אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

כבר שכחת שיצאנו לעופרת יצוקה והם לא הרגו את גלעד? הם לא יכולים להרשות לעצמם לאבד את קלף המיקוח שלהם. אם אתה משדר לטרוריסט שבעצם אין לו קלף מיקוח, אתה מוציא את כל העוקץ מהפעולה שלו. הבעיה עכשיו היא שכמו שרן אמר, את הרכבת הזאת כבר איחרנו.
ואני שוב חוזר, גם אם נתעלם משאלת המחיר הביטחוני שיש בעסקה, ברגע שאתה מסכים לתביעות של חוטפים אתה גם משדר שזו דרך לגיטימית להשיג דברים ממך, ואתה מזמין עוד ועוד מקרים דומים. אבל אם לעומת זאת כולם יודעים שלא מקבלים ממך כלום חוץ ממלחמה עבור שבויים, אז זה פשוט לא היה משתלם.
ואתה טועה אם אתה חושב שהסדרים דיפלומטיים הם אלו שיוצרים מציאות חדשה, גם היום במאה העשרים ואחת, לא נפתר מעולם שום סכסוך ללא הכרעה צבאית. יש דברים שדיפלומטייה לא יכולה לגשר עליהם. ועד שיגיע השלום המיוחל, הדרך היא להתגונן ולמנוע פעולות טרור, וליצור מצב שכבר לא תהיה (או תפחת) המוטיבציה והיכולת לבצע פח"ע נגדנו.
נכון הם לא הרגו את גלעד, ויכול להיות שאם היינו כותשים את עזה יותר, בסוף הם היו משחררים אותו.
אתה צודק שנכון שמבחינה הגיונית שברגע שאתה מסכים לתביעות של חוטפים אז אתה משדר שזו דרך לגיטימית, אבל מה לעשות שכאשר חוטפים מישהו ואין אופציה צבאית רלוונטית אז אתה צריך לשחרר בדרכים אחרות (הסכמי חילופי שבויים). אני לא טועה, זוהי תפיסת העולם שלי וגם אחת הסיבות שאני לא גר בישראל, כי זאת מדינה שרוצה להנציח את הכיבוש, את הסכסוך ולא באמת רוצה לעשות שלום. שלום עושים עם אויבים , לא עם ידידים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

"שלום עושים עם אויבים" זו סיסמה ריקה. שלום לא עושים ביום אחד. גם לא בחודש או בשנה. בשביל שלום אתה צריך דור שיהיה מוכשר לזה, וכשהדור הזה יגיע הישראלים והערבים כבר לא יהיו אויבים. כרגע, כשעדיין יש אויבים בשני הצדדים, שלום לא אפשרי. כי מה שעושה אנשים לאויבים הוא בדרך כלל הבדלי דת ואידאולוגיה קיצוניים שלא ניתנים לגישור בדיפלומטיה. (אפילו שלמה אבינרי הגיע סופסוף למסקנה שהסכסוך הזה לא פתיר כרגע).
בקיצור, כיום במזרח התיכון צריך להתנהג בצורה שהיא לא הכי "הומאנית" כביכול על מנת לשרוד.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הסיסמא לא ריקה, עובדה שיש לך הרבה מה להגיד :-)
זה נכון ששלום לא עושים ביום אחד, ואני טוען כבר שנים שהכל מתחיל ונגמר בחינוך בשני הצדדים. החינוך גם אצלנו וגם אצל הפלשתינאים מלא בשנאה ובדמוניזציה של הצד השני, ברגע שכל האינדוקטרינציה הזו תשתנה, אז יווצרו התנאים לשלום קבע. לצערי זה לא יהיה בדור שלנו וכנראה שגם לא בדורות הבאים.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

אפרופו שליט, היום דווח כי הפער הגדול ביותר העומד כרגע במו"מ מדבר על שחרור אותם אסירים השייכים לערביי-ישראל. זה גרם לי לחשוב על כמה הבעיה איתם ועם הבדואים היא עמוקה... אני באמת חושב שערביי ישראל, אם כל זה שאני שמאלני וכל החרא הזה, הם פשוט סרטן בלב האומה. סרטן שגם אנחנו אחראים על יצירתו, אבל בואנה, that's a pretty big matzah ball hanging in there.
כל פעם שאני מדבר על הנושא של הסכם קבע עם הפלשתינים אנשים מנגחים את הטענות שלי בקטע שאי אפשר לסמוך על הפלשתינים שההתנגדות תיגמר ברגע שנחזור ל-67. ועכשיו כשאני קצת מהרהר בנושא, אני חושב שהבעיה הכי גדולה בהסכם קבע זה מה יקרה לערביי ישראל. הרי אין להם ממש אינטרס לעזוב את החיים הדי טובים שיש להם באא"פ, סכנין, נצרת וכו' ולעבור לשכם, ג'נין או טול-כרם. אז מה עושים איתם?
(זה הקטע שבו אתם יכולים לענות לי...) :)
דר"א שוקרון, אני מאמין שאם רבין לא היה נרצח היה הסכם שלום, אולי לא יציב, אבל הם היו חותמים.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
_Sapir_
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי _Sapir_ »

זו שאלה מצוינת מה עושים עם אותם ערבים שחיים בנצרת, דיר חנא, סכנין וכו'. ואני חושבת ומרגישה יותר מיום ליום שהם הבעיה הגדולה ביותר וממש כמו שאמרת, סרטן בלב האומה.
אין להם שום אינטרס לעזוב ולמה להם? יש להם פה אחלה תנאים, המדינה מממנת להם חינוך משל עצמם, מוסדות דת, וכו' הם עושים מה שבא להם, נוהגים איך שבא להם והורגים אותנו בדרך...זה הכי כואב, שאנחנו מוקפים בהם, לפחות פה, איפה שאני גרה בצפון, והתחושה היא יותר ויותר עוינות באיזור הזה מצד הערבים שחיים בנינו. וכמו שאמרתי, אני באמת חושבת שבעיית הנהיגה ותאונות הדרכים הרבות מידי שקורות בגללם זו בעיה קריטית ביותר, זה גם מלבה את השנאה כלפיהם כי לא רק שהם עושים תאונות עם עצמם הם גם דואגים לקחת אותנו בדרך, משפחות חפות מפשע וכל יום אני בחרדות שאולי היום תגיע תורה של משפחה שאני חס וחלילה מכירה. וזה כל פעם קורה במעגלים קרובים יותר.

לגבי לחזור ל-67, אני גם לא חושבת שזה יעזור, לא כ"כ הבנתי מהי עמדתך בנושא, אבל אני מאוד חוששת שזה לא יעזור, כי באמת אי אפשר לסמוך עליהם. הרי ראינו מה קרה אחרי ההתנתקות...יותר מזה? לדעתי ההתנתקות הייתה צעד ענק ענק ומחיר מאוד כבד שישראל שילמה ומה יצא לנו מזה?...תחשבו על זה שניה, אחרי ההתנתקות ירי הקאסמים התחזק מאוד ולדעתי עופרת יצוקה היה מבצע שאולי היינו צריכים לצאת אליו לפני ההתנתקות.
Love is the Dance of Eternity
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Mars Volter כתב: דר"א שוקרון, אני מאמין שאם רבין לא היה נרצח היה הסכם שלום, אולי לא יציב, אבל הם היו חותמים.
בחייאת רן, הפתעת אותי. הם חתמו על אוסלו ועל וואי, ועוד על הרבה מסמכי הבנות שלא שווים קליפה.
בסופו של דבר, אם תהיה אמיתי עם עצמך ואובייקטיבי, אני חושב שתגיע למסקנה הברורה שהפלסטינים מעולם לא חתרו לסיים את הסכסוך ולהגיע לפתרון.
תמיד תהיה "סוגיית פליטים" כזאת או אחרת... המשמעות בשבילם לסיום הסכסוך היא שהם לא יכולים לבוא יותר בטענות לאף אחד בעולם על המצב שלהם, ולאבד את המעמד המיוחד שלהם קקרבן. וזה משהו שהם עדין לא מוכנים אליו.
פתרון קבע כשהוא שכולל בתוכו את מדינת ישראל היא משהו שהערבים עדיין לא מסוגלים לעכל כיום, וקל וחומר לפני חמש עשרה שנה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

פתרון קבע כשהוא שכולל בתוכו את מדינת ישראל היא משהו שהערבים עדיין לא מסוגלים לעכל כיום, וקל וחומר לפני חמש עשרה שנה.
למה לא? יש את יוזמת השלום הערבית מ-2003.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

ערביי ישראל בחיים לא יסכימו להיות תחת שלטון פלסטיני, בגלל ששלטון כזה הוא עקום.. גם השלטון שלנו עקום, אבל שמה העקימות רצה ממקום למקום.. פה יש להם עתיד יחסית לעתיד במדינה פלסטינית.. אבל מצד שני הם ממשיכים להיות סוג של גיס חמישי, או סרטן.. צביעות..
בנוגע לגלעד שליט, אני מסכים עם טל ומארס ולטר שנראה לך שמך זה רן :roll: ..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

טל רודס כתב:
למה לא? יש את יוזמת השלום הערבית מ-2003.
רק תזכיר לי של מי היוזמה בדיוק? :)
לכל המדינות שמחוץ לסכסוך תמיד קל להציע פתרונות, אבל הם פשוט לא מקובלים על זרמים כמו החמאס, אש"ף וכן רוב הרחוב הפלסטיני.
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

Mars Volter כתב:אפרופו שליט, היום דווח כי הפער הגדול ביותר העומד כרגע במו"מ מדבר על שחרור אותם אסירים השייכים לערביי-ישראל. זה גרם לי לחשוב על כמה הבעיה איתם ועם הבדואים היא עמוקה... אני באמת חושב שערביי ישראל, אם כל זה שאני שמאלני וכל החרא הזה, הם פשוט סרטן בלב האומה. סרטן שגם אנחנו אחראים על יצירתו, אבל בואנה, that's a pretty big matzah ball hanging in there.
כל פעם שאני מדבר על הנושא של הסכם קבע עם הפלשתינים אנשים מנגחים את הטענות שלי בקטע שאי אפשר לסמוך על הפלשתינים שההתנגדות תיגמר ברגע שנחזור ל-67. ועכשיו כשאני קצת מהרהר בנושא, אני חושב שהבעיה הכי גדולה בהסכם קבע זה מה יקרה לערביי ישראל. הרי אין להם ממש אינטרס לעזוב את החיים הדי טובים שיש להם באא"פ, סכנין, נצרת וכו' ולעבור לשכם, ג'נין או טול-כרם. אז מה עושים איתם?
(זה הקטע שבו אתם יכולים לענות לי...) :)
דר"א שוקרון, אני מאמין שאם רבין לא היה נרצח היה הסכם שלום, אולי לא יציב, אבל הם היו חותמים.
אני מזמין אותך לנשום לרווחה. שמאלני, אתה לא. אתה מבלבל בין שמאלניות לערכים אחרים. אבל אם אתה לוקח פלח באוכלוסיה כלשהי, ובמקום להתייחס אליו כאל קבוצת מיעוט בעייתית אתה מתייחס אליו כאל "סרטן" - אתה לא שמאלני. לא צריך להיות שמאלני בשביל לדעת שמלחמה זה רע.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

קודם כל, אני שמח שאתה מעניק לי לייבל בלי להכיר אותי, אשתדל לא לעשות את זה גם לך.
דבר שני, גם לאיש שמאל מותר להציג בעיה ולהסתכל עליה בצורה שהיא לא רק הומנית/סוציאלית, אין בנאדם בעולם שהוא רק שמאלני או רק ימני. "סרטן" הוא רק figure of speech. השורה התחתונה היא שרוב מדינת ישראל (ואני חלק מהרוב הזה) מפחדים מהם. אתה יכול לקחת את עניין הפרוטקשן (רק אל תגיד לי שגם יהודים עושים את זה, הפערים הם בלתי ניתנים לתפיסה), או את מה שקרה בשנת 2000, שמהפחד שמא המהומות ייצאו משליטה, אנחנו אלה שאיבדנו שליטה ראשונים. אם לך יש הקבלה לסיטואציה שאליה נקלעו ערביי ישראל ב-60 שנים האחרונות, אני אשמח אם תשתף אותנו בה. לאף מדינה אין מיעוט שמרגיש הזדהות יותר עמוקה עם האויב המושבע שלה.
אם אתה ממשיך להתייחס אליהם כ"אוכלוסיה בעייתית" כמו השחורים בארה"ב או המוסלמים באירופה, אני מזמין אותך לנשום לרווחה - הראש שלך עדיין תקוע בחול.
תמונה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:בקשר לגלעד שליט:
ההחלטה לפרסם את הקלטת לציבור הרחב זאת החלטה הכי מטומטמת שהתקבלה אי פעם בנושא הזה.
מדינה לא מנהלים על פי רגשות. אחרי שהמשפחה צפתה בקלטת היה צריך לגנוז אותה.
אם אנשים פה אומרים אחרי שהם ראו את הקלטת שהם חושבים שצריך לשחרר את גלעד בכל מחיר, זה בדיוק מה שהחמאס רצה ליצור. לחץ ציבורי של רגשות אמפתיה (מוצדקים!!!!!) שיביא לכניעה לדרישות שלהם.
יש מחיר מקסימלי שאותו למדינה מותר לשלם תמורת חייל אזרח או חייל חטוף. אי אפשר להתמודד עם טרור ע"י כניעה לדרישות שלהם, כי זה משדר את המסר הברור - לחטוף חיילים ואזרחים זה משתלם. ואני אפילו לא נכנס לדיון האם וכמה שחרור כזה מאסיבי של מחבלים ירע את בטחון המדינה (ואין בכלל ספק או דיון שזה עושה נזק, אין לי מושג מאיפה שאבת (אליעד) את כל הכינויים הציוריים שלך).
עכשיו, שלוש שנים אחרי, הכל כבר הרבה יותר מסובך. אבל אם אתם שואלים אותי - מיד אחרי החטיפה היה צריך לצאת למבצע צבאי עמוק וכואב כל כך שיוריד אותם לברכיים ואז היינו רואים איזה עסקה היינו מקבלים. שלא לדבר על זה שאם יש הזדמנות לחילוץ בפעולת קומנדו אז צריך לקחת אותה.
לסיכום:
הנושא מאוד סבוך ואין לי מסקנה ברורה באשר לאופן הפעולה המיידי הרצוי בעיני, אבל דבר אחד ברור - זה חייב להיגמר כבר, וכמה שיותר מהר. לא משנה איך. חייל בשבי משרת רק את החמאס.

זה הפוסט שאני הכי מסכים איתו פה בנוגע לשליט. כל ה"פסטיבל" הטרגי הזה סביב שליט בארץ עושה רק דבר אחד - משרת את החמאס. הציבור לא צריך לדעת הכל, אפילו עדיף שיידע כמה שפחות. ההתחננות הציבורית כלפי הממשלה להחזרת שליט יצאה מכל פרופורצייה. לא מנהלים מו"מ עם אירגוני טרור (אלא אם כל זה משרת באופן שווהאת שני הצדדים) - זאת צריכה להיות המדיניות. מו"מ שכל כולו נובע מלחץ והתבכיינות ציבורית הוא מו"מ הכי חלש. ותראו מה אמר הקוף הזה איך קוראים לו מהחמאס: הוא אמר שעכשיו הם יפעלו יותר כדי לחטוף חיילים. אתם יודעים למה? בדיוק בגלל ה"פסטיבל" הזה שנוצר. כולם עצובים עם משפחת שליט אבל התמונה הגדולה חשובה יותר מחייל אחד. ונכון שלא הייתי אומר את זה אם הבן שלי היה שם. אבל מנהיג המדינה צריך להיות מספיק חזק בשביל לראות את התמונה בכללותה. והציבור צריך להיות מספיק חכם (OK זאת כבר דרישה גדולה מדי) בשביל לרסן את עצמו ולתת לממשלה לבצע את המדיניות שהיא בחרה בה.
חבל רק שבארץ יש הרגשה שהדבר היחיד שיאחד פה את העם זה רק טרגדיות ובכי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ולמה הקוף אמר את מה שאמר? כי ביבי הסמרטוט החזיר אותו לחיים ב-1997, במקום לתת לו לגסוס.
נכון, על זה בנוי כל האתוס של המדינה האומללה הזאת, רק טרגדיות ובכי מאחדות את העם, וזה מעגל קסמים שכן המדינה רוצה שהטרגדיות והבכי יימשכו לנצח כי רק ככה המדינה תמשיך להיות "מאוחדת".
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

Mars Volter כתב:קודם כל, אני שמח שאתה מעניק לי לייבל בלי להכיר אותי, אשתדל לא לעשות את זה גם לך.
דבר שני, גם לאיש שמאל מותר להציג בעיה ולהסתכל עליה בצורה שהיא לא רק הומנית/סוציאלית, אין בנאדם בעולם שהוא רק שמאלני או רק ימני. "סרטן" הוא רק figure of speech. השורה התחתונה היא שרוב מדינת ישראל (ואני חלק מהרוב הזה) מפחדים מהם. אתה יכול לקחת את עניין הפרוטקשן (רק אל תגיד לי שגם יהודים עושים את זה, הפערים הם בלתי ניתנים לתפיסה), או את מה שקרה בשנת 2000, שמהפחד שמא המהומות ייצאו משליטה, אנחנו אלה שאיבדנו שליטה ראשונים. אם לך יש הקבלה לסיטואציה שאליה נקלעו ערביי ישראל ב-60 שנים האחרונות, אני אשמח אם תשתף אותנו בה. לאף מדינה אין מיעוט שמרגיש הזדהות יותר עמוקה עם האויב המושבע שלה.
אם אתה ממשיך להתייחס אליהם כ"אוכלוסיה בעייתית" כמו השחורים בארה"ב או המוסלמים באירופה, אני מזמין אותך לנשום לרווחה - הראש שלך עדיין תקוע בחול.
מאד קל לי לתת לך לייבל אחרי מה שכתבת, בין אם אני מכיר אותך באופן אישי או לא.
השמאל שם את ההומניות ואת הסוציאליזם כדגל. מן הראוי, שאם אתה שמאלני, אז אתה שם את האדם במרכז בשל היותו אדם, גם אם הוא הולך ומתפוצץ באוטובוס עם 50 מבני עמך.
ואם מאורע כזה גורם לך להגיד לעצמך "טוב, אז יש פה מקרה שונה, לעם כזה לא מגיעה עצמאות", ומכנה את ערביי ישראל "סרטן" (לא אכפת לי מאיפה הביטוי הזה בא, הוא פסול, ורק מוכיח את העמדה שלי. גם להגיד לבנאדם "חמור" זה figure of speech.) - אתה ממש לא שמאלני.
כשתהיה ערבי-ישראלי שרוצה להתפתח, להתיישב במרכז הארץ כמו כולם, לקבל הנחה במשכנתא כמו כולם, ויגידו לו "לא, אתה לא יהודי" או "לא, לא עשית צבא, ולא מעניין אותנו שלא גייסו אותך" - תגיד "יש להם חיים טובים". אתה די עיוור למצב, יחסית לשמאלני.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

טל רודס כתב:ולמה הקוף אמר את מה שאמר? כי ביבי הסמרטוט החזיר אותו לחיים ב-1997, במקום לתת לו לגסוס.
א. טל, זה פוסט מאוד deflective ולא עונה על עצם הטענה.
ב. אם אפשר לדעת מיהו אותו הקוף ומה עשה ביבי ב97?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הקוף הוא חאלד משעל.
מה ביבי עשה ב-97? למי שלא זוכר או היה צעיר מדי, הייתה פאשלה של המוסד. הוזרק איזה חומר לאוזן של חאלד משעל בירדן בנסיון התנקשות ואחד המתנקשים נתפס בזמן ההימלטות. ביבי שהיה ראש ממשלה נלחץ (כרגיל), עשה במכנסיים והורה שיזריקו בבית החולים למשעל את הנסיוב שיחזיר אותו לחיים וימנע את גסיסתו. בהמשך לכך ביבי התקפל והסכים ששייח' אחמד יאסין ישוחרר ויחזור לרצועת עזה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מישהו מוכן להסביר לי איך בדיוק ברק אובמה קיבל פרס נובל לשלום? הבן אדם עוד לא שנה בתפקיד נשיא ארה"ב, הושבע רק בינואר וכבר הוא מקבל פרס נחשב על שום עשייה? הרי הוא רק דיבר על פירוק מנשק גרעיני אבל בתכל'ס שום דבר לא נעשה וזה דברים שלוקח שנים לעשות. פשוט בזיון שה- OBAMA-MANIA הגיעה גם לועדת פרסי נובל.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

גם אני חושב שזה מוקדם מדי, אבל אם אני מנסה למצוא הסבר אז יש לי 2 סיבות:
1. יח"צ, יח"צ, יח"צ. יוקרתיות הפרסים דועכת משנה לשנה, להכתיר מישהו מוכר, גם אם לא הכי ראוי, זה צעד שאולי יחזיר קצת זוהר למפעל הזה.
2. אם אף אחד לא עושה שלום בעולם, לפחות תן את זה למי שעומד בראש התנועה לקידום השלום בעולם. חוצמזה, גם אל גור לא הפחית את פליטת גזי-החממה, אבל הוא העלה את המודעות... גם זה באיזשהו מקום "לא לעשות כלום".
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ההסבר היחיד הוא שגם הועדה נגועה ב-OBAMA-MANIA ובפולחן האישיות שעושים לאובמה. אם אף אחד לא עושה שלום בעולם, אז לא מגיע פרס לאף אחד, בטח לא לאחד שאין לו שום נסיון עולמי ומשדר רק נאיביות בהתנהלות שלו בכל מקום.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

אני מבין מה אתה אומר על האובמניה. אני בכל אופן, תמיד אלך אם מישהו שרוצה לשנות את העולם לכיוון חיובי יותר, נאיבי או לא.
חוצמזה טל, כאחד שלמד את הנושא ויכול לקרוא מפות פוליטיות, אני חושב שגם אתה יכול להודות שהוא היחיד שיש לו מנדט כרגע לעשות דברים בעולם. ואל תשכח שהוא מחליף את הנשיא האמריקאי הגרוע ביותר מאז הובר.
מה זה אומר ניסיון עולמי? לאיזה נשיא אמריקאי היה את זה לפני שנכנס לבית הלבן? אה סליחה, ג'ורג' בוש חילק מתנות לסעודים לסעודים כשהיה יו"ר 3 חברות נפט (למתעניינים - הוא הרס את שלושתן גם יחד). בהחלט בחור מנוסה. :)
תמונה
שלח תגובה