אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי avrahamshuk »

באופן מפתיע אני מוצא שיחסים חד מיניים בתוך המשפחה מפריעים לי בדיוק כמו סתם יחסים חד מיניים. (אני באמת לא יודע להסביר למה)
אפשר לסכם את קשת הדיעות בדיון: הכי קיצוני להתיר - מניר וסייעתו שתומכים במתירנות מוחלטת כל עוד "אין נפגעים ולא נגרם נזק", דרך טל וסייעתו שתולים הכל בנורמה החברתית, עד לדיעה הקיצונית ביותר לאסור שזה אני (וכנראה שאין לי כ"כ סייעה :haha: :peace: )
שרואה בזה מעשה לא ראוי מבחינה טבעית ואוסר זאת באופן מוחלט מבחינה דתית.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אני רוצה לדעת, מאחר שהומואים זה מקובל, למה זה מקובל, מדוע הוחלט כך, מה ההצדק המוסרי, הטיעון המוסרי שמאחורי זה.
טיעון מוסרי? כל עוד ההומואים לא פוגעים באף אחד, מדוע שלא יחיו את חייהם? אף אחד לא מכריח אותך או מישהו אחר להיות הומו , זאת הבחירה שלך.
שוב, למה זה לא נורמטיבי? מדוע הומואים מותר כי איש לא נפגע ויחסי אישות בתוך המשפחה לא?
כי זה לא משהו נורמלי, עובדה שאין כמעט מקרים של יחסי אישות (סליחה, סקס) בתוך המשפחה. אם יהיו הרבה מקרים אולי זה יהיה נורמטיבי, כיום זה לא. פעם גם הומואים זה לא היה משהו נהוג והיום יש לא מעט.
באופן מפתיע אני מוצא שיחסים חד מיניים בתוך המשפחה מפריעים לי בדיוק כמו סתם יחסים חד מיניים. (אני באמת לא יודע להסביר למה)
אני אסביר לך למה זה מפריע לך, בגלל החינוך שקיבלת. אם היית מקבל חינוך אחר, אולי היית חושב אחר ומחזיק בנורמות אחרות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני חושב שאתה צודק בהחלט לגבי טל, אך לא לנו לדוש עכשיו מה החינוך היותר נכון
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:
avrahamshuk כתב:בוודאי שהתופעה נוצרה בטבע כי מוטציות הם תופעה בטבע. אבל הבנת למה אני מתכוון. (בורגר). לא יתכן שזה מנגנון איזון כי התופעה כבר מוזכרת בתורה ואז בוודאי לא הייתה בעיה של אוכלוסיה.
מה גם שהטבע לא "יוצר" מנגנונים כאלה בצורה מודעת, אלא זה פשוט קשר סיבה-תוצאה. לדוגמה: יש הרבה אוכל- יש הרבה ארנבים- צורכים הרבה אוכל- נגמר האוכל- יש פחות ארנבים- כמות האוכל עולה וחוזר חלילה... ואני לא רואה איך הומוסקסואליות היא תוצאה של גידול אוכלוסיה.
רגע, שאני אבין, פתאום אתה מאמין בדטרמיניזם?
כי לפי מה שכתבת אתה כן ואם אתה כן אז אתה לא ממש חושב שאלוהים גורם לכל דבר לקרות....
בוא ולמד פרק בעניין השגחת ה' בעולם לפני שאתה טוען שזנחתי את אמונתי. :(
ע"פ האמונה היהודית אלקים ברא את העולם בחכמתו הבלתי מוגבלת והאין סופית, שתמיד תחמוק מהכרתינו ולעולם לא נרד לעומקה.
הוא ברא את העולם וטבע בו חוקים שעל פיהם ייתנהל העולם בצורה האידאלית ביותר לפי "צרכיו" ורצונו. אני כמובן מדבר על חוקי הפיזיקה. יש הבוחרים לקרוא לכוח הזה "הטבע" (אגב בגימטריא = אלהים). כמובן שברצונו הוא יכול "להפר" אותם ככל שתחפוץ חכמתו שהרי הוא זה שטבע אותם בטבע. כחום הפיזיקאים מבחינים בין ארבעה כוחות יסודיים שמהם פועל ומתרחש כל תהליך בעולם: הכבידה, האלקטרומגנטי, הגרעיני ה"חזק" והגרעיני ה"חלש". השאלה המעסיקה אותם כיום היא: מהו הכוח היותר בסיסי שממנו נובעים ארבעת הכוחות. במילים אחרות- מהו הכוח שמפעיל בכל רגע ורגע את היקום.אני כאדם מאמין, מאמין שכוח זה הוא האלקים והוא מקור החיים ההיולי והראשוני.
חכמינו בגמרא אמרו לנו שמיום שחרב ביהמ"ק הופסקו הניסים הגלויים בעולם, והוא נכנס למסלול של "הנהגה טבעית" במקום "הנהגה ניסית".כפועל יוצא מכך נכחד יצר העבודה הזרה כדי שיישמר האיזון בעולם והבחירה החופשית, שהרי אם היו ניסים גלויים לא הייתה לנו את האפשרות לכפור במציאות הבורא.
ומאז העבודה שלנו כאנשים מאמינים היא לגלות את מציאות ה' בעולם השבלוני והקבוע הזה ע"י התבוננות בטבע ודרכה להכיר את חכמת ה' שיצרה אותו.
לכן, לא רק שהחוקיות שבטבע לא מערערת את אמונתי אלא להיפך, היא מבססת ומחזקת אותה. כשאני רואה תופעות מופלאות כמו אבולוציה, המפץ הגדול, מערכות ביולוגיות וכו' אני שואל את עצמי: מי יצר אותם? מי התחיל את הכל? וכך אני מכיר את בוראי וממלא את ייעודי.
חפרתי די והותר.
מה שאתה "מלמד" אותי זאת השקפה סוביקטיבית שלא מקובלת בכל זרמי היהדות (ואני בטח לא חושב שברובה) ואני מדבר על הנהגה טבעית מול ניסית. התנך מנסה להראות שהתודעה העילאת היא זאת שמזיזה את העולם ולא חוקי היקום. האם אחרי בית מקדש ראשון זה השתנה או לא זאת דעה בלבד ללא סימוכן או הוכחה (ואם כן תראה אותה).
מה שאתה מראה בעצם דומה מאוד לDeism. השקפה שאומרת שאלוהים חכם וכל יכול יצר את היקום אבל מאותו הרגע ועד היום, הכל זה סיבה-תוצאה ואלוהים לא מתערב. כלומר הוא הFirst Cause שאח"כ הכל התגלגל כמו שהדטרמיניזם מראה. ההבדל הוא שאתה אומר שהסוויץ' היה בזמן חורבן בית המקדש ומאז חוקי הטבע שולטים.
כפועל יוצא מכך נכחד יצר העבודה הזרה כדי שיישמר האיזון בעולם והבחירה החופשית, שהרי אם היו ניסים גלויים לא הייתה לנו את האפשרות לכפור במציאות הבורא.

לא הבנתי את המשפט הזה, תסביר אותו במילים חילוניות.
כשאני רואה תופעות מופלאות כמו אבולוציה, המפץ הגדול, מערכות ביולוגיות וכו' אני שואל את עצמי: מי יצר אותם? מי התחיל את הכל? וכך אני מכיר את בוראי וממלא את ייעודי.
זה בדיוק העניין. אתה לא שואל, את "יודע". לכן אין פה מסתורין. אני גם שואל את השאלות האלה אבל אני לא מחפש את התשובה הקלה, איזשהו ישות כל יכולה בעלת חוכמה אינסופית. זאת התשובה הקלה ובעיניי הקטנת ראש כי אתה אומר לעולם לא נבין, ואנחנו קטנים וכו וכו ואני אומר שזה לא כזה קל, המיסתורין עדיין שם בחוץ, מחכה שנגלה... כמו שלפני 1000 שנה לא הבינו מה זה אבולוציה, כדור הארץ, מפץ גדול, היום אנחנו יודעים ומתקרבים לשם. מתקרבים לאלוהים שלך אם תרצה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
EathanZDSG
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי EathanZDSG »

אני גם לא מבין מה הבעיה, אם הם לא פוגעים באף אחד, ולא עושים נזק. אז מה אכפת לכם?
אני גם לא אוהב להגיד "הם", זה נשמע כאילו הם לא אנשים ויש להם בעיות - שאין להם.
אם בחור נמשך לבחור אחר, אז למה שלא יהיו ביחד? (או בחורות)
בכח להיות עם המין השני, גם אם הם לא נמשכים אליהם?
גם בתורה קיימים כמה מקרים של הומוסקסואליות, וככה גם בעולם המודרני שלנו.
אין בזה שום דבר פסול, זה רק בגלל שגדלתם עם הידיעה שזה אסור, ולא נכון, אתם חושבים ככה.

אני מהאלה שלא אכפת להם.
אם יהיה זוג הומואים לידי, זה לא מפריע לי.
כל עוד הם מתעסקים אחד בשני, ולא קשורים אלי (פיזית).
War does not determine who is right - only who is left
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

בנוסף אני רוצה לומר למה אין לי כבוד לרוב האנשים הדתיים.
בעיניי ישנם 5 קריטריונים שיכולים לגרום לי לא לכבד מישהו לא משנה דתו, השכלתו או גזעו:
1. חוסר כבוד ואיכפתיות מאחרים
2. חוסר איכפתיות או אהבה לבעלי חיים
3. חוסר כבוד לנשים
4. חוסר כבוד או כל ביטוי מזלזל אחר להומואים לסביות.
5. גזענות ומחשבה שמישהו או גזע מסוים עליון, יותר טוב, נבחר או כל בולשיט אחר.

כמובן שהרשימה למעלה אומרת שיש לי חוסר כבוד מסויים להמון אנשים בעולם, ומה לעשות שדתיים "נגועים" (לפעמים מעצם דתם ולפעמים מהחינןך) בנקודות 2-5 ולפעמים גם מ1. נכון שיש כאלה שרק נקודות מסוימות וזה לא מוחלט אבל בוא נאמר שעוד לא נתקלתי באחד שאין לו בעייה עם אחד מהנקודות האלה.
הלוואי שאני אכיר פעם אחד כזה ואוכל לומר שיש דתיים שיש לי את כל הכבוד כלפיהם.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כתבה ב"הארץ" על ריצ'רד דוקינס:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/993974.html

ליאור ושוקרון, כדאי לכם לקרוא :idea:
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

כתבת דברים שדורשים תשובה. אני אשתדל לענות היום לפני שבת אבל לא בטוח שאני אספיק. אם לא אז במוצ"ש. שבת שלום בינתיים!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

טל רודס כתב:כתבה ב"הארץ" על ריצ'רד דוקינס:

מצחיקים אותי הארץ האלה. לא מציינים אפילו שהכותב שחר סמוחה כותב את דעתו ומביא בעצם שיר הלל לדוקינס. ממש אובייקטיבי.
ולעניין - בכתבה דוקינס לא חידש לי שום דבר מיוחד חוץ מלהתנסח ביתר דיוק. נושאים שכבר דשנו בהם בפורום.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

לא הבנתי בדיוק מה הבעייה שלך ליאור, זה היה כתבה על דוקינס.
liordavidlior
דרימיסט-על

כביכול. די ברור שזה שיר שבח והלל לשיטתו מעבר לאיש עצמו. הייתי אומר "לקורא בין השורות", אבל זה כל כך בוטה, ההערצה של הכותב לאיש ותורתו, שזה פשוט חרג מכל אמת מידה אובייקטיבית-עיתונאית. כשעיתונאי כותב כתבה על פלוני בצורה כזאת, זה צריך להיות מסווג תחת המדור: דעות.

וזה כ"כ מתאים להארץ כתבות חד-צדדיות כאלו.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

and I say... so frikkin what?
liordavidlior
דרימיסט-על

מה אז מה? טל נתן לי כתבה לקרוא, קראתי והבעתי דעה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

תגובה לדברי ניר:
כתבת שאני אומר דברים סובייקטיבים שאינם מקובלים על רוב היהדות. לא נכון נקודה.
כתבתי רק דברים שמקובלים על כל הזרמים ביהדות... לא נכנסתי יותר לעומק, איפה שמתחילות הגישות השונות...
רצית מקור:
הגמרא היא מקור שמקובל על כל היהדות ואין מי שלא מקבל אותו.
הגמרא במסכת יומא דף כט עמוד א' כותבת "... אסתר סוף כל הניסים" מגילת אסתר (כולל), שהתרשה מספר שנים אחרי חורבן הבית הראשון, מציינת את סיום תקופת הניסים ("מדוע נמשלה אסתר לאיילת השחר? מה זו סוף כל הלילה, אסתר סוף כל הניסים"). בסיפור המגילה לא מוזכר אלוהים אפילו פעם אחת. אך כל עמודה במגילה מתחילה במילה "המלך". ולא במקרה. כל סיפור המגילה מתנהל לכאורה בצורה טבעית, אך בעצם היה מי שמשך בחוטים וסובב את כל הסיפור לתכלית הרצוייה. "במקרה" אחשוורוש הרג את ושתי ו"במקרה" הוא בחר דוקא באסתר וכ"ו וכ"ו. זוהי הדוגמא הקלאסית להנהגה טבעית בלי שבירה גלוייה של חוקי הטבע. כך אנו מאמינים שמתנהל העולם היום. אלוקים מסובב הכל מאחורי הקלעים כמו "Master ‎of ‎puppets‏‏‏‏"‏ שהוא עצמו נסתר מעיני הקהל אך הוא הגורם המניע את הכל. כלל וכלל לא כמו הדאיזם שגורס שהאל לא מתערב בניהול העולם מאז שהוא ברא אותו, אלא אנחנו מאמינים שהאל מכוון את העולם למטרה מסויימת בעזרת חוקים שהוא טבע.
כיצד זה קורה בדיוק? לעולם לא נוכל לומר שאנו מבינים את דרכו של האל, וגם, זה השלב בו מתגלות גישות שונות ביהדות. את קשת הדיעות ניתן לפרוש מהרמב"ם, שלפי גישתו ההשגחה האלוקית היא על המין האנושי, ושאר העולם מתנהל ע"פ החוקים הקבועים כמו ב"טייס אוטומטי", עד לקבלה והחסידות שגורסות שההשגחה היא "השגחה פרטית" על כל פרט קטן במציאות ואפילו עלה שנושר מהעץ נושר בפקודה אלוקית (כמובן שהוא ייפול ע"פ חוקי הפיזיקה לנפילה חופשית של עצמים+ השפעת גורמי הסביבה, כי כך האל קבע שדברים ייפלו).
לגבי ההסבר על הבחירה החופשית ויצר העבודה הזרה שביקשת שאסביר:
בימי קדם, היה מה שמכונה בפי חז"ל: "יצר העבודה הזרה" והוא בעצם הנטייה האנושית שהייתה אז לשייך לחפצים או אלילים כוחות אלוהיים. לכן, אם ראו תופעה חריגה ו"על טבעית" כמו ברקים או גשם, הם תלו אותם באלילים שונים, כמו "אל הגשם" וכ"ו, ואותו דבר גם לתופעות שבאמת חרגו מדרך הטבע. וכך, למרות שהיו ניסים גלויים, הייתה לאנושות היכולת לכפור באלוהים ולעבוד עבודה זרה. אך עם שינוי ההנהגה מהנהגה ניסית להנהגה טבעית, גם האנושות עברה שינוי תפיסתי וכעת, במקום לתלות תופעות שונות בגורמים שונים, אנחנו מנסים לחפש את החוקיות המשותפת לכלל התופעות ובעצם לחפש מה הגורם הבסיסי או מקור הכוח של הקוסמוס. לדוגמא: זה שהחומר מורכב ממליוני אטומים קטנים מסביר לנו היום מגוון רחב של תופעות כמו שינוי מצב צבירה וכ"ו, מה שפעם לא ידעו איך להסביר. ובכלל, המדע שואף תמיד לגלות את הכלל שמסביר כמה שיותר תופעות. ואם היו ניסים גלויים היינו מיד רואים מה מקור הכל ולא הייתה לנו בחירה חופשית כי מציאות האל הייתה ברורה. כך, בעקבות החורבן, נוצר מצב של "הסתר פנים" של האל שמוביל ל"אתאיזם" וכך יש את האיזון בעולם.
לגבי מה שכתבת שאני בוחר באפשרות ה"קלה" כשאני עונה את התשובה "אלוהים", אני חושב כך: המדע לעולם לא יוכל לספק תשובה לשאלה מה גרם למפץ הגדול, או מה יצר את אותה אנרגייה אין סופית שממנה הוא התחיל, מכיוון שבמפץ הגדול התחילו חוקי הפיזיקה והם לא חלו לפני הרגע המכונה "רגע אפס" שבו כמות אין סופית של אנרגייה שהייתה מרוכזת ב"נקודה" אחת (המרכאות זה כי אז עדיין לא נוצר המרחב בשביל לדבר על נקודה). החליטה שהגיע הזמן להתפרץ. לכן המדע לא יכול לחקור אותו כי הוא לא שייך בחוקים שאנחנו מכירים. ועל זה אני עונה את התשובה "אלוהים". כי חייב להיות ב ה ג ד ר ה גורם ראשון שאין לו שום גורם אחר. וזו לא תשובה רדודה כלל.
יתירה מזאת, אתה לא יכול לטעון שאני עונה לעצמי את התשובה ה"קלה" כי תראה מה התשובה הזאת מחייבת אותי לעומת מה התשובה שלך מחייבת אותך.

לגבי סוג האנשים שאתה מכבד (או לא):
א. היהדות מכבדת אנשים שונים עם דעות שונות. "כשם שפרצופיהם שונים, כך דעותיהם שונות" עיין מסכת אבות, היא מלאה בזה.
ב. היהדות הכי מכבדת נשים. הלכות טהרת המשפחה וצניעות מלמדים את זה. באזרחות למדנו על אפלייה, אך למדנו גם על "הבחנה" עניינית. יש הבדל בין נשים לגברים נקודה. אין זה גורע ולו במעט מכבוד וממעמד האשה. היהדות רואה תפקידים שונים לגבר ולאשה. מי שחושב שאשה היא גבר וכך גם מתייחס אליה, הוא לא מכבד.
ג. היהדות הכי מכבדת בעלי חיים. אסור ליהודי לשבת לאכול לפני שהוא נתן לחיות שברשותו את מזונם. האיסור "צער בעלי חיים" הוא יהודי. אך גם כאן היהדות רואה שיש תפקיד לבעלי החיים בעולם. והוא להיות כפופים לאדם ולצרכיו, כי האדם הוא נזר ועיקר הבריאה. אך כמובן מתוך יחס טוב בבעלי החיים.
ד. אני לא מזלזל בהומואים ולסביות. אני חושב שיש להם בעיה. כמו שאתה חושב שיש לי בעיה שאני דתי. אני חושב שהם יכולים וצריכים להשתנות ושזה לא ראוי ונכון. אני לא מקבל אותם כמו שהם. אם זה לא מספיק טוב בשבילך וזה יגרום לך לא לכבד אותי. אז אני ממש לא מתכוון להשתנות בשבילך ולבקש שתכבד. תשמור את המוסר והכבוד שלך לאנשים אחרים כלבבך.
ה. כיהודי אני מאמין שהעם היהודי הוא "העם הנבחר" ע"י האל. זה אומר שאני שווה יותר ממשהו אחר?! ממש לא. זה רק אומר שיש לי תפקיד הרבה יותר קשה בעולם הזה. היהדות איננה דת "טוטליטרית" והיא איננה מבקשת להפוך את אומות העולם ליהודים. להם יש תפקיד אחר ומצוות מסויימות (7 מצוות בני נח), ולי יש תפקיד אחר ומצוות אחרות. (613 מצוות "ראשיות" שמסתעפות לאלפי פרטים קטנים). אני מכבד כל אדם באשר הוא כי הוא נברא בצלם אלוהים. אך אני מאמין שאלוהים בחר בנו.
נראה לי זאת ההודעה הכי ארוכה שנכתבה בפורום...
אני מקוה שכיסיתי את כל הנושאים שהוזכרו, אם יש (ויהיו) עוד שאלות או דברים לא ברורים אני אשמח להגיב.
עד כאן, לילה טוב. :P :rip:
נערך לאחרונה על ידי avrahamshuk ב ב' יוני 23, 2008 8:49 am, נערך פעם 1 בסך הכל.
liordavidlior
דרימיסט-על

פוסט מושקע ויפה! נהניתי לקרוא, חידשת לי את העניין של עבודה זרה וניסים.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

סתם להרחבה: המדרש מספר שאחרי שהחכמים ראו שבוטל יצר העבודה הזרה, הם ניסו "לטפוס טרמפ" על שעת הרצון הזאת וניסו לבטל גם את יצר העריות (יצר המין). ומסופר ששלושה ימים לא יכלו למצוא ביצה אחת של תרנגולת בכל הארץ. ואז חכמים הבינו שיצר המין הוא יצר חשוב ונחוץ לקיום העולם אז הם "ניקרו את עיניו" ולכן אדם לא מתאווה מינית לקרובותיו כמו אמו וכ"ו.
אהה וליאור, שכחתי לכתוב בהודעה הקודמת: השבוע היה מאמר של הרב אבינר בעלון פרשת השבוע "מעייני הישועה" העוסק בנטיות הפוכות.
אולי גם טל וניר ימצאו בו עניין. לעיונכם.
liordavidlior
דרימיסט-על

^ המדרש שכתבת הוא לא כפשוטו, חכמים לא יכולים פשוט לבטל יצר. זה מן מטאפורה שמובאת כסיפור על ההבדלים בין 2 היצרים הללו.

והייתי קורא את העלון אם הייתי יכול להשיג אותו...
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

בוודאי שהוא לא כפשוטו. אני כמעט לא מכיר מדרש אחד שהוא כפשוטו. זה עניינם של מדרשים - להעביר מסר מסויים ע"י משל או סיפור.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

השבוע היה מאמר של הרב אבינר בעלון פרשת השבוע "מעייני הישועה" העוסק בנטיות הפוכות.
אולי גם טל וניר ימצאו בו עניין. לעיונכם.
אני אוותר על ה"תענוג" המפוקפק הזה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

טל רודס כתב:כתבה ב"הארץ" על ריצ'רד דוקינס:

חחח איזה פלורליסט... למה "כדאי לי לקרוא" את ריצ'ארד דוקינס אבל אתה מראש לא רוצה לקרוא שום מאמר יהודי?
מפחיד אותך? הוא לא נושך, מבטיח.
שלח תגובה