אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

Re: אשכול פוליטיקה

שליחה על ידי Kמיתי »

טל רודס כתב:הירשזון קיבל 5.5 שנים בכלא, בניזרי 4 שנים. קצב אתה הבא בתור!
בנתיים אני מתעלם מקצב, כי אין גזר דין.
אבל לגבי השניים האחרים, זה פשוט עצוב.. עצוב שהאנשים האלה ניהלו את המדינה שלנו עד לא מזמן.
ולצערי אני משוכנע שיש עוד כמה כאלה שיושבים בכנסת עכשיו.
Mars Volter כתב:מעניין לעניין באותו עניין:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3736894,00.html
"עוד לא פתרנו את הנושא הזה ואני לא חושב שיש כזה קונפליקט בין שתי הגישות. אני לא חושב שזה או זה או זה, אפשר שתיהן יחדיו. אם לא נמצא דרך לחיות בשלום עם המיעוט הערבי במדינה, לא נמצא דרך לחיות בשלום עם עצמנו",
הפוך.
כל עוד לא נחיה בשלום בינינו (ועם עצמנו), לא נשכיל לחיות בשלום עם אף עם אחר.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

Mars Volter כתב:מעניין לעניין באותו עניין:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3736894,00.html
"עוד לא פתרנו את הנושא הזה ואני לא חושב שיש כזה קונפליקט בין שתי הגישות. אני לא חושב שזה או זה או זה, אפשר שתיהן יחדיו. אם לא נמצא דרך לחיות בשלום עם המיעוט הערבי במדינה, לא נמצא דרך לחיות בשלום עם עצמנו",
וזה רק הוכחה לגבי מה שאמרתי על האג'נדה שלו ושל חבריו המכהנים כרגע כשופטים בבית המשפט העליון של מדינת היהודים. וכמו שאמרתי, שמאלה ממרץ.
מדינת כל אזרחיה? מה הוא מקשיב לעצמו? מדינת כל אזרחיה תביא לביטול חוק השבות מצד לאומים ואז, הופה!!! אין מקלט ליהודי התפוצות בעולם, שעדיין נרדפים ע"י ארגוניים גזעניים. אסור לשכוח למה הקמנו את המדינה הזאת.
היהודים רוצים לזרוק את הערבים לים????? סבבה.. יש כאלה.. אבל זאת הדעה החברה הישראלית.. שילך לערבים, ולא הפלסטינים אלא לערביי ישראל. אלה שמחזיקים בתעודת זהות כחולה. הם היו רוצים לראות את היהודים בים. ראאד סאלח, שאמור להיות דמות של שיח ערבי, קורה לערביי ישראל להיות שהידים בגילוי!! וזאת לא פעם ראשונה!! אחמדינג'ד זה בסדר?? ועזבו את ארגוני הטרור שרוצים לזרוק אותנו בים. למה הוא מדבר עלינו? למה הם יותר טוב? הממשלה עושה נכון לגבי בית המשפט העליון. וצריך להתחיל לסנן את סמכויות בית המשפט העליון. לשופטים לא אמורה להיות אג'נדה גם שניר אמר. לצערנו, בבית המשפט העליון הולכים שופטים עם אג'נדה כמו של אהרון ברק. וזה או להתחיל לסנן להם סמכויות, מה שתהיה פגיעה בדמוקרטיה, או פשוט להתחיל להביא שופטים בעלי אג'נדה ימנית, כדי לאזן בדעות הקיצוניות במחזיקות את המקום הזה.
אני תומך בחיזוק הרשות השופטת. כי זאת הרשות האמיתית שמגנה על האזרח מול מלטעות הרשות המחוקקת והרשות המבצעת. אבל ברגע שהרשות הזאתי לוקה באג'נדה לא מייצגת, לדעתי, את החברה הישראלית ואת המהות של מדינת ישראל, אין ברירה אלא להתחיל לקצץ בסמכויות.
ואם כבר זכויות בזמן לחימה, למה ארגון זכויות האדם בארץ לא פנה אל בית המשפט העליון בנוגע להתעללות קשה מאוד של החמאס כלפי ילדים?? שמגנים על עצמם באמצעות ילדים בעת קרב יריות עם צה"ל?? אני עדיין לא שמעתי שהייתה פנייה בנושא.. ואם כן הייתה מצד ארגון זכויות עולמי/ישראלי כזה או אחר, אני אשמח אם תביאו לכאן לינק המעיד על זה.. ולפי דעתי, זה גרוע יותר מלחצות כפר לשתיים.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אסף וול בתור מצויין על אמונה וחרדים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3737762,00.html
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:אסף וול בתור מצויין על אמונה וחרדים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3737762,00.html
טור מצוין שמביע בקצרה את הטענה העיקרית כנגד העדה החרדית לפלגיה.
ההפגנה אתמול הוציאה אותי בהרגשה מצוינת. אלף החילונים והדתיים הלאומיים שהגיעו (אפילו היו שם יותר) הצליחו להבהיר לראש העיר שיש לו גיבוי מהרוב ה"דומם" החילוני.
השקט והאדישות שאפיינו את הציבור בירושלים נגמרו, ואנשים הבינו שמיעוט דתי קנאי ואלים לא יכול לכפות את חייו ואת אמונותיו הקיצוניות על עיר שלמה.
העיר הזאת צריכה להיות חופשית, פלורליסטית ונקייה. זאת עיר הבירה של מדינת ישראל , כאן צריכות לבוא לידי ביטוי כל הדעות השונות בציבור בצורה שווה.
מצעד הגאווה צעד בשקט, החניון נפתח בשקט יחסי, למרות הרצון של גורמים אינטרסנטים להראות כאילו משהו בער בשבת הזאת. כבר ראינו הפגנות אלימות פי כמה וכמה, אז הספין הזה לא יעבוד ולא יבעיר את כל הארץ!

כל הפוליטיקאים המלוכלכים שרוכבים על גבה של ירושלים כבר שנים, ומדברים על ירושלים כאילו הם תורמים לה משהו, אותם פוליטיקאים צריכים להתבייש בעצמם שהעיר הזאת היא זוהמה ולכלוך, עוני ואנשים קשיי יום, עיר שהכפייה והאלימות הדתית בה משמידה אותה.
זאת עיר הבירה של מדינת ישראל לא? העיר שהימין נאבק כדי שתישאר "מאוחדת" לתמיד, אבן היסוד של העם היהודי. אבל להשקיע בה ובציבור שמחזיק אותה בחיים? זה לא! הרי למה צריך להשקיע בעיר שאתה לא גר בה?
אנשים כאלה צריכים להתבייש בעצמם- אין להם זכות אחת בעיר, ולא תהיה להם מילה בעניינה עד שהם יחליטו שהם עושים מעשה ולא יושבים על התחת ומדברים מול מצלמות.

ולציבור החרדי ה"מודאג" צריך לומר- חייה ותן לחיות! באלימות ובכפייה לא תגיעו לשום הישג. ההשתלטות האלימה שלכם על העיר נגמרה.
הכיבוש שלכם של קריית יובל, של רמת שרת, של בית הכרם- כל זה יגמר, כי לאנשים השפויים בעיר הזאת נמאס!
נמאס מאלימות, נמאס מאיומים, נמאס מאבנים וטיטולים בשבת ה"קדושה" שלכם. נמאס לשמוע אותכם נאבקים ונלחמים על השטות הכי קטנה, רק כדי לחולל מהומה. נמאס מהניצול של היהדות ושל האמונה של הרבה אנשים בעיר הזאת כדי ליצור שלטון אייטולות חדש.
לכו למכלאות שלכם, תבעירו את הפחים שלכם, תזרקו אחד על השני מה שתרצו, אבל תעזבו את הרוב בעיר הזאת בשקט!
אני אכבד כל אדם שמכבד אותי, זה המוטו של רוב האנשים בעיר הזאת, ואני מקווה שגם החרדים יבינו את זה. ואם לא יבינו, אז המדינה והעירייה תבהיר להם.

אולי הגיע הזמן שגם כל אותם אנשים ש"חוששים לעתיד ירושלים" וגרים מחוץ לעיר יתחילו לעשות גם מעשה. תבואו לעיר, תבלו בעיר, תתנו מכספכם ומזמנכם לראות את העיר שכולם מדברים עליה. סה"כ 40 דקות נסיעה מתל אביב, אני עושה את זה 3 פעמים בשבוע לפחות הלוך וחזור ואני עדיין בחיים. תבואו להראות ולהוכיח שהעיר הזאת עוד לא מתה, עוד לא נכנעה ולא תשאר העיר הענייה השלישית בארץ.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

חרידים חולי נפש.. אין ספק.. שמישהו ילמד אותם את המשפט ש"איש באמונתו יחיה".. סתם הרבנים מחממים את כולם בכדי להפריע לסדר.. תנו לאנשים להיות חילונים, אני רוצה להגיע לעיר הקודש בשבת ולטייל בכותל.. אסור להחנות נורמלי את האוטו??? אני חייב לחנות אותו באמצע הכביש בגלל כמה פישרים???
אני מאוד מרוצה מברקת. הוא מראה שהוא לא מתקפל מול פורעי החוק האלה ומראה להם מאיפה משתין הדג.
Keyser Söze
דרימיסטית מתחילה

שליחה על ידי Keyser Söze »

yyzboy1928 כתב:חרידים חולי נפש.. אין ספק.. שמישהו ילמד אותם את המשפט ש"איש באמונתו יחיה".. סתם הרבנים מחממים את כולם בכדי להפריע לסדר.. תנו לאנשים להיות חילונים, אני רוצה להגיע לעיר הקודש בשבת ולטייל בכותל.. אסור להחנות נורמלי את האוטו??? אני חייב לחנות אותו באמצע הכביש בגלל כמה פישרים???
אני מאוד מרוצה מברקת. הוא מראה שהוא לא מתקפל מול פורעי החוק האלה ומראה להם מאיפה משתין הדג.
א.הם צריכים לשנן לעצמם משהו שהם אמורים להאמין בו "דרך ארץ קדמה לתורה".

ב.לטייל בכותל בשבת, שהוא מעוז הדתיים, היהדות.. זה טיפה פרדוקס,
אבל לא אתעכב על זה, כי הכותל וירושלים, עדיין שייכים לכולנו, ולא רק לחרדים.
אז אסכים איתך בעניין הזה.

ג. שמה איתך כסף שברקת יתקפל, תמיד בסוף מתקפלים, ותמיד החרדים משיגים את מבוקשם, בדרך זו או אחרת.
"And like that... he's gone."
-------------------------------------
ZAKKA - Collecting People
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Keyser Söze כתב:
yyzboy1928 כתב:חרידים חולי נפש.. אין ספק.. שמישהו ילמד אותם את המשפט ש"איש באמונתו יחיה".. סתם הרבנים מחממים את כולם בכדי להפריע לסדר.. תנו לאנשים להיות חילונים, אני רוצה להגיע לעיר הקודש בשבת ולטייל בכותל.. אסור להחנות נורמלי את האוטו??? אני חייב לחנות אותו באמצע הכביש בגלל כמה פישרים???

ג. שמה איתך כסף שברקת יתקפל, תמיד בסוף מתקפלים, ותמיד החרדים משיגים את מבוקשם, בדרך זו או אחרת.
תשמעי כבר איבדת את הכסף שלך, כי השבת החניון היה פתוח לרווחה!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Keyser Söze
דרימיסטית מתחילה

ufomatan כתב:
Keyser Söze כתב:

אהמ, "תמיד בסוף מתקפלים"
הם לא יפסיקו להפגין עד שברקת לא ישנה את הגזירה,לכן אמרתי.. בסוף, הוא יסגר.
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

מה זה תמיד יש לנו ראש עיר חדש נקווה שהפעם יהיה שונה אסור להתיאש
Keyser Söze
דרימיסטית מתחילה

המפוחלץ הנוצץ כתב:מה זה תמיד יש לנו ראש עיר חדש נקווה שהפעם יהיה שונה אסור להתיאש
הזמן יגיד...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Keyser Söze כתב:
ufomatan כתב:
Keyser Söze כתב:

אהמ, "תמיד בסוף מתקפלים"
זה לא אולמרט או נאפוליינסקי או זה שהיה לפניו.. ברקת התקפל בזמנו רק בגלל המלצת המשטרה. אין דרך לעצור את הבריונים פורעי החוק האלה..
ובנוגע לב., אני יהודי מאמין באלוהים, אבל שבת אני נוסע ומחלל.. לטייל בכותל בשבת, ללא מצלמה אפילו, זה נראה לי כבוד שאפשר לתת להם.. זה לא הם ששיחררו את הכותל ב67. אילו חיילי צה"ל בניצוחו של הבנאדם שהמציא את המנהיגות בישראל, יצחק רבין ז"ל. מי זה אובמה ליד רבין?? שמישהו יגיד לי!!!
Keyser Söze
דרימיסטית מתחילה

yyzboy1928 כתב:
Keyser Söze כתב:
ufomatan כתב:
Keyser Söze כתב:

אהמ, "תמיד בסוף מתקפלים"
זה לא אולמרט או נאפוליינסקי או זה שהיה לפניו.. ברקת התקפל בזמנו רק בגלל המלצת המשטרה. אין דרך לעצור את הבריונים פורעי החוק האלה..
ובנוגע לב., אני יהודי מאמין באלוהים, אבל שבת אני נוסע ומחלל.. לטייל בכותל בשבת, ללא מצלמה אפילו, זה נראה לי כבוד שאפשר לתת להם.. זה לא הם ששיחררו את הכותל ב67. אילו חיילי צה"ל בניצוחו של הבנאדם שהמציא את המנהיגות בישראל, יצחק רבין ז"ל. מי זה אובמה ליד רבין?? שמישהו יגיד לי!!!
אז אני מקווה שאני טועה, אבל רק הזמן יגיד.

וכן, אני מסכימה איתך בענין ב'.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

תשמעו ירושלים לא תהיה תל אביב. אף ראש עיר לא יצליח ואני חושב שאף אחד בעיר הזאת באמת רוצה עיר חילונית לגמרי שכופה על החרדים את אורח חייה.
אבל, וזה אבל גדול, החרדים חייבים להבין שזאת לא מדינת הלכה, ולכן גם ירושלים היא לא עיר המנוהלת על ידי ההלכה.
מה לעשות כמו שג'יימי כתב קודם, ירושלים אוחדה ונכבשה על ידי כוחות צה"ל שנשלחו על ידי מדינה חילונית.
יושבי הארץ הזאת החרדים, שהתנגדו להקמת מדינת ישראל כמדינה חילונית, הבינו את ה"גזרה" והם מנותקים מהישות הציונית שכבשה להם את הארץ. הם מנסים כמה שפחות להתערב ולקבל מהמדינה (למרות שיש לי ביקורת גדולה עליהם) אבל בסה"כ הם מתנהגים כמו שחרדים מתנהגים במדינה תחת שלטון זר.
החרדים (ותסלחו לי על ההכללות הגסות, אני לא בקיא לפרטי פרטים בכתות השונות) שמקבלים מהמדינה כספים רבים והטבות רבות ולא משרתים בצבא, הם אלו שעדיין מנסים לכפות על ירושלים להיות עיר המנוהלת על ידי ההלכה, וזה לא יעבוד במדינה דמוקרטית.
הרי הרוב בעיר הזאת לא רוצים כפייה דתית, לא רוצים שיגידו להם איפה מותר או אסור להם לחנות בשבת.
הרוב החילוני קיבל את החיים המשותפים עם החרדים בעיר ולכן בשבת לא תמצאו אנשים שנוסעים בגאולה או במאה שערים, ואפילו סוגרים עבורם רחובות שלמים, שלא לדבר על תחבורה ציבורית שלא קיימת כחלק מההסכמות של הסטטוס קוו.
אבל זה כנראה לא מספיק, הם זקוקים לשליטה מלאה. וכמו שפורוש אמר לפני הבחירות האחרונות בשאננות אופיינית- עוד מעט בכל הארץ לא נמצא ראש עיר לא חרדי.
אז כנראה שהוא טעה, לפחות לחמש שנים הבאות!
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

ירושלים אולי לא תהיה עיר חרדית לפחות בשנים הקרובות , אבל נראה שזה לאט לאט הולך ונהיה יותר גורע . אם פעם הייתי יכול לצאת בערב שבת ולטייל עם החבר'ה בשכונה היום זה פחות נראה . היום בשכונה שלי ( רמות ס' ) יש בעיקר חרדים . אני מתאר לעצמי שהתחרדות הזאת נעשית בעוד שכונות . עם המגמה הזאת זה לא נראה לי בר עצירה .
הרוב החילוני קיבל את החיים המשותפים עם החרדים בעיר ולכן בשבת לא תמצאו אנשים שנוסעים בגאולה או במאה שערים, ואפילו סוגרים עבורם רחובות שלמים, שלא לדבר על תחבורה ציבורית שלא קיימת כחלק מההסכמות של הסטטוס קוו.
ומה הם עושים בשביל המדינה ? (אני שואל את זה בתור שאלה רצינית וצינית כאחד ) .
הם מנסים כמה שפחות להתערב ולקבל מהמדינה

איך זה מתבטא ?

אני אומר את זה בקצת רגשות מעורבים כי יש לי קרוב משפחה שגם הוא עבר לגור ברמות והוא חרדי , והוא גם עוסק בנדל"ן ברמות . כשאני אומר "החרדים " זה קצת לא נעים כי גם לי יש קרובי משפחה חרדים . זה יוצר מצב לא נעים ..
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

ufomatan כתב:תשמעו ירושלים לא תהיה תל אביב. אף ראש עיר לא יצליח ואני חושב שאף אחד בעיר הזאת באמת רוצה עיר חילונית לגמרי שכופה על החרדים את אורח חייה.
אבל, וזה אבל גדול, החרדים חייבים להבין שזאת לא מדינת הלכה, ולכן גם ירושלים היא לא עיר המנוהלת על ידי ההלכה.
מה לעשות כמו שג'יימי כתב קודם, ירושלים אוחדה ונכבשה על ידי כוחות צה"ל שנשלחו על ידי מדינה חילונית.
יושבי הארץ הזאת החרדים, שהתנגדו להקמת מדינת ישראל כמדינה חילונית, הבינו את ה"גזרה" והם מנותקים מהישות הציונית שכבשה להם את הארץ. הם מנסים כמה שפחות להתערב ולקבל מהמדינה (למרות שיש לי ביקורת גדולה עליהם) אבל בסה"כ הם מתנהגים כמו שחרדים מתנהגים במדינה תחת שלטון זר.
החרדים (ותסלחו לי על ההכללות הגסות, אני לא בקיא לפרטי פרטים בכתות השונות) שמקבלים מהמדינה כספים רבים והטבות רבות ולא משרתים בצבא, הם אלו שעדיין מנסים לכפות על ירושלים להיות עיר המנוהלת על ידי ההלכה, וזה לא יעבוד במדינה דמוקרטית.
הרי הרוב בעיר הזאת לא רוצים כפייה דתית, לא רוצים שיגידו להם איפה מותר או אסור להם לחנות בשבת.
אבל זה כנראה לא מספיק, הם זקוקים לשליטה מלאה. וכמו שפורוש אמר לפני הבחירות האחרונות בשאננות אופיינית- עוד מעט בכל הארץ לא נמצא ראש עיר לא חרדי.
אז כנראה שהוא טעה, לפחות לחמש שנים הבאות!
אולי את מזרח ירושלים כבשנו, אבל את הכותל שחררנו.. לדעתי.. אבל זה לא הנושא.. אני מסכים עם מה שאמרת.

בקשר לשופט הגזעני עם האתיופית.. אבא שלי שלח הודעת SMS לגלעד ארדן בנוגע לשופט הזה.. וגלעד ארדן הוא יו"ר הועדה למינוי שופטים בעליון.. הוא שלח לו אסאמאס ארוך שעיקרו הוא למה לפסול את הגזען הדתי הזה..
יום אחרי זה ריאנו את ארדן ברדיו והוא אמר שהוא פסל אותו..
אבא שלי אמר שהרבה פנו אליו עם זה.. :roll:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1096396.html
"משרד הפנים סירב לאשר כניסתם לישראל של שחקנים במחזמר נורווגי"

כן, אני בטוח שנורבגים מתים לבוא ולהשתקע בארץ, איזה פאתטית נהייתה מדינת ישראל.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Ozerivarium כתב:ירושלים אולי לא תהיה עיר חרדית לפחות בשנים הקרובות , אבל נראה שזה לאט לאט הולך ונהיה יותר גורע . אם פעם הייתי יכול לצאת בערב שבת ולטייל עם החבר'ה בשכונה היום זה פחות נראה . היום בשכונה שלי ( רמות ס' ) יש בעיקר חרדים . אני מתאר לעצמי שהתחרדות הזאת נעשית בעוד שכונות . עם המגמה הזאת זה לא נראה לי בר עצירה .
ומה הם עושים בשביל המדינה ? (אני שואל את זה בתור שאלה רצינית וצינית כאחד ) .
הם מנסים כמה שפחות להתערב ולקבל מהמדינה

איך זה מתבטא ?

אני אומר את זה בקצת רגשות מעורבים כי יש לי קרוב משפחה שגם הוא עבר לגור ברמות והוא חרדי , והוא גם עוסק בנדל"ן ברמות . כשאני אומר "החרדים " זה קצת לא נעים כי גם לי יש קרובי משפחה חרדים . זה יוצר מצב לא נעים ..
לצערי החילונים והשפויים ברמות לא נלחמים על צביונה של השכונה. בקריית יובל, בבית הכרם וברמת שרת נלחמים אנשים כדי שהשכונה תישאר פתוחה ולא תתחרד עד הסוף.
ברמות כנראה לחילונים לא היה אכפת כל כך והם ויתרו על השכונה.
זה השתלטות טריטוריאלית, כיבוש אמיתי דמוגרפי שמכוון מלמעלה על ידי רבנים שונים ומשונים. אם בשכונות לא ילחמו בזה, זה ימשיך להתפשט. מזל שראש העיר של היום לא יעזור להם בזה כמו שלופו עשה.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

מה אתה רוצה שנעשה ? שנסלק אותם משמה ? נכין שלטי פוליגל עם " מקומכם לא כאן " ?
או אולי פתרון יותר ריאלי - העלאת הדירות ? כי אני חושב שהמחיר הזול יחסית של דירות פה ברמות הוא אפשרות די סבירה להתחרדות כאן .
או שמא לשכנע אנשים מהציבור הדתי או החילוני בדרכים שונות לגור פה ..
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Ozerivarium כתב:מה אתה רוצה שנעשה ? שנסלק אותם משמה ? נכין שלטי פוליגל עם " מקומכם לא כאן " ?
או אולי פתרון יותר ריאלי - העלאת הדירות ? כי אני חושב שהמחיר הזול יחסית של דירות פה ברמות הוא אפשרות די סבירה להתחרדות כאן .
לא למכור דירות לחרדים! זה הפתרון, הרי זה מה שהם עושים לא?
Kמיתי
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Kמיתי »

ufomatan כתב:
Ozerivarium כתב:מה אתה רוצה שנעשה ? שנסלק אותם משמה ? נכין שלטי פוליגל עם " מקומכם לא כאן " ?
לא למכור דירות לחרדים! זה הפתרון, הרי זה מה שהם עושים לא?
זה נשמע רע.
על אף שאני בעצמי הגעתי לרמות בעיצומה של מגמת ההתחרדות לפני 5 שנים, ורואים את ההבדל, השלילי בעיקר.
זה עדיין נשמע רע.
חוצמיזה שאם מחר אני רוצה למכור את הדירה שלי ברמות, לא ממש אכפת לי אם הקונה הוא חובש כיפה, מגבעת או כלום. אני אמכור את הדירה כי אני צריך את הכסף, והתחרדות השכונה שאני בדיוק עוזב מזיזה לי את הקצה של הציפורן.
ולגבי זה. התגובה שלך קצת לא בוגרת והעובדות שאתה נותן פה לא די מסולפות.
קודם כל. אין כזה באמת משפט "איש באמונתו יחיה". זה עיוות רציני של "צדיק באמונתו יחיה".
"אמונתו" - אמונת ה'. תבין את ההבדלים.
אני בטוח שבמקרים מסויימים המשפט שהשתמשת בו יחזור אליך כמו בומרנג כשלא תהיה מרוצה מדרך התנהלות של אדם/ציבור כזה או אחר.
דבר שני, חניון ספרא זה החניון הכי רחוק לכותל המערבי שיכולת לבקש. זה בכלל לא קשור ללטייל בכותל או לא. יש לך המון חניונים הרבה יותר קרובים ופנויים באיזור הכותל.
דבר שלישי, ההודעה שלך נשמעת קנטרנית. כאילו אתה עושה דווקא. וזה כבר מוריד את הטיעונים האלה רמה אחת מתחת. כי לא על טיעונים כאלה מקבלים החלטות.
ואני לא מבין איך אתה מרוצה מברקת. אני ירושלמי ואני לא יודע מה הוא עושה... מרוצה/לא מרוצה, את זה נדע בסוף הקדנציה שלו. אם נראה שינויים או לא. כמו שקייזר סוזה אמרה.
"מדי פעם אנשים נתקלים באמת, אך רובם תופסים את עצמם וממהרים לדרכם כאילו דבר לא קרה." (צ'רצ'יל)
שלח תגובה