אשכול מוזיקה לפני הרוק!

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
liordavidlior
דרימיסט-על

Re: אשכול מוזיקה לפני הרוק!

שליחה על ידי liordavidlior »

אני חושב (בלי קשר לעוזרי, כן?) שלהיות שונה על מנת להיות שונה זה איזשהו מאפיין שיש להרבה אנשים. בתרבות המטאל כמובן יש הרבה כאלו (לא כולם כמובן).
אני חושב שבד"כ אנשים כאלה (שוב, לא אתה עוזרי) מתנהגים כך, לעיתים שלא ביודעין, כתוצאה מהרחקה חברתית כלשהי. אלו הרבה פעמים אנשים עם פחות יכולות חברתיות, מעט דחוים במעגל החברתי הקרוב, מרגישים שלא עונים על ציפיות הסובבים וכיו"ב. אנשים (בעיקר נשים) שמנים/ות, נשים מכוערות (סליחה, אבל זה המונח), גברים לא חברתיים. אנשים כאלה יכולים להתמודד בכמה דרכים: לנסות להשתלב בכוח ולנסות להתאים את עצמם למודל החברתי, לברוח ולהתבודד או להזדקר כמו קיפוד ו"לומר" לכולם - "אתם לא מקבלים אותי? תתמודדו עם אני יותר שונה וקיצוני", להעיף להם "כאפה" חברתית.
בואו (לפחות הגברים) נודה בזה - זה לא פלא שבמטאל ובתרבות השוליים הזאת יש הרבה פחות כוסיות מהצד השני. זה ככה, כולנו יודעים את זה. הרי מי שהיא מקובלת ומחוזרת (ואנחנו נותנים משקל רב מאוד למראה חיצוני) לא מרגישה בד"כ צורך לזרום נגד - נוח לה. אני מבין אותה. שוב, כמובן שלא כולם ולא תמיד, אבל בגדול.
אני גם לא רואה את זה כילדותיות / טפשיות, אלא כפשוט סוג של השקפה. לעיתים יש אנשים שפשוט מחפשים תשומת לב (לא אתה עוזרי). לעיתים אלו אנשים תזזיתיים, שמשתעממים מהר וצריכים שינוי בלתי פוסק ולא מסוגלים ליישר קו עם קונפורמיות החברה (אולי אתה, עוזרי? :) ) לגיטמי לחלוטין ואני לא אשפוט אדם בכהוא זה אם הוא מתנהג כך.

חוץ מזה, מה היה כיף אם כולם היו אותו דבר?
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

לא אמרתי שכולם יהיו אותו דבר... הרי מטבענו אנחנו שונים. אנו פשוט אומר שצריך לקבל את עצמנו כמו שאנחנו ולא לנסות להשתנות בגלל החברה, גם להשתנות על מנת להשתלב וגם להשתנות על מנת להיות שונה, בכל מקרה לשנות את עצמך בשביל אנשים אחרים פשוט נראה לי כמהלך שגוי, אני חושב שבן אדם צריך לשנות את עצמו רק אם הוא לא מרוצה מעצמו.

זה כ"כ לא קשור לטופיק הראשוני שזה מכאיב לי. מצטער עידן. :ugeek:
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

"לקבל את עצמנו כמו שאנחנו" הוא משפט קצת בעייתי בהקשר הזה לדעתי. חלק גדול ממה שאנחנו הושפע מהחברה. ישנם אנשים מושפעם יותר ויש שפחות, אבל כולנו בסופו של דבר מושפעים מהסובבים אותנו, בין אם נרצה ובין אם לא. זה טבענו, אנחנו יצורים סוציאליים.
Plaschkes כתב:אני חושב שבן אדם צריך לשנות את עצמו רק אם הוא לא מרוצה מעצמו.
וזה נכון במאה אחוז.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

אם כבר נכנסתם לניתוח פסיכולוגי של סיבות שעשויות לגרום לבני אדם לרצות להיות שונים (ובהקשר ספציפי זה - להאזין למוסיקה שאינה מיינסטרים) - זה לא בהכרח נובע מתחושה של קושי להשתלב במיינסטרים החברתי, אלא להיפך - רצון להיות ייחודיים. אני חושבת שאין בזה כל רע כל עוד מאזינים למוסיקה 'שונה' מתוך אהבה אליה, וכשתחושת הייחודיות היא משהו שנלווה לכך. עם זאת, אם מישהו בוחר להאזין למוסיקה כלשהי מתוך רצון להיות שונה ותו לא - הפואנטה קצת הולכת לאיבוד. לדעתי מוסיקה צריכה להיות מקור להנאה ולהשראה, ולא כלי שבעזרתו אנו מגדירים את מקומנו החברתי. או במילים אחרות - אין בעיה עם זה שהמוסיקה שאנחנו מאזינים לה תעזור לנו להגדיר את עצמינו - כל עוד ההגדרה העצמית נובעת מהיצירה עצמה, ולא משם הסגנון או שם הלהקה (שזה כבר יותר מיתוג).

ועוד דבר - "לקבל את עצמך כמו שאתה" היא אכן אמירה בעייתית, אבל לא בגלל שאנחנו מושפעים מהחברה. זה דווקא דבר נורמלי וטבעי - ברור שאנחנו מושפעים מהסביבה שלנו, זה חלק מאיתנו. התפיסה לפיה ישנה הפרדה חד משמעית בין האדם לחברה אינה נכונה מיסודה. מי שאנחנו ומה שאנחנו - אלה דברים המתעצבים בהתאם לסביבה שלנו עוד מתקופת העוברות. וזה לא מדוייק שאנחנו צריכים להשתנות רק אם אנחנו לא מרוצים מעצמינו. אם אנחנו לא משתנים - משמעות הדבר היא שאנחנו לא מתפתחים ולא גדלים. בעצם - אנחנו לא קיימים. אבל לדעתי, כדי לגדול ולהתפתח בצורה החיובית והמקסימלית ביותר אנחנו צריכים להיות מודעים למה שאנחנו - לייתרונות ולחסרונות (כי אנחנו לא מושלמים אף פעם) - לקבל אותם, לאהוב אותם ולשנות/לפתח אותם בצורה החיובית ביותר.
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
Ozerivarium
דרימיסט-על

שליחה על ידי Ozerivarium »

אווה לא חשבתי שאקבל תשובות כל כך מעניינות , הן מצד ליאור והן מצד האחרים (במיוחד במליאור ) .
קודם כל אני אתיחס לדברים של פלאשקס , התפיסה שלך מוטעית , זה לא שאני מנסה בכוונה לשמוע או לנהוג בדרך חיים שונה מלכתחילה . לצערי גם אני עדיין משועבד למס' דברים ( בגדים מסויימים , צורות חיים מקובלות לפי החרבה שבעיני מוטעות בעליל ) , אני לא הצלחתי להתנתק לגמרי מתרבות המיינסטרים שלדעתי יש הרבה דברים מוטעים באותה דרך . שוב , זה לא אומר שאני אשמע דווקא מוזיקה מסובכת או מוזיקה שאף אחד לא שומע , זה גם לא אומר שאני אתלבש באופן שאף אחד לא מתלבש , זו לא הנקודה , הנקודה שלי היא שיש המון דברים , אני קורא לזה שקרים , שמוכרים לנו , כל יום כשאתה קם בבוקר מוכרים לך שקרים , מרמים אותך בלי שתשים לב , ואני לא אומר את זה מנקודה שוואלה אני עברתי את זה ,
גם אני משועבד לדברים האלה , וזה חורה לי , זאת בדיוק הנקודה שאנחנו חושבים שאנחנו מתנהגים לפי ה "אני שלי " אבל זה לא ככה , אנחנו חיים בהרבה טרנדים ושטויות . אני לא אומר שלא צריך להתלבש איך שבא לך , להיפך אני חושב שגם במויסקה ( בפרט במוזיקה ) ובדברים אחרים אנחנו צריכים לעשות את הדברים שאנחנו הכי אוהבים. אם אני אוהב את זה אז אדרבה , אין טעם בלא לאהוב משהו רק בגלל שכולם עושים אותה . סתם לדוגמא , יש ללהקות ממש מפורסמות אחלה שירים , ולא לשמוע את אותה מוזיקה רק בגלל שזאת מוזיקה שכולם שומעים והיא פופית אולי והיא לא מיוחדת ולא מחדשת שום דבר , זה כבר לדעתי טעות ( ואני מכיר מישהו שעבד אתי שהחשיבה שלו הייתה כזאת :D ) , אני אומר , תשמעו מה שבא לכם , תתלבשו איך שאתם רוצים , תתנהגו איך שבא לכם , כל עוד זה לא פוגע באף אחד וזה מה שאתם אוהבים וזה מה שהכי מדבר אליכם- אז סבבה !
בגלל זה בתקופה האחרונה , וכאן אני אשתף אתכם ממה שעובר עליי , זה שוואלה , נמאס לי מהדברים שדיברתי עליהם למעלה , אני רוצה את האני שלי , את הדרך שלי , ואני שואל את עצמי מה הדברים שאני הכי אוהב ללא שום השפעה אחרת ( סתם דוגמא יכול להיות שיש בנדם שאוהב להקה מסויימת רק בגלל שהגיטריסט נראה טוב לעומת בנדם ששומע תמוסיקה בגלל שהמוסיקה מדברת אליו ) , אנחנו מושפעים מהרבה דברים בלי לשים לב וזה לדעתי ממש חבל . טוב מספיק חפרתי .
לגבי ליאור , בקצרה , התיאוריה שלך על האנשים הדחויים בחברה וכל זה זה די מעניין ואני אתייחס לזה בהמשך (מפאת קוצר הזמן ).

נ.ב
כן , אני יודע שאני צריך להשמיט הרבה סימני פיסוק , פשוט זרמתי עם זה ולא היה לי זמן לעשות תתיקונים :) .
bents
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי bents »

למרות שעברתם את השלב של להתבייש, ואח"כ לנתח את עצמכם, ולבסוף להגיד שלא צריך להתבייש למרות שכולם התביישו...באיחור אופנתי משו, אני. :?
וול, התחלתי עם בריטני, והשרת של היסודי [שנפגשתי איתו רק כי אמא שלי מורה והייתה צריכה שאני אביא ממנו דברים] קנה לי בזמנו קלטת של אייל גולן, שדווקא ממש אהבתי.
אח"כ עברתי לאבריל, גרין דיי וכל זה..
בשלב מסוים שברתי את הטאבו של אחי על הדיסקים הבודדים שלו, ומצאתי כמה דברים שנראו לי מזוויעים-כמו רד הוט, R.E.M, פינק פלויד, בק ס' וכוורת.
לאחר כמה שמיעות התאהבתי נואשות. ומשם עברתי בעצמי לבחור את המוזיקה שלי, ותודה לגוגל.הגעתי בשלב מסוים לדרים, וגם הם הצטרפו למגוון הלהקות האהובות עליי(:
עד היום אני אוהבת אותם, לצד גאנז, מטאליקה ואחרים. אני לא מתביישת בשום דבר ששמעתי, רק לא מתחברת אליהם. את בריטני אני עוד יודעת בע"פ אני מניחה, ואפילו ניחשתי מספר טראק באלבום מסוים כששמעתי איזה שיר ישן שלה ברדיו.
NaDaV
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי NaDaV »

אוקיי, אז ככה:

בגיל ממש צעיר, בערך 4, הקשבתי לשלמה ארצי וכל מיני שירים לילדים (זה לא קשור כל כך, אבל אני ממש רוצה לכתוב זאת כאן). באותו הזמן גם הקשבתי למוזיקה קלאסית (גם היום אני שומע קלאסית).
ולאחר בערך 9-7 שנים, הגעתי ללינקין פארק (בקושי שומע אותם), דיסטרבד, קורן, מוטורהד (שאני כבר לא שומע אותן), ביטלס, קווין, בלאק סבאת', לד זפלין, מגאדת', מטאליקה, פיל קולינס, פורקיופיין טרי, פינק פלויד, איירון מיידן ודרים ת'יאטר (את כל ה- 11 האלו אני שומע היום + מוזיקה קלאסית).
Layne Smith
דרימיסט מתחיל

שליחה על ידי Layne Smith »

טוב לפני שהקשבתי למה שהיום אני אוהבת לא שמעתי הרבה מוזיקה, בעיקר שמעתי מה שהיה במחשב שזה היה המוזיקה של אחי[נירוונה,היהודים,מטאליקה,RHCP,סאבלימינאל(איך כותבים את זה??)-מכל אלה ממש קצת, משם נשאר הכל חוץ מסאבלימינל והיהודים.] ואז הגיעה תקופת אמינם ובלק אייד פיז לכמה חודשים, שאין לי משהו נגדם עכשיו אבל אני כבר לא מקשיבה לדיסקים שלהם... מתישהו התחלתי לגלוש יותר באינטרנט ולהכיר להקות מכל מיני מקומות-קולדפליי, בולט פור מיי ולנטיין, GNR , ניקלבק (מאלה עכשיו נשארו רק קולדפליי) ואת מה שאני אוהבת לשמוע היום- בליינד גארדיין,סונטה ארקטיקה, מד סיזן, לד זפלין, ומה שרשמתי באשכול היכרות...
זהו נראלי...

שבת שלום :)
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

כל הכבוד. בגילך שמעתי כזאת מוזיקה מגעילה שאני פשוט לא מעכל. קולדפליי להקה ראויה להשמע גם אחרי שמגלים את הפרוגרסיב. אמנם לא גאונות מוזיקלית צרופה עם יכולות טכניות של נגנים על אנושיים, אבל יש שם רגש. רגש ופשטות שכבשו אותי. מה גם שיש לי חולשה לקול של כריס מארטין...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DayLight Misery
דרימיסטית מתקדמת

שליחה על ידי DayLight Misery »

הייתי מעריצה שרופה של בריטני ספירס.
היה לי קלסר שלה עם מלא מלא מלא ניילונים מסודרים עם תמונות שלה מכל הגילאים ומכל ההופעות+יותר מ20 פוסטרים.
:lol:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני שומע עכשיו את האלבום החדש של קולדפליי, שומר על הרמה של הקודמים, יש כמה להיטים לא רעים בכלל.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

ויוה לה וידה וכן ויולט היל ממש נחמדים לדעתי.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
שלח תגובה