הוא חיבר יצירות שהן מעין המשך ליצירות של Bela Bartok ( עוד מלחין קלאסי ידוע ) . לגטי משתמש בתו אחד (A) ,לאורך יצירה שלמה הוא משתמש באותו תו רק באוקטבות שונות , ורק לקראת הסוף הוא עובר לתו הבא אחריו ( B) . זו דוגמא אחת לאופי ההלחנה שלו .
(ראו גם ערך " מוזיקה מינימלית /אמנות מינימליסטית" : http://en.wikipedia.org/wiki/Minimalism)
בשנים מאוחרות יותר ( בשנות ה-50 בערך) , כתב יצירות נסיוניות -אלקטרוניות עם קלהיינץ שטוקהאוזן .
יש לציין שהדבר שהכי משך אותי היא הידיעה על היצירה " Atmospheres " . חוץ מ-4 האלמנטים החשובים שבמוזיקה - מלודיה , הרמוניה , קצב , והטקסטורה של הצליל (השם המקצועי הוא Timbre , בדקתי במקורות אחרים והפירוש למילה הזו הוא : "גמישות הצליל המופק, טכניקה הידוע בשם מסה צלילית " במילים אחרות - המרקם של הצליל ... שווה להרחיב על זה , מעניין .. ) .
היצירה פותחת באחד ממקבצי האקורדים הגדולים ביותר שנכתבו , כשהשימוש נעשה בסולם הכרומטי ( שאותו אני מעריץ , ראו גם Orthrelm, Ocrilim, Octis ) כשכל צליל באותו סולו ספציפי מנוגן על 5 אוקטבות .
הוא גם תבע את הערך "פוליפוניה " , כאן לדעתי הפוליפוניה היא לא מבחינת קצב ( כמו ש "משוגע " מצטיינת בה ) , אלא יותר בהתפתחות המלודיות בו זמנית . ז"א שביצירות כמו שהזכרתי אטמוספירות , ו "רוחות" ועוד יצירות פחות דומיננטיות, היצירה כנראה מתחילה בכמה מלודיות שמנוגנות בו זמנית , אבל לאט לאט ולא בפתאומיות , מתמזגות אחת אל השניה
וזה מה שהוא אומר על המיקרופוליפוניה: "הפוליפוניה המורכבת של התפקידים הנפרדים משובצת בזרם מוזיקלי-הרמוני, שבו ההרמוניות אינן משתנות בפתאומיות, אלא מתמזגות זו אל תןך זו; צירוף מרווחים אחד, נבדל בבירור, מיטשטש בהדרגה ומתוך העירפול הזה אפשר להבחין בהיווצרות צירוף מרווחים אחר, ההולך ולובש צורה.".
עוד משהו מעניין : באמצע שנות ה-70 הוא גם התחיל להכנס לקטע של האופרה , וכתב יצירה בשם לה גראן מאקאבר ( תיאטרון האבסורד

יש לציין שאת כל החומר תוכלו למצוא כאן :
http://en.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6rgy_Ligeti
ולמי שממש מעוניין - תקשיבו לPauline Oliveros שנוגע בנושאים שצויינו לעיל - חיבר יצירה מאוד מפורסמת שנקראת Sounn Patterns , שאגב זכה בפרס למלחינים בין-לאומיים,עסק בעיקר בתחום הפסיכואקוסטיקה ו ( אריאל אתה מוזמן לסקר לנו מה למדת , אני עדיין לא קראתי על זה ) . בקיצור אדם עם אישיות מאוד מרתקת , ועם ידע פוער פיות בתחום המוזיקה ומדעי הסאונד ( בעיקר זה ..)
אתםן מוזמנים להרחיב על המלחין המאוד מעניין הזה , ובכלל להכיר לנו עוד מלחינים .
