אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי DivineComedy »

Kמיתי כתב:
DivineComedy כתב:אהה אז כל רצח של יהודי ע"י ערבי הוא אוטומטית לאומני?? נו באמת.
מובן שלא.
אבל אתה יודע מה בהחלט כן? ללא שום צל של ספק?
מה שכן, זה שאם נרצחו שני הומואים, בטוח דתיים רצחו אותם. זה כן.

גזענות קיימת פה וגזענות קיימת שם. אבל הכי מעצבן אותי, שאותם אנשים שבוכים לי על גזענות בעם, הם גזענים לא פחות. רק שלהם מותר. הם נאורים.
תחשוב רגע, יש שתי קבוצות, לפי חוקי הבסיס של קבוצה אחת, אנשי הקבוצה השנייה צריכים למות ודמם מותר. כמו כן הקבוצה הראשונה תמיד מסיטה ויוצאת נגד הקבוצה השנייה. ואז רוצחים מישהו מהקבוצה השנייה. אתה לא היית חושב שזה מישהו מהקבוצה הראשונה?
זה הדבר הכי טבעי ומתבקש לחשוב.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:
קב"א גבוה?? שיכלו למודיעין ולתכנת בלוט"ם.. אפשר להביא אנשים עם קב"א פחות מ52 שיהיו סדירים במקום נגדים.. כל כך קשה להיות נהג סמי טריילר בצבא?? צריך איש קבע??
מי כמוך יודע שקב"א 52 ומעלה הוא מתאים לקצונה. לגבי קב"א אחר, יש מי שבצבא זה התפקיד שלו לקבוע לאיזה תפקידים זה יכול להתאים, ואני מסכים איתך שצריך לחתוך הן בכמות תקני הקבע והן להחליף הרבה אנשי קבע בסדירניקים. גם הצבא יהיה יותר יעיל, וגם המדינה תחסוך עשרות מיליוני שקלים.
אני מכיר את זה טוב מאוד, הצבא מאוד מרובע ומקובע עם דעות קדומות שמי שפחות מקב"א 52, הוא כנראה לא בנאדם הניחן בכשרונות פיקוד שונות. ובגלל זה מקציבים רק 10%(שזאת גם בדיה הזוייה) בכל מחזור קצונה.
הצבא לא מוכן להכיר בהרבה דברים. עד שהוא הכיר בקהילה ההומולסבית, לקחת כמה עשרות שנים. ועדיין מושרשת בו הומופוביה רוחבית בקרב הקצינים הבכירים.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:
Kמיתי כתב:
DivineComedy כתב:אהה אז כל רצח של יהודי ע"י ערבי הוא אוטומטית לאומני?? נו באמת.
מובן שלא.
אבל אתה יודע מה בהחלט כן? ללא שום צל של ספק?
מה שכן, זה שאם נרצחו שני הומואים, בטוח דתיים רצחו אותם. זה כן.

גזענות קיימת פה וגזענות קיימת שם. אבל הכי מעצבן אותי, שאותם אנשים שבוכים לי על גזענות בעם, הם גזענים לא פחות. רק שלהם מותר. הם נאורים.
תחשוב רגע, יש שתי קבוצות, לפי חוקי הבסיס של קבוצה אחת, אנשי הקבוצה השנייה צריכים למות ודמם מותר. כמו כן הקבוצה הראשונה תמיד מסיטה ויוצאת נגד הקבוצה השנייה. ואז רוצחים מישהו מהקבוצה השנייה. אתה לא היית חושב שזה מישהו מהקבוצה הראשונה?
זה הדבר הכי טבעי ומתבקש לחשוב.
תחשוב רגע, יש שתי קבוצות, לפי חוקי הבסיס של קבוצה אחת, החינוך שהם נותנים הוא מלחמת קודש ומצווה להרוג את הכופרים. "ג'יהאד" הם קוראים לזה. קדושים המפגעים שרוצחים יהודים.
כמו כן, הקבוצה הראשונה מחלקת סוכריות ברחובות כשפיגועים יצאו לפועל והרגו עשרות יהודים.
אז כשחבורת ערבים מבצעים לינץ' ביהודי, אתה לא היית חושב שזה על רקע לאומני? זה הדבר הכי טבעי ומתבקש לחשוב.

ומה הבחורה אמרה? שערבים הם אלימים. ומה לעשות שמוסלמים ירצחו את אחיות שלהם על בסיס כבוד המשפחה? ומה לעשות שהם רוצחים ודוקרים ומכים ודורסים עם טרקטורים אנשים חפים מפשע? וזה יכול להגיע מכל ערבי.. אין לדעת ממי. ולא, על אף שנראה לך שאני מכליל, אני לא. אני רק אומר שאתה לא יכול לדעת מאיפה זה יכול לנחות עליך, כי גם פועל ערבי מבוגר ברחובות ירושלים, עלול פתאום להיכנס לטרקטור ולדרוס יהודים למוות. אז אולי באמת כדאי להתרחק מהם.

לדעתי הרבה יותר קל לומר שערבי שרוצח יהודי, זה על רקע לאומני, מאשר לומר שאדם שרצח שני הומואים, הוא בטוח דתי.
בתכלס? בשני המקרים זה סוג של ירי באפלה. אבל נראה לי שאחוזי הפגיעה במקרה הראשון קצת יותר גבוהים...

וגם אם זה לא על רקע לאומני, עדיין מעצבן אותי שהציבור הדתי הוכתם שוב על מעשה שלא בהכרח נעשה על ידי אדם "דתי".

וטל, הגזענות קיימת לא רק אצל יהודים, היא קיימת בכל אדם ואדם בעולם.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

חבל שלא ענית על השאלה.

כן זה מתבקש לחשוב שזה לאומני וגם אני הייתי חושב ככה... אבל התברר שזה לא היה, וגם יהודים היו מעורבים. במקרה הראשון עדיין לא התברר כלום.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

נכון, רק יש כאלה שאצלהם הגזענות יותר משמעותית ומושרשת.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:חבל שלא ענית על השאלה.

כן זה מתבקש לחשוב שזה לאומני וגם אני הייתי חושב ככה... אבל התברר שזה לא היה, וגם יהודים היו מעורבים. במקרה הראשון עדיין לא התברר כלום.
עניתי בעקיפין.. כן. אפשר לחשוב ככה. גם לי זה עבר בראש.. אבל כשאתה רואה מסביבך עשרות ומאות טוקבקים באינטרנט "כל הדתיים בני זונות" או שאר מחמאות, זה לא "לחשוב", זה לקבוע. גם מתן אמר לי שאני מיתמם כשאמרתי שזה בכלל לא בטוח.
טל רודס כתב:
גזענות נסיבתית הייתי קורא לה...
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אצל היהודים, הגזענות היא מולדת.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

היהודים הם גם רודפי בצע עם אף ארוך :roll: .
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Kמיתי כתב:
DivineComedy כתב:חבל שלא ענית על השאלה.

עניתי בעקיפין.. כן. אפשר לחשוב ככה. גם לי זה עבר בראש.. אבל כשאתה רואה מסביבך עשרות ומאות טוקבקים באינטרנט "כל הדתיים בני זונות" או שאר מחמאות, זה לא "לחשוב", זה לקבוע. גם מתן אמר לי שאני מיתמם כשאמרתי שזה בכלל לא בטוח.
טל רודס כתב:
גזענות נסיבתית הייתי קורא לה...
ידידי מבחינתי זה לא משנה מי לחץ על ההדק, ההסתה והבהמיות הייתה לאורך כל השנים האחרונות. רבנים שמממנים בנאדם שדוקר במצעד הגאווה, אלי ישי שמגיש חנינה לאותו איש, ח"כ זאב שטוען שצריך לטפל בקהילה הזאת כמו שטיפלו בשפעת העופות- נו באמת? ואתה לא מיתמם בכלל!
יש סיבה שרוב החילונים מתעבים את הדת ואת הדתיים- עד שהם לא יבינו את זה הפער והקרע רק ילך ויתעצם. הדת שם היום לא רק ממאיסה את עצמה על האנשים, היא מכוערת ומתובלת באינספור מקרים של רוע טהור, גזענות, בהמיות ודמוניזציה של השונה מהם.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

זתומרת שגם אם זה היה הומו נקמן, או פיגוע ירי של מחבל, או סתם שיכור משוגע, זה עדיין אשמת הדתיים?
סבבה. למה לא אמרת קודם? עכשיו הכל הגיוני.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

נו באמת... תהיה רציני לרגע ותפסיק לנסות לשכנע את עצמך שהכל ורוד ושום דבר לא קרה. ואם אף אחד לא היה נורה ונהרג? אז כל מה שש"ס ואגודה ושאר המסיתים עשו זה בסדר? תהיה כנה קצת עם האמת שלך ותבין למה אנשים סולדים מהדת ומהדתיים כל כך. מה אתה חושב שהחילונים שמו להם למטרה לפגוע בדת שהם רוצים שייכים אליה? הרי זה היה ברור שדבר כזה יקרה ככה או ככה- אתה שוכח לפעמים שכבר ניסו לרצוח הומואים על בסיס העובדה שהם הומואים, אבל בגלל שזה קרה בירושלים אז זה בסדר?
מה אכפת לי מי ירה בתל אביב (כמובן שכן אכפת לי אבל למטרת הדיון) , אכפת לי שזה התחיל להעיר את הישנים משנתם!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

מתן, להתבאס/למחות/לכעוס/לסלוד מההתבטאויות נגד ההומואים זה דבר אחד.
ולהאשים את הדתיים ברצח של שני הומואים בלי שלמשטרה יש קצה חוט בחקירה זה משהו אחר לגמרי.
הסתה כנגד הסתה. אשכרה ככה. פה אומרים שהומואים זה תועבה, ומהצד השני של המתרס אומרים שדתיים רוצחים. ושלא תגיד לי שלא אומרים את זה, כי זו תהיה התייפייפות.
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

אבל העניין הוא שלצד אחד יש סיבה להגיד מה שהוא אומר, סיבה הגיונית.
זה לא שההומואים התחילו לצעוק ברחובות "דתיים רוצחים!" ולהסית נגדם ובגלל זה הדתיים קוראים להם תועבה וכל זה...זה בדיוק ההפך.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

אם לא היה יגאל עמיר, אתה חושב שהקריאה הייתה פחות חזקה?
וגם במצב הקיים, שכן התבצע רצח רבין, זה עדיין עילה מספקת לקרוא קריאות כאלה על סמך מקרה אחד?

אנחנו גאונים בלחפש אשמים. וכמובן שנאשים את הצד האחר. אבל לפעמים פשוט עדיף לשתוק ולחכות בסבלנות.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

מי אומר שהדתיים רוצחים תגיד לי? מאיפה המצאת את המשפט הזה? איך אתה משווה בכלל בין האוכלוסיות האלה?
החילונים האלה, כל פעם שמשהו לא קורה כמו שהם רוצים הם פועלים באלימות. החילונים האלה, זורקים חיתולים ואבנים על שוטרים, שורפים פחים, מרעילים את הנשמות של הילדים שלהם במעשיות שונות ומשונות- ממש השוואה מצויינת! מה
יגאל עמיר? זה רק אחד מתוך כמות של אנשים מסוכנים שגדלים לתוך המיתוס והרעל של ה "ציונות הדתית".
אני לא חושב שראיתי חילוני מנסה לפגע בהר הבית, או נכנס למערת המכפלה ושוחט בלי הכרה, או מנסה לרצוח ראש ממשלה שלא פועל כפי רצונו. אני לא ראיתי חילוני מטיל פולסא דנורא על אף אחד, או מרים תמונה של ראש ממשלה בלבוש נאצי. אני עדיין לא ראיתי חילוני שמכה את אשתו או אונס את הבת שלו, והשכנים שלו מחפים עליו.
אני לא חושב שהחילונים בארץ הם טלית שכולה תכלת, אבל בינתיים האלימות הזאת, שנובעת מחוסר קבלת השונה, מגיעה עם כיפה על הראש.
די כבר עם השטויות האלה- הדת היום היא התירוץ והסיבה לכל המעשים האלה (שלא בצדק יש לציין אבל זו המציאות) להתעלם מהמציאות זה הכי גרוע!
אני לא האשמתי שום דתי ברצח של שום הומו! אני האשמתי את הציבור החרדי בהסתה פרועה וחסרת אחריות, בשימוש לרעה וברוע בדת שהם טוענים שהם מאמינים גדולים שלה.
להיפך אמיתי- אני טוען שאותם אנשים הם לא דתיים, הם הכופרים הכי גדולים ואין להם שום זכות להטיף בשם הדת היהודית לאף אחד.
אני מאמין שיש דתיים אמיתיים במדינה הזאת. אנשים שמאמינים במוסר ודרך ארץ, לפני מה שאיזה רב הזוי מטיף להם. שמאמינים שחיי אדם יותר חשובים מנטייה מינית. שלא חושבים שהכל פרוץ, שאין דין ואין דיין בארץ ברגע שאתה חובש כיפה- יש כאלה אבל הם מעטים.
למה אתה מתייחס כאילו תוקפים אותך? זאת המציאות ואתה מסרב להכיר בה?
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

קודם כל, הביקורת שלי מופנית כלפי המסיתים ככלל, ולא רק כלפיך. ביום שאחרי הרצח, לא דיברו בטוקבקים רק על ההסתה, אלא על הדתי שכנראה רצח. הרי מי מושפע מרבנים? דתיים. נראה לך הגיוני שתטיל את אחריות הרצח על רבנים כשהרוצח בכלל לא דתי ולא מייחס חשיבות לאימרות של אותם רבנים?
חוצמיזה שגם אתה אמרת משהו לא רחוק מזה:
ufomatan כתב:עוד פעם יבואו ויאמרו- אל תכפישו קהילה שלמה בגלל מעשה של מטורף, אבל לא! זה לא מעשה של מטורף, זה מעשה של קהילה שלמה.
של קהילה החרדית והדתית ימנית קיצונית שפעלו להתסיס ולעורר אווירה של רצח! מרזל ובן גביר שמבחינתי ראויים לכיסא החשמלי, הם רוצחים כבר מהרצח המתועב של רבין, ובטח במקרה הנוכחי.
מעשה של קהילה שלמה.
המעשה = רצח.
הקהילה = דתיים ו/או חרדים.
קהילות שלמות שפועלן להתסיס ולעורר אווירה של רצח... כמו מה נשמעים לך הדברים האלה אם לא האשמה של ציבור שלם ברצח?

אבל בוא תסתכל על זה ככה.
נרצחו שני הומואים. המשטרה העריכה שמדובר ברצח כנגד הקהילה ככלל, וישר הציבור הדתי במדינה נכנס למגננה וספג התקפות מכל החזיתות. כי כשיוצאים מהציבור הזה אנשים חולים, אז ישר קופצים על ההזדמנות. שמחים לגלות שלא הכל ורוד אצל הדתיים (ברמה כזאת שלפני כמה שנים ראיתי כתבה באינטרנט על בעל דתי שבגד באישתו. כאילו. וואט דה פאק?!). "גם אצלם יש רוצחים". אתה יודע מה? אולי עדיף שאני אראה בזה סוג של מחמאה.

יותר מזה אין לי הרבה להוסיף, כי זה דיון שחוזר על עצמו.
הנושא שדיברתי עליו לפני כמה הודעות, בא להשוות בין הרצח בקהילה ההומו-לסבית לבין 10 מקרי הרצח שקרו רק בשבוע האחרון.

10 אנשים נרצחו השבוע. לא חרדים, לא בשכונות חרדיות. חלקם ערבים, חלקם חילונים..
וכל מה שעשינו היה איזה צקצוק בלשון ומלמול של "לאן הגענו..." וזה 10 אנשים במקרים שונים.

כשנרצחו 2 אנשים לפני שבועיים, כל הארץ רעשה וגעשה שהציבור הדתי מטונף ומלוכלך. עשו עצרת בכיכר רבין. מפלס העצבים גילה דרגות חדשות והתקשורת עשתה פסטיבלים כמה ימים ברצף.

כשיש לך רצח כל יום בארץ מסיבות חולניות לא פחות, ומתעלמים מזה, ומנגד שוטפים את הדתיים במעשה שאפילו לא בטוח שקשור באופן ישיר לאחד מהם, ומתייחסים אליהם כסרטן חברתי זה גועל נפש וצבוע באופן מחריד. וחבל לי שאתה לא רואה את זה. אם כבר דיברת על "לא להכיר במציאות".

ולגבי הדברים האלה:
ufomatan כתב:אני לא חושב שראיתי חילוני מנסה לפגע בהר הבית, או נכנס למערת המכפלה ושוחט בלי הכרה, או מנסה לרצוח ראש ממשלה שלא פועל כפי רצונו. אני לא ראיתי חילוני מטיל פולסא דנורא על אף אחד, או מרים תמונה של ראש ממשלה בלבוש נאצי. אני עדיין לא ראיתי חילוני שמכה את אשתו או אונס את הבת שלו, והשכנים שלו מחפים עליו.
אני לא חושב שהחילונים בארץ הם טלית שכולה תכלת, אבל בינתיים האלימות הזאת, שנובעת מחוסר קבלת השונה, מגיעה עם כיפה על הראש.
לא ציפיתי ממך שתכתוב כזה דבר. זה מאוד קטנוני וילדותי.. הרי ברור לחלוטין שרמת הפשיעה בארץ נפוצה פי כמה וכמה בשאר המגזרים.
בשיעור הראשון בתקשורת מלמדים מה ההבדל בין "כלב נשך אדם" לבין "אדם נשך כלב".
רוצחים ואנסים מסתובבים לנו פה בין הרגליים. אנחנו שומעים ככה בחטף בחדשות ברדיו "אישה בת 40 נרצחה בביתה" ומעבירים לידיעה הבאה.
כשמקרה אונס או רצח מתרחש ע"י דתי/חרדי, מהדורות החדשות, אתרי האינטרנט ותוכניות הרדיו מלאות בשיח על הציבור הדתי ועל המקרה.

ועל זה אני מדבר.

דבר אחרון.
אני מודע למציאות ואני כואב אותה בדיוק כמוך. וזאת אחת הסיבות שמאוד קשה לי עם הדת באופן פרטי ואישי. כי אני משוכנע שלא לזה אלוהים התכוון.
ולמה אני מרגיש שתוקפים אותי? זה לא ברור? כשאומרים "הדתיים", אני נכלל בתוך ההגדרה הזאת.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

רוג'ר ווטרס שוב מביע דעה נגד החומה

http://music.walla.co.il/?w=/4516/1540584

אוי אוי אוי. הגויים.. לא מבינים.. ומדברים מבלי לחיות כאן.. יש להם עוד הרבההההההההההההה ללמוד על הסכסוך הדבילי הזה שביננו לבין הפלסטינים..
לא להסכים לתוואי זה לא להתנגד לגדר.. כמו בריל.. אבל להתנגד לגדר באופן מוחץ זה לא להכיר את המצב שיש בישראל. בתקופה של לפני הגדר ארגוני הטרור כמו חיות ללא רחמים היו טובחים במאות ישראלים מיידי חודש בפיגועים.. אלפי פצועים וקטועי איברים מידי חודש.. ברגע שהוקם הגדר, אוווו, שקט.. אין את זה.. כנראה שהגדר נותנת תרומה אדירה לביטחון שלי ושלכם.. ואני יכול ללכת בתל אביב מבלי לחשוש לחיי בגלל איזה אידיוט ממורמר שהבטיחו לו 72 בתולות בגן עדן... איך הם היו נכנסים לישראל? דרך השטחים הפתוחים.. היו מתפסים על גדר צעצוע שהקימו.. וווטרס מביע דעה מבלי להכיר את המצב לאורכו ולרוחבו.. אתה צריך לחיות בישראל כדי להבין שאי אפשר לדבר עם ארגוני טרור ולהגיד להם די.. אירגוני הטרור מצידו שנזרק לים ונקים לנו מדינה בקרקעית הים התיכון..
על התוואי אפשר להתווכח, חווה פה, שכונה שם.. איום ונורא.. אבל מרגיזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז אותי התנגדות לגדר.. וכן, הגדר קמה מפחד.. אני חושב שהמושג "ושמרתם לנפשתכם מאוד" משחק כאן תפקיד חשוב.

אך, זה מרגיז אותי הדברים האלו..
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

ווטרס יכול להטיף ולזרוק את האידיאולוגיה המעוסה שלו כמה שבא לו..לא ממש אמור להיות לנו איכפת.
הוא מנסה להשאר נאמן לאידיאולוגיה שלו, בלי לשים לב למצב בארץ, אין לו מושג מה באמת הולך כאן..ולא נראה לי שהוא כל כך מנסה להבין, הוא נהנה פשוט להטיף ולהגיד כמה זה לא בסדר וזה לא טוב.
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

ווטרס הזה, אשכרה לא רוצה להשתחרר מתפקיד הצעיר המחאתי, לא משנה באיזה מחיר, הא?

נו טוב, זה לא שמר גילדנלואו היקר יפסיק להיות פוץ פוליטי בזמן הקרוב
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

טל רודס כתב:אצל היהודים, הגזענות היא מולדת.
בצורה הזויה, פרדוקסלית, מדהימה ומעוררת השתאות, טענת טענה והוכחת אותה בו זמנית.
מי צריך אנטישמיים? :shrug:
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
שלח תגובה