Greenburger כתב:יש לאייפד אפשרות למולטיטאסקינג.
עוד לפני ההכרזה היום ידעתי שזה מה שהטבלט שלהם יהיה... בהחלט מאוד תמוהה ההתלהבות שלהם מהטבלט, מאחר וזה פשוט אייפון גדול. אבל אני חושב שהבנתי את קו החשיבה שלהם... זה באמת מוצר בקטגוריה חדשה, לא אייפון ולא מחשב נייד, באמת בערך משהו באמצע... נראה לי שהמטרה העיקרית שלו היא להיות מכשיר מדיה. תמונות, מוזיקה, משחקים, ספרים, עיתונים, אינטרנט, ו- סרטים. פה נראה לי אולי החידוש הגדול שלו, מכשיר נייד לצפייה בסרטים. זוכרים את נגני ה- DVD הניידים, שנכשלו בשוק? אז זה השלב הבא, רק שזה כמובן הרבה יותר משוכלל. ועם יכולת תצוגת סרטים ב- HD...
עוד דבר, די נראה לי שאפל הוציאה פה קונסולת משחקים ניידת חדשה.... מסקרן מאוד לראות מה מפתחים ייפתחו לו בעתיד.
וחוץ מכל תכני הבידור האלה יש לו יכולת "עבודה", עם הפעלת מיילים מתקדמת וכמובן iLife, מה שמציב אותו בקטגוריה הייחודית לו.
סה"כ מעניין מאוד, באמת מכשיר מסוג חדש, אבל בעולם פוסט-אייפון, בהחלט לא מהפכני.
אה והורדתי את חנות הספרים לאייפון

אתה טועה במספר דברים:
* ל-iPhone OS 3.2 (שזו הגרסה שה-iPad מריץ) אין אפשרות למולטיטאקסקינג, זה מופיע ב-documentation של ה-SDK ששוחרר היום למפתחים.
* ה-iPad מריץ גרסה חדשה של iWork, לא iLife (שתי חבילות שונות במהותן).
* אפליקציית ה-iBook זמינה רק ל-iPad וכרגע שום דבר של ה-iPad לא זמין, בטח שלא לאייפון...
* אני לא חושב שיש ל-iPad גולת כותרת אחת (למרות שיש שיאמרו שאין לו אפילו אחת, אבל אני לא מסכים עם זה).
אם כבר, גולת הכותרת הגדולה ביותר היא: ספרים, זה השוק הגדול החדש שאפל נכנסת אליו (והחברה בכללי גם כן - eReaders), וזה לא יהיה רק מהבחינה הבידורית, אלא חינוכית. נראה איך ישחקו עם הקלף הזה...
- כמו כן אני חושב שמשחקים גם הם יהיו תחום מכריע. החומרה של המכשיר וכמות המשחקים שיש באייפון (שפועלים out of the box על ה-iPad) משחקים תפקיד חשוב ואני חושב שזה מה שבמיוחד יתפוס כאן (אם תהיה מספיק המרה של משחקים, ולא סתם "למתוח" אותם על המסך). אבל גם התוכנות ה"משרדיות" יותר יוכלו להשתדרג למסך גדול יותר (iWork הוא רק דוגמה אחת), וגם זה מהווה איזשהו תמריץ...
- המסך המרשים (OLED בטכנולוגיית IPS - ללא ספק מרשים) קורץ גם למשחקים וגם לוידאו, אבל מנגד אני מבין שיש רק יציאת VGA - אפילו לא DisplayPort שזה הסטנדרט של אפל בכל ליין המחשבים שלה. אולי זה היה עניין של תאימות. לא יודע מה בדיוק זה אומר, לא מבין כל-כך בצד הזה של חומרה.
כן התגלה בנוסף שהמכשיר יתחבר למסכים חיצוניים וישנה אפשרות ל-file sharing (יהיה מוזר אם לא תהיה אפשרות כזו...).
אנשים מתחילים עכשיו לנבור להם ב-SDK ולגלות מה חדש, מה השתנה, מה לא יהיה אפשרי, ... ובכלל, יש עוד חודשיים עד להשקה, דברים ישתנו במערכת עוד קצת... אולי אפילו תמיכה בעברית, מה שכרגע אין.

(קריאה וכתיבה)