DivineComedy כתב:אורי, אני מסכים עם עם כמה מהנקודות שאתה מעלה, אבל אני חושב שאתה לוקח את זה לקיצוניות... לפטר אנשי להקה? אם יש משהו שלא חסר שם זה כשרון (נגינה). לא יבוא שום דבר חיובי אם תפטר את רודס או מיונג. אתה יכול לבוא ולטעון שרמת הכתיבה ירדה ושהם ממחזרים. וכאשר שומעים את AROP הם אכן ממחזרים ולדעתי זה אחד השירים החלשים שלהם בעשור האחרון. אבל יש הרבה נקודות אור באלבום החדש, מה שמפריע לי שאתה כל כך עסוק בזה שהם תקועים, שאתה לא ממש מתיחס עניינית לאלבום.
עוד דבר לגבי הלהקות האחרות בתחום שחידשו בטירוף בשנים האחרונות, אני אשמח לשמוע איפה הלהקות האלה ומה השמות שלהם. אם בוחנים את תחום הפרוג מטאל נטו, חוץ מRiverside ו Indukti לא שמעתי שום חידוש מטורף בחמש שש השנים האחרונות (מאז שדרים בעיניי לא בשיאם)
בתחום הפרוג-מטאל, אני חושב שואנדן פלאס הוציאה אלבום שלוקח את רוב האלבומים של דרים בשנים האחרונות - Christ 0.
שמעתי דברים של Emperor שהם ללא ספק מתקדמים לא פחות מדרים, ולפעמים קצת יותר.
Blotted Science הוציאו את Dementia (קיצרתי את השם המלא), לדעתי אלבום יוצא מגדר הרגיל.
מיינד'ס איי הוציאו את הוריקן של ג'נטלמן, שנמצא באותה רמה כמו סינס פרום או ממורי.
דיסאילושן הוציאו את splendor (שוב, שם מקוצר) שחזק לא פחות מכל אלבום קלאסי של דרים.
האלבום האחרון של מסטודון (crack the syke) פשוט מדהים, למרות שהוירטואוזיות המטורפת ממנו והלאה.
האלבומים של planet-x יותר מעניינים וחדשניים מכל מה שדרים עשתה בשנים האחרונות.
סליפיטיים גורילה מיוזיאום משלבת בין פרוג, מטאל וסגנונות נוספים בצורה חסרת-תקדים, ועוקפת הרבה מאוד להקות מיינסטרים בסיבוב.
להקת טו-מרה (To-Mera) עושה פרוג-מטאל הרבה יותר מעניין, מסוגנן ואלגנטי מדרים, למרות שהיא לא מפורסמת בכלל (שני האלבומים שלה - מעולים).
להקת טוויסטד אינטו פורם (Twisted into Form) עשתה יופי של פרוג-מטאל אוונגארדי, יותר מעניין מדרים וגם מאוד מגוון.
להקת אנאקספקט (Unexpect) עושה פרוג-מטאל אוונגארדי פנומנלי לחלוטין, חוויה ייחודית ביותר.
להקת Sikth עושה פרוג-מטאל אוונגארדי עם השפעות של פאנק וראפ, האלבום השני והאחרון שלהם מאוד מיוחד.
גם להקת Cynic חזרה עם האלבום Traced into air שהיה משב-רוח מרענן בז'אנר הפרוג-מטאלי, למרות שהוא קצר מאוד.
האלבום של ביונד דיילייט, For The Love Of Art And The Making, מרתק ומיוחד בהשוואה לכל מה שדרים עשתה ב-10 השנים האחרונות.