אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי Rysher »

עכשיו אני איתך ב100 אחוז
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:לא נכנס לעם כזה או אחר. האנושות ככלל אוכלת את עצמה, זה הטבע שלנו, זה לא ישתנה. אנחנו נלחמים בעצמנו ומגנים על עצמנו. אנחנו הורסים את העולם שאנחנו יושבים עליו. יש למלחמה ולהרס הזה נפגעי לוואי שאף אחד לא חושב עליהם.
צודק לגמרי, פשוט אני חושב שזה מגוחך שאנשים עוצמים עין על פשעים של אנשים נגד אנשים, אבל כשזה מגיע לחתול המסכן בסין, או לקוף המסכן, פתאום כולם הופכים להיות אמא תרזה בזמן שהם טורפים עוד חזה אווז שפוטם למוות! יש גבול לצביעות הזאת אתה לא חושב?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

אז זה בדיוק הטעות שלך מתן.
זה לא שיש כמות מסוימת של מחויבות שאדם יכול להביע או לקחת על עצמו והוא חייב להחליט למי הוא נותן יותר - לאנשים נדכאים או לחיות שעברו התעללות.
ומעבר לזה - אתה באמת חושב שאנשים כמוני וכמו ניר באמת יאכלו כבד (כבד, לא חזה) אווז שפוטם בהתעללות? אני לא אכניס לפה בשר של חיה בידיעה שכדי שהוא יהיה טעים החיה הזאת עברה התעללות.
אני לא אקנה פרווה של בעל חיים בידיעה שהוא הופשט מעורו בעודו בחיים.
זו לא צביעות שאדם מסוים ~בוחר~ לחוש מחויבות להתנגד לעוול אחד יותר מאשר לעוול אחר. (שים לב שהכוונה כאן היא לא להתכחש או להיות אדיש לעוול השני אלא להתמקד בעוול הראשון).
אם כבר צביעות, זו צביעות להזכיר רק את הטיבטים ולא את ההמונים המורעבים באפריקה ופליטי המלחמות העקובות מדם ברחבי העולם, ואלו שסובלים מעוני ומחלות בזמן שבמדינות שפע כמו ארה"ב משמידים יבולים ותרופות
"מיותרים" רק כדי להגדיל את הביקוש ולשמור על רווחיות.

אני לא אומר שאתה צבוע, זה נאמר רק כדי להעביר את הפואנטה.
ניר, מנקודת מבטו האוניברסלית, שמסתכל על מה שקורה בכדור הארץ כולו, ולאו דווקא רק במה שקשור לסבל האנושי (שנגרם לאותם אנשים על ידי האנושות עצמה) מתמקד
בתחושות שלו במה שאנחנו כאנושות מעוללים למינים אחרים ולסביבה הדוממת שלנו.
מה שהמין האנושי עושה לעצמו זו אשמתו. והוא צודק...אבל זאת רק פרספקטיבה אחת מתוך הרבה - ויש יותר מפרספקטיבה אחת שהיא צודקת/נכונה.

הפואנטה הסופית שלי היא שלאדם אחד איכפת יותר מנושא מסויים ופחות מנושא אחר, ולאדם אחר איכפת מאותם נושאים בצורה שונה וזה לגיטימי לחלוטין.
מה שחשוב הוא שאיכפת להם ממשהו!!!
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מתן בשבילך, פאשיזם זה ישראל: "מתאזרחים יצהירו אמונים למדינה יהודית"

http://news.walla.co.il/?w=/1/1740480
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Rysher כתב:אז זה בדיוק הטעות שלך מתן.
זה לא שיש כמות מסוימת של מחויבות שאדם יכול להביע או לקחת על עצמו והוא חייב להחליט למי הוא נותן יותר - לאנשים נדכאים או לחיות שעברו התעללות.
ומעבר לזה - אתה באמת חושב שאנשים כמוני וכמו ניר באמת יאכלו כבד (כבד, לא חזה) אווז שפוטם בהתעללות? אני לא אכניס לפה בשר של חיה בידיעה שכדי שהוא יהיה טעים החיה הזאת עברה התעללות.
אני לא אקנה פרווה של בעל חיים בידיעה שהוא הופשט מעורו בעודו בחיים.
זו לא צביעות שאדם מסוים ~בוחר~ לחוש מחויבות להתנגד לעוול אחד יותר מאשר לעוול אחר. (שים לב שהכוונה כאן היא לא להתכחש או להיות אדיש לעוול השני אלא להתמקד בעוול הראשון).
אם כבר צביעות, זו צביעות להזכיר רק את הטיבטים ולא את ההמונים המורעבים באפריקה ופליטי המלחמות העקובות מדם ברחבי העולם, ואלו שסובלים מעוני ומחלות בזמן שבמדינות שפע כמו ארה"ב משמידים יבולים ותרופות
"מיותרים" רק כדי להגדיל את הביקוש ולשמור על רווחיות.

אני לא אומר שאתה צבוע, זה נאמר רק כדי להעביר את הפואנטה.
ניר, מנקודת מבטו האוניברסלית, שמסתכל על מה שקורה בכדור הארץ כולו, ולאו דווקא רק במה שקשור לסבל האנושי (שנגרם לאותם אנשים על ידי האנושות עצמה) מתמקד
בתחושות שלו במה שאנחנו כאנושות מעוללים למינים אחרים ולסביבה הדוממת שלנו.
מה שהמין האנושי עושה לעצמו זו אשמתו. והוא צודק...אבל זאת רק פרספקטיבה אחת מתוך הרבה - ויש יותר מפרספקטיבה אחת שהיא צודקת/נכונה.

הפואנטה הסופית שלי היא שלאדם אחד איכפת יותר מנושא מסויים ופחות מנושא אחר, ולאדם אחר איכפת מאותם נושאים בצורה שונה וזה לגיטימי לחלוטין.
מה שחשוב הוא שאיכפת להם ממשהו!!!
נראה שאתה חושב שכוונתי את הדברים כלפיכם, וזה ממש לא נכון. אני ציינתי דבר כללי שמפריע לי, ברור שיש אנשים שאכפת להם באותה מידה ולא מתנהגים באותה צביעות, אבל אתה מכיר כמוני בדיוק את אותם אנשים במדינה שרואים קוף עובד התעללות הם מזדעזעים, אבל רואים פלסטיני כפות והם מרוצים עד השמיים. זה כל הפואנטה שלי.
וטל- אני מחכה ליום שבו ידרשו ממני הצהרת נאמנות למדינה היהודית, זה יהיה הסוף של הרומן שלי עם המדינה. ואולי ככה אני אצליח להוריד את הקללה שרשומה לי בתעודת הזהות (לאום=יהודי)
פשיסטים זה כבר לא מילה גסה במדינה, זו גאווה לאומית! כל הכבוד לצה"ל, כל הכבוד לעם היהודי בישראל!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

אבל אתה מכיר כמוני בדיוק את אותם אנשים במדינה שרואים קוף עובד התעללות הם מזדעזעים, אבל רואים פלסטיני כפות והם מרוצים עד השמיים. זה כל הפואנטה שלי.
מבין אותך. ואתה צודק בפואנטה.
אבל זה אתה לא צריך לגנות אותם על זה שאיכפת להם מקופים יותר מאשר פלסטינים, אלא על זה שבכלל לא איכפת להם ממה שהמדינה שלהם עושה לפלסטינים. זה כבר עניין אחר.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ישעיהו ליבוביץ' ז"ל על מדינה יהודית ו"דמוקרטית" - קטע מדהים שמאוד מאוד מתקשר לאקטואליה היום:
http://www.youtube.com/watch?v=wA9gfGvy ... re=related
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

איזה איש מרתק, קצת אגרסיבי, אבל מרתק
http://www.youtube.com/watch?v=X3csrCx5 ... re=related
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

קטע אחרון להיום, מבטיח :haha:
קטע ממאמר שנכתב על ידי פרופ' לייבוביץ בשנת 1968- כמה מדוייק החזון של האיש הזה:
לא הטריטוריה היא הבעיה, אלא האוכלוסיה של כ-1.25 מיליון ערבים היושבים בה ושעליהם נצטרך לכפות את מרותנו. הכללתם של ערבים אלה (נוסף על 300,000 שהם אזרחי המדינה) בתחום שלטוננו פירושה - חיסול מדינת ישראל כמדינת העם היהודי, חורבן העם היהודי כולו, התמוטטות המבנה הסוציאלי שהקימונו במדינה והשחתת האדם - היהודי והערבי כאחד. כל זה יקרה אפילו אם הערבים לא ייהפכו לרוב במדינה (בעקבות ריבויים הטבעי הגבוה) אלא יישארו שליש או 40% של אוכלוסייתה. המדינה לא תהיה עוד מדינה יהודית אלא מדינה "כנענית" : בעיותיה וצרכיה ותפקידיה לא יהיו עוד הבעיות והצרכים והתפקידים של העם היהודי שבארץ ובחו"ל, אלא רק ענייני הממשל והמינהל הספציפיים של מדינה זו - ענייני השלטון על יהודים וערבים יחד, בדומה לבעיותיה של מדינת הלבנון, שאינן אלא הדאגה המתמידה לפתרון בעיית היחסים בין מרונים ומוסלמים ודרוזים וכו'. המדינה תוטרד בבעיותיה הספציפיות האלה, ולא יהיה לה ענין לעם היהודי. תוך זמן קצר ינתקו הקשרים הרוחניים והנפשיים בינה ובין העם היהודי, וכן הקשרים הרוחניים והנפשיים בינה ובין תכניה של ההיסטוריה של עם ישראל ושל היהדות. כל התוכן של המפלצת הקרויה "א"י השלמה" לא יהיה אלא קיום המנגנון השלטוני-מינהלי שלה. מן הבחינה החברתית : תוך זמן קצר לא יהיה עוד במדינה ההיא לא פועל יהודי ולא חקלאי יהודי. הערבים יהיו העם העובד, והיהודים יהיו מנהלים, מפקחים, פקידים ושוטרים, ובעיקר - שוטרי-חרש. המדינה השלטת על אוכלוסיה עויינת של 2-1.4 מיליון זרים תהיה בהכרח מדינת ש.ב., עם כל מה שמתחייב מזה כהשלכות על רוח החינוך, על חופש הדיבור והמחשבה ועל המשטר הדמוקרטי. השחיתות האופיינית לכל משטר קולוניאלי תדבק גם במדינת ישראל. המינהל יצטרך לעסוק בדיכוי תנועת-מרי ערבית - מזה, וברכישת קוויזלינגים ערבים - מזה. יש חשש שגם צה"ל - שהיה עד עכשיו צבא עממי - יתנוון ע"י הפיכתו לצבא-כיבוש, ושמפקדיו שיהיו למושלים צבאיים יהיו כעמיתיהם באומות אחרות, וד"ל.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מדהים כמה זה מדויק.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

גאון היה הבחור, פשוט גאון.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

ufomatan כתב:
DivineComedy כתב:לא נכנס לעם כזה או אחר. האנושות ככלל אוכלת את עצמה, זה הטבע שלנו, זה לא ישתנה. אנחנו נלחמים בעצמנו ומגנים על עצמנו. אנחנו הורסים את העולם שאנחנו יושבים עליו. יש למלחמה ולהרס הזה נפגעי לוואי שאף אחד לא חושב עליהם.
צודק לגמרי, פשוט אני חושב שזה מגוחך שאנשים עוצמים עין על פשעים של אנשים נגד אנשים, אבל כשזה מגיע לחתול המסכן בסין, או לקוף המסכן, פתאום כולם הופכים להיות אמא תרזה בזמן שהם טורפים עוד חזה אווז שפוטם למוות! יש גבול לצביעות הזאת אתה לא חושב?
גם אתה וגם גיא בתשובה אליך צודקים.
אם כי אני חייב לומר שלצביעות יש הרבה פנים, למשל זה שאני קונה אייפאד ב600$ במקום לתרום את הכסף הזה לבעלי חיים או עניים, זה גם צביעות. אני לא חייב את האייפאד בשביל לחיות אבל אולי הבע"ח האלה כן חייבים את הכסף הזה בשביל לחיות. כל מותרות שאנחנו לוקחים יכולים להפוך לתרומה לנזקקים מכל המינים. גם זה סוג של צביעות. אני אמנם לא קונה עור אף פעם, ולא אוכל אווזים מפוטמים ותורם כסף כל חודש לתנו לחיות לחיות אבל תכל'ס אני יכול לעשות הרבה יותר מזה.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:גאון היה הבחור, פשוט גאון.
מה שמדהים שהיום קשה למצוא פוליטיקאים שהולכים אחרי דרכו של האיש, אולי אברום בורג, אבל הוא מחוץ לפוליטיקה היום.
בכל מקרה מאמריו של האיש קיימים ולדעתי ה"ציונות הדתית" (שהיא בעצמה סתירה פנימית) וכל הפשיסטים מצביעי ליברמן במדינה, צריכים לקבל בראש כמו שהוא היה נותן להם בזמנו!
יש קטע ביו טיוב על הפרדת דת ומדינה, על ויכוח שהיה לו עם בן גוריון שבו הוא התעקש שבן גוריון יפריד את הדת מהמדינה, כי אסור לדת להתערבב במנגנון השלטוני, וכפי שהוא אומר זה חיוני לדת לא להתערבב במנגנון השלטוני. ואז בן גוריון אומר לו- אני לא אפריד דת ומדינה כי אני רוצה לשמור את הדת בידי! גם בן גוריון לא היה פראייר בזמנו, אבל הוא לא הבין שבסופו של דבר הגולם יקום על יוצרו בעניין הזה :haha:
http://tpeople.co.il/leibowitz/haguto.asp
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

על הלאומנות בכלל ובארץ ישראל בפרט:
http://tpeople.co.il/leibowitz/leibarticles.asp?id=38
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שלחו לי במייל את הדבר הבא
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני לא אכתוב כאן מה אני חושב על זה, אבל בקטנה: :puke: :puke: :puke: :puke:
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

בעוד כשעה תחל בוושינגטון הבירה "העצרת להחזרת השפיות" (ו/או הפחד למי שמעדיף את גרסת סטיבן קולבר) של ג'ון סטיוארט וה"דיילי שואו". האנשים שמוזמנים להגיע לעצרת הם, ובכן, האנשים שלא מגיעים לעצרות בדר"כ. סטיוארט מדבר על אותם 70-80% מהאמריקאים שיושבים בבית ורואים בטלוויזיה איך ה-20% המשוגעים (לשני הצדדים, אין פה עניין של ימין ושמאל) הופכים את המדינה שלו לקטסטרופה, ואותו רוב שקט יושב ולא עושה כלום. אז היום זה היום של הרוב השקט.
אני לא יכול שלא לחשוב על מדינת ישראל כשאני רואה דבר כזה, ועל כמה זה נכון. דעת הקהל בארץ היום מושפעת ב-90% מקיצונים משני הצדדים שגורמים לנו לחשוב שכל החלטה, קטנה ככל שתהיה, היא עניין קיומי ותו לא (סילוק העובדים הזרים, הקפאת הבנייה, חוק האברכים, מעמד ישראל בעולם) כשברור שאין השפעה גדולה כ"כ על הדברים הללו בארץ, אבל העיקר שהרוב הדומם ימשיך לפחד.
הנה פוסטר שעשו לעצרת, משהו שאני מאוד מתחבר אליו, כאחד שעקב אחרי הדמוניזציה שעשו לאובמה בארה"ב:
תמונה

והנה ההכרזה של סטיוארט על העצרת:
http://www.thedailyshow.com/collection/ ... ity/359366

In Sane We Trust :yes:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מקווה בשביל האמריקאים שאובמה יעוף אחרי שתיגמר הקדנציה הנוכחית שלו. הפיקציה של אובמה התגלתה די מהר.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

טל אני חייב להגיד שהפתעת אותי (לא לרעה)
אבל מכיוון שאני מתקשה לדמיין אותך תומך בג'ון מקיין (שלא לדבר על שרה פיילין :P), ובהיעדר דמות דומיננטית מספיק כדי להוות אלטרנטיבה למי מבינהם - מי היית רוצה לראות
מכהן כנשיא ארה"ב?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אובמה מצויין.
שלח תגובה