אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Mars Volter »

yyzboy1928 כתב:וואלה טל, לא יודע מה איתך, אבל אני מאודדדד מרוצה לחיות בישראל..
אז לא התקבלתי לקצונה.. אבל העיקר שיש לי את החברים שלי כאן שאני כל כך אוהב, את המשפחה, את החיים כאן, את מקומות הבילוי שלי, את החיים בצמידות לתל אביב, את החברים מהצבא, את היציאות של שישי לנמל תל אביב, את הים כאן, דיזינגוף סנטר בפעם בכמה זמן עם חברים טובים, את ההופעות הטובות שזה תמיד מרגיש יותר מיוחד שזה כאן..

לא יודע מה איתך, אבל יש הרבה דברים שעושים אותי לחיות בישראל.. ואני מאמין, שגם מקום העבודה הוא מקום שבו ארוויח את לחמי כמו שבשבדיה ובלונדון מרוויחים את לחמם.. באמת שלא צריך את ההטפות שלך בנוגע לאיכות החיים בישראל..
ג'יימי, אני אשאל אותך שאלה שאני שואל הרבה אנשים שאומרים לי שהם לא מבינים למה אני לא רוצה לגור בארץ -
תן לי 5 סיבות לגור בארץ, שאין במקום אחר (לדוגמא, דיזנגוף סנטר זה קצת בעייתי, כי יש מרכזי קניות במקומות אחרים), מבלי להזכיר את המילים "יהדות" ו/או "אנטישמיות".
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

לא שהדעה שלי אומרת כל כך הרבה כי אני רק בן 16 וחצי, אבל אני חושב שהשיקול של הרבה אנשים הוא שהם כבר רגילים לגור בארץ, פה נמצאים המשפחה והחברים שלהם, הם רגילים לשפה והכל, ולעזוב הכל ולהתחיל מחדש זה לא בראש של כל אחד, במיוחד אם אין סיבה טובה או חשובה לעשות את זה (עבודה או לימודים נגיד).
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ידידי היקר- ממשלת בריטניה (וצרפת) אחראית ישירות לכל החלוקה האיומה של השטחים במזרח התיכון, ובמפורש בארץ ישראל. ההבטחות הכוזבות שהם פיזרו לכל עבר, השקרים, והבריחה חסרת האחריות מהארץ הזאת, הביאה אותנו למצב שאנחנו בו היום.
הערבים סירבו לקבל אותנו בארץ ולכן הם גם חטפו יותר על הראש, ובגלל זה הם הגיעו למצב שבו הם היו לפני 1967. אחרי 67 רוב הטעויות שנעשו היו של מדינת ישראל, והם נבעו לדעתי מהתנשאות ושחצנות אחרי שתי מלחמות מוצלחות מבחינתינו.
לא כל ביקורת על ישראל זו אנטישמיות, אבל אני חושב שאפשר להעביר ביקורת לגיטימית, וזה קורה מעט מאוד!
לצערי האוכלוסייה הפלסטינית כלואה בין הרבה אינטרסים, שאף אחד מהם לא פועל לטובת האוכלוסייה עצמה.
בינתיים ה"ממשלה" הפלסטינית כותבת מחדש את ההיסטוריה כשהיא מלאה שקרים על גבי שקרים, והילדים שלהם גדלים במחשבה שהשלום עם ישראל הוא שלב בדרך לחיסול הישות היהודית במדינה. אבל במקום שהאירופים הנאורים יטיפו גם להם מוסר, ויעודדו וילחצו לחינוך לשלום גם בצד השני, הם מפחדים. כי אם הם יטיפו מוסר לצד הפלסטיני, כל המהגרים שם יקומו עליהם ויעשו מהומות ברחוב. אז הצביעות חוגגת, ואנחנו צריכים לקבל את זה כביקורת?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אתה זוכר מה למדתי? יחסים בינלאומיים בתיכון עם התמחות במזה"ת, תואר ראשון בממשל ודיפלומטיה, ותואר שני בפוליטיקה של האיחוד האירופי, אני חושב שאני מכיר את ההסטוריה ויודע אותה לא פחות טוב ממך, ידידי :-)

ברור שגם לפלסטינים יש את הפילוג והצרות שלהם בתוך עצמם וזה ממש לא ענייננו. גם את הילדים שלנו בבתי הספר מלמדים הסטוריה מלאה בשקרים וכך מגיל צעיר מתחילה שטיפת המוח הלאומנית במדינה, שממשיכה עם הגיוס לצבא והחינוך לאלימות.

האירופאים לא מפחדים, פשוט אין להם את אותה יכולת השפעה מדינית כמו שיש לארה"ב. אם אתה עוקב אחרי הפוליטיקה באירופה, אתה לא תראה שאף אחד ממנהיגי אירופה החשובים מפחד מהטפות מוסר לצד הפלסטיני כמו שלא מפחדים מהטפות מוסר לצד האירני. ברור שההתנהלות שלהם לא מושלמת, אבל מפה ועד להגיע לצביעות, המרחק רחוק מאד.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

מתן אני מצטער שלא התייחסתי למה שכתבת עד עכשיו. ואני גם לא אתייחס עכשיו..
אני פשוט קצת טרוד ואין לי זמן ואנרגיות לקרוא הכל וגם להגיב.
אני מכבד את מה שאתה אומר, מסכים עם חלק, ועם חלק לא.. מצטער שאני קוטע את זה באמצע.
DivineComedy כתב:אמיתי, מתן אומר דברים יפים ומנומקים, במיוחד לגבי הטיוח ותמיכת הבכירים, ואתה לא ממש יוצא נגד זה. אתה מסכים?
כמו שכתבתי למעלה, אני טיפה טרוד, אז קח את התשובה שלי בערבון מוגבל, כי אני לא ממש זוכר לפרטים את מה שמתן כתב.
אבל באופן כללי, כן. אני מסכים עם זה שיש טיוח (לא לגבי הכל), ועם התמיכה, או ההסכמה-שבשתיקה מצד גורמים בכירים.

עריכה: טרוד זאת לא המילה הנכונה. זה נשמע כאילו משהו רע קרה. וב"ה לא קרה (חוץ ממה שאני הולך לכתוב עוד רגע בביץ').. נקרא לזה מוצף :)
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

טל רודס כתב: ברור שגם לפלסטינים יש את הפילוג והצרות שלהם בתוך עצמם וזה ממש לא ענייננו. גם את הילדים שלנו בבתי הספר מלמדים הסטוריה מלאה בשקרים וכך מגיל צעיר מתחילה שטיפת המוח הלאומנית במדינה, שממשיכה עם הגיוס לצבא והחינוך לאלימות.

.
בבתי ספר לא מלמדים שום הסטוריה שקרית..הדבר היחיד שאולי יכול להיות קרוב לטענה שלך הוא שמלמדים נושאים שמתואמים במיוחד לפי המסורת היהודית(בית שני, הישוב היהודי בזמן מלחמת העולם הI וכ'ו).
יש הבדל בין החינוך לצבא ולאומניות שמגיע מהבית ומהסביבה הטבעית לבין הסטוריה מלאה בשקרים שמלמדים בבית הספר..ואני אומר את זה בתור תלמיד בית ספר.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:מתן אני מצטער שלא התייחסתי למה שכתבת עד עכשיו. ואני גם לא אתייחס עכשיו..
אני פשוט קצת טרוד ואין לי זמן ואנרגיות לקרוא הכל וגם להגיב.
אני מכבד את מה שאתה אומר, מסכים עם חלק, ועם חלק לא.. מצטער שאני קוטע את זה באמצע.
DivineComedy כתב:אמיתי, מתן אומר דברים יפים ומנומקים, במיוחד לגבי הטיוח ותמיכת הבכירים, ואתה לא ממש יוצא נגד זה. אתה מסכים?
כמו שכתבתי למעלה, אני טיפה טרוד, אז קח את התשובה שלי בערבון מוגבל, כי אני לא ממש זוכר לפרטים את מה שמתן כתב.
אבל באופן כללי, כן. אני מסכים עם זה שיש טיוח (לא לגבי הכל), ועם התמיכה, או ההסכמה-שבשתיקה מצד גורמים בכירים.

עריכה: טרוד זאת לא המילה הנכונה. זה נשמע כאילו משהו רע קרה. וב"ה לא קרה (חוץ ממה שאני הולך לכתוב עוד רגע בביץ').. נקרא לזה מוצף :)
אין בעייה אחי, תענה אם יהיה לך כח
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

gils77 כתב:
טל רודס כתב: ברור שגם לפלסטינים יש את הפילוג והצרות שלהם בתוך עצמם וזה ממש לא ענייננו. גם את הילדים שלנו בבתי הספר מלמדים הסטוריה מלאה בשקרים וכך מגיל צעיר מתחילה שטיפת המוח הלאומנית במדינה, שממשיכה עם הגיוס לצבא והחינוך לאלימות.

.
בבתי ספר לא מלמדים שום הסטוריה שקרית..הדבר היחיד שאולי יכול להיות קרוב לטענה שלך הוא שמלמדים נושאים שמתואמים במיוחד לפי המסורת היהודית(בית שני, הישוב היהודי בזמן מלחמת העולם הI וכ'ו).
יש הבדל בין החינוך לצבא ולאומניות שמגיע מהבית ומהסביבה הטבעית לבין הסטוריה מלאה בשקרים שמלמדים בבית הספר..ואני אומר את זה בתור תלמיד בית ספר.
הוא מדבר על זה שהוציאו מספרי ההיסטוריהאת גבולות 67.. נראה לי..

טל, בבתי ספר שלנו לא מלמדים שצריך להרוג את הערבים באופן ישיר, מיקי מאוס שהוא מחבל שרוצה לראות דם יהודי וכו'.. זה מה שמלמדים אותם..
אותנו בבצפר לימד מורה להיסטוריה שקוראים לו יחיעם. ד"ר יחיעם. שמאלני מהסוג שחד"ש מיחצנים בבחירות. ווואלה, לא שמעתי ממנו טענות על ההיסטוריה שמלמדים בבתי הספר שהיא מזוייפת ומעוותת.. הרי מזמן הוא היה מעיף את עצמו ממערכת החינוך מסיבות אידיולוגיות..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

+1
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טל, בבתי ספר שלנו לא מלמדים שצריך להרוג את הערבים באופן ישיר, מיקי מאוס שהוא מחבל שרוצה לראות דם יהודי וכו'.. זה מה שמלמדים אותם..
אותנו בבצפר לימד מורה להיסטוריה שקוראים לו יחיעם. ד"ר יחיעם. שמאלני מהסוג שחד"ש מיחצנים בבחירות. ווואלה, לא שמעתי ממנו טענות על ההיסטוריה שמלמדים בבתי הספר שהיא מזוייפת ומעוותת.. הרי מזמן הוא היה מעיף את עצמו ממערכת החינוך מסיבות אידיולוגיות..
אצלנו מלמדים הסטוריה בצורה מעוותת שתתאים לאתוס הציוני והיהודי. (גיל ,אני חושב שלזה התכוונתי).

הסיבה מדוע הסכסוך לא ייפתר אף פעם נעוצה בחינוך בשני הצדדים, כל עוד האינדוקטרינציה הזאת תימשך, גם הדורות הבאים יחונכו על אותם הערכים והאיבה תמשיך.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Mars Volter כתב:
yyzboy1928 כתב:וואלה טל, לא יודע מה איתך, אבל אני מאודדדד מרוצה לחיות בישראל..
אז לא התקבלתי לקצונה.. אבל העיקר שיש לי את החברים שלי כאן שאני כל כך אוהב, את המשפחה, את החיים כאן, את מקומות הבילוי שלי, את החיים בצמידות לתל אביב, את החברים מהצבא, את היציאות של שישי לנמל תל אביב, את הים כאן, דיזינגוף סנטר בפעם בכמה זמן עם חברים טובים, את ההופעות הטובות שזה תמיד מרגיש יותר מיוחד שזה כאן..

לא יודע מה איתך, אבל יש הרבה דברים שעושים אותי לחיות בישראל.. ואני מאמין, שגם מקום העבודה הוא מקום שבו ארוויח את לחמי כמו שבשבדיה ובלונדון מרוויחים את לחמם.. באמת שלא צריך את ההטפות שלך בנוגע לאיכות החיים בישראל..
ג'יימי, אני אשאל אותך שאלה שאני שואל הרבה אנשים שאומרים לי שהם לא מבינים למה אני לא רוצה לגור בארץ -
תן לי 5 סיבות לגור בארץ, שאין במקום אחר (לדוגמא, דיזנגוף סנטר זה קצת בעייתי, כי יש מרכזי קניות במקומות אחרים), מבלי להזכיר את המילים "יהדות" ו/או "אנטישמיות".
1. חממת היי-טק מהגדולות בעולם ואני בא ואומר לך את זה מבפנים ואחד שבא משם(מילואימניקים, קבלנים אצלנו וכו'). מה שמביא מקומות עבודה עם כסף מכובד.
2. את החברים שלי, אין בשום מקום אחר. כמה קיצ'י, כמה נכון.. יש לי כאן מאות אנשים שלא הייתי מחליף בשום מקום אחר בעולם.
3. המשפחה שלי כאן. כולם כולל כולם. למה שאני אגור בגולה רחוק מהמשפחה??
4. המדינה שהתרגלתי אליה. מבחינת הערים, הנופים, מקומות הבילוי שלי בשבתות וכו'.
5. ים המלח. אני צריך את ים המלח פעם בחצי שנה למען בריאות העור. לא חס וחלילה מחלת עור, אלא משהו הגייני נקרה לזה. קצת בוץ, מסאז'ים, ספא, גופרית וכו'. וזה שעה וחצי נסיעה מהבית.

תשמע, הסיבה האנטישמית היא סיבה הכרחית רן. לא אוהבים אותי בחו"ל. ברגע שכולנו נגלה מכאן, השואה בהחלט יכולה לחזור על עצמה.. ההיסטוריה מראה לאורך כלללל השנים שהעולם לא אוהב את היהודים מסיבות אנטישמיות. מהאינקוויזיציה בספרד ב1492, ועד השואה שהתרחשה במלחמת העולם השניה לפני 70 שנה, שבה נהרגו 6 מיליון איש וכאן אני מקווה שלא יצוצו לי מכחישי שואה.

אגדל כאן את ילדי, כי אני מאמין שהמדינה הזאתי תגיע למסלול יותר מתוקן מעכשיו. אני בנאדם מאוד אופטימי.. מאוד.. אופטימיות שהשתלמה לי המון בעבר וישתלם לי בעתיד. החיים שלי נבנים כאן. אני רוצה שילדי יתחנכו בארץ ישראל כי אני מאמין בחינוך בישראל. מרגיש בטוח. תגידו שאני לא מבין ועיוור ומעדיף להתעלם מהזבל במדינה.. אני לא אגיד שאין זבל.. יש, אבל לכל מדינה יש את החסרונות שלה. למה עכשיו באתונה טוב?? השריפות שם זה סבבה? בפריז כמעט כל הזמן הסטודנטים עושים הפגנות ברחובות שמסכנות אנשים.. זה כן בטוח?? וואלה טוב לי כאן.. למה לעזוב?? הבאתי סיבות, אבל אני לא צריך.. מספיק שטוב לי.. שהממורמרים יעזבו את המדינה ויחפשו את עצמם בחו"ל.. אני אשלח להם את כל הטוב שיהיה להם שם ושלא היה להם כאן..
המצב בממשל לא צריך להפריע.. רק לא לקחת קשה, ותראו איך החיים שלכם במדינה יהיו הכי טובים שיכולים להיות..
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

מעריך את זה שהקדשת לזה מחשבה. לא שאלתי בשביל הוויכוח, אני באמת רוצה לדעת את הסיבות שבגללן אנשים נשארים בארץ כי פשוט לי אין.
אני יכול לומר בכנות שאני אוהב את ארץ ישראל, אבל ממש לא אוהב את מדינת ישראל. לא מתחבר לאופי הישראלי, מאוד קשה לי לקבל את המגרעות שלנו, כמו לדוגמא היחס לארץ שלנו - בכל מקום שהייתי בו בעולם אתרי תיירות זה קודש הקודשים, אסור ללכלך שם. פה? העיר העתיקה בירושלים היא אחד המקומות המסריחים בארץ, בנחלים שלנו יש יותר במבה ממים, וזה הכל אנחנו.
לגבי אנטישמיות: קודם כל ביקשתי שלא תביא את זה כדוגמא כי פשוט אני לא חושב שזה אישיו בשבילי...and here's a tought. לשנאת היהודים בעולם היו סטריאוטיפים בולטים - עם נודד, נוכלים, לא מחוברים לאדמה, תאבי-בצע. מהרגע שהוקמה ההתיישבות בארץ-ישראל, ה"צברים" שבה התנתקו (במתכוון) מכל המאפיינים האלה - הוקמו הקיבוצים הישובים החלקאים, מה שסתר את הסטיגמה שיהודים מתעסקים במקצועות "לא-אמיתיים" (ראיית חשבון, עריכת דין, בנקאות), נרכשו פה אדמות למפרע כדי לבסס את קיומנו בקרקע הזו וככלל - האנשים שעלו ארצה לא אהבו את החברה הדתית-סגרגטית שהייתה באירופה.
מה שאני בא לומר הוא שאולי אנטישמיות בעיני חלק מהאנשים פה "מתחבאת" מאחורי שנאת ישראל, אבל היא מתרוממת מסיבות אחרות, היא לא מבוססת על מניעים כלכליים (כמו בדוגמאות שציינת), וחשוב לציין שהמדינות שבהן יש "אנטישמיות" הן עם קהילות יהודיות קטנות (פחות מ20,000 איש) כך שאני הייתי מתחיל לדאוג יותר עם שנאת יהודים/ישראלים תגאה במקומות כמו ארה"ב, צרפת (דעכה בצורה משמעותית בשנים האחרונות) או בריטניה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תשמע, הסיבה האנטישמית היא סיבה הכרחית רן. לא אוהבים אותי בחו"ל. ברגע שכולנו נגלה מכאן, השואה בהחלט יכולה לחזור על עצמה.. ההיסטוריה מראה לאורך כלללל השנים שהעולם לא אוהב את היהודים מסיבות אנטישמיות. מהאינקוויזיציה בספרד ב1492, ועד השואה שהתרחשה במלחמת העולם השניה לפני 70 שנה, שבה נהרגו 6 מיליון איש וכאן אני מקווה שלא יצוצו לי מכחישי שואה.
אנטישמיות היא תירוץ, לא ניסית לגור בחו"ל כך שאתה לא יודע אם יותר טוב שם מאשר במדינת ישראל, אתה פשוט משכנע את עצמך בסיסמאות. העולם לא אוהב את היהודים, נו באמת.
אגדל כאן את ילדי, כי אני מאמין שהמדינה הזאתי תגיע למסלול יותר מתוקן מעכשיו. אני בנאדם מאוד אופטימי.. מאוד.. אופטימיות שהשתלמה לי המון בעבר וישתלם לי בעתיד. החיים שלי נבנים כאן. אני רוצה שילדי יתחנכו בארץ ישראל כי אני מאמין בחינוך בישראל. מרגיש בטוח. תגידו שאני לא מבין ועיוור ומעדיף להתעלם מהזבל במדינה.. אני לא אגיד שאין זבל.. יש, אבל לכל מדינה יש את החסרונות שלה. למה עכשיו באתונה טוב?? השריפות שם זה סבבה? בפריז כמעט כל הזמן הסטודנטים עושים הפגנות ברחובות שמסכנות אנשים.. זה כן בטוח?? וואלה טוב לי כאן.. למה לעזוב?? הבאתי סיבות, אבל אני לא צריך.. מספיק שטוב לי.. שהממורמרים יעזבו את המדינה ויחפשו את עצמם בחו"ל.. אני אשלח להם את כל הטוב שיהיה להם שם ושלא היה להם כאן..
המצב בממשל לא צריך להפריע.. רק לא לקחת קשה, ותראו איך החיים שלכם במדינה יהיו הכי טובים שיכולים להיות..
כנראה שאתה מזוכיסט (לא צריך להגיד עיוור) ואוהב לסבול. מערכת החינוך בארץ גרועה מאד, הדוגמא הכי קטנה היא לימוד שפות, בעוד במדינות מתקדמות דואגים לפתח שפות זרות, אפילו אצלנו אנגלית לא מסוגלים ללמד - האנגלית שמלמדים בארץ היא פשוט בדיחה ואם הייתי צריך להסתמך עליה ,לא הייתי מגיע רחוק. מזלי שאני קורא ספרים ועיתונים באנגלית, אחרת לא הייתי מפתח את האנגלית שלי. אחת הסיבות המרכזיות מדוע אני לא גר בארץ היא החינוך, כי לילדים שלי מגיע חינוך טוב יותר, ויש בתי ספר יהודיים בלונדון אליהם אפשר לשלוח אותם בעתיד. מה הקשר שריפות באתונה? איזה שטויות. בקשר לדוגמא השנייה, הלוואי והסטודנטים בארץ היו לומדים דבר אחד או שניים מהסטודנטים בצרפת שמוחים על עוולות חברתיות ועל עוד כל מיני דברים, אצלנו שומעים על הסטודנטים רק כאשר רוצים להעלות את שכר הלימוד, וגם אז הם לא מסוגלים לעשות כלום. ברור שלכל מדינה חסרונות, אבל כשאתה עושה השוואה אתה מגלה שבישראל יש יותר חסרונות.

החיים במדינה מלאים מתח, אלימות (בלי קשר לגל הרציחות האחרון), ברבריות, חוסר סבלנות וחוסר סובלנות, מי צריך את זה? מי צריך לגור במקום שאין בו שום עתיד? חיים פעם אחת וצריך לחיות בצורה הטובה ביותר ולא כל הזמן במלחמות, הרוגים ודם. אתה לא צריך לשלוח את כל הטוב, כי ברגע שעוזבים את המדינה המצב רוח מתרומם, והחיים נהיים הרבה יותר יפים ורגועים. המדינה עושה לאנשים המשכילים והאיכותיים (אלה שצריכים להיות דור העתיד שלה) טרנספר, חבל כי זה לא צריך להיות ככה במדינה מתוקנת. לא פלא ש-70 אחוז מהאנשים במדינה אמרו שהם היו יורדים מהארץ לו היו יכולים.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני מצטער אליעד, אבל מפריע לי קצת האימרה "אחד שבא משם". אתה עוד חייל, אתה עדיין לא בא משם. סתם הערת ביניים שהפריע לי.

אני גם מצאתי 3 סיבות!!
1. החום - מזג האוויר פה הוא גן עדן.
2. העבודה שלי - שזה כמובן זמני - כי הרי הייטק זה עליות וירידות ואני לא לגמרי משוכנע עדיין שאין איזה מזימה להרוג גם את התחום הזה בממשלה.
3. משפחה - גם על זה חשבתי רבות, אבל יש גבול לכמה שאני יכול להקריב את עתידי ועתיד ילדיי בשביל המשפחה שיש לי פה.

זה שלושת הסיבות שלי למה ישראל.
יש שני דברים שצריכים להיות מתאימים כשחיים במקום מסוים. התאמה והזדהות אידיאולוגית עם המדינה/קהילה/קבוצה ולהיות מרוצים מחיי היומיום. כרגע יש לי בעיה בשני התחומים האלה. בעיות שפעם חשבתי שניתן לגשר ולהשלים איתם.

אליעד, אתה עדיין בחממת הצבא, ולמרות שהאידיאולוגיה שלך כרגע מנצחת, יש לי הרגשה שבעתיד גם אתה תשנה קצת את דעתך, כי אני באמת מאמין שכל בן אדם אינטליגנט ומשכיל (ואתה כזה), בשלב מסוים מסתכל על המקום הזה ששואל את עצמו שאלות של מה חשוב לו יותר? יש כאלה שיבחרו להישאר ויש כאלה שיבינו שזה לא המקום בשבילם. או שכמובן בעתיד יהיה פה גן עדן (ולא רק מבחינת מזג האוויר).

וסתם כמה נקודות שמציקות לי:
* אינוויזיציה - משום מה נהוג לחשוב שאת האינקוויזיציה המציאו נגד היהודים. ממש ממש לא נכון. היהודים היו חלק מנרדפי האינקוויזיציה כמו המון המון חוטאים מראשית ימי הביניים ועד המאה ה19. יותר מכך המטרה העיקרית של האינקוויזיציה היו מתנגדי הכניסיה הקתולית מתוך הנצרות.
* הפרנויה - די עם הפרנויה!! אנשים!! דיי. היו מיליונים של אנשים שנרצחו ב500 השנים האחרונות בכל העולם. אנחנו חושבים שרדיפת היהודים היא מיוחדת ויוצאת דופן. מעניין מה יגידו הצוענים. אהה כן אף אחד לא שאל אותם. אין ספק שבהרבה מקום לא אוהבים יהודים. אבל די עם הפרנויה, זה מעביר אנשים על הדעת. החינוך פה כל כך מטביע את הפרנויה הזאת מגיל קטן שזה מטריף אנשים. אנשים חושבים שרק פה אוהבים אותם, זה זה הכי משעשע אותי. עזבו שפה ממש לא אוהבים אתכם, אישית עדיין לא נתקלתי במקום אחד שאמרתי שאני ישראלי ולא קיבלו אותי בחום ואהבה בגלל זה. שוב, הפרנויה.
* מדינה שהתרגלת אליה - אם האנושות הייתה עושה רק מה שהתרגלה אליה, עדיין היינו חיים במערות ולא היינו מגלים עולמות חדשים.

אני ממש לא בא לשכנע אף אחד לעזוב או לרדת. כל אחד צריך לחיות היכן שטוב לו.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

טל, לי טוב כרגע במדינה הזאת ואני לא רוצה לרדת ממנה לעת עתה. כמובן שלא אשלול הצעת עבודה מפתה שתקרה לי לעזוב את ישראל לתקופה.. אני לא יודע מה העתיד יגיד לי.. אני כרגע בצבא, בגוף הכי חזק בארץ והכי מתוקצב בארץ. אני לא יודע מה יהיה המצב הנתון במדינה שאשתחרר ומה יהיה מצבי באותו רגע..

ניר, כמו שאמרתי, נכון.. אני עדיין חייל ולא בא משם, כוונתי היא שבאים אלינו הרבה קבלנים ומילואימנקים מתעשיית ההיטק ומספרים לי סיפורים מעניינים. סיפורים כאלה גורמים לי להרגיש איזו חממת סטארטאפ זאת ישראל.. וזה קורץ.. לא יודע מה יגיד העתיד, אולי אעזוב, אולי פתאום יהיה כאן פאקינג קצת יותר טוב.. החינוך יתוקצב יותר והרפורמה של גדעון סער תצליח.. אני אופטימי מטבעי.. הוריי יכולים להעיד עליי על כך.. ואני מאמין שכן יכול להיות כאן יותר טוב.. תקראו לי נאיבי.. אבל לא יודע.. האופטימיזם מנצח..
וכן, השיוך לישראל מרגיש לי טוב.. אני התרגלתי לארץ הזאת.. עדיין לא חרא לי כאן.. ואם אני אראה צורך בעתיד לעזוב את ישראל לצורך עבודה וקידום בחוץ, אני אעשה את הצעד הזה.. רק אם מיציתי כאן את את כל האפשרויות.. אבל בסך הכל הכללי, לא רע לי כאן.. וניר, המשפט האחרון שלך מסכם את כל הנושא בצורה הנכונה והטובה ביותר..
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

העלת נקודה מעניינת שאני מאמין בה בלי קשר לשום דבר.
אני חושב שכל אחד בעולם צריך לנסות לפחות פעם אחד לחיות במקום אחר, לחוות חוויה אחרת, גם אם זה לתקופה קצרה. אני חושב שזה יכול לפתוח מאוד את העיניים לדברים אחרים. אם זה להתנדב באפריקה או קמבודיה, או סתם לעשות רילוקיישן לשנתיים למדינה מפותחת. אני מאמין שכל אחד חייב את זה לעצמו לפני שהוא :rip:
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ביבי הוא אותו הביבי והספינים הם אותם הספינים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3767222,00.html
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בני ציפר, על הכתבה השבדית:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1109276.html
:metal:

ועל ליברמן וההתבטאות האומללה על הסופר הנורבגי:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1109987.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:בני ציפר, על הכתבה השבדית:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1109276.html
:metal:

ועל ליברמן וההתבטאות האומללה על הסופר הנורבגי:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1109987.html
קודם כל בקשר לביבי- למי שזוכר קצת את מה שהטמבל הזה עשה למדינה בדקדנציה הקודמת לא מופתע מכלום. הרי הוא במחי 2 החלטות הפוכות זיגזג מחתימה על הסכם Y שהעביר את חברון לערפאת (והוא גם לחץ את ידו) לפתיחת מנהרת הכותל שגבתה מחיר דמים עצום. מה נשתנתה הקדנציה הזאת מקודמתה?

בקשר לשבדיה- כנראה שהיה כאן ניפוח של כתבה קטנה, אבל המציאות היא ששבדיה הפכה לאיום רציני על ישראל. נבחרת הטניס שלנו זו דוגמא יפה כששחקנים ספגו שם קללות ונאצות והרגישו לא בטוחים עד כדי כך שלא היה קהל ביציעים.
השנאה שם כנגד המדינה שלנו חצתה את גבול הטעם הטוב, וכולנו יודעים מאיפה היא מגיעה (וזה לא הכיבוש).
אז למרות שאולי הסיפור הזה נופח קצת, התגובות הקשות כלפי שבדיה הן נכונות ובזמן לפני שהמדינה הזאת תהפוך לקן טרור גדול הרבה יותר. 
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בקשר לשבדיה- כנראה שהיה כאן ניפוח של כתבה קטנה, אבל המציאות היא ששבדיה הפכה לאיום רציני על ישראל. נבחרת הטניס שלנו זו דוגמא יפה כששחקנים ספגו שם קללות ונאצות והרגישו לא בטוחים עד כדי כך שלא היה קהל ביציעים.
השנאה שם כנגד המדינה שלנו חצתה את גבול הטעם הטוב, וכולנו יודעים מאיפה היא מגיעה (וזה לא הכיבוש).
אז למרות שאולי הסיפור הזה נופח קצת, התגובות הקשות כלפי שבדיה הן נכונות ובזמן לפני שהמדינה הזאת תהפוך לקן טרור גדול הרבה יותר.
ניפוח גדול, לא קטן. שבדיה איום רציני על ישראל? מאיזה בחינה? אנחנו בכלל לא מעניינים את השבדים, יש להם דברים יותר חשובים להתעסק בהם כמו הנשיאות התורנית של האיחוד האירופי ונושאים באמת חשובים כמו איכות הסביבה. מי קילל את נבחרת הטניס? כל מיני מוסלמים שגרים שם ועושים פרובוקציות. התגובות נגד שבדיה יצאו מכל פרופורציה, כיאה למדינה לאומנית כמו ישראל בה דמגוגיה זולה משפיעה על העמחה. יש מדינות אחרות בהרבה בהן יש יותר מוסלמים בצורה משמעותית, מאשר בשבדיה.
שלח תגובה