[13.9] דרים ת'יאטר 11 - A Dramatic Turn of Events

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
B-Boy
דרימיסט מתקדם

Re: דרים ת'יאטר נכנסו לאולפן ההקלטות - ינואר 2011

שליחה על ידי B-Boy »

חחח לא נכנסתי ללינק עצמו. ככה או ככה, טוב לראות סוף סוף מידע על האלבום שצף לשטח
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

באמת קצת מוזר שמנגיני לא היה חלק מכתיבת האלבום ופשוט הביאו לו רק להקליט את התופים. מצד שני זה אומר שלא משנה איזה מתופף הם היו בוחרים, השינוי הוא באמת רק בתפקידי תופים ולא במוזיקה בכללי, נשאר לקוות שהוא עשה דברים מעניינים שם :)
בקשר למיונג, רק תזכרו שהשירים המעטים שהוא רשם להם ליריקה היו בשנות ה-90 ובתקופה שבאופן כללי גם שאר חברי הלהקה רשמו אחלה דברים, אז זה לא מבטיח שעכשיו תראו איזה משהו מפוצץ סטייל A Trial of Tears שנכתב בכלל בתקופה אחרת וכשהם היו יותר צעירים... אבל זה כן סימן למשהו טוב. מעניין אותי אם גם עכשיו כמו פעם, השירים שבהם יש ליריקה של מיונג יהיו מהאפיים/מרכזיים באלבום.

עכשיו רק נשאר שג'ורדן יסיים את ההקלטות של התפקידים שלו, מיקסינג+מאסטרינג והם יוכלו לשחרר תאריך יציאה של האלבום! הם גם בטח רוצים לשמור על ההייפ שנבנה עכשיו עם המתופף החדש ושהעניין בהם מתחיל לעלות אז אני אומר עוד מקסימום חודש-חודש וחצי יש תאריך/עטיפה/רשימת שירים.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

לא מעט אנשים התלוננו על הכתיבה באלבומים האחרונים, שהיא לא מספיק טובה ואפילו מוגחכת.
אני חושב ששיר עם מילים מדהימות כמו Learning To Live יהיה בהחלט משמח...
תמונה
Black Rose Immortal
דרימיסט שרוף
יצירת קשר:

שליחה על ידי Black Rose Immortal »

לטעמי מיונג הוא הכותב הטוב ביותר בלהקה, שמח שהוא חזר לכתוב. כנראה באמת פורטנוי הוא זה שמנע ממנו את זה בשנים האחרונות (היה על זה פה דיון פעם).
Do not turn your face towards me
Confronting me with my lonliness
You are in a forest unknown
The secret orchard
And your voice is vast and achromatic
But still so precious

תמונה
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

אני לא מתווכח שהליריקה שמיונג כתב הרבה יותר מעניינת וטובה משירים חדשים של דרים, אבל אני רק אומר, תחשבו שנגיד פטרוצ'י או פורטנוי היו מפסיקים לכתוב ליריקה אחרי SFAM, גם עליהם היו אומרים את זה. בשלב הזה בחיים שלהם אני לא חושב שהוא יכתוב משהו כבד כמו a trial of tears / learning to live וכאלה, וגם השירים האלה קיבלו בונוס בזכות המוזיקה האדירה שבהם בלי קשר לליריקה, אל תשכחו ^^
ולגבי מה שאמרת על פורטנוי, אני לא הכי חושב ככה... אני חושב שזה יותר שעכשיו שפורטנוי נעלם אז פחות או יותר צריך שעוד אנשים חוץ מפטרוצ'י יעזרו לכתוב את המילים לשירים שזה לא בידיוק הצד החזק של DT בשנים האחרונות, פלוס DT יודעים שהמעריצים מחכים הרבה שנים שמיונג יחזור לכתוב מילים, אז הוא החליט לצעוד קדימה ולעשות את זה. למרות שאם אני לא טועה (ויש מצב גדול שאני טועה), לא היה ראיון עם ג'יימס -ליפני- שמייק פרש, שבו הוא אמר שמיונג דיבר על לחזור לכתוב ליריקה? יש מצב שזה צירוף מקרים או שזה באמת רק בזכות העזיבה של מייק.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

מיונג הפסיק לכתוב כי הלהקה החליטה שסגנון הכתיבה שלו לא מתאים לה, וכך DT גם הצהירו. LSOAD זה שיר מעולה מבחינה לירית למרות שהמוזיקה בו היא לא השיא של דרים. כל מה שמיונג כתב הוא ה-top notch של הלהקה מהבחינה הזו. אם עכשיו הוא חוזר לכתוב אז יש הרגשה שפורטנוי הוביל את המהלך שהשבית את JM, אבל כמו שרן אמר זו "האשמה" נסיבתית אז אני לא רוצה ללכת רחוק מדי עם זה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

יכול להיות שזה מבחירה של jm יכול להיות הליריקה לא ה טעימה למוזיקה שהם עשו ועכשיו המוזיקה יותר מתאימה למילים.
(לפחות זאת כרגע דעתי)
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

Mars Volter כתב:מיונג הפסיק לכתוב כי הלהקה החליטה שסגנון הכתיבה שלו לא מתאים לה, וכך DT גם הצהירו. LSOAD זה שיר מעולה מבחינה לירית למרות שהמוזיקה בו היא לא השיא של דרים. כל מה שמיונג כתב הוא ה-top notch של הלהקה מהבחינה הזו. אם עכשיו הוא חוזר לכתוב אז יש הרגשה שפורטנוי הוביל את המהלך שהשבית את JM, אבל כמו שרן אמר זו "האשמה" נסיבתית אז אני לא רוצה ללכת רחוק מדי עם זה.
פורטנוי הוביל הרבה מהלכים שליליים שנפוצו כ"החלטה של הלהקה". דוגמה טובה לכך היא העמדה נגד Space Dye-Vest. מעניין לראות שבהופעה הראשונה של לה-ברי ורודס, השיר הראשון שהם החליטו לבצע זה השיר הזה. מבחינתי זה אומר הכל.
פורטנוי היה הפנים, הקול והמנהיג של הלהקה הזו, לטוב ולרע, גם אם לפעמים ניסו לצייר את זה כאילו זה לא כך. ולכן, אין לי ספק בכלל שההשערה שלך, שאתה מנסה להסתייג ממנה, היא נכונה. מאיך שאני קורא את הדמויות והאנשים אני גם לא אתפלא אם מיונג החליט להתחבא בצל כי הוא פשוט לא הסתדר אישית עם פורטנוי.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

אתה שוכח שהם חברים להכל כמו שפטרוצ'י אמר דקומנטרי על המתופף החדש הם יו בלוויות בחתונות בהכל, אני לא חושב שהוא התחבא יכול להיות שהוא כתב שירים ופסלו אותם.
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

כל הדיבורים האלה על האלבום החדש רק גורמים לי לחוסר סבלנות שהוא ייצא כבר !! :knockedout:
תמונה
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

חתוליס כתב:
Mars Volter כתב:מיונג הפסיק לכתוב כי הלהקה החליטה שסגנון הכתיבה שלו לא מתאים לה, וכך DT גם הצהירו. LSOAD זה שיר מעולה מבחינה לירית למרות שהמוזיקה בו היא לא השיא של דרים. כל מה שמיונג כתב הוא ה-top notch של הלהקה מהבחינה הזו. אם עכשיו הוא חוזר לכתוב אז יש הרגשה שפורטנוי הוביל את המהלך שהשבית את JM, אבל כמו שרן אמר זו "האשמה" נסיבתית אז אני לא רוצה ללכת רחוק מדי עם זה.
פורטנוי הוביל הרבה מהלכים שליליים שנפוצו כ"החלטה של הלהקה". דוגמה טובה לכך היא העמדה נגד Space Dye-Vest. מעניין לראות שבהופעה הראשונה של לה-ברי ורודס, השיר הראשון שהם החליטו לבצע זה השיר הזה. מבחינתי זה אומר הכל.
פורטנוי היה הפנים, הקול והמנהיג של הלהקה הזו, לטוב ולרע, גם אם לפעמים ניסו לצייר את זה כאילו זה לא כך. ולכן, אין לי ספק בכלל שההשערה שלך, שאתה מנסה להסתייג ממנה, היא נכונה. מאיך שאני קורא את הדמויות והאנשים אני גם לא אתפלא אם מיונג החליט להתחבא בצל כי הוא פשוט לא הסתדר אישית עם פורטנוי.
משום מה אני חושב שאני די מסכים עם המשפט הזה (המשפט שהגדשתי אם לא שמתם לב)... לא ראו את מיונג באותו חדר עם הלהקה במשך תקופה די ארוכה, שלא נדבר על לדבר..
בדוקומנטרי הוא דיבר יותר מתמיד.
אולי זה אומר משהו?! :shrug:
תמונה
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

זה מה שהוא מדבר בדרך כלל פשוט פורטנוי עושה הרבה רעש ומדבר הרבה שים לב שאין יותר מידי עדכונים על האלבום ולעומת זאת שים לב לפרוייקטים של פורטיונוי כמע כל יום היה עדכון.
חתוליס
נעם

שליחה על ידי חתוליס »

avishaiy5 כתב:אתה שוכח שהם חברים להכל כמו שפטרוצ'י אמר דקומנטרי על המתופף החדש הם יו בלוויות בחתונות בהכל, אני לא חושב שהוא התחבא יכול להיות שהוא כתב שירים ופסלו אותם.
האם כל אדם קרוב אליך, שלא לומר, במשפחה שלך, הוא אדם שאתה מרגיש בנוח בקרבתו?
אם כן, מצבך טוב.

יחסית ל"משפחה" פורטנוי הרשה לעצמו להתלכלך היטב בכל סיפור העזיבה הזה. יצא על לה-ברי על איזשהו משפט שהוא אמר ומחק את הTOUR של STATIC IMPULSE מהאתר שלו, הוציא כמה מילים רעות על התקשורת בין חברי הלהקה (אני מצטער, חיפשתי את הציטוט המדויק, לא מצאתי. אבל השורה התחתונה שם הייתה שהוא לקח את "אחד מחברי הלהקה" כדוגמה, שהם לא היו מחליפים איתו מילה במשך ימים שלמים) ועוד.
אז כן, מנסים לצייר לך את הדברים כאילו הכל ורוד והם בסה"כ נפרדו כידידים. אתה באמת קונה את זה? אני לא. לא צריך להיות חד במיוחד כדי לראות שפורטנוי הוא לא אדם שקל לשהות בסביבתו, וכל הגועל שיצא במהלך הפרשה הזו רק חיזק את הטענה הזו.
. .- - + -- -.-- + .- ... ... + .- -. -.. + -... .- .-.. .-.. ...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

חדשות מצויינות. מייאנג כותב מצויין..
לדעתי במשך השניפ פורטנוי הרס כל חלקה טובה בלהקה. באמת כך! אני מקווה שעכשיו יפתחו מחסומים ונראה יותר דרים שאנחנו אוהבים מאשר דרים שהתרגלנו לאהוב.
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
avishaiy5
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי avishaiy5 »

שמע אני לא חסיד פורטנוי וגם אני לא אוהב כל כך את החומר החדש שלהם אני בעקרון כמעת ולא שומע אלבומים אחרי mp2:sfam אבל זה ויכוח ואני מאמין שזה יעבור לפורטנוי ושים לב שבסרט הדוקמנטרי החדש של דרים הם לא מלכלכים הם נורא מאופקים שצראה לפי דעתי שהם רוצים שהוויכוח הזה יסתיים.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

רודס מחליף את ביבוט ב-מורפוויז' באלבום החדש.
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Schwimmer »

NamelessATM כתב:בקשר למיונג, רק תזכרו שהשירים המעטים שהוא רשם להם ליריקה היו בשנות ה-90 ובתקופה שבאופן כללי גם שאר חברי הלהקה רשמו אחלה דברים, אז זה לא מבטיח שעכשיו תראו איזה משהו מפוצץ סטייל A Trial of Tears שנכתב בכלל בתקופה אחרת וכשהם היו יותר צעירים... אבל זה כן סימן למשהו טוב. מעניין אותי אם גם עכשיו כמו פעם, השירים שבהם יש ליריקה של מיונג יהיו מהאפיים/מרכזיים באלבום.
עד SFAM (האלבום האחרון שהוא כתב בו מילים עד כמה שאני זוכר נכון), הוא עוד כתב אחלה מילים בזמן ששאר הכותבים העיקריים התחילו לצלוע קצת. בכל מקרה, שים לב שגם ג'יימס כותב מעט ליריקס אבל הוא עדיין עושה את זה ברמה דיי טובה כשהוא עושה את זה - אם הליריקס שMP וJP נהיו קצת יותר חלשות עם השנים אני משער שזה כי הם פשוט נשחקו קצת.

בכל מקרה, אני לא זוכר ליריק שהוא כתב שלא אהבתי, ולבנאדם יש 10+ שנים של יצירתיות לפרוק מהבחינה הזאת (אני מקווה), אני לא מודאג כל כך.

ואני מקווה שג'ורדן לא ישתמש במורפוויז כמו בביבוט. כלומר שהם לא יהפכו סולו (שלדעתי) בינוני לעוד יותר בינוני (שוב, לדעתי).
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

בראיון הזה:
http://www.drummagazine.com/features/po ... e-mangini/

יש שתי שאלות שקשורות לאלבום החדש:
DRUM!: Were you involved in writing new Dream Theater songs?
Mangini: I was zero involved in it. It’s the four of them. This new material is stuff that they’ve never had the opportunity to do that without a drummer. My involvement is going to be worrying about the drums and backing this band. I have too much work to do, you know? I’ve been off the stage as a full time job for much too long. I just want to sit on a drum stool. I want to see those orange and magenta lights reflecting off my drums. I want to hear the crowd. I want to play drums – that’s what I want to do right now. That’s all I want to do. I didn’t want to get involved in anything at that time. If I have strengths to offer the band, those will show themselves in time.

DRUM!: Any new songs that were especially difficult?
Mangini: The one where I put the most amount of psychotic, two-things-at-the-same-time type of drumming would be track six [still unnamed as of press time]. While multi time signature shifts were going on, I was playing in a time signature that was completely different from those with one limb on one side of my body. And I was really hitting the drums. I’m very proud of it, but they liked it musically. I wouldn’t do it just to throw it in. I didn’t do it for that reason. I did it because I had a mathematical joy out of it. Oh, my gosh, it would be amazing to play in 7/16 here, but yet it’s changing time signatures 18 times or something.

When I got [in the tracking room, guitarist] John Petrucci just bled his soul through mine and into the drums – it wasn’t me. I mean, it was me, but he brought out of me this intro to one of the songs and it was actually so hard to come up with the best possible thing with all the choices I had in my mind, that I didn’t do it all by myself. I did it with John Petrucci, so it was really something. So that kind of established the protocol for our relationship, which was wonderful. I was just like, “Man, I don’t want this to be about me. I’m not happy with my [input] alone. Sometimes I can’t get away from me. I want this to be about us.”
סמל אישי של משתמש
gimnis
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי gimnis »

נשמע מעניין =) צריך לזכור את זה כשיגיע היום בו נשמע את הטראק השישי
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

מהטוויטר של ריץ' ווילסון:
Just finished transcribing the John Petrucci interview. I get the impression that the new album is killer . . .
שלח תגובה