אשכול קווין מור

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

Re: אשכול קווין מור

שליחה על ידי YtseJam »

avrahamshuk כתב:מאיפה אני יודע... ראיתי שיש לו רק הודעה אחת...
הוא סגול (ראה מקרא באינדקס הפורום). ;)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

זה רק אמר לי שהוא כנראה שרוף על דרים בצורה קיצונית שהוא החליט להרשם למועדון מיד כשהו נרשם לפורום או לפני כן. איך הייתי יכול להסביר אחרת את כמות ההודעות שלו?!

אז מה שלום קווין מור?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
AlucarDT
דרימיסט-על

שליחה על ידי AlucarDT »

לדעתי עדיף מור מרודס, בלי לחשוב פעמיים בכלל.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

למרות שמטרת האשכול אינה להשוות בין רודס למור, קשה קצת להתייחס למור מבלי לערוך השוואה בין שניהם, במיוחד לאור העובדה שהיכרותי הראשונית עם דרים הייתה לאחר שרודס נהיה חלק ממנה.
אני חושבת שלדרים בתקופתו של מור אכן היה סאונד מאוד ייחודי ויפה, אבל נראה לי שמור כיוצר וכקלידן לא ממש בלט בלהקה (בהשוואה לרודס כמובן), ואני לא מתייחסת כרגע לשירים בודדים כמו SDV. אני לא בטוחה כמה מהסאונד הזה שהם יצרו אכן היה בזכותו. הוא היה טוב, וטוב שהיה, אבל יש לי תחושה שהוא לא באמת עלה בקנה אחד עם השלישיה הבסיסית של הלהקה. לא בטוחה כמה הם היו מתקדמים ומשתנים אם הוא היה נשאר.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

וקצת על קווין מור עכשיו, ...
בחור בפורום של ג'ורדן פתח אשכול מעניין (שלא ממש המריא), וזה מה שהוא כתב:
romanticshred כתב:
Has anybody realised how important Kevin Moore really was?

Most keyboard players in progressive metal such as Michael Pinnella, Vitalij Kuprij, Bob Katsionis, Richard Andersson etc were all infuenced by Kevin Moore.

It's because Kevin established the role of keyboards in metal such as soloing, unsion passages and the usual organs etc.

Even Jens admired Kevin. I myself was also influenced by Kevin Moore in the start.

Did people know Jens Johansson lead sound was not as distorted as it became in the mid 90s. Jens himself bought a copy of Images and words or Awake i think. It was also Kevin Moore who used a more distorted lead tone.

By the way please don't think I'm underestimating the importance of Sherinain or Rudess because I'm a big fan of those stars.

Kevin Moore did lay the foundation which paved the way for keyboardists though.
אני לא ממש מכיר את הקלידנים שהוא הזכיר (אני מאמין שטל ואולי עוד כמה כאן כן מכירים אותם בשם), אבל מה אתם אומרים? מעניין אם יש אמת באימרה לגבי השפעתו על קלידנים בג'אנר.
אני חושב שללא ספק קווין בתור היותו הקלידן הראשון בלהקה עזר לעצב את הסאונד של הלהקה ושל החברים בה ואת הדרך בה הם בונים ומבנים את היצירות שלהם.
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

תראה , ג'נס ג'והנסון ניגן עם מלמסטין ובסטרטובריוס אם אנלא טועה , ואת כל השאר אני מכיר ויודע שהם באמת קלידנים מחוננים . לומר שמור השפיע עליהם איני יכול לאשר אבל יכול מאוד להיות . אני בטוח שעוד הרבה קלידנים פחות מוכרים עוצבו ולקחו השראה ממור . ובהחלט יש לו חלק ניכר כמשפיע על עולם המטאל . מה שהכי מעניין אותי זה מה היה קורה אילו קווין היה ממשיך עם דרים או בכלל - קלידן בעולם הפרוג' או המטאל , פשוט חבל לי על כישרון כזה מבוזבז .
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

קווין מור השפיע עליהם? יכול להיות, אבל לא כמו שהבחור הזה מנסה לצייר את זה. מי שכבר יכול להשפיע על קווין מור זה דווקא יינס יוהנסון שמהווה מודל לחיקוי להמון קלידנים, וגם ויטלי קופרי (Artension, Ring of Fire).
gils77
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי gils77 »

ויטלי קופרי הוא סוג של הברקה...הבעיה שרוב החומר שלו חוזר על עצמו...
האמת שאני יכול להבין את הטענה שמור השפיע עליו ועל האחרים שצויינו אבל לא ברמה כזאת, זה לא שהצליל של מור היה כזה מיוחד שהיה מה להיות מושפע ממנו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בדיוק.
סמל אישי של משתמש
SandmaN
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי SandmaN »

Mari כתב:למרות שמטרת האשכול אינה להשוות בין רודס למור, קשה קצת להתייחס למור מבלי לערוך השוואה בין שניהם, במיוחד לאור העובדה שהיכרותי הראשונית עם דרים הייתה לאחר שרודס נהיה חלק ממנה.
אני חושבת שלדרים בתקופתו של מור אכן היה סאונד מאוד ייחודי ויפה, אבל נראה לי שמור כיוצר וכקלידן לא ממש בלט בלהקה (בהשוואה לרודס כמובן), ואני לא מתייחסת כרגע לשירים בודדים כמו SDV. אני לא בטוחה כמה מהסאונד הזה שהם יצרו אכן היה בזכותו. הוא היה טוב, וטוב שהיה, אבל יש לי תחושה שהוא לא באמת עלה בקנה אחד עם השלישיה הבסיסית של הלהקה. לא בטוחה כמה הם היו מתקדמים ומשתנים אם הוא היה נשאר.
יש אמת בדבריך...
לדעתי רודס של סינס וסיקס דגריז זה לא אותו רודס של שני האלבומים האחרונים, בשניים הראשונים הוא היה מדהים ובאמת לקח את הלהקה לכיוונים אחרים שאני מאד מאד אהבתי, בשניים האחרונים הוא כאילו עושה תחרות עם עצמו ומנסה לחדש בכוח. ממש לא אוהב את זה (השיא זה להרוג את הסולו של SCARRED בCHAOS IN MOTION).
יכול להיות שגם מור היה נשאב לסגנון אחר ופחות יפה, לך תדע... אני רק יודע שבOSI האחרון הוא עשה עבודה מדהימה, אחד הדיסקים היותר טובים מהשנים האחרונות, וזה לא דומה בכלל למה שהוא עשה בתקופת דרים...
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ניצן, אתה לא חייב לאהוב סולו זה או אחר, אבל לרודס יש את הזכות להכניס את הפרשנות המוסיקלית שלו וכן גם אלתורים שונים למוסיקה של הלהקה, לדעתי זה רק משבח עוד ועוד את המוסיקה ולא מוריד מתרומתו החשובה של קווין מור(תשמע למשל ב-Take the Time (השיר האהוב עליי ביותר מאז ומתמיד) שהוא מנגן חלק מהתפקידים של מור ובחלק אחר הוא מכניס את הטעם האישי שלו, וזה לא פוגם ביצירה אלא רק משבח אותה. ). מה שמצחיק הוא, שאנשים כאילו מחפשים בכוח איך לבקר את חברי דרים ת'יאטר (ולאו דווקא את רודס). כאשר הם מחדשים מבחינת סגנון וציוד אז יש כאלה שזה לא טוב עבורם, וכאשר הם חוזרים על דברים שעשו בעבר אז זה גם לא טוב. בשורה התחתונה אי אפשר לרצות את כולם ב-100 אחוז, כי בסופו של דבר גם כל אחד בעל טעם שונה במקצת, אבל לא צריך להיות קטנוניים ולחפש בציציות. בינתיים מכל עשרות הלהקות ששמעתי בחיי, אין שום להקה בעולם שהוציאה כל כך הרבה אלבומים איכותיים ברמה גבוהה גם אחרי יותר מ-20 שנות יצירה, ועל כך עלינו לברך .

אם הזכרת את הפרויקט OSI , אולי תכתוב לנו איזה סקירה נחמדה על האחרון?
סמל אישי של משתמש
SandmaN
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי SandmaN »

מברך בטח מברך, פשוט מעדיף את הטעם של פעם ותוהה לאן מור היה לוקח את הלהקה אם היה נשאר...עם זאת, לא הייתי מוותר על הפנינים של סינס וסיקס דגריז, אין ספק שרודס גאון מוזיקלי, רק הכיוון שהוא בחר בו לא היה לגמרי לטעמי.

לגבי סקירה, בכיף, אני חושב שזה גוון של פרוג שחבל לא להכיר..
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אז יאללה, קח לך את הזמן ותכתוב לנו איזה משהו איכותי על OSI או אפילו על הקריירה של קווין מור, יכול לתרום ולהעמיק פה לכולנו.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

מישהו יכול להמליץ על אלבום טוב של מור? שמעתי את FREE ואת MEMMORY HOLE וממש לא התלהבתי בינתיים.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

אני עכשיו בתקופת חרישה על הפרוייקט שלו Chroma Key עם אלבום מצויין שהוציא ב-2004 שנקרא Graveyard Mountain Home . אני בספק אם תאהב כי זה בכלל לא קשור לפרוג' מטאל . זה סוג של אלטרנטיבי עם אמביינט וצ'יל אאוט . תנסה אין לך מה להפסיד .
תאמת שבהתחלה שמעתי תאלבום הזה וממש לא התלהבתי אבל לקחתי אותו עוד פעם לשמיעה , מזל שיש לי פתיחות לעוד סגנונות ,אני יכול להגיד בבטחון שזה באמת אלבום מצויין .
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Osirus »

אחחח, קשה לי גם להביע דיעה נחרצת בנושא משום שכמו לא מעט פה אני גם התוודעתי לדרים בתקופתו של רודס ולא בזאת של קווין מור (למרות שהדיסק הראשון שלהם ששמעתי היה COS עם שריניאן בכלל), ולכן אומר, מור מלא ברגש ובקסם אישי מסויים (learning to live, פשוט זה), אבל רודס עם הטכניקה פלוס קיטשיות שלו קידם את דרים הרבה יותר ממה שהם היו יכולים עם קווין, אין מה לעשות

וגם אני לא מתלהב מהפרוייקטים של מור מחוץ לדרים, משהו חסר שם יותר מדי, אה כן, שאר החבר'ה מדרים, פורטנוי לא מספיק
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
שלח תגובה