אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- Rysher
- דרימיסט שרוף
Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה
אובמה באמת מצויין! הוא קיים ומקיים את כל ההבטחות שלו
להוציא את הצבא האמריקאי מעיראק (פרט למספר זניח של חמישים אלף חיילים)
לשפר את מצב הכלכלה האמריקאית תוך מאבק בתאגידים הגדולים כמו תעשיות הנפט ודומיהן (כן...גם אם נניח שהאמינו לזה מלכתחילה)
התנעת המו"ם בין ישראל לפלסטינים - סלח לי אבל אני לא קורא לזה מו"ם זה ריב על מי אשם בזה שהמו"ם לא זז לשום מקום.
מלחמה בטרור והעלאת הביטחון - ואללה אילולא עירנותם של כמה סעודים אתמול, היום היו כמה בתי כנסת מעלי עשן בשיקאגו, ואם עוד קצת מזל היו גם כמה פיגועים כמו זה שסוכל בנס בטיימס-סקוור.
(אבל במקום זה אובמה בהחלט משתחווה בפני עריצים כמו המלך הסעודי...שהמרחק בינו ובין הטרור העולמי לא רחוק אם בכלל יש מרחק בינהם)
בהחלט נשיא ישר ולעניין.
אל תבין אותי לא נכון, ההיכרות שלי עם הפוליטיקה האמריקאית היא לא מי-יודע-מה, אני לא אומר שיש מישהו יותר טוב מאובמה, אבל אובמה רחוק מלהיות מצויין
(אלא אם הוא יהיה מצויין כפארסה הזויה בהיסטוריה האמריקאית)
לשפר את מצב הכלכלה האמריקאית תוך מאבק בתאגידים הגדולים כמו תעשיות הנפט ודומיהן (כן...גם אם נניח שהאמינו לזה מלכתחילה)
התנעת המו"ם בין ישראל לפלסטינים - סלח לי אבל אני לא קורא לזה מו"ם זה ריב על מי אשם בזה שהמו"ם לא זז לשום מקום.
מלחמה בטרור והעלאת הביטחון - ואללה אילולא עירנותם של כמה סעודים אתמול, היום היו כמה בתי כנסת מעלי עשן בשיקאגו, ואם עוד קצת מזל היו גם כמה פיגועים כמו זה שסוכל בנס בטיימס-סקוור.
(אבל במקום זה אובמה בהחלט משתחווה בפני עריצים כמו המלך הסעודי...שהמרחק בינו ובין הטרור העולמי לא רחוק אם בכלל יש מרחק בינהם)
בהחלט נשיא ישר ולעניין.
אל תבין אותי לא נכון, ההיכרות שלי עם הפוליטיקה האמריקאית היא לא מי-יודע-מה, אני לא אומר שיש מישהו יותר טוב מאובמה, אבל אובמה רחוק מלהיות מצויין
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
אובמה עשה הרבה בשנה וחצי האחרונות למרות שניסו ומנסים לשים לו רגליים בכל פינה ולמרות שאנשים כמוך וכמו טל מאוד רוצים לראות עוד רפובליקני טיפש בבית הלבן. אם רק היית יודע מה באמת בוש השאיר אחריו (איי חורבות), היית מדבר אחרת.
מומ בין ישראל לפלסטינים?? אף אחד בעולם לא היה מתניע את הטימטום הזה.
שיפור הכלכלה האמריקאית? ועוד איך!
קידום חקיקה ליברלית? כן, למרות שלא הכל היה הצלחה.
הציפייה היתה לקוסם, וואללה, הבחור לא קוסם. אבל הוא בדרך הנכונה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
בור ועם הארץ.Rysher כתב:אובמה באמת מצויין! הוא קיים ומקיים את כל ההבטחות שלו
בהחלט נשיא ישר ולעניין.

"The bigger the lie, the more they believe"
- Rysher
- דרימיסט שרוף
ביל קלינטון קצת הצליח לא? (מבלי להתווכח על מה שיצא משם)DivineComedy כתב:אובמה עשה הרבה בשנה וחצי האחרונות למרות שניסו ומנסים לשים לו רגליים בכל פינה ולמרות שאנשים כמוך וכמו טל מאוד רוצים לראות עוד רפובליקני טיפש בבית הלבן. אם רק היית יודע מה באמת בוש השאיר אחריו (איי חורבות), היית מדבר אחרת.
ובכל מקרה מתי אמרתי שאני רוצה לראות שם רפובליקני? בעצמי אמרתי שאין אלטרנטיבות דומיננטיות (לפחות לא כאלה ששמעתי עליהם)
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
תגיד לי אתה רציני??? באמת אני צריך להסביר לך את ההבדל במדינה ישראל עכשיו לעומת בתקופת קלינטון?
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
גיא, מהדברים שלך עולה שאתה ניזון בעיקר ממקור ידע אחד - התקשורת הישראלית. שהיא, אפעס, גרועה בסיקור והבנת המצב במדינה שהיא לא שלה.
אולי במקום להתווכח עם חצאי-אמיתות ושקרים ששמעת מכל מיני פרשני-ביבי למינהם, פשוט תגיד לעצמך: "וואלה, אני לא יודע מספיק כדי לנהל ויכוח על ההצלחות והכשלונות של אובמה, אני רק שומע שאנשים אחרים אומרים שהוא גרוע, אולי כדאי שאני לא אכנס לדיון כזה?".
אתה גם יכול לפתוח אתרי אינטרנט של מקורות חדשות אמריקאיים, או לקרוא פרשנים ישראלים שקצת מבינים (נדב איל, הפרשן של NRG וערוץ 10 הוא התחלה טובה אורלי אזולאי מידיעות גם טובה), ואז דעתך גם תהיה מוצקה יותר. לבטח היא לא תהיה מבוססת על בורות מוחלטת.
אולי במקום להתווכח עם חצאי-אמיתות ושקרים ששמעת מכל מיני פרשני-ביבי למינהם, פשוט תגיד לעצמך: "וואלה, אני לא יודע מספיק כדי לנהל ויכוח על ההצלחות והכשלונות של אובמה, אני רק שומע שאנשים אחרים אומרים שהוא גרוע, אולי כדאי שאני לא אכנס לדיון כזה?".
אתה גם יכול לפתוח אתרי אינטרנט של מקורות חדשות אמריקאיים, או לקרוא פרשנים ישראלים שקצת מבינים (נדב איל, הפרשן של NRG וערוץ 10 הוא התחלה טובה אורלי אזולאי מידיעות גם טובה), ואז דעתך גם תהיה מוצקה יותר. לבטח היא לא תהיה מבוססת על בורות מוחלטת.

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
תמכתי בהילארי קלינטון. לא מפתיע שהאמריקאים (עם מטומטם) בחרו באובמה כי זה נראה להם מגניב שיהיה נשיא שחור, אחרי שהיה להם נשיא שהוא שחקן קולנוע (רונלד רייגן) ומושל שהוא שרירן ושחקן קולנוע. אובמה לא טיפש אבל הוא חסר נסיון ובעיקר נאיבי , לא האיש שמתאים להיות בתפקיד האיש החזק ביותר בעולם וגם הפיקציה שלו כנואם גדול התגלתה במערומיה כאשר אובמה נתקע כאשר אין לו טלפרומפטר להקריא נאומים.Rysher כתב:טל אני חייב להגיד שהפתעת אותי (לא לרעה)
אבל מכיוון שאני מתקשה לדמיין אותך תומך בג'ון מקיין (שלא לדבר על שרה פיילין), ובהיעדר דמות דומיננטית מספיק כדי להוות אלטרנטיבה למי מבינהם - מי היית רוצה לראות
מכהן כנשיא ארה"ב?
מאיפה הבאת את השטות הזאת?!למרות שאנשים כמוך וכמו טל מאוד רוצים לראות עוד רפובליקני טיפש בבית הלבן.
- YtseJam
- The Count of DT-IL
- יצירת קשר:
ועכשיו למה שבאמת חשוב - אגרת טלוויזיה עבור רשות השידור, גם אם אין לכם טלוויזיה (הכוונה היא לשידורים פוטנציאליים של רשות השידור שאנשים יכולים לצפות מהמחשב שלהם), וגם אם אתם לא צורכים שום דבר מזה בפועל. שערוריייההההההה!!#!%#%#
http://www.dannydanon.com/he/index.php/media/228-q-q-q
אם אפשר על המחשב הביתי, אפשר גם על כל אמצעי דיגיטלי אחר שמאפשר צפיית שידורים כזו.
What gives.
http://www.dannydanon.com/he/index.php/media/228-q-q-q
אם אפשר על המחשב הביתי, אפשר גם על כל אמצעי דיגיטלי אחר שמאפשר צפיית שידורים כזו.
What gives.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
תן לי לספר לך שגם באנגליה יש TV License וגם אם אין לך טלויזיה אבל אתה משתמש באינטרנט איפה שאתה גר, אתה מחויב על פי החוק לשלם. ההבדל הוא כמובן שבאנגליה יש לך המון ערוצים שאתה יכול לראות לייב דרך המחשב וגם VOD אחרי שסדרות או תוכניות מסתיימות. בישראל, מה בדיוק אפשר לראות בערוץ הראשון ב-VOD? פסוקו של יום?!
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
למי שעדיין חושב שאובמה הוא האויב:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/173/ ... 2&tmp=9177
משפט אהוב: "מתנגדי אובמה יודעים שהם נגדו, אבל לא תמיד ברור להם במה הם תומכים. "
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/173/ ... 2&tmp=9177
משפט אהוב: "מתנגדי אובמה יודעים שהם נגדו, אבל לא תמיד ברור להם במה הם תומכים. "

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
רן גם הרבה מאלה שהצביעו לאובמה לא ברור להם במה הם תומכים, הם היו נגד בוש וחשבו שזה מגניב שיהיה נשיא שחור. בסופו של דבר אובמה כצפוי התברר כגימיק, נשיא חלש, נאיבי וחסר עמוד שדרה.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
ביטוח בריאות כולל. אובמה נלחם על זה והעביר חלק ממה שהוא רצה אבל זה היה צעד ראשון גדול לקראת זה שלכל אזרח אמריקאי יהיה ביטוח ראוי וכשהוא יצטרך טיפול רפואי זה לא יעלה לו אלפי דולרים ויותר. בחירות אמצע קדנציה והמועמד הרפובליקאי שעוד לא ניצח אפילו רשמית מודיע שהדבר הראשון שהם יעשו זה יבטלו את החוק שעבר בנושא הזה.
מה?!?! אתם רציניים?? החברות תרופות כל כך שולטות במדינה הזאת עד כדי כך שהם יורקות לאזרחים בפרצוף בצורה כזאת?! לא מאמין שאשכרה קיים רוע כזה!!!
זה עובדתי, בן אדם רוצה לקבל טיפול רפואי ראוי ולא לחכות 3 שעות בתור כדי לגלות שהוא יצטרך למשכן את הבית בשביל להחזיר חוב על שלושה ימי אישפוז, שיקווה שהוא לא גר באמריקה. או בישראל כמובן כאן זה אותו החרא, רופאים עובדים 28 שעות משמרת בשביל סכום שהוא יריקה בפרצוף וזה לא מצדיק כלום אבל אחרי זה לא צריך להתפלא שהם נשארים אדישים למה שקורה מסביבם כשמגלים שהחלטה מטומטמת נגמרה באסון. אתה משלם אלפי שקלים בחודש בשביל לקבל את הביטוח הרפואי הכי טוב שאתה יכול ואתה מגלה שזה חסר תועלת. קופות החולים וחברות התרופות שולטות בכל הסיפור ועד שלא יהיה ביטוח בריאות ראוי לכל אזרח כמו במדינות הנורמליות של אירופה, עדיף פשוט למות מהר ולקוות שהמשפחה לא תישאר עם חוב מטורף לחברת קדיש"א.
מה?!?! אתם רציניים?? החברות תרופות כל כך שולטות במדינה הזאת עד כדי כך שהם יורקות לאזרחים בפרצוף בצורה כזאת?! לא מאמין שאשכרה קיים רוע כזה!!!
זה עובדתי, בן אדם רוצה לקבל טיפול רפואי ראוי ולא לחכות 3 שעות בתור כדי לגלות שהוא יצטרך למשכן את הבית בשביל להחזיר חוב על שלושה ימי אישפוז, שיקווה שהוא לא גר באמריקה. או בישראל כמובן כאן זה אותו החרא, רופאים עובדים 28 שעות משמרת בשביל סכום שהוא יריקה בפרצוף וזה לא מצדיק כלום אבל אחרי זה לא צריך להתפלא שהם נשארים אדישים למה שקורה מסביבם כשמגלים שהחלטה מטומטמת נגמרה באסון. אתה משלם אלפי שקלים בחודש בשביל לקבל את הביטוח הרפואי הכי טוב שאתה יכול ואתה מגלה שזה חסר תועלת. קופות החולים וחברות התרופות שולטות בכל הסיפור ועד שלא יהיה ביטוח בריאות ראוי לכל אזרח כמו במדינות הנורמליות של אירופה, עדיף פשוט למות מהר ולקוות שהמשפחה לא תישאר עם חוב מטורף לחברת קדיש"א.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
בשביל זה גרים באירופה.
- Sentient 6
- דרימיסט-על
תקשיבו לראיונות עם אובמה. בפעם הראשונה כנראה מאז שנות ה40 נשיא ארה"ב הוא בן אדם אינטליגנטי ושקול. רק בן אדם אבל אחד שאני מרגיש שאני כאזרח של העולם יכול לסמוך עליו. חבל ששאר העולם לא רואה דרך ההטחות רפש.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אף אחד לא אמר שהוא לא אינטליגנט, הוא פשוט חסר נסיון, נאיבי ולא מתאים לתפקיד. מה שחבל הוא שהאלטרנטיבה אצל הרפובליקנים נראית גרועה יותר, נקווה שעד 2012 הם יצליחו לשים מישהו נורמלי ולא שרה פיילין או מישהו מחבורתה.
- Rysher
- דרימיסט שרוף
שזו גם בדיוק דעתי מילה במילה מתחילת המשפט עד סופו.
- DivineComedy
- דרימיסט-על
- יצירת קשר:
+1!!Sentient 6 כתב:תקשיבו לראיונות עם אובמה. בפעם הראשונה כנראה מאז שנות ה40 נשיא ארה"ב הוא בן אדם אינטליגנטי ושקול. רק בן אדם אבל אחד שאני מרגיש שאני כאזרח של העולם יכול לסמוך עליו. חבל ששאר העולם לא רואה דרך ההטחות רפש.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
טל אתה חוזר על המנטרה של: "חסר ניסיון, נאיבי ולא מתאים" כ"כ הרבה פעמים, שזה נראה כאילו אתה חושב שאם תגיד את זה מספיק פעמים זה יהיה נכון.
אתה לא חושב כמונו? סבבה, אבל אם זה דיון ולא סתם: "אתם טועים אני צודק" אז תביא הוכחות, עובדות, פרטים שיתמכו בדעה הזו.
אני לדוגמא יכול לתת לך נקודה שאובמה היה הכי פחות נאיבי מכל הנשיאים של ארה"ב אי-פעם: התנחלויות. היחיד שעלה על זה שישראל פשוט משקרת במצח נחושה לממשלים האמריקאים ועושה מה שבא לה בתחומי הגדה המערבית.
ורק כדי לאזן, אז הוא באמת היה נאיבי שחשב שאם הוא יביא ביטוח בריאות לאמריקאים אז הם יאהבו אותו. האמריקאים (בעיקר הלבנים) מחפשים את אובמה בכל דבר קטן, ואובמה היה צריך לדעת שכדי לזכות באיזושהי תמיכה הוא צריך קודם כל להוריד את האבטלה ורק אח"כ להתפנות ל"מזימות קומוניסטיות".
הדבר שהכי מפריע לי בדברים שלך זה שאתה לא מביע הסתייגות מהמפלגה הרפובליקנית. אותה מפלגה שמאמינה שהומואים, סוציאליסטים, מוסלמים ושאר ירקות הם ילדי השטן. שחושבת שמחקר בתאי גזע זה נגד אלוהים. שכל מי שלא חושב שאמריקה צריכה לטבוע באיזה מלחמה חסרת-היגיון נגד מטרה לא קיימת הוא אנטי-אמריקאי ושקול להיטלר (מי אמר ישראל?). מפלגה שהדמות המובילה בה (פיילין) המציאה, כן כן, המציאה מילה!!!! ואחרי שאמרו לה: "גברת פיילין, המילה הזו לא קיימת בשפה האנגלית" היא אמרה בתגובה: "אז מה? גם שייקספיר המציא מילים, בוא נעשה קצת כיף!". והכי גרוע מבחינתי - אתה שוכח שלמפלגה הזו היו 8 שנות שלטון, שבהם היא הראתה תמיכה בלתי-מסויגת (אולי למעט השנה האחרונה) באחד האנשים שההיסטוריה תשפוט אותם ברמה של צ'מברליין כאחד שהביא אסונות על העולם בנאיביותו ובחשיבה המעוותת שלו. אבל אובמה הוא לא מתאים, כמובן.
אתה לא חושב כמונו? סבבה, אבל אם זה דיון ולא סתם: "אתם טועים אני צודק" אז תביא הוכחות, עובדות, פרטים שיתמכו בדעה הזו.
אני לדוגמא יכול לתת לך נקודה שאובמה היה הכי פחות נאיבי מכל הנשיאים של ארה"ב אי-פעם: התנחלויות. היחיד שעלה על זה שישראל פשוט משקרת במצח נחושה לממשלים האמריקאים ועושה מה שבא לה בתחומי הגדה המערבית.
ורק כדי לאזן, אז הוא באמת היה נאיבי שחשב שאם הוא יביא ביטוח בריאות לאמריקאים אז הם יאהבו אותו. האמריקאים (בעיקר הלבנים) מחפשים את אובמה בכל דבר קטן, ואובמה היה צריך לדעת שכדי לזכות באיזושהי תמיכה הוא צריך קודם כל להוריד את האבטלה ורק אח"כ להתפנות ל"מזימות קומוניסטיות".
הדבר שהכי מפריע לי בדברים שלך זה שאתה לא מביע הסתייגות מהמפלגה הרפובליקנית. אותה מפלגה שמאמינה שהומואים, סוציאליסטים, מוסלמים ושאר ירקות הם ילדי השטן. שחושבת שמחקר בתאי גזע זה נגד אלוהים. שכל מי שלא חושב שאמריקה צריכה לטבוע באיזה מלחמה חסרת-היגיון נגד מטרה לא קיימת הוא אנטי-אמריקאי ושקול להיטלר (מי אמר ישראל?). מפלגה שהדמות המובילה בה (פיילין) המציאה, כן כן, המציאה מילה!!!! ואחרי שאמרו לה: "גברת פיילין, המילה הזו לא קיימת בשפה האנגלית" היא אמרה בתגובה: "אז מה? גם שייקספיר המציא מילים, בוא נעשה קצת כיף!". והכי גרוע מבחינתי - אתה שוכח שלמפלגה הזו היו 8 שנות שלטון, שבהם היא הראתה תמיכה בלתי-מסויגת (אולי למעט השנה האחרונה) באחד האנשים שההיסטוריה תשפוט אותם ברמה של צ'מברליין כאחד שהביא אסונות על העולם בנאיביותו ובחשיבה המעוותת שלו. אבל אובמה הוא לא מתאים, כמובן.

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
רן, אני בהחלט מסתייג מהמפלגה הרפובליקנית ואתה אמור לדעת כבר שהדעות הפוליטיות שלי הן מרכז-שמאלה, לייבור, סוציאליזם.
- Rysher
- דרימיסט שרוף
זה לא הסתייגות מספיקה מבחינתך?טל רודס כתב:אף אחד לא אמר שהוא לא אינטליגנט, הוא פשוט חסר נסיון, נאיבי ולא מתאים לתפקיד. מה שחבל הוא שהאלטרנטיבה אצל הרפובליקנים נראית גרועה יותר, נקווה שעד 2012 הם יצליחו לשים מישהו נורמלי ולא שרה פיילין או מישהו מחבורתה.
אז אין לו ארבעה פסקאות שלמות מלאות ומנומקות למה הוא לא היה מצביע כאמריקאי לאובמה, גם לי אין. לפעמים קשה לנסח מחשבות במילים.
לגבי המקרה שלי כבר ציינתי שרוב מה שאני יודע על הפוליטיקה האמריקאית זה מה שמתקשר לישראל/עיראק/אפגניסטן/אל-קעאידה ולא הרבה מעבר, אני לא מתעמק בנבכי הפוליטיקה האמריקאית יותר מידי, אל תצפה ממני
להתעמקות והתפלפלות.
מבחינתי אובמה הוא באמת בנאדם טוב, מוסרי וברוב התחומים גם שקול והגיוני עם לב טוב וחוש לצדק - הלוואי שכולם היו כמוהו (ואני לא מדבר על ראשי מדינות אני מדבר על בני אדם). אבל לדעתי
בתור מי שמגדיר את עצמו כראש העולם החופשי הוא כשל וכושל (שים לב - לא אמרתי שקודמו בתפקיד, ג'ורג' בוש, היה טוב יותר ממנו)...אולי כנשיא למדינה פחות דומיננטית ממעצמה עולמית הוא מתאים יותר.