אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:קודם כל, הביקורת שלי מופנית כלפי המסיתים ככלל, ולא רק כלפיך. ביום שאחרי הרצח, לא דיברו בטוקבקים רק על ההסתה, אלא על הדתי שכנראה רצח. הרי מי מושפע מרבנים? דתיים. נראה לך הגיוני שתטיל את אחריות הרצח על רבנים כשהרוצח בכלל לא דתי ולא מייחס חשיבות לאימרות של אותם רבנים?
חוצמיזה שגם אתה אמרת משהו לא רחוק מזה:
ufomatan כתב:עוד פעם יבואו ויאמרו- אל תכפישו קהילה שלמה בגלל מעשה של מטורף, אבל לא! זה לא מעשה של מטורף, זה מעשה של קהילה שלמה.
של קהילה החרדית והדתית ימנית קיצונית שפעלו להתסיס ולעורר אווירה של רצח! מרזל ובן גביר שמבחינתי ראויים לכיסא החשמלי, הם רוצחים כבר מהרצח המתועב של רבין, ובטח במקרה הנוכחי.
מעשה של קהילה שלמה.
המעשה = רצח.
הקהילה = דתיים ו/או חרדים.
קהילות שלמות שפועלן להתסיס ולעורר אווירה של רצח... כמו מה נשמעים לך הדברים האלה אם לא האשמה של ציבור שלם ברצח?

אבל בוא תסתכל על זה ככה.
נרצחו שני הומואים. המשטרה העריכה שמדובר ברצח כנגד הקהילה ככלל, וישר הציבור הדתי במדינה נכנס למגננה וספג התקפות מכל החזיתות. כי כשיוצאים מהציבור הזה אנשים חולים, אז ישר קופצים על ההזדמנות. שמחים לגלות שלא הכל ורוד אצל הדתיים (ברמה כזאת שלפני כמה שנים ראיתי כתבה באינטרנט על בעל דתי שבגד באישתו. כאילו. וואט דה פאק?!). "גם אצלם יש רוצחים". אתה יודע מה? אולי עדיף שאני אראה בזה סוג של מחמאה.

יותר מזה אין לי הרבה להוסיף, כי זה דיון שחוזר על עצמו.
הנושא שדיברתי עליו לפני כמה הודעות, בא להשוות בין הרצח בקהילה ההומו-לסבית לבין 10 מקרי הרצח שקרו רק בשבוע האחרון.

10 אנשים נרצחו השבוע. לא חרדים, לא בשכונות חרדיות. חלקם ערבים, חלקם חילונים..
וכל מה שעשינו היה איזה צקצוק בלשון ומלמול של "לאן הגענו..." וזה 10 אנשים במקרים שונים.

כשנרצחו 2 אנשים לפני שבועיים, כל הארץ רעשה וגעשה שהציבור הדתי מטונף ומלוכלך. עשו עצרת בכיכר רבין. מפלס העצבים גילה דרגות חדשות והתקשורת עשתה פסטיבלים כמה ימים ברצף.

כשיש לך רצח כל יום בארץ מסיבות חולניות לא פחות, ומתעלמים מזה, ומנגד שוטפים את הדתיים במעשה שאפילו לא בטוח שקשור באופן ישיר לאחד מהם, ומתייחסים אליהם כסרטן חברתי זה גועל נפש וצבוע באופן מחריד. וחבל לי שאתה לא רואה את זה. אם כבר דיברת על "לא להכיר במציאות".

ולגבי הדברים האלה:
ufomatan כתב:אני לא חושב שראיתי חילוני מנסה לפגע בהר הבית, או נכנס למערת המכפלה ושוחט בלי הכרה, או מנסה לרצוח ראש ממשלה שלא פועל כפי רצונו. אני לא ראיתי חילוני מטיל פולסא דנורא על אף אחד, או מרים תמונה של ראש ממשלה בלבוש נאצי. אני עדיין לא ראיתי חילוני שמכה את אשתו או אונס את הבת שלו, והשכנים שלו מחפים עליו.
אני לא חושב שהחילונים בארץ הם טלית שכולה תכלת, אבל בינתיים האלימות הזאת, שנובעת מחוסר קבלת השונה, מגיעה עם כיפה על הראש.
לא ציפיתי ממך שתכתוב כזה דבר. זה מאוד קטנוני וילדותי.. הרי ברור לחלוטין שרמת הפשיעה בארץ נפוצה פי כמה וכמה בשאר המגזרים.
בשיעור הראשון בתקשורת מלמדים מה ההבדל בין "כלב נשך אדם" לבין "אדם נשך כלב".
רוצחים ואנסים מסתובבים לנו פה בין הרגליים. אנחנו שומעים ככה בחטף בחדשות ברדיו "אישה בת 40 נרצחה בביתה" ומעבירים לידיעה הבאה.
כשמקרה אונס או רצח מתרחש ע"י דתי/חרדי, מהדורות החדשות, אתרי האינטרנט ותוכניות הרדיו מלאות בשיח על הציבור הדתי ועל המקרה.

ועל זה אני מדבר.

דבר אחרון.
אני מודע למציאות ואני כואב אותה בדיוק כמוך. וזאת אחת הסיבות שמאוד קשה לי עם הדת באופן פרטי ואישי. כי אני משוכנע שלא לזה אלוהים התכוון.
ולמה אני מרגיש שתוקפים אותי? זה לא ברור? כשאומרים "הדתיים", אני נכלל בתוך ההגדרה הזאת.
ואוו , תראה, אני בא מתוך הדת ולכן אני אולי שופט אותה לחומרה הרבה יותר. לצערי יש כאן הרבה מקרי רצח ואונס ואני לא מצדיק אף אחד מהם, ולא מצקצק בלשוני על אף אחד מהם. הסיבה שיש התנפלות על הקהילה הדתית (ומוזר לי איך אתה משווה בכלל בין הדברים) היא מכיוון שהיא מטיפה למוסר עליון, היא מטיפה (ואני מדבר בעיקר על החרדים והימין הדתי) לכך שכל היהודים בארץ צריכים להאמין בסט החוקים שעל פיהם הם חיים- אבל מה? הקהילה הזאת מוציאה מתוכה רוצחים ורמאים וגנבים ושקרנים, וגונבי דעת ושרלטנים ואנשים שפלים ורשעים בדיוק כמו הקהילה החילונית שאליה הם מטיפים.
אז אני לא טוען שהקהילה הדתית היא כולה נגועה ושקרית- ממש לא! אני טוען שהיא לא עושה מספיק כדי לבער את החוליים האלה מתוכה. להיפך, היא דואגת להעלים אותם מתחת לשטיח. לעשות עצרות תמיכה בעבריין מורשע בשוחד, לתמוך כלכלית ברוצחים, ולעודד רצח פומבית- אתה עדיין לא מבין לאן אני חותר?
אני לא ראיתי "מנהיג" חילוני מסית את ההמון לפגוע בחרדים. אני לא ראיתי מוביל דעת קהל חילוני שטוען שלחרדים אין זכות קיום במדינה הזאת, לחיות לפי אמונתם, אני לא שמעתי אף אחד שמסביר שבחרדים צריך לטפל כמו בשפעת העופות. הרי אם מישהו יגיד משהו כזה יתלו אותו על עץ גבוה. אבל כשאיזה רב מדבר אז " לא מבינים אותו כמו שצריך" או ש "הוא משתמש באיזה מערכת של דימויים שהוא לא באמת התכוון למה שהוא אמר" כל מיני תירוצים עלובים להסתה לרצח שעוברים ליד האוזן של כולנו בלי לשים לב.
חבל שזה ככה, אבל זה ככה! הציבור הדתי הקיצוני במדינה שלנו חצה את גבול החוק מזמן, והוא פונה בדרך מסוכנת וקשה שתוביל למלחמת אחים ולהרס של המדינה היהודית שהם מאמינים בה כל כך. הרי רוב הציבור החילוני במדינה לא מרגיש שייכות לקהילה הדתית, בטח שלא לחרדית- אז כולם טפשים? כולם לא מבינים את הדת?
אני טוען למשהו יותר רחב- ותקן אותי אם אתה חושב שאני טועה: אני טוען שככל שתהיה התרחקות בין החילונים למסורת, ובין החילונים לקהילה הדתית במדינה, ככה גוברת ותגבר האלימות בחברה, והסולידאריות בחברה תהיה אפסית. החרדים והדתיים במדינה חייבים להבין שהם מייצגים משהו גדול יותר. הם מייצגים בכיפה שעל ראשם מוסר ואהבת הזולת, דרך ארץ ואחווה- גם אם זה לא מתאים לאינטרס הצר שלהם, גם אם זה לא יכניס לקופת הקהילה שלהם עוד כמה שקלים.
שוב- אני בוחר לא להשתייך לשום דת מבחינה מעשית. אני יהודי ולא מבחירה, אבל אני יהודי חילוני שלא חושב שצריך את הדת כדי להיות אדם מוסרי שתורם לחברה. אבל אני מאמין שאם האנשים שכן מאמינים שהדת היא הדרך למוסר ולחיים בשלום, יחיו לפי מה שהיהדות מלמדת אותם ולא לפי קפריזות של רבנים שמונעים מאינטרסים צרים, נוכל לראות את המדינה שלנו חוזרת חזרה להיות מדינה מאוחדת, עם אחווה ואהבה בין אנשים.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

עזוב את זה שיש לי כמה וכמה דברים לענות לך. אני פשוט מוותר כי סטית מהנושא ואשאל:
איך מה שכתבת קשור לרצח ההומואים, או לדברים שכתבתי בחצי התחתון של ההודעה שלי?
מה? בגלל שמצפים מהדתיים ליותר, אז כבר לגיטימי להאשים אותם ברצח שהמשטרה עדיין מחפשת את הרוצח?
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני מצטער אבל לקחים חייבים להילמד במדינה הזאת- הרי ההסתה הפרועה שהייתה עברה בלי שום מעשה. מה למדנו מרצח יצחק רבין אם לא את הלקח הפשוט הזה? מה זה משנה אם נרצחו אנשים או לא. הרי אותם מנהיגי הקהילה הדתית במדינה הסיתו כנגד הקהילה הזאת ואתה לא חושב שזה משפיע על אנשים? זאת היתממות! לבוא ולומר- "אתם מאשימים קהילה שלמה סתם" זאת סיסמה נבובה מתוכן. הציבור הזה אשם כי הוא מחנך את ילדיו שהומואים מעבירים מחלות, כי הוא מחנך את ילדיו שהומו דינו מוות, שהוא מחנך אותם שאפשר ל"תקן" את אותם אנשים. כי הוא לא מחנך להבנה וחיים לצד השונה, אלא הוא מחנך לאיך אני משנה את האחר כדי שהוא יאמין במה שאני מאמין בו.
אם היית שומע משהו כזה על יהודים? שהם מעבירים מחלות, שמה שהם מאמינים בו זו סטייה שחייבים לתקן, שדינו מוות משמיים, מה הייתה עושה? היית צועק לשמיים שמעלילים עליך עלילות דם. שהאנטישמיות חוגגת. אבל אם יהודים עושים את זה לקהילה אחרת אז זה בסדר?
יהודי צריך לחיות לפי המוסר שעליו הוא מתיימר לחיות. יש לו אחריות חברתית יותר גדולה מבחינתי מחילוני- כן! אני לא אחזור בי מזה.
אדם שחושב שמגיע לו הזכות לעבוד את האלוהים שלו בדרכו, חייב להראות שהוא חי לפי מה שהוא מטיף. הפטור של החרדים מהצבא, התקציבים המיוחדים שמופנים לקהילה הזאת כדי שתוכל לחיות את חייה בשונה מהקהילה החילונית, כל אלו מחייבים את אותה קהילה להתנהג ולחנך להתנהגות נאותה, ולא להיות פורעי חוק בחסות הרב.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

התורה, בנוסף ל"משכב זכר תועבה, מות יומת" וכל זה, כותבת גם שמכה אביו ואימו - מות יומת, מקלל אביו ואימו, מות יומת, מגלה ערוות אימו, מות יומת, משכב בהמה, מות יומת.. כל כך הרבה קללות כאלה יש בתורה.
כל כך הרבה קללות שלאף אחד לא מזיזות את הקצה של הציפורן.. מתי מפריע לאנשים מה שכתוב בתורה? כשאפשר להתנגח.

גם מה שכתבת על דרך החינוך הדתי, כתבת כמה דברים נכונים, והכנסת בתוכם עוד כמה דברים מוטעים, וזה נבלע יפה בין הדברים הנכונים.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:התורה, בנוסף ל"משכב זכר תועבה, מות יומת" וכל זה, כותבת גם שמכה אביו ואימו - מות יומת, מקלל אביו ואימו, מות יומת, מגלה ערוות אימו, מות יומת, משכב בהמה, מות יומת.. כל כך הרבה קללות כאלה יש בתורה.
כל כך הרבה קללות שלאף אחד לא מזיזות את הקצה של הציפורן.. מתי מפריע לאנשים מה שכתוב בתורה? כשאפשר להתנגח.

גם מה שכתבת על דרך החינוך הדתי, כתבת כמה דברים נכונים, והכנסת בתוכם עוד כמה דברים מוטעים, וזה נבלע יפה בין הדברים הנכונים.
אז תקן אותי- אני מעולם לא חושב שאין לי מה ללמוד מאחרים.
עכשיו תקרא את הטור הזה כדי שתבין למה הקהילה הזאת נאבקת כנגד הקהילה הדתית בארץ וההסתה שלהם:
הכתובת הייתה על הקיר ולא קשה היה לראות אותה, בשורה ארוכה של אמירות הומופוביות ובמספר לא־מבוטל של תקיפות הומופוביות, גם בת"א. סקירה של יניב הלפרין.

מעשה הרצח המזוויע שאירע במוצאי השבת האחרונה בתל אביב הותיר רבים בקהילה המומים וחסרי מילים: איך בלב תל אביב הנאורה, הסובלנית והגיי-פרנדלי, מתבצע רצח בבית ארגון של הקהילה, במקום מפגש שלה?

הכתובת הייתה על הקיר, אך רבים לא ראו אותה והאמינו שמעשה נורא שכזה אינו יכול להתרחש בעיר הכי פרו-להט"בית במזרח התיכון, אולי בגלל התכחשות או אולי בגלל אשליה של בועה או של קבלה. ואולם, מי שרצה או שהיה אמיץ די, היה יכול לראות את הכתובת, בשורה ארוכה של אמירות הומופוביות שנאמרו לאחרונה על ידי אישי ציבור, מקצתן מסיתות, וחמור מכך – במספר לא־מבוטל של תקיפות הומופוביות שנרשמו בשנים האחרונות, גם בתל אביב.

רק לפני קצת יותר מחודשיים, הותקפו שני גברים שהתנשקו ברחוב יעבץ שבמרכז תל אביב, על ידי בני 25 שהיו חמושים במוטות ברזל. "לא עשינו שום דבר מלבד לעמוד ולהתנשק", אמר אז נדב, אחד המותקפים, "הבנו שהם אוחזים במוטות כלשהם. התחלנו לרוץ והתחבאנו בחדר מדרגות ברחוב."

"הם ניסו לשבור את הזכוכית של הדלת תוך שהם צועקים 'הומואים, נהרוג אתכם!' אך למזלנו הם לא שמו לב שהדלת לא נעולה ולא הצליחו להיכנס". גם אז, הייתה תדהמה על כך שכך קורה בעיר המקבלת ביותר בישראל, ולו לכאורה. "הייתי ממש בהלם, לא האמנתי שדבר כזה יכול לקרות בתל אביב", אמר נדב.

בפברואר בשנה שעברה, הותקפו שלושה הומואים באכזריות כשיצאו ממועדון "האומן 17". השלושה הוכו ונהלמו באבנים ובמוט ברזל, ושניים מהם הובהלו לטיפול ב"איכילוב". "בן הזוג שלי חטף מכה", סיפר מעיין, אחד המותקפים, "לא בדיוק ראיתי מה קרה, אבל שמעתי אותו צועק לעברי. ניגשתי אליו וראיתי שכולו מדמם. לאחר מכן ראיתי את סטס, חבר שלנו, כשהוא נמצא על הרצפה והתוקפים בועטים בו ומכניסים לו מכות עם מוט הברזל. באותם רגעים גם חטפנו אבנים שהם זרקו עלינו".

כחצי שנה לאחר מכן, באוגוסט, דיווחו בני זוג הומואים כי נזרקו מפאב "סלומון" הירושלמי, לאחר שהתנשקו בו. "מנהל המשמרת, שהזדהה בשם 'קאיס', סובב אותי ואת בן זוגי, דחף אותנו בברוטאליות אל מחוץ לפאב ואמר לנו: 'אם אני אראה אתכם שוב נכנסים לפאב, אני שובר לכם את שתי הרגליים'", סיפר אחד מבני הזוג והוסיף כי הם זכו לתגובות הומופוביות גם מצד לקוחות אחרים של הפאב.

ירושלים גם "סובלת" מכתובות גרפיטי ומהתנגדות אלימה למצעד הגאווה, מאז החל לצעוד בעיר מדי שנה. לאחר המצעד האחרון שהתקיים בעיר, הותקפה קבוצת להט"בים שיצאה ממסיבה שנערכה לאחר המצעד. אחד התוקפים פנה אל טרנסג'נדרית שהייתה בקבוצה, הציע לה "ללכת מכות כמו גברים" ודחף אותה. יתר הנוכחים ניסו להרגיע את הרוחות, אולם הוא לא שעה להם, חנק את אחד מהמותקפים והטיח אותו בעמוד, וכן היכה בראשו של אחר.

שלושה ממקרי התקיפה שאירעו לאחרונה, על רקע הומופובי או טרנסופובי, קרו בחיפה.במרץ האחרון הותקפה ר', בזמן שצעדה עם הכלב שלה בשכונת "הדר הכרמל". היא נכנסה לגן ציבורי במקום, ונתקלה בקבוצת נערים. ר' סיפרה כי אחד מהם החל לתקוף אותה, לאחר שלא הבחין אם היא אישה או גבר. הם קראו לה "קוקסינל", היא השיבה להם, ואז, אחד מהם החל להכות אותה באבנים ובאגרופים.

באוקטובר האחרון נתקלה קבוצת בני נוער שישבה על ספסל בעיר בבחור ששאל אותם: "מה, אתם הומואים? אתם מזדיינים?" הם לא ענו לו, אך הוא המשיך בשאלות ובגידופים. לאחר שכמה מהם בחרו לעזוב את המקום, התוקף זרק אבן גדולה לעבר אחד הנערים שנשאר. בסופו של דבר, גם הוא הספיק לברוח.

פעילים של הפורום החיפאי, שהגיעו ביוני שעבר למרכז הכרמל בחיפה על מנת לחלק פלאיירים לקראת מצעד הגאווה שנערך בבירת הכרמל, נתקלו בצעיר שעקב אחריהם ואיים כי הוא "יחסל אותם". כמו כן, על כרזות שנתלו לקראת המצעד, רוססו כתובות גרפיטי כמו "אתם חלאה".

בין אם נאהב זאת ובין אם לאו, חופש הביטוי הנהוג במדינות דמוקרטיות מכשיר חוקית את מרבית האמירות ההומופוביות (בניגוד למעשים כמובן). ואולם, כמה מהאמירות הללו חצו את הגבול הדק – מחופש הביטוי אל ההסתה. למשל, כשנסים זאב קורא לטפל בהומוסקסואליות כמו שמטפלים בשפעת העופות, המשמעות ברורה למדי – כמו שמבצעים טבח המוני בעופות, רובם בריאים לחלוטין, כך יש לבצע גם בהומואים – אך זו כבר הפרשנות שלי.

אנשי ש"ס גם לא בחלו בכינויים מבחילים נגד מצעד הגאווה – "מצעד הזוהמה" ו"מצעד התועבה", והרי את הזוהמה יש לטאטא, או לנקות, ודינה של תועבה ברור מאוד לציבור המאמינים: עונש מוות. אנשי ש"ס לא הסתפקו בתקיפת המצעד, ותקפו גם את ההומואים עצמם בביטויים הומופוביים. פטרונה של ש"ס, הרב עובדיה יוסף, כינה את ההומואים "רשעים מתועבים" והוסיף כי התורה אינה מאפשרת "תועבת ארץ מצרים", קרי נישואין בין בני זוג מאותו המין. השר אלי ישי, יושב ראש המפלגה, טען שצה"ל אינו מקבל חיילים הומואים לשורותיו משום שהומוסקסואליות היא מחלה. זו טענה שקרית כידוע, ואולי ישי יתכוון להטעות (מעניין, אגב, ששירות בצה"ל הפך פתאום פרמטר עבור ישי).

בפברואר 2008 – אותו חודש שבו אירעה המתקפה ב"אומן 17" כאמור – חבר כנסת אחר בשס, שלמה בניזרי, טען כי רעידות האדמה שפקדו אז את ישראל קרו בגלל ההומואים, ואמר: "הייתי מציע שהכנסת תבדוק איך למנוע משכבי זכר, ובכך לחסוך הרבה מאוד ברעידות האדמה".

איש ציבור נוסף שהתבטא בהומופוביות הוא ארקדי גאידמק, פעם איש עסקים פופולרי, וכיום נמלט שחווה בישראל כישלונות כלכליים בצרורות. מספר שנים אחרי שניסה לשכנע את חברי הבית הפתוח לקבל ממנו מימון למצעד הגאווה, ובלבד שהם לא יקיימו אותו בירושלים, הצהיר גאידמק, שהתמודד אז לראשות העיר: "אמות לפני שאאשר את מצעד הגאווה".

אחת האמירות ההומופוביות הבולטות של השנים האחרונות נאמרה על ידי פרופ' הלל וייס. אמנם הוא אינו נבחר ציבור, ואף לא פוליטיקאי, אך האמירה שאמר הביאה את היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להחלטה להגיש נגדו כתב אישום על הסתה. וייס אמר בראיון לערוץ הראשון: "כל אמצעי קנאי כמו של פנחס כשר כדי לטאטא את הזוועה הזאת מירושלים" (פנחס היה דמות תנ"כית שרצחה את זמרי ללא משפט, לאחר שזה נחשד בבעילת גויה מעשה פנחס נחשב לאחד החמורים ביהדות).
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אמיתי, מתן אומר דברים יפים ומנומקים, במיוחד לגבי הטיוח ותמיכת הבכירים, ואתה לא ממש יוצא נגד זה. אתה מסכים?

וכל פסטיבל שבדיה שמשעשע אותי. מצד אחד, ליברמן הוכיח שהוא שר החוץ הכי גרוע שהיה פה. פשוט אידיוט.
מצד שני משמשע אותי הקריאות להחרמת איקאה. הרי המקום הזה הפך להיות למבצר העמחה, שחושב שיכול לזרוק שם את הילדים שלו וללכת לאכול במסעדה (עניין מכירת הרהיטים הוא פרט שולי). אני רוצה לראות את העמחה עכשיו מחרים את איקאה. אולי אפשר יהיה לחזור להסתובב שם? :?
התפרסמה עכשיו גם כתבה בynet על ניצולת שואה שמספרת ששבדיה עזרה לה דווקא אחרי המלחמה. מעבר לזה שזה קצת מוזר שמביאים עכשיו ניצולי שואה להגן על שבדיה, זה רק מאיר את האידיוט באור עוד יותר אפל.
כל הסיפור הזה נופח מעבר לכל פרופורציה. עיתונאי שבדי חסר חיים קיבל את הדקת תהילה שלו. לא מבין בכלל מה זה הגיע לרמות של ממשלות ושרי חוץ.
אני חושב שאנחנו צריכים להחרים את שבדיה באותו ההיקף של שבו החרמנו את טורקיה! :haha:
פתטי.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

אני רק מזכיר שליברמן גם הוסיף ואמר (בלי שום טריגר כלשהו) שגם נורווגיה אנטישמיים, ועושים מחווה לאיזה משורר שכוח-אל שאהד את המפלגה הנאצית. למעשה, כל נגן שאי פעם ניגן, גם אם בביתו, את ואגנר - הוא אנטישמי והמן הרשע הוא ילד עם רוגטקה לידו.
בנוסף, ליברמן טוען ש-16 שנים לאחר אוסלו, הוא לא רואה מצב שגם בעוד 16 שנים יהיה שלום. אין ספק, הדרישה הראשונה משר חוץ היא להיות ללא מעוף מדיני כלשהו, בעדיפות למישהו שיגרום לכל מי שמתכנן להביא ילדים לעולם בשנים הקרובות - לדעת שגם לילדיו, יהיה פה חרא. :D
עזבו רגע את העובדה שדעותי רחוקות מדעותיו, עזבו שיש הרגשה שהאיש מתנהג למדינות העולם כמו שסלקטור מתנהג לאתיופים במועדון. מי שעוקב אחרי מעשיו של ליברמן שם לב שהוא גאון פופוליסטי בתקופת בחירות (בעיקר בשכנוע אנשים שאוצר המילים שלהם בעברית מסתכם ב"בסדר" להצביע לו), אבל האיש הוא אחד השרים העצלנים והסמרטוטיים שאני זוכר. לא תרם בכלום לאף משרד שנכנס אליו, ובעיקר עשה רוח וצלצולים.
ולימנים שרוצים להגיב, אני אחסוך לכם - "סוף סוף מישהו שעומד על שלו", "כולם אנטישמיים בעולם, מתי תבין כבר?" ואי-אפשר בלי הקלאסיקה: "הגיע הזמן שמישהו יגיד שאין פרטנר".
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

יש סיבה למה קלישאות הן קלישאות.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני מצטער אבל בעניין השבדי אני לא מסכים כאן עם הדעה שזה נופח. אני חשוב שהאנטישמיות באירופה תופסת תאוצה. האיסלאם הקיצוני מצא קרקע נוחה ופורה להטמיע סוג חדש של אנטישמיות, ששואבת מהישנה אבל משתמשת בציונות כתירוץ להחזיר חזרה עלילות דם נגד היהודים.
הסיפור של קצירת האיברי, למרות שהתחיל כמאמר קטן במגזין קטן, עדיין קיבל מימון חלקי ממשלת שבדיה. ארגונים אנטי ישראלים ואנטשימים מקבלים לגיטימציטה ממשלת שבדיה רק כדי לא לעצבן את ה"מיעוט" המוסלמי במדינה שלהם.
אני חושב שאנחנו חייבים להילחם בדברים האלה ולא להעלים מהם עין, אחרת מכתבה קטנה בעיתון זה יגיע לוועדות חקירה של האו"ם ולמצב של גאות אנטישמית עצומה בעולם.
ההיסטוריה כבר לימדה אונו שהכל יכול לקרות אם נותנים לזה יד ומעלימים עין מדברים כאלה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

DivineComedy כתב:אמיתי, מתן אומר דברים יפים ומנומקים, במיוחד לגבי הטיוח ותמיכת הבכירים, ואתה לא ממש יוצא נגד זה. אתה מסכים?

וכל פסטיבל שבדיה שמשעשע אותי. מצד אחד, ליברמן הוכיח שהוא שר החוץ הכי גרוע שהיה פה. פשוט אידיוט.
מצד שני משמשע אותי הקריאות להחרמת איקאה. הרי המקום הזה הפך להיות למבצר העמחה, שחושב שיכול לזרוק שם את הילדים שלו וללכת לאכול במסעדה (עניין מכירת הרהיטים הוא פרט שולי). אני רוצה לראות את העמחה עכשיו מחרים את איקאה. אולי אפשר יהיה לחזור להסתובב שם? :?
התפרסמה עכשיו גם כתבה בynet על ניצולת שואה שמספרת ששבדיה עזרה לה דווקא אחרי המלחמה. מעבר לזה שזה קצת מוזר שמביאים עכשיו ניצולי שואה להגן על שבדיה, זה רק מאיר את האידיוט באור עוד יותר אפל.
כל הסיפור הזה נופח מעבר לכל פרופורציה. עיתונאי שבדי חסר חיים קיבל את הדקת תהילה שלו. לא מבין בכלל מה זה הגיע לרמות של ממשלות ושרי חוץ.
אני חושב שאנחנו צריכים להחרים את שבדיה באותו ההיקף של שבו החרמנו את טורקיה! :haha:
פתטי.
מסכים לגבי מה שמתן אמר לאמיתי.

אני שמח שהעלית את פסטיבל שבדיה, שגרר את כל התגובות הלאומניות והפאתטיות של הישראלים המצויים. להחרים את וולבו, להחרים את איקאה, קבוצות פאתטיות בפייסבוק. במקום להתעלם מהכתבה המטומטמת, כל הדיבורים של ליברמן ושות' רק עוזרים לה לקבל יותר פרסום.

דבילי לצפות שממשלת שבדיה או שר החוץ יתנצלו או יגנו את זה, מה זה מדינת משטרה שמפקחת על העיתונות והתקשורת? זאת התרבות אולי בישראל שגם אחרי 60 שנה מפעילה צנזורה מוגזמת בעניינים צבאיים ובטחוניים, זאת התרבות הישראלית של "אם אתה מבקר אותנו אז אתה אויב".

אתה צודק, זה בהחלט פאתטי :-)
אני רק מזכיר שליברמן גם הוסיף ואמר (בלי שום טריגר כלשהו) שגם נורווגיה אנטישמיים, ועושים מחווה לאיזה משורר שכוח-אל שאהד את המפלגה הנאצית. למעשה, כל נגן שאי פעם ניגן, גם אם בביתו, את ואגנר - הוא אנטישמי והמן הרשע הוא ילד עם רוגטקה לידו.
בנוסף, ליברמן טוען ש-16 שנים לאחר אוסלו, הוא לא רואה מצב שגם בעוד 16 שנים יהיה שלום. אין ספק, הדרישה הראשונה משר חוץ היא להיות ללא מעוף מדיני כלשהו, בעדיפות למישהו שיגרום לכל מי שמתכנן להביא ילדים לעולם בשנים הקרובות - לדעת שגם לילדיו, יהיה פה חרא. :D
עזבו רגע את העובדה שדעותי רחוקות מדעותיו, עזבו שיש הרגשה שהאיש מתנהג למדינות העולם כמו שסלקטור מתנהג לאתיופים במועדון. מי שעוקב אחרי מעשיו של ליברמן שם לב שהוא גאון פופוליסטי בתקופת בחירות (בעיקר בשכנוע אנשים שאוצר המילים שלהם בעברית מסתכם ב"בסדר" להצביע לו), אבל האיש הוא אחד השרים העצלנים והסמרטוטיים שאני זוכר. לא תרם בכלום לאף משרד שנכנס אליו, ובעיקר עשה רוח וצלצולים.
ולימנים שרוצים להגיב, אני אחסוך לכם - "סוף סוף מישהו שעומד על שלו", "כולם אנטישמיים בעולם, מתי תבין כבר?" ואי-אפשר בלי הקלאסיקה: "הגיע הזמן שמישהו יגיד שאין פרטנר".
ליברמן הוא כמו פינצ'ר, נובח נובח נובח ולא נושך. חזק בדיבורים (פאשיסטיים כמובן), חלש במעשים. כל הגישה הלאומנית המצוייה של "כולם אנטישמיים", זה כל כך ישראלי (אני מסכים איתך כמובן). בלי קשר לכתבה הספציפית, כל פעם שיש ביקורת כלשהי על ישראל בעולם, ישר אותה מדינה בעיני הישראלי המצוי זה השטן הגדול, קריאות להחרים מוצרים, להחרים תיירות, לנתק קשרים דיפלומטיים. ההתנהגות של ישראל רק מלבה ומעצימה את האנטגוניזם נגדה בעולם, וזה נהיה רק גרוע יותר משנה לשנה, בטח עם הממשלה הנוכחית.
אני מצטער אבל בעניין השבדי אני לא מסכים כאן עם הדעה שזה נופח. אני חשוב שהאנטישמיות באירופה תופסת תאוצה. האיסלאם הקיצוני מצא קרקע נוחה ופורה להטמיע סוג חדש של אנטישמיות, ששואבת מהישנה אבל משתמשת בציונות כתירוץ להחזיר חזרה עלילות דם נגד היהודים.
הסיפור של קצירת האיברי, למרות שהתחיל כמאמר קטן במגזין קטן, עדיין קיבל מימון חלקי ממשלת שבדיה. ארגונים אנטי ישראלים ואנטשימים מקבלים לגיטימציטה ממשלת שבדיה רק כדי לא לעצבן את ה"מיעוט" המוסלמי במדינה שלהם.
אני חושב שאנחנו חייבים להילחם בדברים האלה ולא להעלים מהם עין, אחרת מכתבה קטנה בעיתון זה יגיע לוועדות חקירה של האו"ם ולמצב של גאות אנטישמית עצומה בעולם.
ההיסטוריה כבר לימדה אונו שהכל יכול לקרות אם נותנים לזה יד ומעלימים עין מדברים כאלה.
אתה באמת מגזים בריל ולוקח את זה יותר מדי רחוק. האנטישמיות באירופה לא שונה מבעבר, והיא כנראה גם לא תיעלם לעולם, היא תמיד תהיה ולכן צריך להילחם בה. לא צריך להיגרר לכל שטות שכתובה בעיתון ולכל פרובוקציה. האו"ם גם ככה הוא לא ממש פונקציה, ממתי האו"ם בדיוק הזיז לנו?

עכשיו נזכרתי שגם לפני כמה שנים, היה מיצג אומנותי בשטוקהולם שזיעזע את ישראל, כי הוא הציג איזה מחבלת מתאבדת עם בריכה של דם. מה עשה שגריר ישראל דאז, צבי מזאל? הלך והרס את המיצג האומנותי. האם זאת התנהגות של שגריר?
הנה מה שדניאל גילדנלאו אמר לי אז בראיון:
מה דעתך על התנהגותו של שגריר ישראל בשבדיה, צבי מזאל, במהלך התערוכה שהתקיימה בשטוקהולם לאחרונה?

התנהגות נוראה. אני מצטער לומר זאת ואני לא מתכוון לפגוע באף אחד, גם לא בשרון ומזאל. אומנות היא דרך להתמודד עם נושאים קשים, וצבי מזאל לא יכול לשפוט את הערך של יצירת האומנות יותר טוב מאשר האומן עצמו, או כל צופה אחר בתערוכה. אני יכול להבין שמעורבבות הרבה תחושות ויכולתי לסלוח לו על מעשיו, אבל אני לא יכול לסלוח לו על התגוננותו על מעשיו ובוודאי לא יכול לסלוח לאריאל שרון, ראש הממשלה (ולא נשכח שהיה בעבר גם שר החוץ והבטחון) שמייצג חברה מודרנית ותומך באופן רשמי בהתנהגות שכזו.

מבחינתי, זאת פרודיה ולעג של כח ממשלתי ובזיון של יחסי תקשורת פוליטיים. אם יצירת אומנות ישראלית הייתה לדוגמא פוגעת בצרפתים, האם זה היה נכון שהשגריר שלהם ילך לתערוכה ופשוט יהרוס אותה? האם זה היה מתקבל בהבנה ע"י ממשלת ישראל? כמובן שלא. שום אומה לא הייתה מוכנה לתת לגיטימציה למעשים שכאלה. מהם תפקידיו וזכויותיו של שגריר ע"פ אריאל שרון? אני מתכוון, שגם שרון וגם מזאל הם שני אנשים בוגרים עם תפקידים פוליטיים בכירים – אם הם לא יכולים להתנהג בצורה רציונאלית, אז ממי אנחנו יכולים לצפות להתנהגות רציונאלית?

מזאל הפר את החוק השבדי (אשר אני יכול לומר, אינו כמו שום חוק בנושא דומה במדינה אחרת) ע"י כך שהרס את יצירת האומנות במוזיאון ואף קיבל תשואות על כך מראש ממשלתו! ישנם כל כך הרבה דברים שצריכים להיהרס על מנת להפוך את העולם לטוב יותר – יצירת האומנות הזאת היא לא אחת מהם, וגם לא בני אדם.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כתבה אמיצה של חבר שלי מהיסודי (כתב ועורך במעריב) על ההשפעה של הכיבוש על האלימות בחברה:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/933/345.html
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
DivineComedy כתב:אמיתי, מתן אומר דברים יפים ומנומקים, במיוחד לגבי הטיוח ותמיכת הבכירים, ואתה לא ממש יוצא נגד זה. אתה מסכים?

פתטי.
מסכים לגבי מה שמתן אמר לאמיתי.

אני שמח שהעלית את פסטיבל שבדיה, שגרר את כל התגובות הלאומניות והפאתטיות של הישראלים המצויים. להחרים את וולבו, להחרים את איקאה, קבוצות פאתטיות בפייסבוק. במקום להתעלם מהכתבה המטומטמת, כל הדיבורים של ליברמן ושות' רק עוזרים לה לקבל יותר פרסום.

דבילי לצפות שממשלת שבדיה או שר החוץ יתנצלו או יגנו את זה, מה זה מדינת משטרה שמפקחת על העיתונות והתקשורת? זאת התרבות אולי בישראל שגם אחרי 60 שנה מפעילה צנזורה מוגזמת בעניינים צבאיים ובטחוניים, זאת התרבות הישראלית של "אם אתה מבקר אותנו אז אתה אויב".

אתה צודק, זה בהחלט פאתטי :-)
ליברמן הוא כמו פינצ'ר, נובח נובח נובח ולא נושך. חזק בדיבורים (פאשיסטיים כמובן), חלש במעשים. כל הגישה הלאומנית המצוייה של "כולם אנטישמיים", זה כל כך ישראלי (אני מסכים איתך כמובן). בלי קשר לכתבה הספציפית, כל פעם שיש ביקורת כלשהי על ישראל בעולם, ישר אותה מדינה בעיני הישראלי המצוי זה השטן הגדול, קריאות להחרים מוצרים, להחרים תיירות, לנתק קשרים דיפלומטיים. ההתנהגות של ישראל רק מלבה ומעצימה את האנטגוניזם נגדה בעולם, וזה נהיה רק גרוע יותר משנה לשנה, בטח עם הממשלה הנוכחית.
אתה באמת מגזים בריל ולוקח את זה יותר מדי רחוק. האנטישמיות באירופה לא שונה מבעבר, והיא כנראה גם לא תיעלם לעולם, היא תמיד תהיה ולכן צריך להילחם בה. לא צריך להיגרר לכל שטות שכתובה בעיתון ולכל פרובוקציה. האו"ם גם ככה הוא לא ממש פונקציה, ממתי האו"ם בדיוק הזיז לנו?

עכשיו נזכרתי שגם לפני כמה שנים, היה מיצג אומנותי בשטוקהולם שזיעזע את ישראל, כי הוא הציג איזה מחבלת מתאבדת עם בריכה של דם. מה עשה שגריר ישראל דאז, צבי מזאל? הלך והרס את המיצג האומנותי. האם זאת התנהגות של שגריר?
הנה מה שדניאל גילדנלאו אמר לי אז בראיון:
מה דעתך על התנהגותו של שגריר ישראל בשבדיה, צבי מזאל, במהלך התערוכה שהתקיימה בשטוקהולם לאחרונה?

התנהגות נוראה. אני מצטער לומר זאת ואני לא מתכוון לפגוע באף אחד, גם לא בשרון ומזאל. אומנות היא דרך להתמודד עם נושאים קשים, וצבי מזאל לא יכול לשפוט את הערך של יצירת האומנות יותר טוב מאשר האומן עצמו, או כל צופה אחר בתערוכה. אני יכול להבין שמעורבבות הרבה תחושות ויכולתי לסלוח לו על מעשיו, אבל אני לא יכול לסלוח לו על התגוננותו על מעשיו ובוודאי לא יכול לסלוח לאריאל שרון, ראש הממשלה (ולא נשכח שהיה בעבר גם שר החוץ והבטחון) שמייצג חברה מודרנית ותומך באופן רשמי בהתנהגות שכזו.

מבחינתי, זאת פרודיה ולעג של כח ממשלתי ובזיון של יחסי תקשורת פוליטיים. אם יצירת אומנות ישראלית הייתה לדוגמא פוגעת בצרפתים, האם זה היה נכון שהשגריר שלהם ילך לתערוכה ופשוט יהרוס אותה? האם זה היה מתקבל בהבנה ע"י ממשלת ישראל? כמובן שלא. שום אומה לא הייתה מוכנה לתת לגיטימציה למעשים שכאלה. מהם תפקידיו וזכויותיו של שגריר ע"פ אריאל שרון? אני מתכוון, שגם שרון וגם מזאל הם שני אנשים בוגרים עם תפקידים פוליטיים בכירים – אם הם לא יכולים להתנהג בצורה רציונאלית, אז ממי אנחנו יכולים לצפות להתנהגות רציונאלית?

מזאל הפר את החוק השבדי (אשר אני יכול לומר, אינו כמו שום חוק בנושא דומה במדינה אחרת) ע"י כך שהרס את יצירת האומנות במוזיאון ואף קיבל תשואות על כך מראש ממשלתו! ישנם כל כך הרבה דברים שצריכים להיהרס על מנת להפוך את העולם לטוב יותר – יצירת האומנות הזאת היא לא אחת מהם, וגם לא בני אדם.
אייי אנשים גלותיים כמותך לא רוצים לראות את האנטישמיות החדשה שמוביל האיסלאם הקיצוני, ועל זה הקיצוננים האלה בונים. בטח ובטח בשבדיה שהפכה למדינה עלובה ופאתטתית שמאבדת את השפייותה לאט לאט. אתה באמת חושב שהמוסלמים הקיצונים שם יסכימו לחיות בצורה ליבראלית ברגע שהם יהיו הרוב שם?
לא מסכים איתך בכלל בעניין הזה, ועד שלא יכניסו את היהודים שם שוב למחנות, הם לא יבינו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני רואה אנטישמיות בדיוק כמו שאני רואה גזענות ופאשיזם בישראל. בדור שלנו לא יקרה שום דבר קיצוני מבחינת האיסלאם באירופה אז תירגע עם נבואות הזעם הקיצוניות ("יכניסו את היהודים למחנות" , נו באמת בריל). רוב המוסלמים באירופה הם לא קיצוניים והם רוצים לחיות חיים נורמליים בלי לכפות את אורחות החיים של תקופת האבן.
מה אני אגיד לך, שבדיה ממש מדינה "פאתטית ועלובה"... הלוואי בישראל רמת חיים כמו בשבדיה, הלוואי שמה שהיה לנו להתעסק בארץ, זה "הצרות" של מדינות אחרות בעולם.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני לא מתעסק עם החיים שלהם שם ואני רוצה שהם יעזבו את החיים שלי בשקט! שלא יתערבו בעניינים שהם לא מבינים ולא היו חלק מהם אף פעם.
נשבר לי הזין שכל נאד בעולם חושב שהוא יכול לתת את דעתו על הסכסוך הישראלי ערבי כאילו הוא מבין משהו. בטח לא האירופים שעוד לא זכו להיות מטיפי המוסר לעולם שאותו הם כבשו שוב ושוב במהלך ההיסטוריה, ושהאימפריאליזם שלהם הוא המקור לכל הצרות שלנו ושל העולם השלישי.
אז אירופאים ומנהיגי אירופה ודעתם לא מעניינת אותי בכלל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הם לא חייבים להיות מומחים ולהבין בשביל להביע את דעתם, ואני יכול להגיד לך שיש באירופה מספיק אנשים מלומדים שיודעים על הסכסוך הרבה יותר מכל מיני ישראלים מצויים למיניהם.
כן האימפריאליזם שלהם הוא המקור לכל הצרות... איזה סיסמאות ריקות מתוכן.
טוב שיש לך על מי להוציא את התסכול מהחיים בארץ :-)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

וואלה טל, לא יודע מה איתך, אבל אני מאודדדד מרוצה לחיות בישראל..
אז לא התקבלתי לקצונה.. אבל העיקר שיש לי את החברים שלי כאן שאני כל כך אוהב, את המשפחה, את החיים כאן, את מקומות הבילוי שלי, את החיים בצמידות לתל אביב, את החברים מהצבא, את היציאות של שישי לנמל תל אביב, את הים כאן, דיזינגוף סנטר בפעם בכמה זמן עם חברים טובים, את ההופעות הטובות שזה תמיד מרגיש יותר מיוחד שזה כאן..

לא יודע מה איתך, אבל יש הרבה דברים שעושים אותי לחיות בישראל.. ואני מאמין, שגם מקום העבודה הוא מקום שבו ארוויח את לחמי כמו שבשבדיה ובלונדון מרוויחים את לחמם.. באמת שלא צריך את ההטפות שלך בנוגע לאיכות החיים בישראל..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא נראה לי שכתבתי את ההודעה לך, אלא לבריל. אני שמח לשמוע שאתה מרוצה מאד בישראל ואני מאחל לך שתמשיך ושיהיה לך רק טוב.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

כן אחי, אבל קשה לעמוד בצד ולראות את מה שאתה רושם.. מפריע לי.. סורי אחי..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:לא נראה לי שכתבתי את ההודעה לך, אלא לבריל. אני שמח לשמוע שאתה מרוצה מאד בישראל ואני מאחל לך שתמשיך ושיהיה לך רק טוב.
אתה יודע טוב מאוד שיש לי כל אופציה לקום וללכת. אני לא הולך כי אני לא רוצה. אני אוהב את המדינה הזאת, אני חושב שאף אחד בעולם לא רוצה אותך אצלו, וגם אם זה נראה לך קבוע, אתה תחזור לארץ בסופו של דבר (אם תהיה כזאת לחזור אליה).
אני למזלי קיבלתי כאפה בזמן, והבנתי שאירופה היא קן של אנטישמיות וקרקע מצויינת לאיסלאם הקיצוני לפרוח בו. האיסלאם הזה לא מתפשר, לא בא איתך במשא ומתן. האיסלאם הזה טוען שאו שאתה איתו ומתאסלם או שאתה בר מוות- לך אתה תחיה לצידם!
לא אף מדינה באירופה, ובטח לא אנגליה אהובתך היקרה, שהיא האחראית הבלעדית לסכסוך הדמים בארץ שלנו, לא תטיף לאף מדינה מוסר. זה לא אומר שאני תומך במדינה שלי כרגע, ממש לא. אבל יש למדינה שלנו קייס הרבה יותר חזק כנגד אותם אנטישמים אירופים שרק מונעים משנאת יהודים. אף אחד לא באמת אוהב את הפלסטינים- לא מדינות ערב ובטח לא אירופה, אז שיפסיקו לעשות כאילו אכפת להם.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

yyzboy1928 כתב:כן אחי, אבל קשה לעמוד בצד ולראות את מה שאתה רושם.. מפריע לי.. סורי אחי..
מבין אותך, בשביל זה אני לא ממשיך להתווכח איתך פה. אם תרצה, נוכל בהזדמנות במסנג'ר/סקייפ.
אתה יודע טוב מאוד שיש לי כל אופציה לקום וללכת. אני לא הולך כי אני לא רוצה. אני אוהב את המדינה הזאת, אני חושב שאף אחד בעולם לא רוצה אותך אצלו, וגם אם זה נראה לך קבוע, אתה תחזור לארץ בסופו של דבר (אם תהיה כזאת לחזור אליה).
אני למזלי קיבלתי כאפה בזמן, והבנתי שאירופה היא קן של אנטישמיות וקרקע מצויינת לאיסלאם הקיצוני לפרוח בו. האיסלאם הזה לא מתפשר, לא בא איתך במשא ומתן. האיסלאם הזה טוען שאו שאתה איתו ומתאסלם או שאתה בר מוות- לך אתה תחיה לצידם!
לא אף מדינה באירופה, ובטח לא אנגליה אהובתך היקרה, שהיא האחראית הבלעדית לסכסוך הדמים בארץ שלנו, לא תטיף לאף מדינה מוסר. זה לא אומר שאני תומך במדינה שלי כרגע, ממש לא. אבל יש למדינה שלנו קייס הרבה יותר חזק כנגד אותם אנטישמים אירופים שרק מונעים משנאת יהודים. אף אחד לא באמת אוהב את הפלסטינים- לא מדינות ערב ובטח לא אירופה, אז שיפסיקו לעשות כאילו אכפת להם.
לכל אחד יש את הסיבות שלו. אתה טוען כי אתה לא רוצה , כי אתה אוהב, יכול להיות ואולי גם אתה מפחד לעשות צעד כל כך לא פשוט. הדעה שלי היא שמי שיש לו את האופציה , במיוחד אנשים צעירים שכל העתיד עוד לפניהם, צריכים לקום וללכת.

האיסלאם נמצא בארה"ב, באוסטרליה ובכל העולם, לא רק באירופה. אני ממש לא בא לסנגר על האיסלאם ובוודאי שאני נגד האיסלאם הקיצוני ונגד אורחות החיים של תקופת האבן. לא כל ביקורת נגד ישראל היא אנטישמיות, והגיע הזמן שאנשים במדינה יצאו מהחשיבה האינפנטילית הזאת. יש אנטישמיות, כולם יודעים, אבל לא צריך לנפח אותה מעבר למה שהיא. מי שאחראי בריל לסכסוך בארץ ישראל הם אנחנו והערבים, כי כדי לריב צריך שני צדדים. ברור שמדינות ערב לא אוהבות את הפלסטינים, ואני מבטיח לך שרוב מדינות אירופה ממש לא אוהבות את הפלסטינים, זה חשיבה פשטנית. תסתכל לדוגמא על הצבעת המחאה בבחירות האחרונות לפרלמנט האירופי, שלמשל בהולנד התחזקו מאד מפלגות ימין (בגלל האיסלאם וההגירה בין היתר).

דווקא עכשיו באירופה לישראל יותר נוח כי בכל המדינות הגדולות והחשובות (צרפת,גרמניה,אנגליה ואיטליה), יש ממשלות פרו-ישראליות עם סרקוזי,מרקל,בראון וברלוסקוני. המדינות העוינות והפרו-ערביות באירופה הן מדינות קטנות ולא משמעותיות: מלטה, יוון, בלגיה. בסה"כ לישראל הרבה יותר נוח באקלים הנוכחי המדיני באירופה, אבל לא כולם חייבים לאהוב אותנו, והגיע הזמן שנבין את זה. וזה שמדינה א' לא אוהבת את ישראל, לא הופך אותה ישר לאוייבת. אנחנו יכולים לנצל את הקשרים שלנו עם אירופה הרבה יותר טוב, אבל אנחנו פשוט חושבים ובאים בגישה שחייבים לנו משהו.
שלח תגובה