אשכול חומרה-תוכנה-בעיות ופתרונות ועוד

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול חומרה-תוכנה-בעיות ופתרונות ועוד

שליחה על ידי DivineComedy »

בהחלט אין פה שום wow.
קצת מאכזב שהרעיון הוא פחות מחשב יותר אייפון גדול.

הנה רשימת האין בiPad:
# No camera/webcam
# No tethering
# No voice support
# No TV subscriptions (widely rumored)
# No textbooks (again, widely rumored, especially after McGraw’s slip the other day)
# No background apps
# No new notifications system
# No complex multitouch
# No Adobe Flash support
# No brand new platform (basically it’s the iPhone OS under the hood)
# No new take on the tablet UI, no significant on-screen keyboard advances
# No USB port for device connection, such as flash drives (a problem for road warriors hoping that this will replace a notebook/netbook)
# While the device is unlocked, the choice of micro SIM limits carriers
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

חג מולד שמח עידן!

השאלה שלי היא פשוטה. אני חיברתי את הקונסולה והמחשב בחדר לLCD. אני משתמש במחשב ת'כלס רק בשביל אינטרנט ומסמכים ואת הכל אני עושה מהמיטה באלחוט. האם בשבילי זה יכול להחליף את המחשב הביתי לכל הפעולות שלא דורשות כונן אופטי?
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
Plaschkes
פלשקס
יצירת קשר:

שליחה על ידי Plaschkes »

באופן עקרוני כן, למרות שעדיין תצטרך לסנכרן את כל המדיה שלך מאיפשהו...

אגב, בדיוק שיחקתי עם הביבוט והבנתי שבת׳כלס סיכוי סביר ביותר שנראה בקרוב iPad אצל מר רודס, אפליקציות מוזיקליות למיניהן, וביבוט באופן ספציפי בטח מעולות על הפד...
תמונה

תמונות וקליפים של הגיטרות שלי.

תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

Greenburger כתב:יש לאייפד אפשרות למולטיטאסקינג.

עוד לפני ההכרזה היום ידעתי שזה מה שהטבלט שלהם יהיה... בהחלט מאוד תמוהה ההתלהבות שלהם מהטבלט, מאחר וזה פשוט אייפון גדול. אבל אני חושב שהבנתי את קו החשיבה שלהם... זה באמת מוצר בקטגוריה חדשה, לא אייפון ולא מחשב נייד, באמת בערך משהו באמצע... נראה לי שהמטרה העיקרית שלו היא להיות מכשיר מדיה. תמונות, מוזיקה, משחקים, ספרים, עיתונים, אינטרנט, ו- סרטים. פה נראה לי אולי החידוש הגדול שלו, מכשיר נייד לצפייה בסרטים. זוכרים את נגני ה- DVD הניידים, שנכשלו בשוק? אז זה השלב הבא, רק שזה כמובן הרבה יותר משוכלל. ועם יכולת תצוגת סרטים ב- HD...
עוד דבר, די נראה לי שאפל הוציאה פה קונסולת משחקים ניידת חדשה.... מסקרן מאוד לראות מה מפתחים ייפתחו לו בעתיד.
וחוץ מכל תכני הבידור האלה יש לו יכולת "עבודה", עם הפעלת מיילים מתקדמת וכמובן iLife, מה שמציב אותו בקטגוריה הייחודית לו.
סה"כ מעניין מאוד, באמת מכשיר מסוג חדש, אבל בעולם פוסט-אייפון, בהחלט לא מהפכני.

אה והורדתי את חנות הספרים לאייפון :)
אתה טועה במספר דברים:
* ל-iPhone OS 3.2 (שזו הגרסה שה-iPad מריץ) אין אפשרות למולטיטאקסקינג, זה מופיע ב-documentation של ה-SDK ששוחרר היום למפתחים.
* ה-iPad מריץ גרסה חדשה של iWork, לא iLife (שתי חבילות שונות במהותן).
* אפליקציית ה-iBook זמינה רק ל-iPad וכרגע שום דבר של ה-iPad לא זמין, בטח שלא לאייפון...
* אני לא חושב שיש ל-iPad גולת כותרת אחת (למרות שיש שיאמרו שאין לו אפילו אחת, אבל אני לא מסכים עם זה).

אם כבר, גולת הכותרת הגדולה ביותר היא: ספרים, זה השוק הגדול החדש שאפל נכנסת אליו (והחברה בכללי גם כן - eReaders), וזה לא יהיה רק מהבחינה הבידורית, אלא חינוכית. נראה איך ישחקו עם הקלף הזה...
- כמו כן אני חושב שמשחקים גם הם יהיו תחום מכריע. החומרה של המכשיר וכמות המשחקים שיש באייפון (שפועלים out of the box על ה-iPad) משחקים תפקיד חשוב ואני חושב שזה מה שבמיוחד יתפוס כאן (אם תהיה מספיק המרה של משחקים, ולא סתם "למתוח" אותם על המסך). אבל גם התוכנות ה"משרדיות" יותר יוכלו להשתדרג למסך גדול יותר (iWork הוא רק דוגמה אחת), וגם זה מהווה איזשהו תמריץ...
- המסך המרשים (OLED בטכנולוגיית IPS - ללא ספק מרשים) קורץ גם למשחקים וגם לוידאו, אבל מנגד אני מבין שיש רק יציאת VGA - אפילו לא DisplayPort שזה הסטנדרט של אפל בכל ליין המחשבים שלה. אולי זה היה עניין של תאימות. לא יודע מה בדיוק זה אומר, לא מבין כל-כך בצד הזה של חומרה.

כן התגלה בנוסף שהמכשיר יתחבר למסכים חיצוניים וישנה אפשרות ל-file sharing (יהיה מוזר אם לא תהיה אפשרות כזו...).

אנשים מתחילים עכשיו לנבור להם ב-SDK ולגלות מה חדש, מה השתנה, מה לא יהיה אפשרי, ... ובכלל, יש עוד חודשיים עד להשקה, דברים ישתנו במערכת עוד קצת... אולי אפילו תמיכה בעברית, מה שכרגע אין. :haha: :haha: (קריאה וכתיבה)
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

תנחשו מה זמין ב-SDK החדש? שיחות VOIP על גבי רשת ה-3G (סקייפ, פרינג, ולא רק ב-WiFi).
עוד התגלה - אפשר לשים 6 אייקונים בספרינגבורד

עדכון: והינה זה זמין גם לאייפון. האפליקציה הראשונה שמאפשרת שיחות VOIP
http://itunes.apple.com/us/app/icall-fr ... 37001?mt=8

בתיאוריה אפשר לקנות את ה-iPad עם רק חבילת גלישה, וזה עדיין יהיה טלפון מלא.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

ופלשקס, צדקת. :)
עדכון הסטטוס האחרון של רודס אומר "One word: IPAD!"

גרינבורגר, הינה דעה אחת שאומרת למה האייפד לא טוב לסרטים:
http://www.tuaw.com/2010/01/27/watching ... at-you-get

אפשר לצפות בוידאו של האירוע מאתמול: http://events.apple.com.edgesuite.net/1 ... index.html
בהחלט מראה את השונה והדומה שבין האייפון/ד והאייפד.
http://www.appleinsider.com/articles/10 ... hotos.html
Plaschkes כתב:אבל זה ברור הרי שאם יכניסו את זה לאייפון הבא זה יהיה גם בOS, שכרגע נראה שהiPad חולק עם האייפון...
אולי זה יגיע עם אייפון 4? :(
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

http://mashable.com/2010/01/28/what-we- ... -yesterday
... First of all, Flash. For years, we’ve been hearing that Adobe and Apple are in talks to bring full Flash support on the iPhone. It was almost always described as “nearly there”. Well, now that the iPad is out – a bigger device, perfect for browsing the web – and there’s still no Flash in sight, we can assume that Apple is not only not bringing Flash to its mobile devices: it’s fighting against it. For some reason, Apple doesn’t see eye to eye with Adobe when Flash is concerned, and if they haven’t reached some sort of agreement now, it’s probably not just around the corner, either.

Then, there’s multi-tasking. Nearly everyone I’ve talked to thinks this is a huge deal-breaker, but I think it makes sense. Although Steve Jobs was trying hard to prove to us that the iPad is a computer, it isn’t. Just like the iPod and the iPhone, its main purpose is to give the users an easy way to consume certain types of digital content. After music (iPod) and mobile applications (iPhone) comes iPad with video, photos, e-books, e-magazines, games. Apple doesn’t really want you to do complex photo editing on the iPad; you’ve got your Mac or PC for that. Apple wants you to touch a button, and start consuming content (preferably paying a couple of dollars for it).

Finally, the camera. Yes, it would be nice to have video chat. But once again, Apple wants you to do that on a Mac. If you want to snap photos, you should do it on the iPhone – you’re carrying it with you all the time, anyway. Once again, it becomes clear that Apple doesn’t want to sell devices that can do everything; they want to find the best form factor to consume some types of digital content, and then focus on them. If you look at it, you can do pretty much everything on your personal computer; by that philosophy, you don’t need anything else besides a laptop. And yet, you’ve now got smartphones and e-readers selling very well. Could it be that one powerful device is not as good as several less powerful, but more focused ones?

The way I see it, the iPad is not about creating; it’s all about consuming content. It shouldn’t be sold in Apple stores, it should be sold on newsstands (together with a 24-month subscription to some newspaper), in video clubs, in libraries. I honestly expected a lot of subsidized options for the device if you agree to buy some content with it, but Apple hasn’t really delivered that – yet. If I’m right, and if Apple starts doing that, most of iPad’s shortcomings won’t matter.
ויש מספיק מאמרים שאומרים דווקא ההיפך, שהמכשיר הוא כן catalyst ליצירה של דברים החדשים.
המשתמשים (והמפתחים) הם אלו שיהפכו את המכשיר למה שהוא _לא_ out of the box. :idea:

ומה איידיגיטל אומרים?
ערן תור, מנכ"ל iDigital אמר היום כי:
"חברת אפל ממשיכה לשנות ולהוביל את עולם סגנון החיים הדיגיטלי ומוכיחה שוב עם האייפאד שילוב יוצא דופן של הטכנולוגיה המתקדמת ביותר במוצר מהפכני וקסום.
בנוגע להגעתו של המוצר לישראל, עדיין מוקדם לקבוע ואנו פועלים בהתאם למדיניות אפל, אולם אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם החברה העולמית בכל הקשור ללוקאליזציה".
במילים אחרות: הוא ראה בהכרזה ביחד עם כולם ואין לו שמץ של מושג מתי זה יגיע ומה מצב התמיכה בעברית (אם לשפוט על סמך הכרזות העבר הכוזבות שלו).
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

YtseJam כתב:תנחשו מה זמין ב-SDK החדש? שיחות VOIP על גבי רשת ה-3G (סקייפ, פרינג, ולא רק ב-WiFi).
עוד התגלה - אפשר לשים 6 אייקונים בספרינגבורד

עדכון: והינה זה זמין גם לאייפון. האפליקציה הראשונה שמאפשרת שיחות VOIP
http://itunes.apple.com/us/app/icall-fr ... 37001?mt=8

בתיאוריה אפשר לקנות את ה-iPad עם רק חבילת גלישה, וזה עדיין יהיה טלפון מלא.

השאלה היא איך האיכות של שיחות ה- VOIP על גבי רשת ה-3G? לי יש פאץ' שאני משתמש בו כדי להגיד למכשיר שהוא על WIFI כאשר הוא בעצם על 3G ואז כשמדברים יש דיליי של 5-10 שניות וזה לא משהו בכלל. ברור לי שחברות הסלולאר יחסמו דבר כזה, כי אז אף אחד בעצם לא יבצע שיחות רגילות (זה לדעתי גם העתיד של הפלאפונים, שיחות חינם בסקייפ דרך הפלאפון).
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

נכון, זה העתיד. ולכן, חברות הסלולר הולכות להפוך לחברות דאטה לכל דבר. יקח זמן, אבל לדעתי זה הכיוון.

ווזניק, מי שהקים את אפל יחד עם ג'ובס לפני 4 עשורים, אמר את זה אתמול (הוא כבר לא חלק מהחברה):
Wozniak foresees – but admits that it’s just a ‘total’ guess at this point – that in the future you’ll be able to subscribe to magazines and newspapers on the iPad via iTunes. In his view, such an endeavor would leverage the iPad to become much more than a hardware play.
כאמור, ספרים, מגזינים, הולכים להיות גולת הכותרת מבין הכותרות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

וואו.
חברים שלי אמרו לי - "אין יותר מה לפתח לאייפון, השוק רווי"...They did'nt see that one coming.
עידן - מאיפה ניתן להוריד את ה SDK ל אייפאד? בעמוד של אפל הוא פשוט הפנה אותי ל iPhone Dev Center...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

iPhone SDK 3.2 - שכרגע נמצא בגרסת בטא, זמין רק לחברים רשומים (בתשלום) ל-Dev Center. אבל כמו גרסת ה-SDK הנוכחית, גם הגרסה הזו תהיה זמינה לקהל המפתחים ברגע שתגיע לבשלות ותשוחרר רשמית.

חבל. רציתי לשחק עם הסימולטור. :D

שוקורון, מה שלום המק שלך? מרוצה? שאלות? משהו?
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

סך הכל נחמד מאוד, למדתי את מערכת ההפעלה די במהירות, ואני כבר עובד איזה חודש על האקסקוד.
הבעיה היא שכמעט כל החומרה שלי היא אינטל כולל כרטיס מסך ורשת, מה שאומר שכרגע אין לי קקסטים לשום דבר כמעט... המערכת הפעלה פועלת - ולא שום דבר מעבר. אין WiFi ואין כרטיס קול. אהה וגם הרזולוציה קצת מציקה ואין מה לעשות. לפחות אני יודע שהחומרה שלי כל כך נפוצה אז יש עשרות האקרים שמנסים להסב דרייברים של אינטל ללינוקס לקקסטים מתאימים. תראה איזה דרישה יש לזה: http://code.google.com/p/iwidarwin/issues/detail?id=105
כל הקטע של הדואל בוט היה די קל, אז אני יכול לזפזפ חופשי בין Windows 7 למק.
תסביר לי רק דבר אחד - איפה החוש הגרפי שלהם?? למה החלונות ושורת המשימות למעלה תמיד באפור, למה אין טיפה שקיפות? מהבחינה הזאת הווינדוס יותר מוצלח.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

ה-Dock בתחתית המסך כן יכול להיות שקוף, וגם ה-Menubar העליון יכול להיות שקוף. שניהם שקופים אצלי.
אפליקציות גם כן יכולות להיות שקופות (ראה למשל ב-Terminal). זה הכל תלוי אם המתכנת מוסיף את האפשרות או לא.
לגבי שקיפות ב-Finder אני חושב שזה לחלוטין עניין של Usability. אני מעדיף למשל לתת לחלונות שלי רקע אפור (אבל אפשר איזה צבע שאתה רוצה), ולצבוע בצבעים שונים את שם התיקיות. שקיפות לחלונות מסיחה את הדעת, ולא מהווה דבר מלבד באזז לעיניים [עבורי].

הינה תמונה שמדגימה הכל:
תמונה
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

לא הבנתי מילה כרגע ממה שקורה כאן אבל שעידן מאושר אני מאושר!
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

:haha: :haha: מסכים איתך כ"כ!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

# No camera/webcam
# No tethering
# No voice support
# No TV subscriptions (widely rumored)
# No textbooks (again, widely rumored, especially after McGraw’s slip the other day)
# No background apps
# No new notifications system
# No complex multitouch
# No Adobe Flash support
# No brand new platform (basically it’s the iPhone OS under the hood)
# No new take on the tablet UI, no significant on-screen keyboard advances
# No USB port for device connection, such as flash drives (a problem for road warriors hoping that this will replace a notebook/netbook)
# While the device is unlocked, the choice of micro SIM limits carriers
איך שאני רואה את החודשים הבאים:
- אם יש WiFi ו-3G, יש גם Tethering.
- יש תמיכה ב-Voice
- ההערכה הגורפת היא ש-multitasking יגיע בגרסה 4 כחלק מהתחרות נגד אנדרויד ושות'. יש מצב שזה לא הגיע/יגיע ב-3.2 כי זה עדיין מבוסס על 3.
- Notification system - אולי גם כן בגרסה 4?
- brand new platform זה מגניב, אבל לא קריטי.
- ממשק... גם אני ציפיתי למשהו מגניב (god knows שיש להם את הפטנטים עבור זה) - אבל זה פועל טוב! לא קריטי.
- TV subscription - אני קונה לאחד מכם iPad אם זה לא מגיע.
- Textbooks - יש.
- תמיכה ב-USB. יש. אבל לא Native, צריך מתאם (ה-accessory כבר קיים... money grabers!!$^$@!)
- Complex multitouch - אחת מהשמועות החמות שהיו. הרעיון הוא שיהיה משהו פשוט אבל חכם, לא מסובך וחכם. אני חושב שיש כבר ניצנים של זה, כפי שנראה בדמו של NOVA.
- Flash זה באסה. HTML5 והתמיכה בוידאו רק מתחילים להופיע... באסה.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

פארודיית היטלר מגיעה ל-iPad
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fuA_OUL91og[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lQnT0zp8Ya4[/youtube]
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

מוזר, ראיתי סקירה של אירוע ההשקה והיה רשום שם שיש מולטיטאסקינג. ובהחלט יש את ה iBookstore לאייפון (הרי מורידים אותה מהאפסטור). עובדה, יש לי את זה על האייפון :P
והציטוט שהבאת, עידן, אומר מה שאני חושב, שהאייפד מיועד למדיה של ספרים, סרטים ומשחקים.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

התיעוד אומר שאין, וזה ה-המקור. אין מולטי טאסקינג.

אני שמח שמצאת חנות ספרים צד-שלישי לאייפון. יש מלא כאלו.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תמונה
שלח תגובה