[רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Re: [13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events
About Portnoy... there is no really new info here. We already knew about the lawyers
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
ידענו על עורכי הדין אבל לא ידענו שהוא רוצה לתבוע בעלות על השם Dream Theater...
מגוחך מה שקורה עם הבנאדם.
מגוחך מה שקורה עם הבנאדם.

- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Waters - Pink Floyd all over again
Portnoy is not unlike Waters
Portnoy is not unlike Waters
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Nimitzion
- דרימיסט מתקדם
בגדול אני מסכים עם כל מה שכתבתם כאן - זה באמת עצוב כשהמוזיקה שותקת ועורכי הדין מתחילים לדבר.
אבל תרשו לי לרגע להיות devil's advocate - השם DT הוא מותג, מותג שנבנה בהרבה עבודה קשה, מיוזעת ומשותפת כולל של MP.
עכשיו הוא בחוץ - אולי (כנראה אפילו בטוח) שזו רק אשמתו ואין לו להלין אלא על עצמו. עדיין - הוא מרגיש עכשיו שהחברים ממשיכים להרוויח על חשבונו. האלבום מצליח (כנראה) טור מצוין ובדרך לעוד טור. ו- MP? הוא מרגיש עזוב, נשכח... אז הוא נזכר בעבודה הקשה בבנית השם, ואומר - חלק מזה זה שלי. הם מרוויחים עכשיו וירוויחו בעתיד על דברים שאני עשיתי. לא מגיע לי משהו מזה?
לי דווקא נראה שכן. אולי חלק אולי קטן, אולי משהו לא בשביל הכסף ממש אלא יותר בשביל ההרגשה.
מצד שני אני מבין אותם שאומרים - "לך קיבינימט. חשבת שהכל יתפרק בלעדיך והנה אנחנו מצליחים אז עכשיו אתה נזכר שאתה רוצה חלק?"
לרגע רציתי לכתוב שלא הייתי רוצה להיות במקומם, לא במקום MP ולא בגלל האחרים אבל במחשבה שניה...להיות מוזיקאי מחונן, להרוויח מלא כסף ולעשות מה שאתה אוהב? אני מוכן "לסבול" תביעה של מליונים בשביל זה.
אבל תרשו לי לרגע להיות devil's advocate - השם DT הוא מותג, מותג שנבנה בהרבה עבודה קשה, מיוזעת ומשותפת כולל של MP.
עכשיו הוא בחוץ - אולי (כנראה אפילו בטוח) שזו רק אשמתו ואין לו להלין אלא על עצמו. עדיין - הוא מרגיש עכשיו שהחברים ממשיכים להרוויח על חשבונו. האלבום מצליח (כנראה) טור מצוין ובדרך לעוד טור. ו- MP? הוא מרגיש עזוב, נשכח... אז הוא נזכר בעבודה הקשה בבנית השם, ואומר - חלק מזה זה שלי. הם מרוויחים עכשיו וירוויחו בעתיד על דברים שאני עשיתי. לא מגיע לי משהו מזה?
לי דווקא נראה שכן. אולי חלק אולי קטן, אולי משהו לא בשביל הכסף ממש אלא יותר בשביל ההרגשה.
מצד שני אני מבין אותם שאומרים - "לך קיבינימט. חשבת שהכל יתפרק בלעדיך והנה אנחנו מצליחים אז עכשיו אתה נזכר שאתה רוצה חלק?"
לרגע רציתי לכתוב שלא הייתי רוצה להיות במקומם, לא במקום MP ולא בגלל האחרים אבל במחשבה שניה...להיות מוזיקאי מחונן, להרוויח מלא כסף ולעשות מה שאתה אוהב? אני מוכן "לסבול" תביעה של מליונים בשביל זה.

הייתי רוצה ש- JP ינגן את Razor's Edge בלוויה שלי - אבל מאחר ואני מתכוון לחיות יותר ממנו - גם הקלטה זה בסדר
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
בעיקרון, אני חושב שלא מגיע לו כלום. אומנם אבא שלו המציא את השם Dream Theater אבל השם הופך להיות של כל הלהקה, לא של הבנאדם שהמציא את השם.
עוד מעט הוא יבקש זכויות יוצרים על השירים שהוא כתב ויבקש מהם לא לנגן אותם...
עוד מעט הוא יבקש זכויות יוצרים על השירים שהוא כתב ויבקש מהם לא לנגן אותם...

- Nimitzion
- דרימיסט מתקדם
השם זה לא רק "השם" אלא המותג...
ולגבי זכויות היוצרים - אני מקווה שהם היו מספיק חכמים ומנוסים ועשו הסכם שכל זכויות היוצרים בכל היצירות הן של הלהקה "חברה" "שותפות" או איזה תאגיד משפטי אחר ש הם חשבו עליו. אחרת - אם זה יגיע לזה - יכול שיש שירים שנצטרך לאמר להם שלום או רק לחלקים מהם...
ולגבי זכויות היוצרים - אני מקווה שהם היו מספיק חכמים ומנוסים ועשו הסכם שכל זכויות היוצרים בכל היצירות הן של הלהקה "חברה" "שותפות" או איזה תאגיד משפטי אחר ש הם חשבו עליו. אחרת - אם זה יגיע לזה - יכול שיש שירים שנצטרך לאמר להם שלום או רק לחלקים מהם...
הייתי רוצה ש- JP ינגן את Razor's Edge בלוויה שלי - אבל מאחר ואני מתכוון לחיות יותר ממנו - גם הקלטה זה בסדר
- Dreamthat
- דרימיסט שרוף
טוב, אני די מבין אותו, בכל זאת הוא עבר הרבה בלהקה הזאת, עשה עבודה קשה.
זה כנראה משהו שמעיק עליו מבפנים, הרי בכל זאת הוא רצה לחזור ואני מאמין שהוא אפילו הצטער על מה שעשה, וכנראה הוא לא יכול לסבול את העובדה שהם דחו אותו, בכל זאת, הלהקה הזאת הייתה חלק ענק מחייו. אז הוא מחפש מה לעשות בנוגע לעניין הזה, להראות להם שהם לא יכולים סתם ככה לנפנף אותו, הרי די ברור שלבנאדם יש מספיק כסף.
זה כנראה משהו שמעיק עליו מבפנים, הרי בכל זאת הוא רצה לחזור ואני מאמין שהוא אפילו הצטער על מה שעשה, וכנראה הוא לא יכול לסבול את העובדה שהם דחו אותו, בכל זאת, הלהקה הזאת הייתה חלק ענק מחייו. אז הוא מחפש מה לעשות בנוגע לעניין הזה, להראות להם שהם לא יכולים סתם ככה לנפנף אותו, הרי די ברור שלבנאדם יש מספיק כסף.
- AlucarDT
- דרימיסט-על
זו הסיבה הכי ילדותית לעשות דבר כזה..אני בטוח שהוא ידע טוב מאוד מה יכול לקרות כשהוא יעזוב, ולקח אפילו קצת בחשבון את העובדה שמתופף אחר יחליף אותו ולא תהיה לו הזדמנות לחזור. ובכל זאת הלהקה לא הייתה שייכת מעולם רק לו והוא לא יכול לקחת מאחרים את מה שהם בנו יחד איתו.Dreamthat כתב:טוב, אני די מבין אותו, בכל זאת הוא עבר הרבה בלהקה הזאת, עשה עבודה קשה.

- Sentient 6
- דרימיסט-על
Re: [רשמי] מייק פורטנוי פורש מהלהקה
הוא כזה מאנייק שהוא יקח אותם לבית משפט, ינצח ואז יכריח אותם לשנות את השם ל-dream theater of fire 

Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
- AlucarDT
- דרימיסט-על
- Dreamthat
- דרימיסט שרוף
זה יהיה מוזר אם הם יצטרכו לשנות עוד פעם את השם בשל גורמים משפטיים.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
נראה לי עד שזה נגמר ג'ון מיונג נשבר ומוריד לפורטנוי בעיטה מסובבת.
יאללה נו מה יהיה השם החדש של הלהקה?
יאללה נו מה יהיה השם החדש של הלהקה?

- Nimitzion
- דרימיסט מתקדם
יאללה תחרות שמות אלטרנטיביים
מה עדיף - Majestic Theater of Dreams- MTD
או
PDSUM - Please Don't Sue Us Mike
מה עדיף - Majestic Theater of Dreams- MTD
או
PDSUM - Please Don't Sue Us Mike
- Sentient 6
- דרימיסט-על
תמיד היו ליחשושים על זה שדווין טאונסנד קרא ללהקה שלו סטראפינג יאנג לד כי אלה ראשי תיבות שתואמים לסטיב (ואי) יו לוזר - SYL. אולי משהו כזה.
- AlucarDT
- דרימיסט-על
הבנתי גם שפורטנוי תובע את ההורים של דווין טאונסנד על זה שנתנו לו את השם..DT

- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
Portnoy has all the rights to sue for royalties on their past work. Remember their albums continue to sell
About the name? Eff him
About the name? Eff him
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
אומנם זו זכותו, ועל פניו מגיע לו את חלקו, אבל סביר להניח שבאותה מידה גם לשאר חברי הלהקה מותר לתבוע את פורטנוי על הרווחים מ-Ytsejam Records.
אני בספק גדול שפורטנוי מנסה לתבוע אותם על השימוש בשם הלהקה. אבל היי, אתם אוהבים להוציא אותו נחש בכל פעם...
אני בספק גדול שפורטנוי מנסה לתבוע אותם על השימוש בשם הלהקה. אבל היי, אתם אוהבים להוציא אותו נחש בכל פעם...
- Nimitzion
- דרימיסט מתקדם
דווקא בקשר ל- royalties אני לא בטוח..זה תלוי בהסכם שהיה להם, אם היה להם.DivineComedy כתב:Portnoy has all the rights to sue for royalties on their past work. Remember their albums continue to sell
About the name? Eff him
בהנחה שהם עשו משהו סביר שזה גם מקובל בתחום וגם בתחום זכויות היוצרים בתוכנה וכיו"ב - אז יש גוף משפטי כלשהו שקוראים לו DT ואם הם עבדו נכון אז הגוף הזה היה הבעלים של כל היצירות, כלומר כל יוצר הסב או העביר לו את הזכויות ביצירות שלו, כאשר התגמול היה מן הסתם בחלקים של אותו יוצר באותו גוף או לחילופין אחוז מההכנסות של אותו גוף.
אם מישהו ראה את some kind of monster של מטאליקה אז יש שם קטע שמסבירים לטרוחיליו שמצטרף בערך איך זה עובד.
אם הם לא עשו הסכם כזה (קשה לי להאמין שמתישהו לא עשו סדר) אז בהחלט יש סמטוחה...עוד יתברר ש"במקרה" לא נגנו שירים של MP בטור האחרון כי "במקרה" חששו שיצטרכו לשלם לו תגמולים.
בקשר לשם - eff him indeed

-
- דרימיסט מתקדם
לא כזה מפתיע שזה התפתח לדבר כזה וזה היה צפוי - לא צריך לעשות מזה דרמה.
בסופו של דבר, מייק יבקש מלא דברים ומלא כסף ודרים יורידו והם יפגשו איפשהו באמצע...
השם ישאר ובסופו של דבר, הם בטח יצטרכו לשלם לו סכום כספי על שירים שהוא כתב ואיזה אחוז מרווחים עתידיים או משהו וזהו, לא משהו שמפתיע ותמיד שמישהו בסדר גודל כמו מייק עזב להקה, היה בלאגן כזה.
דוגמא טובה היא למשל עם אוזי אוזבורן, שהיה מלא בלאגן ותביעות עם החבר'ה מסבאת' ואוזי קיבל כספים על שירים מצליחים מתקופתו ואישור להופיע עם הלהיטים הגדולים מהתקופה שלו והוא עוד הסולן...
מייק יקבל כזה, שיהנה ממנו וימשיך לנגן במיליארד להקות שונות שאף אחת לא תהיה חצי מדרים (למרות ש- TA זאת אחת מהלהקות האהובות עלי, אבל זה עוד מלפני).
יהיה בסיידר.... גירושים זה עסק מכוער וזה המצב.
בסופו של דבר, מייק יבקש מלא דברים ומלא כסף ודרים יורידו והם יפגשו איפשהו באמצע...
השם ישאר ובסופו של דבר, הם בטח יצטרכו לשלם לו סכום כספי על שירים שהוא כתב ואיזה אחוז מרווחים עתידיים או משהו וזהו, לא משהו שמפתיע ותמיד שמישהו בסדר גודל כמו מייק עזב להקה, היה בלאגן כזה.
דוגמא טובה היא למשל עם אוזי אוזבורן, שהיה מלא בלאגן ותביעות עם החבר'ה מסבאת' ואוזי קיבל כספים על שירים מצליחים מתקופתו ואישור להופיע עם הלהיטים הגדולים מהתקופה שלו והוא עוד הסולן...
מייק יקבל כזה, שיהנה ממנו וימשיך לנגן במיליארד להקות שונות שאף אחת לא תהיה חצי מדרים (למרות ש- TA זאת אחת מהלהקות האהובות עלי, אבל זה עוד מלפני).
יהיה בסיידר.... גירושים זה עסק מכוער וזה המצב.
- ilai fields #7
- דרימיסט-על
אני רק רוצה להזכיר שזה עדיין לא ברור אם הוא אכן תובע זכויות יוצרים... ואם כן אז אולי זה רק על השם ולא על השירים.
בואו לא נסחף עד שהמצב שם יהיה סופי.
בואו לא נסחף עד שהמצב שם יהיה סופי.