http://e.walla.co.il/?w=//1279245
אתה כותב כל כך הרבה שורות אך לא מצליח לשכנע. התנ"ך הוא עוד ספר הסטורי שכמו הרבה ספרים הסטוריים אחרים מכיל הרבה הגזמות, המצאות ועיוותים. התנ"ך הוא סה"כ אוסף של סיפורים שנכתבו לאורך מאות שנים, הועברו מפה לאוזן,הומצאו ובסופו של דבר קובצו לספר אחד שמכיל לא מעט סתירות פנימיות ועיוותים כרונולוגיים.liordavidlior כתב:אוקיי, לעניין של אלוהים אדרש אח"כ. כעת אך לנושא תורה מן השמים.
אקדים ואומר, שהוכחה חותכת חד-משמעית לא קיימת .
הבסיס שעליו בנויה היהדות , ונושא זה מוזכר במקרא אינספור פעמים הוא מעמד הר סיני. הדבר המייחד את היהדות משאר הדתות שקמו אי-פעם הוא שמעמד הר-סיני, קבלת התורה והחלתה נעשו מול קהל של מיליונים: " 600,000 רגלי, הגברים לבד מטף" - כלומר 600 אלף איש שהם רק הגברים מתחת לגיל 20. אם נחשיב את נשותיהם, טפם ואת הערב רב שלא נכלל במנין זה ("גם ערב רב עלה איתם") - מצרים שהתגיירו, נגיע למעל למיליון איש שהיו נוכחים במעמד החד-פעמי הזה. "אנכי ה' אלוהיך אשר הוצאתיך מארץ מצרים" נאמר בדיבר הראשון ולא: "אשר בראתי שמים וארץ".
דור גדול זה, אשר ראה את התורה ניתנת מתוך האש, את הקול הקורא ואת ההר עשֵן, קיבל עליו את ה"נעשה ונשמע" המפורסם.
ובכן, ישאל השואל, מנין לך שסיפור זה אכן קרה ואינו אלא כזב?
אז ראשית אקדים ואומר, שסיפור זה הינו תקדימי בתולדות העולם. מעולם ובשום דת לא ניטען כי דבר אלוהים ניתן ישירות ליותר ממיליון עדים. ישו ומוחמד הודיעו שאלוהים נגלה להם בסתר והודיע להם את רצונו וכו'. איש מעולם לא העיז לומר שקר בקנה מידה כזה. אף התורה מתעכבת על אספקט זה: "שאל נא לימים קדמונים אשר היו לפניך, למיום ברוא אלוהים אדם על הארץ ועד עתה. ולמקצה השמים ועד קצה השמים. הנהיה כדבר הזה או הנשמע כמו - הישמע אדם קול אלוהים מדבר אליו מתוך האש כאשר שמעת אתה ויחי" בשום זמן ובשום פינה בעולם.
שנית, איני רואה זה כנכון לפי ההיגיון שזר יכול "להשחיל" מקרה כזה אל בין דפי ההיסטוריה. שוו בנפשכם זאת: נניח שאיש בא לעם ישראל והודיעם: "יש בידי ספר חוקים שניתן לאבותיכם מאת בורא עולם, ספר שנשתכח מאבותיכם ורק אצלי נשאר. עתה לכו בחוקו". התגובה הראשונית כמובן היתה: "איך זה יתכן? ספר שמכיל בתוכו כ"כ הרבה מצוות, חוקים והגבלים: שחיטה, תרומות ומעשרות, עריות, מקדש ופולחן, טומאה וטהרה. 613 חוקים כאלו. מתחמים את תפקידינו בעולם לדבר כ"כ מוגדר וממוקד, איכה ייתכן שכל העם, אבותינו, שצפה במעמד הר סיני (או בניו לצורך הענין) הצליח לשכוח ספר כה גרנדיוזי, חשוב ובסיסי?" אם היה אומר אותו האיש שנגלה אליו האלוה ביחידות, ניחא. או שמאמינים לעדותו או שלא, אבל לומר שיותר ממיליון קיבלו זאת ורק אותו האיש יודע - לא היה תופס לעולם. זהו שקר גס מדי ומופרך מדי להאמין בו. בעוד שבתורה זו אף כתוב שהיא לעולם לא תישכח מהעם ("כי לא תישכח מפי זרעו").
יותר מכך: אף אם היה אירוע שכזה, לא היה אירוע מכונן כזה אמור להיות חלק בלתי נפרד מההיסטוריה היהודית? לא היינו אמורים לדעת על אותו אירוע (ואף לתארך אותו), כאירוע שבו מושיע החזיק לבדו בתורה הנשכחת והנחילה בטוב מעשיו לעם ישראל בשנית? אין שום חלק בהיסטוריה המעיד על כך.
יש הבדל בין המהפכה הצרפתית לבין מעמד הר סיני, למהפכה הצרפתית יש הוכחה לקיומה. מעמד הר סיני הוא מיתוס שנוצר כדי לחזק אמונה כמו עוד עשרות מיתוסים אחרים.רואה זאת אני כהוכחה היסטורית ככל דבר היסטוריה הנלמד; רוב ההיסטוריה הידועה, במיוחד זו שלקחו בה חלק קהלים וציבורים שלמים, אמיתית היא באופן פשוט מהמידע שהועבר ונכתב מדור לדור. המהפכה הצרפתית הייתה אירוע מכונן בהיסטוריה הצרפתית ונהיר לכולם שהיא אכן קרתה. וכי מישהו היה יכול "להשחילה" אל בין דפי ההיסטוריה בלי שאיש ידע על כך?
זה לא מוכיח שום דבר, וגם על היהדות אפשר להגיד שמדובר בעבודת אלילים כי קיומו של האל לא מוכח פיזית.אני חושב שתומכים עוד בהבנתי דתות העולם השונות. לא מקרה הוא לדעתי שהיהדות היא הדת המונותאיסטית הראשונה. איש לא שיער בנפשו את אלוהים בצורה שהיהדות תפסה אותו בתקופות קדם. עבודת אלילים התקיימה ואף המשיכה להתקיים שנים רבות אחרי הופעת היהדות. אפילו רומא לא הייתה מונותאיסטית (בתחילה). ישו הודה ביהדות בפה מלא. אף מוחמד כן. למעשה רוב (אם לא כל) העולם הדתי אינו חולק על כך. כל הדתות הגדולות יוצאות מאותה נקודת הנחה: תורת ישראל ניתנה לעם ישראל במעמד העם כולו.
+אינסוף.טל רודס כתב:ההגדרות של אבן שושן לא רלוונטיות. כל עוד אין הוכחה לקיומו של אלוהים, אין הבדל בין היהדות לעבודת אלילים. בשני המקרים המאמינים מאמינים בקיומו של אל/אלים כלשהם, זה לא משנה אם זה אל יחיד או אלים רבים.
טל רודס כתב:ההגדרות של אבן שושן לא רלוונטיות. כל עוד אין הוכחה לקיומו של אלוהים, אין הבדל בין היהדות לעבודת אלילים. בשני המקרים המאמינים מאמינים בקיומו של אל/אלים כלשהם, זה לא משנה אם זה אל יחיד או אלים רבים.
אני לא מצפה ממנו לרקוד. השואה הוכיחה הכי טוב שאין אלוהים, אם היה אלוהים, לא הייתה שואה!do you expect him to come and dance infront of you to prove he's there?
לפי דעתי, כמו שציינתי מתי שהו מקדום, אלוהים נתן לאדם לבחור את כיוונו. אם זה להאמין בו, ואם לא.
התפיסה של המאמינים לפניכך (פחות או יותר) והתפיסה של הלא מאמינים לפניי, גם, פחות או יותר.
אז אלוהים שם בפינינו את שני האפשרויות. אדם יבחר מה טוב בשבילו.
וכאן, זה רק דיון שבה הכותרת היא שתי התפיסות בנוגע לאלוהים.
אנחנו לא יכולים להוכיח לך פיזית כאן ועכשיו שהוא קיים. כי כמו שליאור אמר, הוכחה חותכת חד-משמעית לא קיימת.
אפשר לענות בהחלט. השואה הייתה כי היטלר עלה לשלטון בגרמניה, ניצל את חולשתן של כל מיני מדינות, כבש את אירופה, הקים מחנות ריכוז והרג בשיטתיות את היהודים על בסיס תורת הגזע והאידאולוגיה הנאצית. אלוהים לא היה שם כדי למנוע זאת, אם היה באמת קיים היה מונע זאת.למרות שהשואה זה נושא אחד ענק בפני עצמו. כי אפילו אני מידי פעם שואלת את עצמי, איך אלוהים "בעדנו" (לא "איך אלוהים קיים", כי מבחינתי, הוא קיים) אם היה את השואה?
ואני לא מישהי שיכולה לענות במלואו על שאלה כזאת, ואולי אין מישהו כזה שיכול לענות על זה.
אבל אני רואה את זה ככה,
שהשואה מוכיחה שכן יש אלוהים.
אתה יהודי? אתה קיים?
אם לא היה אלוהים, סביר להניח שלא היינו כאן היום.
מאיפה אני יודעת מה אלוהים חשב לעצמו כשהתחילו עם השואה.
אולי אנשים חושבים שהוא רצה "להשתעשע" ולהרוג אותנו אחד אחד אבל עד גבול מסויים, וממש בסוף להציל אותנו.
אולי זה עונש על משהו כמו שרוב האנשים המאמינים חושבים.
איזה מיתוס ואיזה יציאת מצרים?!אולי,
זה רק עוד אחד מהמיתוסים שלכם, שעוד 1000 שנה יספרו על זה סיפורים.
ויקום אדם ויגיד "אלוהים לא הציל את היהודים מהשואה, והשואה לא היה עד כדי כך גרוע כמו שאומרים, זה רק המצאה כדי שנאמין בדמות האלוהית שכביכול הציל אותנו מהשואה בסופו של דבר"
אולי זה היה מרד מוצלח?
זה יציאת מצרים all over again.
ממש לא הולכת להיות שם בעיה, יש ראיות, יש מחנות השמדה, יש עדויות, הכל מתועד.ובגלל זה הולך להיות בעיה כשכל נספי השואה ימותו בסופו של דבר, והמועד הזה די קרוב.
נכון, הסיפורים יועברו מדור לדור. אבל באיזה שהו שלב, זה יגיע למה שאנחנו הגענו אליו.
האם זה באמת קרה? מי יכול להוכיח את זה? כולם מתו כבר. בדיוק כמו ביציאת מצרים (או כל מלחמה\מרד אחר\ת)...ואני מדברת על עוד מאות שנים מהיום.
Ashleadt כתב:אם לא היה אלוהים, לא היה עולם!!!
אררר ארצשמד.אמצרדמרי!
לגבי החתימה, עוד מעט אני אוריד מזה.
כשלא אהיה בפלאפון.
ואני לא אומרת שזה עונש. רק ציינתי גישה של רוב הדתיים. דתיים! לא מאמינים!
גמני יכולה להגיד שמאוד נח לך להגיד שאין אלוהים בגלל השואה. אני בחרתי בגישה שבגלל שבסופו של דבר כן המשכנו להתקיים, יש אלוהים. ואתה בגישה השניה, שבגלל השואה, אין אלוהים.