אהה הבנתי אותך. אני אגיד לך מה, מבחינתי ריאלטי זה לא בהכרח תרבות נחותה. הרי בסופו של דבר מה שקובע זה מה שהמפיקים, עורכים וכותבים רוצים להביע ולהציג לקהל שלהם. הריאלטי בארה"ב נגוע ומגעיל כמו אצלינו אבל שם אפשר למצוא כמה נקודות אור בגלל המגוון הרחב.avrahamshuk כתב:לא הבנת אותי אני חושב.... מה שרציתי לשאול זה האם דוקא בארץ תרבות הריאליטי דוחה את ניר ולא הריאליטי של ארצות הברית נגיד? כי נראה לי שאותי זה דוחה באותה מידה.
למשל- את הישרדות האמריקאית ראיתי באדיקות כמעט עד העונה האחרונה מכיוון שלדעתי זו הייתה טלויזיה חדשנית ומתאגרת, כמו משחק שח גדול עם אנשים בסביבה עויינת, אבל לאט לאט זה הפך למשהו מחליא ומגוחך כי אי אפשר כבר לחדש כלום וכולם משתמשים באותם טריקים מלוכלכים. בסופו של דבר זה מסתכם ב"אדם לאדם זאב" וזהו.
לעומת העונות הראשונות בארה"ב התוכנית הישראלית של הישרדות הייתה מגוחכת וגועלית כבר מהפתיחה, וזה מה שמגעיל אותי בטלויזיה בארץ- לוקחים פורמט טוב ובבחירה רעה של משתתפים מצליחים להרוס אותה. הרי מי ה"גיבור" של הישרדות הישראלית? דן מנו. איש שכבר בדיבור הראשון שלו אתה מבין איזה גועל נפש מופיע מול העיניים שלך. אדם יהיר ושחצן, מכור לקול של עצמו, שימכור את אמא שלו בשביל להרוויח עוד שנקל ועוד 2 דקות בטלויזיה.
הריאליטי היחיד שאני רואה בצורה קבועה זה המירוץ למליון האמריקאי, זו פשוט תוכנית מצויינת שלא נגועה כמעט מכיוון שאין יותר מדי טקטיקה ולכלוך. היא מבוססת גם על יכולות ניווט, יכולות חשיבה, יכולות פיזיות והרבה הרבה מזל. בצורה הזאת גם רואים הרבה מאוד ארצות רחוקות שלא חשבתי עליהם כיעדים לטיול ופתאום הם מאוד קורצים לי. פשוט תוכנית מוצלחת שאני מקווה שהגרסה הישראלית שלה, שעומדת לעלות בקרוב, לא תשחט את הפורמט. זו תוכנית שהייתי משתתף בה בלי למצמץ- נראה כמו כיף חיים.