קודם כל, הביקורת שלי מופנית כלפי המסיתים ככלל, ולא רק כלפיך. ביום שאחרי הרצח, לא דיברו בטוקבקים רק על ההסתה, אלא על הדתי שכנראה רצח. הרי מי מושפע מרבנים? דתיים. נראה לך הגיוני שתטיל את אחריות הרצח על רבנים כשהרוצח בכלל לא דתי ולא מייחס חשיבות לאימרות של אותם רבנים?
חוצמיזה שגם אתה אמרת משהו לא רחוק מזה:
ufomatan כתב:עוד פעם יבואו ויאמרו- אל תכפישו קהילה שלמה בגלל מעשה של מטורף, אבל לא! זה לא מעשה של מטורף, זה מעשה של קהילה שלמה.
של קהילה החרדית והדתית ימנית קיצונית שפעלו להתסיס ולעורר אווירה של רצח! מרזל ובן גביר שמבחינתי ראויים לכיסא החשמלי, הם רוצחים כבר מהרצח המתועב של רבין, ובטח במקרה הנוכחי.
מעשה של קהילה שלמה.
המעשה = רצח.
הקהילה = דתיים ו/או חרדים.
קהילות שלמות שפועלן להתסיס ולעורר אווירה של רצח... כמו מה נשמעים לך הדברים האלה אם לא האשמה של ציבור שלם ברצח?
אבל בוא תסתכל על זה ככה.
נרצחו שני הומואים. המשטרה העריכה שמדובר ברצח כנגד הקהילה ככלל, וישר הציבור הדתי במדינה נכנס למגננה וספג התקפות מכל החזיתות. כי כשיוצאים מהציבור הזה אנשים חולים, אז ישר קופצים על ההזדמנות. שמחים לגלות שלא הכל ורוד אצל הדתיים (ברמה כזאת שלפני כמה שנים ראיתי כתבה באינטרנט על בעל דתי שבגד באישתו. כאילו. וואט דה פאק?!). "גם אצלם יש רוצחים". אתה יודע מה? אולי עדיף שאני אראה בזה סוג של מחמאה.
יותר מזה אין לי הרבה להוסיף, כי זה דיון שחוזר על עצמו.
הנושא שדיברתי עליו לפני כמה הודעות, בא להשוות בין הרצח בקהילה ההומו-לסבית לבין 10 מקרי הרצח שקרו רק בשבוע האחרון.
10 אנשים נרצחו השבוע. לא חרדים, לא בשכונות חרדיות. חלקם ערבים, חלקם חילונים..
וכל מה שעשינו היה איזה צקצוק בלשון ומלמול של "לאן הגענו..." וזה 10 אנשים במקרים שונים.
כשנרצחו 2 אנשים לפני שבועיים, כל הארץ רעשה וגעשה שהציבור הדתי מטונף ומלוכלך. עשו עצרת בכיכר רבין. מפלס העצבים גילה דרגות חדשות והתקשורת עשתה פסטיבלים כמה ימים ברצף.
כשיש לך רצח כל יום בארץ מסיבות חולניות לא פחות, ומתעלמים מזה, ומנגד שוטפים את הדתיים במעשה שאפילו לא בטוח שקשור באופן ישיר לאחד מהם, ומתייחסים אליהם כסרטן חברתי זה גועל נפש וצבוע באופן מחריד. וחבל לי שאתה לא רואה את זה. אם כבר דיברת על "לא להכיר במציאות".
ולגבי הדברים האלה:
ufomatan כתב:אני לא חושב שראיתי חילוני מנסה לפגע בהר הבית, או נכנס למערת המכפלה ושוחט בלי הכרה, או מנסה לרצוח ראש ממשלה שלא פועל כפי רצונו. אני לא ראיתי חילוני מטיל פולסא דנורא על אף אחד, או מרים תמונה של ראש ממשלה בלבוש נאצי. אני עדיין לא ראיתי חילוני שמכה את אשתו או אונס את הבת שלו, והשכנים שלו מחפים עליו.
אני לא חושב שהחילונים בארץ הם טלית שכולה תכלת, אבל בינתיים האלימות הזאת, שנובעת מחוסר קבלת השונה, מגיעה עם כיפה על הראש.
לא ציפיתי ממך שתכתוב כזה דבר. זה מאוד קטנוני וילדותי.. הרי ברור לחלוטין שרמת הפשיעה בארץ נפוצה פי כמה וכמה בשאר המגזרים.
בשיעור הראשון בתקשורת מלמדים מה ההבדל בין "כלב נשך אדם" לבין "אדם נשך כלב".
רוצחים ואנסים מסתובבים לנו פה בין הרגליים. אנחנו שומעים ככה בחטף בחדשות ברדיו "אישה בת 40 נרצחה בביתה" ומעבירים לידיעה הבאה.
כשמקרה אונס או רצח מתרחש ע"י דתי/חרדי, מהדורות החדשות, אתרי האינטרנט ותוכניות הרדיו מלאות בשיח על הציבור הדתי ועל המקרה.
ועל זה אני מדבר.
דבר אחרון.
אני מודע למציאות ואני כואב אותה בדיוק כמוך. וזאת אחת הסיבות שמאוד קשה לי עם הדת באופן פרטי ואישי. כי אני משוכנע שלא לזה אלוהים התכוון.
ולמה אני מרגיש שתוקפים אותי? זה לא ברור? כשאומרים "הדתיים", אני נכלל בתוך ההגדרה הזאת.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)