אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Kמיתי »

pugi כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3761334,00.html

תגובתכם העניינית בבקשה - כלומר, בנוגע להלך הרוח בחברה הישראלית המשתקפת דרך התקשורת הישראלית.
אני חושב שהתשובה נמצאת בגוף הכתבה.
המאמר פורסם במדור היהדות. למה? כי הכותב דתי.
מה הקשר בין הנכתב לבין יהדות, אין לי מושג.
ברור שהתקשורת מגמתית/צבועה/מתחסדת או סתם מטונפת. זה קורה גם הפוך בעיתונות הדתית. רק שכל העיתונים הבולטים, נוטים פחות או יותר לאותו כיוון.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מישהו מושפע מהסדרה דקסטר?
http://news.walla.co.il/?w=/1/1538143
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

תגובתכם העניינית בבקשה - כלומר, בנוגע להלך הרוח בחברה הישראלית המשתקפת דרך התקשורת הישראלית.
אני חושב שההסתכלות שלו נכונה אבל הזווית לא.
הסיבה היחידה שבגללה לבדואים מתייחסים אחרת, היא בגלל שעם בדואים מפחדים להתעסק. במקום אלים וכוחני כמו המזרח התיכון, שאנחנו לא נבדלים ממנו בכהוא זה, כל דאלים גבר, החזק תמיד מנצח - אפילו את המשטרה. המשטרה, שבאה כבר כמה פעמים להרוס מבנים של בדואים, נתקלה בכזו התנגדות רחבה וגורפת, של ציבור שחלק רב ממנו פורע חוק (מה פורע - משתין עליו בקשת תוך כדי צחוק מתגלגל), ציבור שלא בהכרח מזוהה עם האידאולוגיה הציונית. למשטרה "אין כוחות" להתעסק עם התנגדות כזו - וההשלכות הן מערב פרוע בנגב.
אותו דבר בדיוק - אבל בדיוק קורה עם החרדים. בשכונות הסגורות אין למשטרה כמעט סמכות / כוח (מבחינה מעשית לפחות). פחד שכל פעילות קטנה "תצית את כל הציבור החרדי", מה שנכון, מונע מהזרוע המבצעת אכיפת חוקי מדינה / בג"ץ בתחום - והופך אותו הלכה למעשה, לחסר חוק.
המתנחלים הסרוגים הם ציבור ההולך בדרכי נועם (אני לא מדבר על המיעוט היצהרי ודומיו), משרת את המדינה, ובעל אידאולוגיה המגבה זאת. ציבור לא אלים, שאוהב את המדינה ונלחם עליה - מה הוא יוכל לעשות כשאחיו וחבריו באים לפנותו מביתו? לא תהיה התנגדות כוחנית משולחת רסן, הרי המפנים הם "בשר מבשרם", חבריהם לנשק. בהסתכלות צינית כזו, אין בעיה לפנות גם אלפים מבתיהם. אני עושה את זה כי אני יכול - לא כי אני צודק.

זה מה שאני למדתי ב24 השנים שלי פה: ככל שתשים על המדינה יותר זין - ככה היא יותר תרד לך מהגב.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

טל רודס כתב:מישהו מושפע מהסדרה דקסטר?
http://news.walla.co.il/?w=/1/1538143
לא יודע למה, אבל מאז הסיפור עם הגופות בנחל אלכסנדר יש לי בדימיון מין עבריין ישראלי מסויים (לא משנה מאיזו עדה) שקם כמו שדקסטר עושה בפתיח של הסדרה
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

תגובות 10, 28 ו38 אמרו את הדברים יפה. אין לי מה להוסיף

ובזמן שהמתנחלים עסוקים בלהציל את עצמם, המדינה שלנו מדרדרת בעוד סוף שבוע של אלימות מצד בבונים פרימיטיביים.
אנחנו הופכים לאט ובטוח למדינת ערסים, פרחות ובבונים, וכל הערה על מישהו הופך להיות רצח.
אנשים פשוט יפחדו לצאת, יפחדו לטייל, יפחדו ליצור כל מגע עם אנשים זרים. אנחנו נהיה כמו ארה"ב, אנשים שמפחדים מהצל של עצמם. ותודה לשני שליש מאזרחי המדינה שמגדלים בדרך עוד בבונים קטנים. יש כל כך הרבה אויבים למדינה הזאת מבפנים (חרדים, מתנחלים, ערבים, ערסים בבונים) שאני מתפלא מה מחזיק את הקיום הזה שלנו פה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2

המאמר הזה של ציפר פשוט הרגיז אותי! ככה מתנהלים הדברים??
אני כנראה באמת עיוור.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ידידי היקר צר לי שרק עכשיו זה מחלחל אליך, אני יכול לתת כאן עוד לפחות 10 סיפורים דומים שאני מכיר אישית (ולא רק של ערבים שהכרתי, אלא גם של יהודים שמאלנים שניסו לעזור ומצאו את עצמם במעצר). אני אישית מתרחק משוטרים כבר כמה שנים, בעיקר בירושלים.
אחרי שחזרתי מברלין דעתי לגבי דברים כאן בארץ חריפה עוד הרבה יותר משעזבתי. לצערי הרב אחרי ויכוחים רבים שהיו לי עם חברים, שמאלנים קיצונים, לגבי ההשוואה של גדר ההפרדה לחומת ברלין, אני חייב לציין שטעיתי ובגדול!
גדר ההפרדה אצלנו הרבה יותר גרועה! איך יכול להיות שאנחנו, שראינו את כל החרא שם, ולומדים בבתי ספר על הטעות והאכזריות של חומת ברלין, יכולים להעתיק אחד לאחד את החומה האיומה הזאת! אין שום דבר שונה בין החומות האלה. זאת שלנו גרועה לא פחות ממה שראיתי בברלין. העתק מדוייק של החומה, עם אותם "צידוקים" של ביטחון, ושל - "הם שם ואנחנו כאן" שפשוט קשה להישאר אדיש.
מי שחושב שהעם הגרמני הוא גזען ואכזרי יכול להתסכל על המדינה שלנו ולהבין שהלקח לא נלמד!
פשוט קשה לי לתאר איך הרגשתי ליד החומה הזאת שם, פשוט התביישתי להיות ישראלי יותר מאי פעם.
ברוכים השבים לארץ החומה וההפרדה הגזענית.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

יותר אקטואליה מאשר פוליטיקה..אבל:

http://news.walla.co.il/?w=/1/1539981

באיזה עולם אנחנו חיים...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שילוב של מערכת חינוך כושלת, אכיפה מגוחכת, ומערכת משפט בזיונית.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

אם יש דבר שאני מצר עליו, זה שליברמן בכבודו ובעצמו לא השר לבטחון פנים.. וכן, אולי יש בזה משהו פשיסטי בדמות ליברמן, אבל כנראה שאנחנו מדינה שצריכה לתת לעצמה סטירת לחי ענקית..
אכן מדובר בחינוך רופף. אבל זה לא משהו שאפשר להתמודד כנגדו. החינוך.
אנשים שבאים מהרפש של החברה הישראלית(מבחינה חברתית-כלכלית), מובטלים, עניים, עולים חדשים שחיים מלחם שנזרק לזבל, ערביי ישראל שלא חיים בכבוד שהם רוצים שיחיו בו בגלל הנציגים העקומים שלהם בכנסת ועוד סיבות לפשיעה ברחובות.
האכיפה במדינת ישראל היא אכן מצחיקה. בגלל זה לא אמרתי סתם ליברמן ושר לביטחון פנים באותה נשימה. אני לא יודע עד כמה חקיקה נוקשה יותר יכולה לעזור(חס וחלילה עונש מוות), אבל אין ספק שזה מתחיל מהסיבות שפירטתי..

בנוגע למשבר הכבאות בישראל
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764174,00.html

לא ייאמן.. על כל 10,000 תושבים מוצב כבאי אחד.. איום ונורא.. האנשים האלה נלחמים למען בטיחות האש במדינת ישראל.
כמובן, אירוע שריפה אחד גדול בישראל עם הרבה הרוגים ופצועים, ואז יפתחו את העיינים.. ככה מבינים לצערי. כי יסיקו מסקנות ש50% מההרוגים נהרגו בגלל חוסר ציוד כיבוי, חוסר כוח אדם וכו'..
תקציב הביטחון גדול מאוד.. אפשר לקצץ ממנו קצת.. לדוגמא.
אנשי קבע בכירים שיוצאים לפנסייה מקבלים פנסיה עצומה בכל חודש, בנוסף, עובדים בתפקיד בכיר בחברות ענק ומקבלים משכורות עתק!!!!
למה שאיש קבע יתחיל לקבל פנסיה עם שיחררו??? בגיל 45?? אי אפשר לדחות את זה קצת לגיל שבאמת יתפגר?? 65 או משהו??
תקציב הביטחון זה תקציב גדול מידיי, לא לקצץ יותר מיידי, אבל אני חושב שאפשר לקצץ במשכורות אנשי קבע. כל כך הרבה תקנים של קבע יש בצבא.. וכל כך מיותרים.. ויש כל כך אנשי קבע מיותרים בצבא..
והנה, המדינה שלנו מעדיפה לשלם סתם לאנשי קבע, שהם אוכלי חינם עם משכורות של 5 ספרות ולא עושים כלום, מאשר להגדיל לדוגמא את תקציב הכבאות בקצת, בכדי שאם תפרוץ שריפה בבית שלי, אוכל לקבל את המענה הטוב ביותר..
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אנשי קבע בכירים שיוצאים לפנסייה מקבלים פנסיה עצומה בכל חודש, בנוסף, עובדים בתפקיד בכיר בחברות ענק ומקבלים משכורות עתק!!!!
למה שאיש קבע יתחיל לקבל פנסיה עם שיחררו??? בגיל 45?? אי אפשר לדחות את זה קצת לגיל שבאמת יתפגר?? 65 או משהו??
תקציב הביטחון זה תקציב גדול מידיי, לא לקצץ יותר מיידי, אבל אני חושב שאפשר לקצץ במשכורות אנשי קבע. כל כך הרבה תקנים של קבע יש בצבא.. וכל כך מיותרים.. ויש כל כך אנשי קבע מיותרים בצבא..
והנה, המדינה שלנו מעדיפה לשלם סתם לאנשי קבע, שהם אוכלי חינם עם משכורות של 5 ספרות ולא עושים כלום, מאשר להגדיל לדוגמא את תקציב הכבאות בקצת, בכדי שאם תפרוץ שריפה בבית שלי, אוכל לקבל את המענה הטוב ביותר..
צודק מאד, אני כבר שנים אומר את זה שהצבא הוא הגוף הבזבזני ביותר במדינה. באיזה עוד מקום, אנשים יוצאים לפנסיה בגיל 45? אין לכך שום הצדקה. אתה צודק גם שיש כל כך הרבה אנשי קבע מיותרים בצבא שאפשר להחליף בחיילים איכותיים בעלי קב"א גבוה, וגם יש הרבה תקנים שאפשר לבטל בקלות.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

החיילת מהלינץ' בחוף: "לא להסתובב עם ערבים"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764303,00.html

היה די צפוי שזה יהפוך לקרקס גזענות.

תרשו לי לצטט את תגובה 4 שמסכמת יפה את מה שאני חושב:
"מאז פרסום הפרשה עסוקה התקשורת בלעשות הפרדה בין היהודיות התמות שרק נגררו, לבין הנערים הערבים שכמובן - איך לא? גררו את המסכנות.
זהו סיפור לינץ' מכוער ובזוי ויש להרשיע את כל משתתפיו בחלקם. לא ניתן לשפוט במקרה של לינץ' רק את זה שגרם להפסקת החמצן למח של הקרובן. כחל המשתתפים והמשתתפות צריכים להענש קולקטיבית ורק אם מישהו מהן נממנע/ניסה למנוע/הסתלק מהמקום - הוא יהיה זכאי.
כמה צפוי שבמדינה הגזענית שלנו תמצא המנוולת מפלט בפטריוטיזם/גזענות.
הנערה הנ"ל צבועה, שקרנית ומתקבל הרושם שגם סובלת מהפרעות קוגניטיביות (נקודה מקלה אולי) אבל עליה לשלם את המחיר ויש לחשוף את פרטיה, היא לא קטינה משפטית."
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:החיילת מהלינץ' בחוף: "לא להסתובב עם ערבים"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764303,00.html

היה די צפוי שזה יהפוך לקרקס גזענות.

תרשו לי לצטט את תגובה 4 שמסכמת יפה את מה שאני חושב:
"מאז פרסום הפרשה עסוקה התקשורת בלעשות הפרדה בין היהודיות התמות שרק נגררו, לבין הנערים הערבים שכמובן - איך לא? גררו את המסכנות.
זהו סיפור לינץ' מכוער ובזוי ויש להרשיע את כל משתתפיו בחלקם. לא ניתן לשפוט במקרה של לינץ' רק את זה שגרם להפסקת החמצן למח של הקרובן. כחל המשתתפים והמשתתפות צריכים להענש קולקטיבית ורק אם מישהו מהן נממנע/ניסה למנוע/הסתלק מהמקום - הוא יהיה זכאי.
כמה צפוי שבמדינה הגזענית שלנו תמצא המנוולת מפלט בפטריוטיזם/גזענות.
הנערה הנ"ל צבועה, שקרנית ומתקבל הרושם שגם סובלת מהפרעות קוגניטיביות (נקודה מקלה אולי) אבל עליה לשלם את המחיר ויש לחשוף את פרטיה, היא לא קטינה משפטית."
הממ..
אי אפשר שלא לראות את הדמיון הרב בין מה שכתבת, לבין הרצח של שני הצעירים בקהילה ההומו-לסבית, והקרקס הגזעני שהיה כנגד הציבור הדתי.
וזה עוד בלי שבכלל הוכח שמישהו דתי עשה את זה...

כלפיך, ניר, אין לי אף טענה. אפילו לא קטנה. כי אני זוכר בדיוק מה כתבת בדיון ההוא.
אבל עשרות דעות ששמעתי ברחוב, בטוקבקים וגם פה, מעידים על הצביעות.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ואתה לא רואה את ההבדל?
הנה שניים:
1. פה יש פיצול בין מבצעי הרצח. כאילו חלקים יותר טובים מהשאר בגלל שהם יהודים.
2. הרצח הוא לא לאומני, וזאת נקודה חשובה. במקרה של ההומואים הוא כנראה "לאומני", על רקע מי שהם, וזה לא משנה עם חרדי עשה את זה או חילוני. בתל ברוך זה רצח מתוך בריונות נטו ועצבים רגעיים.

מה שכן זהה הוא שזה נעשה בגלל חוסר חינוך ופרימיטיביות נטו.
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:1. פה יש פיצול בין מבצעי הרצח. כאילו חלקים יותר טובים מהשאר בגלל שהם יהודים.
זה לא הרושם שנוצר אחרי הרצח לפני שבועיים.
DivineComedy כתב:2. הרצח הוא לא לאומני, וזאת נקודה חשובה. במקרה של ההומואים הוא כנראה "לאומני", על רקע מי שהם, וזה לא משנה עם חרדי עשה את זה או חילוני. בתל ברוך זה רצח מתוך בריונות נטו ועצבים רגעיים.
חבורת ערבים מבצעים לינץ' ביהודי וזה לא על רקע לאומני? על סמך מה אתה אומר את זה? ניסיון העבר?
ynet כתב:חקירת המשטרה העלתה כי קרפ, שמתגורר באזור, ישב הלילה עם אשתו ובתו בת ה-25 על ספסל בחוף, כשלמקום הגיעו כמה צעירים ערבים. לפי עדות האם והבת, החשודים העירו לבתו של קרפ, וכשאביה השיב להם - הם התחילו לתקוף את בני המשפחה.
אבל לקבוע (ולא להניח, לקבוע.) שהרוצח לפני שבועיים דתי, ואחרי שניה כל הציבור הדתי היה מותקף מכל החזיתות זה הגיוני?

איכשהו קצת מתבלגן לי מה שאני מנסה להגיד כי אני לא ממש מרוכז.. אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר..
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

צודק מה נגיד (תאכלס ההיתי צריך להגיד משהו כי כתבתי משהו לא קשור לעמוד)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אהה אז כל רצח של יהודי ע"י ערבי הוא אוטומטית לאומני?? נו באמת.
כאילו שחסר בריונות של יהודים נגד יהודים... אתה קורא חדשות בזמן האחרון?

רצח סתם הפך להיות אופנה, אני צריך להזזכיר דוגמאות? לא חסר. פשוט אנשים פרימיטיביים שלא מסוגלים לקבל הערה ומשם זה מדרדר. קרא להם ערסים, קרא להם ערבים, אני לא ממש רואה הבדל. בני אדם חסרי חינוך ותרבות.
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

טל רודס כתב:
צודק מאד, אני כבר שנים אומר את זה שהצבא הוא הגוף הבזבזני ביותר במדינה. באיזה עוד מקום, אנשים יוצאים לפנסיה בגיל 45? אין לכך שום הצדקה. אתה צודק גם שיש כל כך הרבה אנשי קבע מיותרים בצבא שאפשר להחליף בחיילים איכותיים בעלי קב"א גבוה, וגם יש הרבה תקנים שאפשר לבטל בקלות.
קב"א גבוה?? שיכלו למודיעין ולתכנת בלוט"ם.. אפשר להביא אנשים עם קב"א פחות מ52 שיהיו סדירים במקום נגדים.. כל כך קשה להיות נהג סמי טריילר בצבא?? צריך איש קבע??
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

DivineComedy כתב:אהה אז כל רצח של יהודי ע"י ערבי הוא אוטומטית לאומני?? נו באמת.
מובן שלא.
אבל אתה יודע מה בהחלט כן? ללא שום צל של ספק?
מה שכן, זה שאם נרצחו שני הומואים, בטוח דתיים רצחו אותם. זה כן.

גזענות קיימת פה וגזענות קיימת שם. אבל הכי מעצבן אותי, שאותם אנשים שבוכים לי על גזענות בעם, הם גזענים לא פחות. רק שלהם מותר. הם נאורים.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גזענות קיימת פה וגזענות קיימת שם. אבל הכי מעצבן אותי, שאותם אנשים שבוכים לי על גזענות בעם, הם גזענים לא פחות. רק שלהם מותר. הם נאורים.
קיימת ומושרשת אצל כולנו היהודים באופן מולד. אתה צודק שיש צביעות, כי בו בזמן שאנחנו (היהודים) מתלוננים על אנטישמיות בעולם, אנחנו מתנהגים בצורה גזענית,פאשיסטית ומשפילה כלפי אחרים.
קב"א גבוה?? שיכלו למודיעין ולתכנת בלוט"ם.. אפשר להביא אנשים עם קב"א פחות מ52 שיהיו סדירים במקום נגדים.. כל כך קשה להיות נהג סמי טריילר בצבא?? צריך איש קבע??
מי כמוך יודע שקב"א 52 ומעלה הוא מתאים לקצונה. לגבי קב"א אחר, יש מי שבצבא זה התפקיד שלו לקבוע לאיזה תפקידים זה יכול להתאים, ואני מסכים איתך שצריך לחתוך הן בכמות תקני הקבע והן להחליף הרבה אנשי קבע בסדירניקים. גם הצבא יהיה יותר יעיל, וגם המדינה תחסוך עשרות מיליוני שקלים.
שלח תגובה