אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:הכותב המגיב ממש עצבן אותי... הוא כן יעמוד בצפירה כי הוא "עושה לנו טובה"... פשוט אין יותר חוצפה מזה. מצידי שאף חרדי (או חילוני) לא יעמוד בצפירה. זה פשוט לא מעניין אותי בכלל. עמידה לא מסמלת הזדהות כפי שמדגים הכותב. אם יש חרדי שאומר שהוא ילמד תורה לעילוי נשמת החללים זה יהיה לגיטימי בעיני גם אם הוא לא יעמוד בצפירה אבל בתנאי שהוא באמת עושה את זה כי הוא מכבד את החללים.
אבל החוצפה המתנשאת שלו לקבוע ש"אנחנו עומדים בצפירה כדי להשקיט את המצפון כי לא עשינו מספיק" גורמת לי לרצות לתת לו סתירה מצלצלת. כמה רדוד וטיפש צריך להיות בשביל לחשוב שרק מי שהיה בקרב מול מחבלים תרם משהו למדינה. או שבעצם רק מי שמשתמט מסוגל להמציא טיעון כל כך עלוב.
אני מעדיף שלא יעשה שום טובות, מצידי שירקוד סלסה בצפירה אבל קודם שילך לצבא ואז אולי תהיה לו איזו זכות לדבר על מי תורם מה.
אני אגלה לך סוד. אישית אני לא מרגיש שלעמוד בצפירה היא הדרך שאני הייתי בוחר לזכור את כל הנופלים. אני ממש לא מתחבר ל"מנהג" הזה. יש לי דרכים אחרות. אבל אני כן אעצור את הרכב, אצא ואעמוד כמו כולם, לא בגלל מצפון, אלא פשוט בגלל שאני מרגיש שזה כל כך חשוב לכולם.

עכשיו יש לי שאלה נוספת אליך. הכותב המקורי לא הרגיז אותך?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
Ne_Plus_Ultra
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Ne_Plus_Ultra »

מנהג הצפירה מנוגד לאמונה שלהם, ומבחינתם היא זו שקובעת. אין ספק שבהרבה מקרים (כולל העניין הזה) העדפת האמונה על פני חופש הבחירה, או על פני שלטון החוק מוביל לסכסוכים שונים ומשונים - מכל ענייני הכפייה הדתית ועד חוסר ההתחשבות בטקסי הזיכרון הממלכתיים.
לדעתי, ההבדל בין המקרים היא מידת העניין שלי בהם. כלומר, אם הם לא מעוניינים לעמוד בצפירה, ובתור סקטור שלם הם לא עושים זאת בשכונות חרדיות או בפרטיות ביתם, שיהיה להם לבריאות, לא מזיז לי. באזורים חילוניים, העמידה בצפירה מתבקשת מהנימוס.
לעומת זאת, למשל הדוגמה של אי-קיום תחבורה ציבורית בשבת מפריעה לי באופן אקטיבי, ואת זה אני לא מוכן לקבל.
pugi
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pugi »

רק רציתי לציין שצלמי העיתונים נוהגים דרך קבע להתמקם מבעוד מועד בכיכר השבת (אמצע שכונת גאולה החרדית בי-ם) ולצלם את מעט החרדים שהולכים שם.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

DivineComedy כתב:
avrahamshuk כתב:הכותב המגיב ממש עצבן אותי... הוא כן יעמוד בצפירה כי הוא "עושה לנו טובה"... פשוט אין יותר חוצפה מזה. מצידי שאף חרדי (או חילוני) לא יעמוד בצפירה. זה פשוט לא מעניין אותי בכלל. עמידה לא מסמלת הזדהות כפי שמדגים הכותב. אם יש חרדי שאומר שהוא ילמד תורה לעילוי נשמת החללים זה יהיה לגיטימי בעיני גם אם הוא לא יעמוד בצפירה אבל בתנאי שהוא באמת עושה את זה כי הוא מכבד את החללים.
אבל החוצפה המתנשאת שלו לקבוע ש"אנחנו עומדים בצפירה כדי להשקיט את המצפון כי לא עשינו מספיק" גורמת לי לרצות לתת לו סתירה מצלצלת. כמה רדוד וטיפש צריך להיות בשביל לחשוב שרק מי שהיה בקרב מול מחבלים תרם משהו למדינה. או שבעצם רק מי שמשתמט מסוגל להמציא טיעון כל כך עלוב.
אני מעדיף שלא יעשה שום טובות, מצידי שירקוד סלסה בצפירה אבל קודם שילך לצבא ואז אולי תהיה לו איזו זכות לדבר על מי תורם מה.
אני אגלה לך סוד. אישית אני לא מרגיש שלעמוד בצפירה היא הדרך שאני הייתי בוחר לזכור את כל הנופלים. אני ממש לא מתחבר ל"מנהג" הזה. יש לי דרכים אחרות. אבל אני כן אעצור את הרכב, אצא ואעמוד כמו כולם, לא בגלל מצפון, אלא פשוט בגלל שאני מרגיש שזה כל כך חשוב לכולם.

עכשיו יש לי שאלה נוספת אליך. הכותב המקורי לא הרגיז אותך?
נו אז אני ואתה לא מתווכחים. גם אני לא חושב שזאת הדרך הכי טובה להנציח את הנופלים אבל אני בכל זאת מכבד את המעמד. ההבדל הוא שלא מפריע לי כל כך אם מישהו עומד או לא עומד כל עוד שהוא אכן שותף לכבוד שאנחנו מעניקים לחללים. (לדוגמא משתתף בעול של השירות הצבאי). אני לוקח דברים פחות קשה ממך, אבל אני לאו דוקא מסכים איתם.
על הכותב הראשון אפילו לא התחלתי להתייחס כי זה חסר כל טעם ולא ראוי ליחס. הכותב השני כבר עצבן אותי.

ותן לי לגלות לך סוד: ביום הזכרון באוניברסיטה העברית, הצפירה התחילה תוך כדי הרצאה וכל הערבים באולם פשוט קמו ויצאו החוצה.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Lord Of The Strings
תמרי!
יצירת קשר:

שליחה על ידי Lord Of The Strings »

?[/quote]

ותן לי לגלות לך סוד: ביום הזכרון באוניברסיטה העברית, הצפירה התחילה תוך כדי הרצאה וכל הערבים באולם פשוט קמו ויצאו החוצה.[/quote]

ובהמלך כל היום הם שמו מוסיקה בקולי קולות.
ביום העצמאות הורידו את הדגלים וזרקו לפח.
אחד גם אמר לי פנים מול פנים : אני בעד לרצוח את כל היהודים אבל מה אכפת לי ...אני לומד כאן בחינם, על חשבונך".
כשלמדתי שם ,זה היה אחרי ה11 בספטמבר. חבר שלי דיבר אז נגד הטרור ,שזה היה מעשה מזוויע. בלילה ארבו לו 3 ערבים ודפקו בו מכות.
כל פעם שנשמע פיצוץ מרחבי העיר (פיגוע) הם היו מוחים כפיים ומשתוללים משמחה.
והמשטרה??
אני זוכר שחברים שלי ואני התקשרנו למשטרה וגם לעיתנאות ודווחים שיש תא חמאס באוניברסיטה. הם לא ממש רצו להאמין. זוכרים מה קרה באותה שנה בעברית? כן כן - פיגוע בתוך האוניברסיטה!
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=2

פוסט מעולה של ציפר.

"כי לבקש סליחה מישראל על השואה פירושו להכיר בכך: א. שהשואה היא בעיה יהודית בלעדית ולא בעיה אנושית כללית של רוע ב. מדינת ישראל היא הנציגה הבלעדית של העם היהודי וג. שהכנסייה אחראית לשואה. שלושת הדברים האלה נכונים רק בעיני ישראלים בורים וכלל לא בעיני האחרים ובוודאי שלא בעיני הוותיקאן."

כל כך נכון.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
המפוחלץ הנוצץ
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי המפוחלץ הנוצץ »

א- זה שישראל מיצגת את ההיוהודים זאת עובדה כבר בתנך כתוב שזו הארץ ששלנו אז מה יותר טבעי מזה

ב-מה זה השטויות האלה ישו היה יהודי שדיבר הרבה שטויות שאחרי מותו כמה טמבלים עשו ממנו בן של אלוהים

ג- מסעות הצלב רצחו כל כך הרבה אנשים שגם אם הכנסיה לא אחראית על מה שקרה בשואה עדיין יש להם הרבה על מה להתנצל
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בחייך ניר זה פטתי. אני יודע שאתה מזדהה עם רוב דעותיו הפוליטיות והאידאולגיות אבל זה לא אומר שאתה חייב לומר קדוש על כל פלוץ שהוא מוציא. תקרא שוב את המאמר בקצת יותר ביקורתיות ומיד תשים לב לרדידות המאפיינת את המאמר.
אמנם יש משהו ילדותי בציפייה מהאפיפיור להתנצל בשם הכנסייה על השואה אבל לא מהסיבות שציפר מונה. ישראל כן מייצגת ונועדה ליצג את רוב אם לא כל יהדות העולם. אף אחד לא מאשים את הכנסייה בכך שהם רצחו יהודים בשואה. מה שכן מאשימים זה שאותה הדת המתיימרת להיות "דת האהבה והחמלה" לא נקפה אצבע כדי למנוע זוועות כאלה.
וכמו שאמר אוריאל - יש לכנסייה עוד הרבה על מה להתנצל.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

בהרבה מקרים בעבר היה לי ביקורת על מר ציפר, זה שלא כתבתי אותה כאן זה משהו אחר.

לגבי התנצלות האפיפיור, אם הכנסייה הייתה גורמת לשואה, אז היה צריך להתנצל.
נו באמת, מה הקשר עכשיו מה שהנצרות עשתה לפני 1000 שנה וביקור האפיפיור.
פעם הבאה שאובמה או מלך ספרד בארץ, אתם רוצים שיתנצל על השמדת הילידים האמריקאים? די כבר עם האינפנטיליות.

מדינת ישראל היא לכאורה ה Safe Haven של היהודים. לא נתווכח עכשיו עם באמת המדינה עומדת בזה או לא, אבל כמו שלרבנים אין מונופול על היהדות כך גם למדינה אין. תוך כדי קריאת המאמר של ציפר, קלטתי שהעם היהודי ומדינת ישראל לא בהכרח אותו הדבר. עובדה היא שיהודים חיים בכל העולם בכמויות העולות על כמה שחיים פה. ואני מבטיח לכם שיש להם סיבות טובות לא לנצל את הsafe haven הזה.

אני מבטיח לכם שישו דיבר הרבה פחות שטויות מהרב עובדיה למשל. אתם בכלל יודעים מי היה ישו?? קודם כל תלכו ותלמדו עליו קצת, לפני שאתם זורקים סיסמאות. כל כך אופייני לישראלים להכפיש את ישו מבלי לדעת מי היה הברנש. כוונתו של ישו בכלל לא הייתה להקים את הנצרות, לא לא ידע בכלל איזה דברים יעשו בשמו, אני בטוח שאם הוא היה קם לתחייה היום, הוא היה בשוק, בערך כמו שאלוהים היה בשוק אם הוא היה רואה למה הפכו החרדים את היהדות.

לציפר יש כותרות מעצבנות אבל ברגע שמסתכלים מעבר לסגנון הפרובוקטיבי שלו, מבינים שהוא ממש לא מדבר שטויות והוא חושף כמעט הכל פוסט את הצביעות שמושרשת בהרבה אנשים במדינה הזאת.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:בהרבה מקרים בעבר היה לי ביקורת על מר ציפר, זה שלא כתבתי אותה כאן זה משהו אחר.

לגבי התנצלות האפיפיור, אם הכנסייה הייתה גורמת לשואה, אז היה צריך להתנצל.
נו באמת, מה הקשר עכשיו מה שהנצרות עשתה לפני 1000 שנה וביקור האפיפיור.
פעם הבאה שאובמה או מלך ספרד בארץ, אתם רוצים שיתנצל על השמדת הילידים האמריקאים? די כבר עם האינפנטיליות.

מדינת ישראל היא לכאורה ה Safe Haven של היהודים. לא נתווכח עכשיו עם באמת המדינה עומדת בזה או לא, אבל כמו שלרבנים אין מונופול על היהדות כך גם למדינה אין. תוך כדי קריאת המאמר של ציפר, קלטתי שהעם היהודי ומדינת ישראל לא בהכרח אותו הדבר. עובדה היא שיהודים חיים בכל העולם בכמויות העולות על כמה שחיים פה. ואני מבטיח לכם שיש להם סיבות טובות לא לנצל את הsafe haven הזה.

אני מבטיח לכם שישו דיבר הרבה פחות שטויות מהרב עובדיה למשל. אתם בכלל יודעים מי היה ישו?? קודם כל תלכו ותלמדו עליו קצת, לפני שאתם זורקים סיסמאות. כל כך אופייני לישראלים להכפיש את ישו מבלי לדעת מי היה הברנש. כוונתו של ישו בכלל לא הייתה להקים את הנצרות, לא לא ידע בכלל איזה דברים יעשו בשמו, אני בטוח שאם הוא היה קם לתחייה היום, הוא היה בשוק, בערך כמו שאלוהים היה בשוק אם הוא היה רואה למה הפכו החרדים את היהדות.

לציפר יש כותרות מעצבנות אבל ברגע שמסתכלים מעבר לסגנון הפרובוקטיבי שלו, מבינים שהוא ממש לא מדבר שטויות והוא חושף כמעט הכל פוסט את הצביעות שמושרשת בהרבה אנשים במדינה הזאת.
כמו שכתבתי אז:
avrahamshuk כתב:אמנם יש משהו ילדותי בציפייה מהאפיפיור להתנצל בשם הכנסייה.
כל הסגנון של ציפר מלמד שבעצם אין לו הרבה פנינות חכמה לומר חוץ מאשר לירות חיצים שנונים לכל הכיוונים. אתה תמיד נשמע הכי חכם כשאתה יוצא בכוח נגד הקונצנזוס.
משפטים כמו "לחתוך את הבולבול ולגדל זקן" מעידים בבירור שציפר אדם שטחי ומתלהם. יכול להיות שזה סתם בשביל ליצור עניין, אבל זה דפוס שחוזר כל כך הרבה פעמים שאני כבר לא חושב שזה ככה אלא זה משהו מושרש באופי שלו.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

הרב קוק כתב באחת מהכתבים שלו משפט יפהפה:
"החכמים האמיתיים לא מבכים על החושך - אלא מוסיפים אורה, לא קובלים על הרע - אלא מוסיפים טוב"
יש לציפר דבר או שתיים ללמוד ממנו.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בהחלט נכון.
ברוך שובך ליאור!! לאן נעלמת כ"כ הרבה זמן?
liordavidlior
דרימיסט-על

אני מגיב רק כשיש לי משהו לחדש :zipped:
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

liordavidlior כתב:הרב קוק כתב באחת מהכתבים שלו משפט יפהפה:
"החכמים האמיתיים לא מבכים על החושך - אלא מוסיפים אורה, לא קובלים על הרע - אלא מוסיפים טוב"
יש לציפר דבר או שתיים ללמוד ממנו.
אז בוא אני אגיד לך ולמר קוק משהו:
בעיניי מי שמנסה לשמור פה על האור זה ציפר, החושך מזמן שולט פה.
ואם לא היו אנשים הקובלים על החושך, לא היה טוב אף פעם.
החכמים האמיתיים זה לא אלה המדברים בסיסמאות, אלא אלה שלא מפחדים לחשוף את האמת.
צטט את זה.
liordavidlior
דרימיסט-על

הרב קוק יותר מהרבה אנשים בעבר ובהווה, היה איש מעשה מבין הגדולים שידעה המדינה הזו (טרם הקמתה) ואחד האנשים המופלאים ביותר, הן מבחינת מחשבה, אידאולוגיה והבנת החיים והן מבחינת דרך חייו, פועלו ותרומתו במישור הפיזי. לא כל משפט חכם הוא סיסמה נבובה; המשפט הזה ספיציפית הוא ביטוי אמיתי לדרך חייו של הרב, דרך חיים שהלוואי והיו מעטים שהיו מתקרבים אליה (ואני לא מדבר במישור הדתי וקיום המצוות). אדם גדול יותר עשרות מונים, כרחוק מזרח ממערב מציפר.
אני לא אומר שאין "חושך" ושלא צריך לקבול עליו - אדרבה, זו מלאכה חשובה, שכן בלעדיה לא יהיה ניתן לתקן כלום. אבל המגמתיות, התוואי הידוע מראש, הפוסט שתמיד יהיה שלילי נחרץ ללא שום הסתייגות, זה כבר סתם נועד להתריס ולמשוך קצת צומי. אל תטעה - יש דברים שאני מסכים לגביהם עם ציפר any day of the week, אבל כל הזמן לצאת נגד ונגד ונגד לא נותן לך (לפחות בעיני) רושם של איש רלוונטי שיודע על מה הוא מדבר, אלא של איזה חמום מוח אדיוט שרק משתלח בכל דבר בלי לדעת להכיר במציאות המורכבת. כי במציאות מורכבת כמו שלנו, לא הכל שחור ולבן, לא כל דבר הוא שיטתי, לא הכל חרא. יש הרבה מאוד חרא שיש לתקן; אבל פשוט להתפוצץ לכל עבר בלי לסייג קצת את דבריך, כל פעם מחדש באותה דרך, רק מראה שחיפשת למצוא רק רע - ומצאת, לא שאתה אובייקטיבי.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אז אתה לא מבין את המנטליות כי אתה לא שם, ואתה גם לא תהיה שם, אולי כי אתה בחיים לא תהיה אוביקטיבי.
אתה לא מבין מה זה להרגיש את התסכול היומיומי כשאתה נתקל בכל מני דברים במדינה הזאת.
בעיניי זה מראה על איכפתיות ועל תשוקה (ההשפעה השלילית של התשוקה). ברגע שאתה הופך להיות אפאטי, אתה גמור, ואולי יותר גרוע אתה הפסדת. ואולי אתה לא תרגיש את ההפסד, אבל הילדים שלך כן.

ולנושא אחר:
http://news.walla.co.il/?w=/9/1488178

קודם כל זה גועל נפש. אבל מה שאהבתי לראות זה שיש ארגון הנקרא "רבנים למען זכויות אדם". זה מפתיע וזה יפה. ולא זה לא מפתיע אותי כי אני חושב שכל הרבנים זה שטן, אלא זה מפתיע אותי שרבנים שבד"כ נוקטים עמדה מאוד ברורה בנושאים האלה, מתארגנים ומראים פן אחר ביהדות, פן שהייתי רוצה לראות יותר. לצעריבמציאות שלנו אני רואה לרוב את ההפך.
BOX 5
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי BOX 5 »

קיבינימט. צריך להעיף משם את כל המתנחלים, כאילו שחסרים מקומות לגור בהם. הפרנציפ המטומטם הזה, של לגור 'דווקא' צמוד אליהם... זה פשוט דוחה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

http://news.nationalgeographic.com/news ... skull.html
איך זה שאף אחד לא שם לב לזה או התייחס לזה עד עכשיו?? אם הממצא באמת מה שחושבים שהוא זאת חתיכת פריצת דרך!
סמל אישי של משתמש
MrReD
שגריר האופת'

שליחה על ידי MrReD »

מה העמדה שלך בעניין? כלומר לפי אמונתך לא יכול להיות שהיו בני אדם לפני כל כך הרבה זמן לא?

בכל מקרה, אני מוצא את כל העניין הזה של חקר מקורותנו מעניין מאוד. איך ששבטים מאפריקה היגרו למזרח התיכון ומשם להודו ומשם לאירופה ועוד אינסוף הגירות שכאלה. גם איך שבני האדם התפתחו ושבעבר הרחוק אפילו היום מינים שונים למדי של בני אדם באזורים שונים בעולם.
תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

נראה לי שבשביל להוכיח שזו אכן missing link, צריך למצוא עוד הרבה כאלה. אחת מספיקה בשביל להעיד על שלב שלם בהתפתחות באבולוציה אנושית?
שלח תגובה