[רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

Re: [רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה

שליחה על ידי Rysher »

מסכים איתך לגבי רודס...
אבל לא הייתי כאן דיי הרבה זמן וחלק מהראשי תיבות כבר לא זכורים לי... (אל תדאג את SFAM לא שכחתי :) ), תזכיר לי מה זה ANTR
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

A Nightmare To Remember
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

תודה סאני :)

רן, נתת דוגמא מצויינת לדעתי.
שיר אחד מהגרועים ביותר של דרים, אולי אפילו יותר מTDEN.
הפתיחה של השיר מזעזעת (ובאופן עקרוני לאורך כל השיר, בקטעים שפורטנוי כיסח את הדאבל-באס זה פשוט עושה לי רע), רק הקטעים המלודיים יותר בשיר הזה נשמעים סביר+, אבל הם מעטים וקצרים מידי.
הריף שמתחיל בדקה העשירית יכול היה להישמע הרבה יותר טוב בלי כיסוח היסטרי של הדאבל-באס (שוב), והקטע שבו פורטנוי שר (זה שמתחיל ב Day after day, and night after night...)...ליריקה טובה, ביצוע רע.
זה נראה כאילו הוא בכוונה לא שר קלין כדי שזה יהיה כבד יותר.
(ועוד לא דיברתי על סדרת הסולואים של פטרוצ'י ורודס, שאני בכלל לא מבין מה עמד מאחוריהם ולמה הם עשו אותם)
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אחד השירים הטובים באלבום לטעמי...
סמל אישי של משתמש
yakim
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי yakim »

גם לטעמי זה שיר טוב
"I guess...do they read left to right in Japan?...No?...Or is that Israel I'm thinking? Right to left, right? Yeah, so I go left to right."
-JP regarding the way his bank presets are arranged
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

הליריקה מעולה, אני מסכים על זה...
הלחן...לא יודע, יש חלקים שנשמעים כמו משהו שקריידל אוף פילת' מנגנים ועוד כמה חלקים של פנטרה (אגב, אני מאוד אוהב את פנטרה, אבל לא כשהיא נכנסת לשירים של דרים :) )
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

לאן נעלמה לי התגנבה??

קיצור, זה ממממממש לא נכון על רודס, שהסגנון שלו לו השתנה מאז sfam.

והלהקה עצמה אמרה שהאחראים על המוזיקה הם פטרוצ׳י ופורטנוי, כפי שניתן לראות שכתוב על כל הדיסקים מאז sfam שהם המפיקים (ולא רודס)
ובכל מקרה זה בטח צריך להיות מקובל על שאר הלהקה.
זאת הנקודה שלי, שזה לא אדם אחד בלהקה שאחראי על הכיוון המטאלי, אלא כמה מהם.
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

Greenburger כתב: קיצור, זה ממממממש לא נכון על רודס, שהסגנון שלו לו השתנה מאז sfam.
דוגמאות?

אף אחד לא אמר שהסגנון שאליו DT הלכו לא מקובל על שאר חברי הלהקה, למרות האגו של פורטנוי - זו עדיין לא דיקטטורה של איש אחד. אבל ברור שפורטנוי הוביל את הנטייה הזו, ואם לא הוביל, אז בטוח שהיה מהתומכים שלה. רק תסתכל על הדברים שהוא סיפר שהוא שמע בשנים האחרונות - Opeth, Bloodbath, Mastodon. אין מצב שפטרוצ'י שומע בלאדבאת'.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
Sunny
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sunny »

שומעים את זה באלבום האחרון באמת, ובANTR, שפורטנוי מפציץ את הדאבל בס שהוא השפעה ברורה של דת' מטאל ומטאל בכלל, שהוא שומע, הושפע ממנו ונמשך לכיוון שלו.
'I have space torte! yes. cunt cunt cunt starship! Haaaa... I hate your balls!'
Ziltoid the Omniscient.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

אני לא הכי מתמצא באזורים היותר כבדים של המטאל (עברו הרבה שנים מאז..חחחח) אבל נראה לי שיש גם קצת השפעה של בלאק מטאל (ומכאן ההתבטאות שלי מלפני כמה תגובות כשאמרתי שזה נשמע
כמו משהו שקריידל אוף פילת' הלחינו).
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

קודם כל אני רוצה להגיד שאני מאוד אוהב את התפקידים של פורטנוי ב- ANTR! קשה לי לחשוב על פתיחה יותר אנרגטית לשיר, ובעיקר לאלבום. הדאבל בס של פורטנוי שם מוסיף המון!

דבר שני, אני גם חושב שהכיוון היותר מטאליסטי שדרים לקחו באלבומים האחרונים יתמתן עקב עזיבתו של פורטנוי.
אני חושב שפורטנוי אחראי יותר מפטרוצ'י על הכובד של דרים באלבומים האחרונים.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

לגבי החלק הראשון, את דעתי אמרתי ונימקתי...אבל זו בדיוק הפואנטה - זאת דעתי האישית בעניין סובייקטיבי לחלוטין, אני לא היחיד שחושב ככה כמו שגם אתה לא היחיד שחושב
ההיפך ממני. אני מוצא את זה דיי מעניין האמת :)

לגבי החלק השני, כאמור אני מסכים איתך.
אבל אני חושב שמעבר לזה שפטרוצ'י אולי גם מטאליסט (במידה פחותה מפורטנוי) הוא גם יודע לגוון, יודע לשחק עם הלחן ולעשות אותו מעניין ולא צפוי (במובן החיובי).
בעיניי פורטנוי איבד את זה בSC ובBC&SL...אני יכול להגיד לך שלצערי, ב-BC&SL אחרי הקשבה לשניות הראשונות של כל שיר ידעתי פחות או יותר איך התיפוף בשאר השיר הולך להישמע, איפה הוא יכניס פילים
ואיך הם יישמעו ומתי הוא ישבור את הקצב.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מישהו העלה לדף של פטרוצ'י בפייסבוק את התמונה הזאת:
תמונה
:haha:
סמל אישי של משתמש
Greenburger
דרימיסט-על

שליחה על ידי Greenburger »

עיניי פורטנוי איבד את זה בSC ובBC&SL...אני יכול להגיד לך שלצערי, ב-BC&SL אחרי הקשבה לשניות הראשונות של כל שיר ידעתי פחות או יותר איך התיפוף בשאר השיר הולך להישמע, איפה הוא יכניס פילים
ואיך הם יישמעו ומתי הוא ישבור את הקצב.
אההה, כן... זה בדיוק מה שהוא אמר.... כל עניין השחיקה וזה...
מה הנקודה שלך?
Mars Volter כתב:
Greenburger כתב: קיצור, זה ממממממש לא נכון על רודס, שהסגנון שלו לו השתנה מאז sfam.
דוגמאות?
לא הבאתי דוגמאות לגבי רודס כי זה לא הנושא פה, ולא הנקודה שלי.

אף אחד לא אמר שהסגנון שאליו DT הלכו לא מקובל על שאר חברי הלהקה, למרות האגו של פורטנוי - זו עדיין לא דיקטטורה של איש אחד. אבל ברור שפורטנוי הוביל את הנטייה הזו, ואם לא הוביל, אז בטוח שהיה מהתומכים שלה. רק תסתכל על הדברים שהוא סיפר שהוא שמע בשנים האחרונות - Opeth, Bloodbath, Mastodon. אין מצב שפטרוצ'י שומע בלאדבאת'.
קודם כל, בשביל שלהקה תצליח, זה כן צריך להיות דיקטטורה. בדרים זה דיקטטורה של שניים. וגם את זה אני יודע כי הם אמרו את זה.

שנית:
אבל ברור שפורטנוי הוביל את הנטייה הזו, ואם לא הוביל, אז בטוח שהיה מהתומכים שלה
אז אתה מכיר באפשרות שהוא לא זה שהוביל את הנטייה המטאלית?

הנקודה שלי היא, שזה לא היה אדם אחד בלהקה שהביא אותה למצב המוזיקלי בו היא נמצאת בשנים האחרונות. שוב, מי שיש לו את הקול הכי גדול מבחינה הפקתית ומוזיקלית בלהקה זה פטרוצ'י. הם אמרו זאת!
חוץ מזה, שכל מה שאתם אומרים שפורטנוי אחראי על זה זה השערות בלבד. אין מה לעשות, פשוט ככה זה. אתם לא באמת יודעים.
למה, כי הוא שומע בלאדבאת' והמון מטאל? אתם שוכחים שפורטנוי שומע כל להקה שאפילו קרובה לז'אנר רוק כלשהו על פני העולם הזה. אולי הוא שומע הרבה מטאל, אבל הוא שומע גם הרבה לא מטאל.
נראה לי שהסיבה שאתם חושבים שבגלל שהוא שומע מטאל הוא זה שדרדר את הלהקה היא כי הוא זה שמספר מה הוא שומע. לפורטנוי היה ערוץ תקשורת רחב עם המעריצים, הוא זה שהיה איש הקשר איתם, והוא שיתף אותם כמעט בהכל. פטרוצ'י, או כל אחד אחר מדרים, לא עשה זאת, ואנחנו יודעים עליהם הרבה פחות.
אז אתם יודעים שפורטנוי אוהב מטאל כי הוא סיפר. על פטרוצ'י לא יודעים כלום כי הוא לא סיפר. מה זה אומר? שפורטנוי אוהב מטאל, פטרוצ'י לא, ולכן פורטנוי הוא זה שהביא את המטאל הכבד ללהקה.
תחשבו על זה.

ואם כבר הולכים למשחק הניחושים "בגלל ש-X עשה ככה", אני יכול לומר ש:
- פורטנוי ו-פטרוצ'י הולכים ביחד להופעות מטאל
- פטרוצ'י אמר לפני שנים שהשירים הכבדים שלהם הם השירים שהכי כיף לבצע בהופעות
- ההתדרדרות של דרים היא, אם תחשבו על זה, לא בגלל המטאל, אלא בגלל שהרמה המוזיקלית ירדה. זה כבר לא (או יותר נכון הרבה פחות) פרוגרסיב. וזה התחיל באוקטבריום. לדעתי ToT, גם כבד מאוד אמנם, אבל בנוסף ברמה המוזיקלית-פרוגרסיבית הוא באותה רמה של החומר שבא לפניו. אז ההתדרדרות היא לא המטאל, אלא מוזיקליות ברמה הכוללת. וככה גם נשמע אלבום הסולו של פטרוצ'י, כמעט ואינו פרוגרסיבי. אמנם בחלקים רחבים שלו אינו מטאל גם (אך עדיין כבד יותר מרוק), אבל כבר הראיתי שזו לא הנקודה.

חלק אחר באשכול שאני רוצה לדבר עליו בנפרד למה שעד עכשיו דיברתי, אבל לא רוצה לפרסם עוד פוסט:
DivineComedy כתב:מה זה האכלו לי שתו לי הזה?? אתה אשם שיצאת מהלהקה ואתה גם זה שהפכת את הפורום שלך לפורום דרים, אז תפסיק לבכות שעכשיו פותחים אשכולות מי מחליף את פורטנוי!
Dead כתב:הוא אבל ממשיך לטעון שזה לא אשמתו (שמענו את הגרסא שלו)
תכלס מה כבר כ"כ מפתיע שאנשים דנים על המתופף הבא. זה די טבעי נראה לי.
הוא בעצמו אמר שזה לא רק פורום על דרים או עליו ספציפית אלא שאפשר לדבר על כל נושא אפשרי.
אין מה לעשות. הוא פרש וצריך להתמודד עם זה עכשיו. אבל זה שמנהל הפורום שלו הסתיר את כל האשכולות לאחר ההודעה של מייק זה לא בסדר.
עוד דוגמא לחוסר הבנת הנקרא או פשוט התעלמות מדברים שנאמרו. מה זה הטמטום הזה?
עליך ניר אני בכלל מתפלא על חריפות התגובה שלך.
רק שהפעם, פורטנוי הסביר את עצמו בצורה מושלמת, אני לא יכול להסביר טוב יותר, אז אני פשוט אצטט אותו
Sorry gang, I hate to be a party pooper...but all of the threads about "who should be the new DT drummer" is REALLY difficult for me to see right now....

I know it's all just creative and free discussion for you guys as drummers, DT/MP fans or simply general music fans...and this site is all about "freedom of speech" (or at least to the extent that Weymolith sees respectful and tasteful), but it's just too hard for me to sit here and read everybody's choices of "replacements" for me...

Remember, I didn't *WANT* to leave the band or have them continue without me....

And it's still very hard for me to sit back and watch this kind of discussion...

Right or wrong, no guy going through a divorce wants to watch some new guy immediately move into the home he built with his blood, sweat and tears for 25 years and f*ck his wife....

I know many of you (or at least on other sites) will say, "well then, you shouldn't have left"...but I NEVER wanted this outcome.....and to think of DT withOUT me breaks my heart....

I'm not trying to tell you guys what you can and cannot talk about....I'm just asking for some sensitivity for a little while....this is even harder for me than you guys!
Life is what happens while you make other plans

(]/|\[)

Some of us choose to live gracefully
Some can get caught in the maze
And lose their way home
This is the life we belong to
Our gift divine
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

תומר אני מצטער אבל אתה ממציא המצאות שאין להם אחיזה במציאות. ההידבקות שלך ל"אליל" הגדול פורטנוי לא נותנת לך לראות את המציאות כאן.  
פורטנוי הוא מתופף אדיר, אני לא יכול להדגיש את זה מספיק, אבל הוא בנאדם שחצן, מתנשא על חבריו, שתלטן ומלא מאוד מאוד בעצמו- וזו עובדה! הרעיון שהוא זה שיכריע מתי הלהקה תעבוד ומתי היא תפסיק ומתי היא תתפרק זה אגו מניאק מטורף! הם לא ילדים קטנים שהוא יכול לומר להם- "טוב עכשיו הולכים הבייתה לשנתיים כדי שאי אוכל לנגן עם חבורה של ילדים שעושים הרבה כסף"
ובקשר לכתיבה של הלהקה באלבומים האחרונים- רודס ופטרוצ'י כתבו את רוב רובם של האלבומים האלה. וזו גם עובדה. את ההפקה ואת ההרמוניות ואת הגישה הכללית באלבום כן קבע פרטנוי בגלל האופי השתלטני האגרסיבי שלו.
אני מקווה מאוד שהוא יתעשת ויחזור חזרה לדרים, אבל האבדה היא לא אבל לאומי, ולא צריך לעשות מזה כזה סיפור! עוד להקה שאחד מחבריה השתין לעצמו בראש קצת יותר מדי- יש מליון הרכבים כאלה בהיסטוריה של המוזיקה ששרדו גם אחרי עזיבה של חבר חשוב.
תומר- תתעודד לא קרה כלום ידידי, סה"כ מתופף הלך הביתה מרצונות החופשי, לא סילקו אף אחד, ולא הכריחו אף אחד :metal:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

Greenburger כתב:
קודם כל, בשביל שלהקה תצליח, זה כן צריך להיות דיקטטורה. בדרים זה דיקטטורה של שניים. וגם את זה אני יודע כי הם אמרו את זה.
:haha: :haha:
וואו... גרינבו, די הגזמת.

מסכים עם השורה האחרונה של מתן!
פורטנוי השפיע עלי ברמה מטורפת מבחינת תיפוף, כן אני עצוב שהוא עזב, אבל אני בטוח שהוא גם יחזור, ועוד יותר בטוח שבאלבום הבא (לא הקרוב) פורטנוי ינגן והוא יהיה אלבום מעולה!
סך הכל צריך קצת זמן וצריך לזכור שיש אלבום חדש בדרך!
תמונה
סמל אישי של משתמש
Beren
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Beren »

זאת הגישה! בסופו של דבר פורטנוי רוצה לחזור והאחרים רוצים שהוא יחזור זו לא צריכה להיות בעייה. עכשיו רק צריך לקוות שהמתופף שיחליף אותו יהיה Charlie Z :metal:
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

Beren כתב:
ilai fields #7 כתב:
Greenburger כתב:
:haha: :haha:
וואו... גרינבו, די הגזמת.

מסכים עם השורה האחרונה של מתן!
פורטנוי השפיע עלי ברמה מטורפת מבחינת תיפוף, כן אני עצוב שהוא עזב, אבל אני בטוח שהוא גם יחזור, ועוד יותר בטוח שבאלבום הבא (לא הקרוב) פורטנוי ינגן והוא יהיה אלבום מעולה!
סך הכל צריך קצת זמן וצריך לזכור שיש אלבום חדש בדרך!
זאת הגישה! בסופו של דבר פורטנוי רוצה לחזור והאחרים רוצים שהוא יחזור ז לא צריכה להיות בעייה. עכשיו רק צריך לקוות שהמתופף שיחליף אותו יהיה Charlie Z :metal:
אני עדיין בעד עילי בתור מחליף לפורטנוי :)
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

:haha: תודה, גם אני...
תמונה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

נו אז עכשיו כשפטרוצ'י בפייסבוק ונגיש יותר מאי-פעם אני מציע שתלך על זה ותדבר איתו
שלח תגובה