בעוד פחות מחצי שנה תחל שנת 2010 ולמעשה יסתיים העשור הראשון של המילניום ה-3. בעשור האחרון הרבה מאוד השתנה במוזיקה, גם הפופולארית וגם בשולי הקהילה המוזיקלית. מטרת האשכול הוא לסכם קצת את מה שעבר עלינו ב-10 השנים האחרונות וגם, בסופו של דבר, לבחור את האלבום הטוב ביותר בעשור הנוכחי.
אז איך זה יעבוד?
במהלך עשרת הימים הקרובים (עד יום ראשון 21.6, כולל) כל אחד שירצה ירשום כאן 10 אלבומים שהם המיטב של המיטב של העשור האחרון מבחינתו. שימו לב, אפשר לרשום כל אלבום, הרשימה אינה מוגבלת לז'אנר כזה או אחר. ידוע כי ישנם הרבה יותר מ-10 אלבום מעולים בעשור הנ"ל, וכנראה שרוב המוזיקה שיש לכם בבית היא מהעשור הנוכחי, ובכל-זאת - נסו לחשוב על 10 אלבומים שהיו קצת יותר טובים מהאחרים.
יש לציין שהבחירה תיעשה רק על אלבומי אולפן, ללא אלבומי הופעה חיה, בוטלגים, EP's וכדומה.
לאחר מכן נקבץ את 20 האלבומים שקיבלו את מירב הקולות ונערוך בכל שבוע Battle בין 2 שירים, ע"פ מיקומם לאחר השלב הראשון. לדוגמא, האלבום שיקבל את מספר הקולות הגבוה ביותר, יתמודד "ראש בראש" כנגד האלבום שקיבל את מספר הקולות שהעמידו אותו במקום ה-20. המקום ה-6 יתמודד מול המקום ה-15 וחוזר חלילה. ההתמודדויות הללו יערכו כסקר, בו כולם יוכלו להצביע.
בסופו של דבר נגיע ל-10 אלבומים, שאותם נדרג ע"פ כמות הקולות שהם קיבלו בסיבוב הראשון. זאת כיוון שהסיבוב השני מתבצע כסקר, ואני מעריך שיהיו קרבות שיסתיימו מוקדם מהצפוי, ולכן אנשים יבחרו שלא להצביע.
כמה הערות:
1. יהיה ממש נחמד אם כולם, כולל חברי פורום פחות פעילים, ישימו כאן את הרשימות שלהם ולאחר מכן יצביעו גם בסקרים. זה לא לוקח הרבה זמן ואני מאמין שככל שאנשים יתחילו להכניס את הרשימות שלהם ככה גם הרשימה של אלו שמתלבטים תתחיל להתעצב.
2. האשכול הזה, ואלו שיבואו אחריו, אינם רק למטרת רשימות וכו'. יש מקום לדיון נרחב על האלבום, התלבטויות, ויכוחים ובכלליות - להיזכר איזה עשור מדהים של מוזיקה היה כאן.
3. השיטה שנבחרה לביצוע המצעד היא בעלת חסרונות לא קטנים, אשמח אם יעלו כאן גם הצעות ייעול כאלו ואחרות.
4. עידן, יש מצב ל-Sticky?

טוב, אז זה המקום לרשום את ה-Top 10 שלכם, שיהיה בכיף!
רן - Mars Volter ותודות למרים הכפפה - האדון האדום, שאני לא יודע את שמו.