עכשיו שפורטנוי בחוץ...

המקום שלכם לדיונים על כל מה שקשור לדרים ת'יאטר בפרט ומוסיקת הפרוגרסיב מטאל בכלל.
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

עכשיו שפורטנוי בחוץ...

שליחה על ידי YtseJam »

אוקיי, לא בדיוק קשור לחלוטין לפורטנוי, אבל הכל פתוח עכשיו.
מה אתם חושבים שהולך לקרות מוזיקלית ו/או אומנותית?

האם נראה שוב - סוף סוף - ליריקה מצד מיונג? יותר ליריקה מצד לאברי? רודס??
האם נשמע את הבאס של מיונג קצת יותר?
חושבים שיהיה פחות מטאל, יותר פרוג?

מה עוד?
Schwimmer
דרימיסט מתקדם

Re: עכשיו שפורטנוי בחוץ...

שליחה על ידי Schwimmer »

טוב, יכול להיות שחלק מהתשובות שלי יהיו יותר תקוות, אבל אני אנסה להסביר למה אני חושב ככה.

האם נראה שוב - סוף סוף - ליריקה מצד מיונג? דיברו על זה שמיונג יחזור לכתוב ליריקות, ואולי יהיה יותר פעיל עוד לפני שמייק עזב. אני לא רואה למה הוא ילך בכיוון הנגדי של ה"הבטחה" הזאת עכשיו. אם כבר, הוא יכתוב יותר ממה שהוא היה אמור לדעתי.
יותר ליריקה מצד לאברי? הלוואי, ולפי הצורה שהאלבום החדש של ג'יימס מקבלת, אני גם מקווה שהוא ישתתף בהלחנה. יש לבחור מה לתרום. לכל הפחות שילחין לעצמו את הלחן הווקאלי.
רודס?? לפי הקטע שהוא העלה ליוטיוב, לכו תדעו מה יהיה. אני בטוח שבאיזשהו מקום יש לו מה לתרום ליריקלית.
האם נשמע את הבאס של מיונג קצת יותר? כאן אני אומר שאני חושב שכן, אבל זה לגמרי מתוך תקווה שהמשקל האדיר שהיה למייק בלהקה לא יעבור אל פטרוצ'י לבד אלא גם ישפיע על מיונג, ג'יימס, ומבחינה ליריקלית ג'ורדן.

מה שכן, אני בטוח שהאלבום הבא יהיה פחות מטאלי מTOT עד BCSL. כמה שפטרוצ'י אוהב את הצד המטאלי של דרים, הרבה מההשפעה הזאת הגיעה דווקא מהצד של מייק. אני לא מאמין שזה יימשך באותה צורה, תחשבו שאפילו את השירה ברקע של מייק, כל הצעקות וכו' לא נשמע.
בכלל, מתגובה של ג'ון בפורום שלו הבנתי שהפעם הם יכתבו חלק מהחומר לפני הכניסה לסטודיו. בכלל, עד עכשיו בפעמיים שדרים ניסו להוכיח את עצמם (IAW ו-SFAM) זה יצא מעולה. אי אפשר לדעת למה לצפות מהאלבום החדש.
סמל אישי של משתמש
ilai fields #7
דרימיסט-על

שליחה על ידי ilai fields #7 »

Schwimmer כתב: האם נשמע את הבאס של מיונג קצת יותר? כאן אני אומר שאני חושב שכן, אבל זה לגמרי מתוך תקווה שהמשקל האדיר שהיה למייק בלהקה לא יעבור אל פטרוצ'י לבד אלא גם ישפיע על מיונג, ג'יימס, ומבחינה ליריקלית ג'ורדן.

עד עכשיו בפעמיים שדרים ניסו להוכיח את עצמם (IAW ו-SFAM) זה יצא מעולה. אי אפשר לדעת למה לצפות מהאלבום החדש.
Well said!! :cheers:
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

לדעתי מבחינה מוזיקאלית לא יהיה שינוי אדיר כי שני הכותבים המרכזיים של הלהקה עדיין שם. מבחינת השירה וההרמוניות יהיה בטוח שינוי כי כאן פורטנוי בא לידי ביטוי יותר, וככה גם בסאונד ובאגרסיביות.
אני בטוח שיש להם כבר מוזיקה בראש, כי הם קבעו את הכניסה לאולפן לפני שהם ידעו שמייק עוזב, אז אני לא יודע כמה שינוי גדול נשמע, הרי הם לא יהפכו פתאום לג'נטל ג'יינט :haha:
מה שכן הציפייה לאלבום הזה היא אדירה, ואם האלבום הזה לא יצליח, גם הם יודעים שזה כבר קרוב לסוף, אז נחזיק אצבעות ונקווה לשינוי ולאלבום משובח.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

קודם כל מה שחשוב הוא שעכשיו כל חברי הלהקה יוכלו לבוא לידי ביטוי בתהליך כתיבת האלבום. לברי שלמשל אף פעם לא משתתף בכתיבה פרט למקרים נדירים, יקבל יותר מקום וכך גם מיאנג. את הטון כמובן ימשיכו לתת שני הכותבים העיקריים והמוח היצירתי של הלהקה, פטרוצ'י ורודס שהשיתוף פעולה ביניהם הוא מעולה. בלי שאני יודע מי המתופף אני משוכנע שהאלבום הזה יצליח וישמע מאד מרענן.
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

אני בטוח שעדיין יהיה מטאל, אחרי הכל הם להקת פרוג-מטאל, אבל פחות. וגם אם לאו דווקא פחות הוא יהיה פחות אגרסיבי/כבד, לדוגמה אי אפשר להשוות את המטאל ב-SFAM לזה ב-SC או TOT.
לעומת פעם ששניים מ-3 הכותבים שנתנו את הכיוון והטון של הלהקה אהבו מאוד מטאל, עכשיו נשארו 2 כותבים עיקריים (מילא אם המתופף החדש יהיה מאוד פעיל בכתיבת האלבום, מה שאני לא חושב שיקרה כבר באלבום הראשון שמתופף חדש מצטרף ללהקה כמו דרים), שרק אחד מהם באמת אוהב מטאל (פטרוצ'י), ככה שבאופן טבעי אני חושב שהמטאל (או לפחות זה האגרסיבי והכבד יותר שאנחנו מתכוונים אליו) יתאזן למטה.
כמובן שגם יש את לאברי ומיונג שמכל אחד אני מצפה לתרומה יותר גדולה מאשר נגיד האלבום האחרון... דבר ראשון כמו שקרה אחרי שמור עזב, עכשיו הם יותר יצטרכו לתרום מבחינת ליריקה. אני בטוח בכמעט 100% שהאלבום הבא לא יהיה רק עם 6-7 שירים כי תכלס הם טחנו את זה במיוחד באלבום האחרון עם כל השירים הארוכים, אז עכשיו הם בטח ירצו לאזן את זה עם אלבום עם יותר שירים ככה שהם לא יוכלו להשאיר את פטרוצ'י לבד לכתוב את המילים לכל השירים. אולי אפילו נראה שיר אינסטרומנטלי חדש שהם יכתבו? איך שלא יהיה, אני 100% רואה את לאברי כותב מילים לאלבום הבא, מיונג בסימן שאלה אבל עכשיו יותר מתמיד זה נראה הגיוני שהוא יחזור לתרום מהבחינה הזאת, ורודס הוא סימן שאלה ענק ולא נראה לי שזה יקרה אבל מי יודע, אולי בעקבות זה תבוא לו השראה.
יש תקווה, יש תקווה :)
pinnacle
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי pinnacle »

מבחינה מסויימת DREAM THEATER נמצאים כיום במצב דומה לזה שהיו בו בשנת 1998 - לאחר הכישלון (היחסי) של FII ועזיבת הקלידן דרק שיריניאן. הם היו למעשה על סף פירוק אפשרי !
הצטרפותו של ג'ורדן רודס והכימיה בינו לבין שאר חברי הלהקה (בייחוד פטרוצ'י) גרמה לאנרגיות מחודשות ללהקה שהתבטאו בהקלטת יצירה שכבר היתה כתובה (מטרופוליס II) וכמעט נכנסה לאלבום הקודם (FII), אך בוצעו בה שיפורים רבים, ועיבודים חדשים שגרמו לה להפוך למה שאנו מכירים כ-SFAM משנת 1999. הצלחתו האומנותית (וגם המסחרית) של אלבום זה, המציאה מחדש את DT כלהקה מוערכת אף יותר מזו שהייתה בתחילת שנות ה-90 :idea:
כיום, לאחר עזיבתו של מייק פורטנוי הדומיננטי מבחינות רבות (מוסיקליות וגם אחרות :metal: ), האלבום החדש מבחינת הלהקה הוא להיות או לחדול - אלבום לא מוצלח ומתופף שלא ישתלב מבחינה חברתית ויצירתית (אפילו אם יהיה וירטואוז) עלולים להביא אפילו לפירוק הלהקה :(
מצד שני ללא פורטנוי והשפעתו המאוד מטאליסטית (על חשבון הפרוגיות) יוכלו חברי הלהקה להביע את עצמם בדרכים ובכיוונים שמזמן לא יכלו (עקב וטו של המנהיג לשעבר :twisted: ) והדבר יתבטא ביותר כתיבה והלחנה שיתחלקו יותר בין כל החברים (4 בשלב זה - ככל הנראה המתופף החדש לא ייצור באלבום החדש לעת עתה). :)
לפי הכרזת הלהקה על תחילת ההקלטות בינואר 2011 (שבאה מהמנהיג הנותר - ג'ון פטרוצי) ניתן להבין שרוב החומר כבר נכתב (לפחות זה של פטרוצ'י) ו: "נותר רק למצוא מתופף" כפי שצוטט.
:cheers: כולי תקווה ש-DREAM THEATER תנצל את המצב החדש לטובה ותדע להוציא מעצמה את הפוטנציאל המוסיקלי הרב שעדיין טמון בה וכבר באלבום הקרוב נשמע פרוג מטאל משובח שיהיה בו יותר פרוגרסיב מאשר באלבומים האחרונים :yes:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

סחטיין על ההודעה שמוליק :-)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

pinnacle כתב:מבחינה מסויימת DREAM THEATER נמצאים כיום במצב דומה לזה שהיו בו בשנת 1998 - לאחר הכישלון (היחסי) של FII ועזיבת הקלידן דרק שיריניאן. הם היו למעשה על סף פירוק אפשרי !
הצטרפותו של ג'ורדן רודס והכימיה בינו לבין שאר חברי הלהקה (בייחוד פטרוצ'י) גרמה לאנרגיות מחודשות ללהקה שהתבטאו בהקלטת יצירה שכבר היתה כתובה (מטרופוליס II) וכמעט נכנסה לאלבום הקודם (FII), אך בוצעו בה שיפורים רבים, ועיבודים חדשים שגרמו לה להפוך למה שאנו מכירים כ-SFAM משנת 1999. הצלחתו האומנותית (וגם המסחרית) של אלבום זה, המציאה מחדש את DT כלהקה מוערכת אף יותר מזו שהייתה בתחילת שנות ה-90 :idea:
כיום, לאחר עזיבתו של מייק פורטנוי הדומיננטי מבחינות רבות (מוסיקליות וגם אחרות :metal: ), האלבום החדש מבחינת הלהקה הוא להיות או לחדול - אלבום לא מוצלח ומתופף שלא ישתלב מבחינה חברתית ויצירתית (אפילו אם יהיה וירטואוז) עלולים להביא אפילו לפירוק הלהקה :(
מצד שני ללא פורטנוי והשפעתו המאוד מטאליסטית (על חשבון הפרוגיות) יוכלו חברי הלהקה להביע את עצמם בדרכים ובכיוונים שמזמן לא יכלו (עקב וטו של המנהיג לשעבר :twisted: ) והדבר יתבטא ביותר כתיבה והלחנה שיתחלקו יותר בין כל החברים (4 בשלב זה - ככל הנראה המתופף החדש לא ייצור באלבום החדש לעת עתה). :)
לפי הכרזת הלהקה על תחילת ההקלטות בינואר 2011 (שבאה מהמנהיג הנותר - ג'ון פטרוצי) ניתן להבין שרוב החומר כבר נכתב (לפחות זה של פטרוצ'י) ו: "נותר רק למצוא מתופף" כפי שצוטט.
:cheers: כולי תקווה ש-DREAM THEATER תנצל את המצב החדש לטובה ותדע להוציא מעצמה את הפוטנציאל המוסיקלי הרב שעדיין טמון בה וכבר באלבום הקרוב נשמע פרוג מטאל משובח שיהיה בו יותר פרוגרסיב מאשר באלבומים האחרונים :yes:
שמוליק אתה חסר כאן, תכתוב יותר! כל מילה בסלע.
ורק לחזק- אחרי פולינג כשהלהקה רצתה להתפרק, מייק הוא זה ששכנע והשאיר את כולם יחד. עצוב מאוד שדווקא הוא זה שעזב היום.
אני בטוח שג'ורדן עכשיו ירגיש הרבה יותר נח להיות דומיננטי יותר גם בכתיבה וגם בהשראה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
סמל אישי של משתמש
NamelessATM
דרימיסט-על

שליחה על ידי NamelessATM »

אממ מתן, אם אני זוכר נכון, זה לא היה ההפך? שמייק רצה לפרוש אבל הלהקה שכנעה אותו להשאר, ואחרי זה כשהוא הציב אולטימטום ללייבל שלהם אז הם קיבלו חופש אומנותי?
סמל אישי של משתמש
Mari
דרימיסטית-על

שליחה על ידי Mari »

איזה כיף לקרוא את ההודעות האופטימיות...
אמנם אתמול הייתי מאוד סקפטית לגבי יכולתה של הלהקה להצליח בלי פורטנוי, נראה לי שבכל זאת יכול להיות שנשמע פה משהו מעניין, דומה אך שונה.
ברור שפטרוצ'י, רודס ומיונג ישמעו יותר עכשיו.
וכן, גם לי נראה שהסאונד הולך להיות פחות כבד.
אני סקרנית...
I've been trying to justify you
In the end I will just defy you...
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

שליחה על ידי yyzboy1928 »

פחות מטאל סטייל משוגע ודומיהם.. הפרוג מטאל חוזר לארצנו ויחזור בגדול באלבום הבא. הם נמצאים בנקודת זמן קריטית ואף היסטורית והם ישקיעו באלבום הבא כמו שהשקיעו בסינס.. הם יוכיחו למייק שהעזיבה שלו לא משפיעה בכלל על ההרכב. רודס יישמע יותר במחוזותינו אחרי שפורטנוי ופטרוצ'י בלעו אותו קצת בשני האלבומים האחרונים..
יאללה שייצא!!
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
סמל אישי של משתמש
jesters_tear82
דרימיסטית שרופה

שליחה על ידי jesters_tear82 »

לא לזלזל בפורטנוי אבל יכול להיות שהעזיבה שלו תחזיר את הלהקה לסיעור מוחות מוסיקלי
ומאחלת להם שיפור גם בליריקות (תנו ללאברי להשתלט וגם לפטרוצ'י! הכתיבה שלהם ב-6DOIT היא בין הטובות שדרים הפיקו בכל הקריירה) ושיבה לצד הפרוגרסיבי החזק שלהם שבלט עם הצטרפותו של ג'ורדן.
אני רוצה לראות את רודס מוביל את הלהקה - בהיותי חובבת הקלידים - וקטעים ארוכים ומרגשים עם המון נשמה ומוזה. על מיונג מניחה שאין לי יותר מדי מה לומר כי הבחור שתקן אבל אני אשמח שגם הוא יפתח את הפה ויראה נוכחות..
לדעתי דרים עכשיו יעברו "לידה מחדש" וכמו שכמה חברים פה כבר ציינו, השינוי הזה יכריח את ארבעת הנותרים להשתתף ולתרום כדי להוכיח למעריצים שהם חיים ובועטים גם בלי מייק. :metal:
I sometimes wonder what happens to us
When we fade like a flame
In the night
Answer the question
Then wait for the answer
You're here and will be
For all of time
סמל אישי של משתמש
Beren
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Beren »

אני מקווה שדרים יחזרו לצד היותר קלאסי שלהם.. כבר הרבה מאוד אלבומים לא שמעתי את פטרוצ'י מנגן F#4,7 (אקורד נורא נפוץ אצל פטרוצ'י שחוזר בכמעת כל שיר בI&W) ובכלל עד כמה שאני אוהב את המטאל של דרים צריך לדעת מה הגבול. אני בטוח שאף אחד לא רוצה שדרים תהפוך להיות סך הכל עוד להקת מטאל עוד נטיות פרוגרסיביות.. בכל מקרה אני מקווה שהאלבום החדש יפתיע כמו שI&W וSFAM הפתיעו.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

NamelessATM כתב:אממ מתן, אם אני זוכר נכון, זה לא היה ההפך? שמייק רצה לפרוש אבל הלהקה שכנעה אותו להשאר, ואחרי זה כשהוא הציב אולטימטום ללייבל שלהם אז הם קיבלו חופש אומנותי?
יש מצב :cheers: אני זכרתי את זה קצת שונה... אז כנראה שזה לא היה צריך להפתיע אותי אם זכרוני היה חזק.
סמל אישי של משתמש
Beren
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי Beren »

תאמת שאני זוכר שג'יימס רצה לעזוב ושכנעו אותו להשאר
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

זה היה לאחר הפגיעה במיתרי הקול.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

yyzboy1928 כתב:פחות מטאל סטייל משוגע ודומיהם.. הפרוג מטאל חוזר לארצנו ויחזור בגדול באלבום הבא. הם נמצאים בנקודת זמן קריטית ואף היסטורית והם ישקיעו באלבום הבא כמו שהשקיעו בסינס.. הם יוכיחו למייק שהעזיבה שלו לא משפיעה בכלל על ההרכב. רודס יישמע יותר במחוזותינו אחרי שפורטנוי ופטרוצ'י בלעו אותו קצת בשני האלבומים האחרונים..
יאללה שייצא!!
אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית :jester: :jester: :jester:

הבאת נאום היסטורי.

בכל מקרה, הלהקה הזאת הייתה כבולה מאז 2003 בערך לאיזה צורך מטורף להיות כמה שיותר בומבסטיים וזה מיצה את עצמו בגדול ורצוי שיתחילו לחשוב קצת אחרת, לא משנה מה יצא מזה, אני מקווה שזה יצא קצת יותר מעניין משני האלבומים האחרונים שחזרו על עצמם והיו בעיניי מכונת להיטים/מחווה לא כזאת מעניינת למטאליקה.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
DanielK
דרימיסט מתקדם

שליחה על ידי DanielK »

לא בטוח לגמרי שהם יפסיקו עם המטאל .
לפי מה שפטרוצ'י רשם בפורום שלו, יש רעיונות לאלבום עוד לפני הכניסה לאולפן,
וגם שאלו אותו מה הוא מחפש במתופף והוא ענה :
A monster who can handle the technical, groove, metal and sensitive sides of our music.

הרי אם יבוא מתופף מעולם המטאל .. לא נראה שינוי מהותי.
גם לאברי לפי האלבום האחרון שלו התקרב יותר לצד הזה

מצד שני- קשה לראות את דרים עושים מטאל בלי קולות הליווי של פורטנוי.
תמונה
שלח תגובה