DivineComedy כתב:אני גם חושב שאנשים שלא חיים בעזה צריכים לסתום את הפה על עזה. אין להם מושג.
בקצרה - מישהו הביע פה דעה כזאת או אחרת על העזתים?
DivineComedy כתב:כל מה שאנחנו רואים בעולם הוא מנקודת מבט שלנו ומה שמספרים לנו. ואנחנו הרי מאוד חזקים בלשפוט את העולם. לפי ההגיון הזה, גם לנו אין ששום זכות תגובה על דברים הנעשים בעולם, הרי אנחנו לא שם ולא ביקרנו בכל מקום.
אמת ויציב. אני באמת לא מתיימר להיות הכי חכם בעולם ולשפוט כל מדינה שעושה דבר כזה או אחר.
מי אנחנו שנשפוט?
ufomatan כתב:דווקא כאן אני מסכים איתך לחלוטין! אבל זה לא אומר שכל מה שהם טוענים הוא לא נכון.
לא אמרתי שלא. אבל גם אם דעתם תתיישב יפה מאוד עם דעתי, אני אחשוב שאין להם זכות להגיב.
בגלל זה אני לא קפצתי משמחה מהראיון של ג'וליאני ב-CNN בתקופת עופרת יצוקה (ראיון ימני במיוחד), ולכן אני לא קורא את הראיון עם גילדנלאו.
טל רודס כתב:קודם כל אז תקרא את הראיון, וכן צריך להיות לך איכפת מה הוא אומר שם, אלא אם כן אתה מפחד להתמודד עם דעות שונות משלך. כל אחד יכול להביע דעה על המצב הרגיש בלי קשר לכך אם התקשורת מציגה תמונה מגמתית, לאנשים יש גם אינטיליגנציה, ודניאל ניחן ברמה גבוהה של אינטליגנציה. מה שאתה אומר מזכיר לי את התפיסה הישראלית המצויה שכל מי שמדבר ומבקר את ישראל או בעצם אנטישמי או אנטי-ישראל, אבל זה לא המצב, החיים הם לא שחור ולבן, ומתי שנבין את זה אולי יוכלו להיות חיים יותר טובים למי שגר בישראל וגם בפלסטין.
א. הדבר האחרון שמפחיד אותי, זה להתמודד עם דעות מנוגדות לשלי. להפך, אני אפילו נהנה מזה.
אבל אני פשוט מעדיף לשמוע מישהו שמבין דבר וחצי דבר בנושא. לא מישהו שיושב לו שמה במרחק אלפי קילומטרים ומעביר ביקורת כאילו הוא אלוהים (לא מדבר ספציפית על הראיון שלך, אלא באופן כללי).
ב. לא ממש אכפת לי אם דניאל אינטיליגנט או לא. זה בכלל לא קשור לעניין.
תביא לי את האדם הכי אינטיליגנט בעולם, כשהוא יראה רק חצי תמונה (וכן ניר, אני חושב שהתמונה שמתקבלת בעולם היא הרבה מעבר למגמתית. אבל אין לי כוח להתווכח על זה), האינטיליגנציה שלו לא שווה כלום.
אגב, בנאדם אינטיליגנט באמת, יבין שהוא רחוק מאוד מלהבין את המצב המורכב פה, וישאר בשקט.
ג. לא אמרתי שמי שמבקר את ישראל הוא אנטישמי או אנטי ישראלי. לקחת את המשפט הקטן שאמרתי, והשלכת אותו על דעה מסויימת שאתה מכיר.
אני שמח שזה מזכיר לך את זה, אבל זה לא העניין.
שוב, אני לא יודע אם הוא אוהב ישראל או לא, וזה גם הדבר שהכי פחות מפריע לי כרגע בעולם. דעתו פשוט לא מעניינת אותי.
למה שיהיה אכפת לי?
באמת. סיבה אחת טובה, למה שיהיה אכפת לי מה הוא חושב?
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)