אני אגלה לך סוד. אישית אני לא מרגיש שלעמוד בצפירה היא הדרך שאני הייתי בוחר לזכור את כל הנופלים. אני ממש לא מתחבר ל"מנהג" הזה. יש לי דרכים אחרות. אבל אני כן אעצור את הרכב, אצא ואעמוד כמו כולם, לא בגלל מצפון, אלא פשוט בגלל שאני מרגיש שזה כל כך חשוב לכולם.avrahamshuk כתב:הכותב המגיב ממש עצבן אותי... הוא כן יעמוד בצפירה כי הוא "עושה לנו טובה"... פשוט אין יותר חוצפה מזה. מצידי שאף חרדי (או חילוני) לא יעמוד בצפירה. זה פשוט לא מעניין אותי בכלל. עמידה לא מסמלת הזדהות כפי שמדגים הכותב. אם יש חרדי שאומר שהוא ילמד תורה לעילוי נשמת החללים זה יהיה לגיטימי בעיני גם אם הוא לא יעמוד בצפירה אבל בתנאי שהוא באמת עושה את זה כי הוא מכבד את החללים.
אבל החוצפה המתנשאת שלו לקבוע ש"אנחנו עומדים בצפירה כדי להשקיט את המצפון כי לא עשינו מספיק" גורמת לי לרצות לתת לו סתירה מצלצלת. כמה רדוד וטיפש צריך להיות בשביל לחשוב שרק מי שהיה בקרב מול מחבלים תרם משהו למדינה. או שבעצם רק מי שמשתמט מסוגל להמציא טיעון כל כך עלוב.
אני מעדיף שלא יעשה שום טובות, מצידי שירקוד סלסה בצפירה אבל קודם שילך לצבא ואז אולי תהיה לו איזו זכות לדבר על מי תורם מה.
עכשיו יש לי שאלה נוספת אליך. הכותב המקורי לא הרגיז אותך?