טור מצוין שמביע בקצרה את הטענה העיקרית כנגד העדה החרדית לפלגיה.
ההפגנה אתמול הוציאה אותי בהרגשה מצוינת. אלף החילונים והדתיים הלאומיים שהגיעו (אפילו היו שם יותר) הצליחו להבהיר לראש העיר שיש לו גיבוי מהרוב ה"דומם" החילוני.
השקט והאדישות שאפיינו את הציבור בירושלים נגמרו, ואנשים הבינו שמיעוט דתי קנאי ואלים לא יכול לכפות את חייו ואת אמונותיו הקיצוניות על עיר שלמה.
העיר הזאת צריכה להיות חופשית, פלורליסטית ונקייה. זאת עיר הבירה של מדינת ישראל , כאן צריכות לבוא לידי ביטוי כל הדעות השונות בציבור בצורה שווה.
מצעד הגאווה צעד בשקט, החניון נפתח בשקט יחסי, למרות הרצון של גורמים אינטרסנטים להראות כאילו משהו בער בשבת הזאת. כבר ראינו הפגנות אלימות פי כמה וכמה, אז הספין הזה לא יעבוד ולא יבעיר את כל הארץ!
כל הפוליטיקאים המלוכלכים שרוכבים על גבה של ירושלים כבר שנים, ומדברים על ירושלים כאילו הם תורמים לה משהו, אותם פוליטיקאים צריכים להתבייש בעצמם שהעיר הזאת היא זוהמה ולכלוך, עוני ואנשים קשיי יום, עיר שהכפייה והאלימות הדתית בה משמידה אותה.
זאת עיר הבירה של מדינת ישראל לא? העיר שהימין נאבק כדי שתישאר "מאוחדת" לתמיד, אבן היסוד של העם היהודי. אבל להשקיע בה ובציבור שמחזיק אותה בחיים? זה לא! הרי למה צריך להשקיע בעיר שאתה לא גר בה?
אנשים כאלה צריכים להתבייש בעצמם- אין להם זכות אחת בעיר, ולא תהיה להם מילה בעניינה עד שהם יחליטו שהם עושים מעשה ולא יושבים על התחת ומדברים מול מצלמות.
ולציבור החרדי ה"מודאג" צריך לומר- חייה ותן לחיות! באלימות ובכפייה לא תגיעו לשום הישג. ההשתלטות האלימה שלכם על העיר נגמרה.
הכיבוש שלכם של קריית יובל, של רמת שרת, של בית הכרם- כל זה יגמר, כי לאנשים השפויים בעיר הזאת נמאס!
נמאס מאלימות, נמאס מאיומים, נמאס מאבנים וטיטולים בשבת ה"קדושה" שלכם. נמאס לשמוע אותכם נאבקים ונלחמים על השטות הכי קטנה, רק כדי לחולל מהומה. נמאס מהניצול של היהדות ושל האמונה של הרבה אנשים בעיר הזאת כדי ליצור שלטון אייטולות חדש.
לכו למכלאות שלכם, תבעירו את הפחים שלכם, תזרקו אחד על השני מה שתרצו, אבל תעזבו את הרוב בעיר הזאת בשקט!
אני אכבד כל אדם שמכבד אותי, זה המוטו של רוב האנשים בעיר הזאת, ואני מקווה שגם החרדים יבינו את זה. ואם לא יבינו, אז המדינה והעירייה תבהיר להם.
אולי הגיע הזמן שגם כל אותם אנשים ש"חוששים לעתיד ירושלים" וגרים מחוץ לעיר יתחילו לעשות גם מעשה. תבואו לעיר, תבלו בעיר, תתנו מכספכם ומזמנכם לראות את העיר שכולם מדברים עליה. סה"כ 40 דקות נסיעה מתל אביב, אני עושה את זה 3 פעמים בשבוע לפחות הלוך וחזור ואני עדיין בחיים. תבואו להראות ולהוכיח שהעיר הזאת עוד לא מתה, עוד לא נכנעה ולא תשאר העיר הענייה השלישית בארץ.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!