אתה באמת מאמין שהבחירה לא היתה מוטה משיקולים לא ענינים?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אין ספק שהבחירה מטומטמת. אבל הוא לא מוטה משיקולים לא עניניים. אולי סתם נאיביות.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1122623.html

בני ציפר בטור חדש, אל תתנו לכותרת לבלבל אתכם, עיקר הטור הוא בכלל לא על פנאן ז"ל.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1122623.html

בני ציפר בטור חדש, אל תתנו לכותרת לבלבל אתכם, עיקר הטור הוא בכלל לא על פנאן ז"ל.
מצטער אבל הפסקתי לקרוא אחרי 2 פסקאות כי הבנאדם מקשקש בלי אבחנה, ומסלף עובדות. הוא מנסה להוכיח משהו שמאוד מפריע לו אבל הוא עושה את זה בצורה מטופשת מאוד במאמר הזה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

ufomatan כתב:

מצטער אבל הפסקתי לקרוא אחרי 2 פסקאות כי הבנאדם מקשקש בלי אבחנה, ומסלף עובדות. הוא מנסה להוכיח משהו שמאוד מפריע לו אבל הוא עושה את זה בצורה מטופשת מאוד במאמר הזה.

אני חצי מסכימה איתך, היה לי ממש מעניין לקרוא והוא כתב דברים נכונים בעיני על כל הקטע של הערכים של החברה הישראלית והילולה היתרה הזאת על מוני פנאן שעד שהוא התאבד הוא אפילו לא שמע עליו. עד לקטע שהוא כתב ככה:

"חבל לי שזמן קצר כל כך אחרי הקמת המדינה, הבסיס האירופי האיתן שעליו הוקמה הולך ונמחק, ואת מקומו תופסת מערכת ערכים שהובאה מהאזורים הלא-אירופיים, שלא לומר הפראיים, של העולם. "

תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש כאן נימה קטנטנה של התנשאות-גזענית משהו...?
ממש חבל שהוא לא היה יכול להתאפק עם המשפט הזה כי באמת שעד אותו משפט יכולתי לתפוס ממנו באמת ככתב לעניין, אבל הקטע שציטטתי באמת הרגיז אותי ובהחלט לא לעניין.
Love is the Dance of Eternity
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

יש בהחלט בזה קטע גזעני וקשה לעשות הכללות שכאלה, אבל אני יכול להבין למה ציפר כותב את הדברים האלה (והוא בעצמו לא אשכנזי, הוא ממוצא טורקי בכלל), בכל מקרה אני לא חושב שהיה צריך לדחוף את זה.
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

האמת שאם אתה אומר שהוא לא אשכנזי זה קצת משנה את נקודת ההסתכלות. בוא נאמר, זה פחות מקומם.... אבל בכל מקרה כן הוא לא היה צריך לדחוף את זה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

MysteriousFairy כתב:
ufomatan כתב:

אני חצי מסכימה איתך, היה לי ממש מעניין לקרוא והוא כתב דברים נכונים בעיני על כל הקטע של הערכים של החברה הישראלית והילולה היתרה הזאת על מוני פנאן שעד שהוא התאבד הוא אפילו לא שמע עליו. עד לקטע שהוא כתב ככה:

"חבל לי שזמן קצר כל כך אחרי הקמת המדינה, הבסיס האירופי האיתן שעליו הוקמה הולך ונמחק, ואת מקומו תופסת מערכת ערכים שהובאה מהאזורים הלא-אירופיים, שלא לומר הפראיים, של העולם. "

תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש כאן נימה קטנטנה של התנשאות-גזענית משהו...?
ממש חבל שהוא לא היה יכול להתאפק עם המשפט הזה כי באמת שעד אותו משפט יכולתי לתפוס ממנו באמת ככתב לעניין, אבל הקטע שציטטתי באמת הרגיז אותי ובהחלט לא לעניין.
איזה קטע... בדיוק קראתי את הטור ובאתי להגיב ולצטט את אותו המשפט שאת כבר ציטטת...
ממש גנבת לי את המילים. :shrug: מעצבנת. :P
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

חחחח מצטערת :)
טוב לדעת אבל לפחות שיש עוד כאלה שזה צרם להם לא?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בהחלט צרם. זה הסיבה שאני נורא מתקשה להתייחס לדברים של ציפר ברצינות. גם אם יש לו דברים נכונים (וישנם), קשה להפריד אותם מההתנשאות שלא לומר גזענות ארית, שמובעת לא פעם בטורים שלו.
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

מסכימה איתך, הדברים שלו נאמרים בצורה מאוד חריפה וחזקה אבל אכן קשה להתעלם מההתנשאות הזאת, למרבה האירוניה הוא אפילו לא "ארי"...כלומר- אשכנזי, טל אומר שהוא ממוצא טורקי בכלל....
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

השאלה היא איזה סוג של טורקי.
אם מדובר בטורקי שהוא בעצם שריד למגורשי ספרד, אז הוא ממש לא טורקי, אפילו שהם יושבים שם כבר 500 שנה.
והספרדים הם אירופאים מתנשאים כמו כולם.. (אמא שלי ממוצא ספרדי "טורקי").
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

כן יש בזה משהו, ולפי מה שאתה אומר פה יותר מסתדר לי שהוא דווקא מהטורקים מהסוג השני האירופאי...

(ציטוט גאוני של צ'רצ'יל יש לך בחתימה אהבתי!)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Kמיתי כתב:השאלה היא איזה סוג של טורקי.
אם מדובר בטורקי שהוא בעצם שריד למגורשי ספרד, אז הוא ממש לא טורקי, אפילו שהם יושבים שם כבר 500 שנה.

:haha:
אני אקרא לך ציפר 2.
אתה לו שונה ממנו בקטע הגזעני.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:
Kמיתי כתב:השאלה היא איזה סוג של טורקי.

:haha:
אני אקרא לך ציפר 2.
אתה לו שונה ממנו בקטע הגזעני.
אה.. לא לא..
אני האחרון שיכול להיות גזען. אבא שלי כורדי (עכשיו תמצא גם במשפט הזה שמץ גזענות. אבל אני מעדיף שתקרא לזה הומור עצמי) :)
אני הרשיתי לעצמי לכתוב את זה, מהסיבה הפשוטה שאני ממוצא ספרדי בסופו של דבר..
וכמובן שדיברתי פה על הסטיגמה הכללית של האירופאים (אשכנזים), כי על זה דיברו כאן. והמטרה של ההערה שלי, היתה לומר שהספרדים הם אירופאים לכל דבר ועניין.
MysteriousFairy כתב:(ציטוט גאוני של צ'רצ'יל יש לך בחתימה אהבתי!)
תודה.
גם אני אהבתי :)
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
שלח תגובה