אם יש דבר שאני מצר עליו, זה שליברמן בכבודו ובעצמו לא השר לבטחון פנים.. וכן, אולי יש בזה משהו פשיסטי בדמות ליברמן, אבל כנראה שאנחנו מדינה שצריכה לתת לעצמה סטירת לחי ענקית..
אכן מדובר בחינוך רופף. אבל זה לא משהו שאפשר להתמודד כנגדו. החינוך.
אנשים שבאים מהרפש של החברה הישראלית(מבחינה חברתית-כלכלית), מובטלים, עניים, עולים חדשים שחיים מלחם שנזרק לזבל, ערביי ישראל שלא חיים בכבוד שהם רוצים שיחיו בו בגלל הנציגים העקומים שלהם בכנסת ועוד סיבות לפשיעה ברחובות.
האכיפה במדינת ישראל היא אכן מצחיקה. בגלל זה לא אמרתי סתם ליברמן ושר לביטחון פנים באותה נשימה. אני לא יודע עד כמה חקיקה נוקשה יותר יכולה לעזור(חס וחלילה עונש מוות), אבל אין ספק שזה מתחיל מהסיבות שפירטתי..
בנוגע למשבר הכבאות בישראל
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764174,00.html
לא ייאמן.. על כל 10,000 תושבים מוצב כבאי אחד.. איום ונורא.. האנשים האלה נלחמים למען בטיחות האש במדינת ישראל.
כמובן, אירוע שריפה אחד גדול בישראל עם הרבה הרוגים ופצועים, ואז יפתחו את העיינים.. ככה מבינים לצערי. כי יסיקו מסקנות ש50% מההרוגים נהרגו בגלל חוסר ציוד כיבוי, חוסר כוח אדם וכו'..
תקציב הביטחון גדול מאוד.. אפשר לקצץ ממנו קצת.. לדוגמא.
אנשי קבע בכירים שיוצאים לפנסייה מקבלים פנסיה עצומה בכל חודש, בנוסף, עובדים בתפקיד בכיר בחברות ענק ומקבלים משכורות עתק!!!!
למה שאיש קבע יתחיל לקבל פנסיה עם שיחררו??? בגיל 45?? אי אפשר לדחות את זה קצת לגיל שבאמת יתפגר?? 65 או משהו??
תקציב הביטחון זה תקציב גדול מידיי, לא לקצץ יותר מיידי, אבל אני חושב שאפשר לקצץ במשכורות אנשי קבע. כל כך הרבה תקנים של קבע יש בצבא.. וכל כך מיותרים.. ויש כל כך אנשי קבע מיותרים בצבא..
והנה, המדינה שלנו מעדיפה לשלם סתם לאנשי קבע, שהם אוכלי חינם עם משכורות של 5 ספרות ולא עושים כלום, מאשר להגדיל לדוגמא את תקציב הכבאות בקצת, בכדי שאם תפרוץ שריפה בבית שלי, אוכל לקבל את המענה הטוב ביותר..