אני יודע שקצת באיחור, אבל שמתי לב...

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Osirus
דרימיסט מתקדם

אני יודע שקצת באיחור, אבל שמתי לב...

שליחה על ידי Osirus »

היום ביום השואה חשוב לזכור את קורבנות הנאצים ברחבי אירופה ומחוצה לה, את ששת מיליון היהודים שנרצחו במחנות, בגטאות, בבורות ההריגה וביערות, ואת שאר הנרצחים כמו הצוענים, הומואים, עדי יהוה והיריבים הפוליטים של המפלגה הנאצית, המפגרים, הנכים והחולים

לא נסלח לאנשים שנתנו יד לנאצים ועשו את דברם במקומם, האוקראינים, הז'נדרמים בפולין, אנשי צלב החץ בהונגריה והאוסטשה בקרואטיה, ולא נשכח את מעשיהם ואת אכזריותם הרבה כלפי אזרחי מדינותיהן רק משום שהיו שונים בדתם, במראם ובמוצאם

וגם ראוי לזכור את אותם אנשים שסיכנו את עצמם והצילו יהודים והחביאו אותם וגם הגנו עליהם בגופם ונפשם
וגם את חיילי בעלות הברית, יהודים ולא יהודים, שגם אם הצלת יהודי אירופה לא הייתה מטרתם העיקרית, ללא ספק היו גורם מרכזי בהפסקת השמדת היהודים

יהי זכרם ברוך
R.I.P.

*בעיקר גם חשוב שנשים לב לאנטישמיות שממשיכה לגאות בעולם, בעיקר אחרי וועידת דרבן של אתמול
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 2589_n.jpg
תמונה

Today Crime Does Pay....The Shadow Knows!!!
ufomatan
בריל!

Re: אני יודע שקצת באיחור, אבל שמתי לב...

שליחה על ידי ufomatan »

העם היהודי תמיד ימשוך כלפיו אש. אנטישמיות תמיד תהיה קיימת כמו הגזענות אין לה סוף.
אני מקווה שאירופה הבינה ותמשיך להבין שהיא לא יכולה לצאת כנגדנו, בטח שלא ביום הזכרון לשואה, ומה שקרה אתמול בדרבן רק מחזק את זה.
אני מקווה שההשתלטות המוסלמית הקיצונית על אירופה לא תגרום לזכר השואה להימחק תוך עשור.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
RemedyLane
דרימיסטית שרופה
יצירת קשר:

Re: אני יודע שקצת באיחור, אבל שמתי לב...

שליחה על ידי RemedyLane »

הדבר שאנחנו בהחלט צריכים לחשוש ממנו זו האנטישמיות שגואה ברחבי העולם. כ"כ עצוב ומפחיד לראות את זה, ובמקביל דור ניצולי השואה הולך וקטן. אנחנו צריכים לעמוד על ההיסטוריה ולשמר את חויות המלחמה בכדי שדבר כזה לא יקרה! אני מאוד חוששת שיפול עלינו עוד גל אנטישמי וההיסטוריה תחזור על עצמה. וכמו שזה נראה עכשיו המצב דיי עגום.

ועוד נקודה חשובה - אני כבר סיימתי בית ספר מלפני שנתיים וחצי אבל אני בטוחה שעדיין הנוער מתייחס לנושא בקלות דעת ומצחקק בזמן הצפירה. השינוי לטובה שנעשה בהתהגות של ילדים, נראה בעיקר אחרי הטיול לפולין - רואים פתאום את הרצינות בעיניים ואת התחושה העמוקה שמלווה אותם סביב הנושא הזה - ועד כמה שזה כואב ואירוני - זה מחמם לי את הלב לראות ילדים שחזרו ממסע בן 8 ימים ומדברים על הטבח הנורא שהיה שם בעיניים בוערות ואח"כ עוד הולכים וקוראים ספרים בנושא! זה באמת משהו שצריך לטפח אצלנו במדינה ובמערכת החינוך.
תמונה
He pours his soul into the water"
reflecting the mystery
She carries him away
"and the winds die slowly
שלח תגובה