אשכול פוליטיקה ואקטואליה
- Rysher
- דרימיסט שרוף
Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3915791,00.html
דיי!!! אני לא יכול לקרוא יותר על איך הכבישים הפכו לנהרות של דם!
חייבים להחמיר את רף הענישה! די לעסקאות הטיעון ולעונשים המגוחכים!
דין תאונת פגע וברח כשהנהג שיכור/מסומם צריך להיות כדין רצח - מאסר עולם ופסילת רשיון לכל החיים.
ישראל צריכה ללמוד מהחוק האמריקאי - אם אדם עובר עבירה ובעקבות ביצוע העבירה אדם נהרג האישום הוא על רצח ממדרגה ראשונה, העונש הוא מאסר עולם.
אדם שנתפס נוהג בגילופין, גם אם נתפס ע"י בדיקה משטרתית ולא עשה תאונה (עדיין) צריך לשבת בכלא לפחות כמה שנים והרישיון שלו צריך להיפסל לפחות לחמש שנים.
הגיע הזמן ש"בעל הבית ישתגע".
נהגים בישראל צריכים לדעת שאם הם מצפצפים על החוק ועל הנהגים האחרים, הם מסתכנים בישיבה ארוכה מאוד בכלא ובפסילה ארוכה מאוד של הרישיון שלהם.
ועוד לא דיברתי על קנסות
אבל זה לא הכל...יש אנשים שלא זורקים זין אפילו על פסילת רישיון...את המכונית שהם נוהגים בה צריך לעקל מיידית, לתת קנס של לפחות 10,000 שקלים ושנתיים בכלא.
דין תאונת פגע וברח כשהנהג שיכור/מסומם צריך להיות כדין רצח - מאסר עולם ופסילת רשיון לכל החיים.
ישראל צריכה ללמוד מהחוק האמריקאי - אם אדם עובר עבירה ובעקבות ביצוע העבירה אדם נהרג האישום הוא על רצח ממדרגה ראשונה, העונש הוא מאסר עולם.
אדם שנתפס נוהג בגילופין, גם אם נתפס ע"י בדיקה משטרתית ולא עשה תאונה (עדיין) צריך לשבת בכלא לפחות כמה שנים והרישיון שלו צריך להיפסל לפחות לחמש שנים.
נהגים בישראל צריכים לדעת שאם הם מצפצפים על החוק ועל הנהגים האחרים, הם מסתכנים בישיבה ארוכה מאוד בכלא ובפסילה ארוכה מאוד של הרישיון שלהם.
ועוד לא דיברתי על קנסות
אבל זה לא הכל...יש אנשים שלא זורקים זין אפילו על פסילת רישיון...את המכונית שהם נוהגים בה צריך לעקל מיידית, לתת קנס של לפחות 10,000 שקלים ושנתיים בכלא.
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
מאיפה הבאת את זה?Rysher כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3915791,00.html

"The bigger the lie, the more they believe"
- Rysher
- דרימיסט שרוף
לא זוכר אבל שמעתי על זה יותר מפעם אחת
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
http://answers.yahoo.com/question/index ... 148AAiRxfk
ואז תקרא את:
http://en.wikipedia.org/wiki/Manslaughter
אם האנגלית שלך טובה כמו שאתה אומר, תראה לי איפה כתוב שמדובר ברצח מדרגה ראשונה כשזה נוגע להריגה בכביש. אפילו בטקסס הפסיכית זה לא רצח.
ואז תקרא את:
http://en.wikipedia.org/wiki/Manslaughter
אם האנגלית שלך טובה כמו שאתה אומר, תראה לי איפה כתוב שמדובר ברצח מדרגה ראשונה כשזה נוגע להריגה בכביש. אפילו בטקסס הפסיכית זה לא רצח.

-
- דרימיסט מתחיל
המחשבה שענישה קשה יותר ומחמירה תביא להרתעה רבה יותר ותוריד את רמת הפשיעה היא מחשבה מקובלת ורבים מתלהמים על סמך רעיון זה בכל טוקבק באינטרנט.Rysher כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3915791,00.html
ועוד לא דיברתי על קנסות
רק מה, המחקרים לצערנו לא לגמרי תומכים בגישה הזאת. יש עשרות מחקרים מכל רחבי העולם שמראים שהעלאת רמת ההרתעה לא מורידה בהכרח את רמת הפשיעה. בעבירות אינסטרומנטליות מתכוננות כמו גניבות, פריצות וכו' עוד יש קשר נמוך אך כשזה נוגע לעבירות כמו רצח ואונס שהם לרוב עבירות אקספרסיביות (כאלה המבוססות על רגש, ובטח כאלו שלא תוכננו מראש אלא התרחשו בלהט הרגע) אין השפעה של ענישה קשה יותר בחוק והרתעה לכאורה רבה יותר. לכן, צריך להיזהר עם ההתלהמות של לשלוח את כולם לגרדום. זה לא הפיתרון.
Madness is like gravity, all it takes is a little push
- Rysher
- דרימיסט שרוף
רן - אם זה נוגע להריגה בכביש בארה"ב או לא זה לא העניין. שמעתי יותר מפעם אחת על החוק שאומר שאם כתוצאה מעבירה פלילית (שוד חמוש למשל) אדם נהרג, השודד יואשם גם ברצח מדרגה ראשונה ואם יימצא אשם יישלח למאסר עולם.
אבל גם זה לא משנה - אתה אלוף בהתפלפלויות ועיסוק בתפל.
אדם שמתיישב מאחורי הגה אחרי שעישן סמים ו/או השתכר ועשה תאונה - הוא רוצח.
אדם שהתיישב מאחורי הגה כשהוא שיכור ו/או מסומם, עשה תאונה והפקיר את הנפגע בכביש - הוא רוצח מתועב מהרמה השפלה ביותר.
אפילו אם לא באמת היה חוק כזה באף מדינה - זה צריך לשנות את הפרספקטיבה? אם לא היה חוק כזה באף מדינה אז לישראל יש הזדמנות ליצור חקיקה תקדימית חיובית.
תאמין לי שאדם שיודע שכשהוא מתיישב מאחורי הגה בידיעה שהוא שיכור או מסומם הוא מסתכן בלא פחות מהריסת החיים שלו עצמו כמעט באותה רמה כמו שהוא הורס לאדם שבו הוא יפגע את החיים - הוא יחשוב אפילו יותר מפעמיים.
ואם גם אחרי הפעמיים האלה הוא ימשיך לזלזל בחיי אדם - לפחות הוא יקבל עונש אמיתי.
וואצ'ר - גם אתה הלכת לכיוון שלא קשור לעברות תעבורה.
א. מה זה לעזאזל המונח הזה עבירות אינסטרומנטליות?
ב. תסכים איתי שתאונת דרכים היא לא פשע מתוכנן - בגלל זה קוראים לזה תאונה...אבל היא נגרמת מפזיזות ורשלנות פושעת ולפעמים תאונת הדרכים היא אפילו תוצאה ופועל יוצא של פשע אמיתי - עישון סמים למשל (ולא נתווכח לגבי לגליזציה, זה לא רלבנטי - כרגע החוק אוסר על עישון סמים, קל וחומר עישון סמים ונהיגה)
ג. כהמשך לב': עישון בפאב למשל גם הוא אסור בחוק. אבל יש כאלה שמצפצפים עליו. למה? כי מקסימום יבוא פקח ויגיד להם לכבות את הסיגריה. לפי החוק רק אם המעשן יסרב להנחיית הפקח לכבות את הסיגריה הוא יקבל את הקנס.
תסכים איתי שאם החוק היה אומר שבו ברגע שהפקח ראה את המעשן עם סיגריה דולקת בתוך פאב הוא נותן לו את הקנס מבלי לתת לו הזדמנות לכבות אותה לפני שהוא נותן לו קנס, ושגובה הקנס היה נגיד עשרת אלפים שקל...תגיד לי אם לדעתך בנאדם שפוי היה עדיין מעשן בפאב? לא.
למה? כי כמו נהיגה בשכרות - לנהג יש הזדמנות להימנע מביצוע העבירה:לא לעלות להגה, אם הוא יידע שהחיים שלו יסתיימו כשהשוטרים יופיעו בפתח דלתו או מאחורי המכונית שלו עם האורות הכחולים המהבהבים ושזה יעלה לו במחיר בלתי נסבל תאמין לי שברוב המוחלט של המקרים הוא יבין שעדיף לו להימנע...בדיוק כמו שהמעשן יבין שעדיף לו לקום לכמה דקות ולעשן את הסיגריה איפה שמותר.
אדם שהתיישב מאחורי הגה כשהוא שיכור ו/או מסומם, עשה תאונה והפקיר את הנפגע בכביש - הוא רוצח מתועב מהרמה השפלה ביותר.
אפילו אם לא באמת היה חוק כזה באף מדינה - זה צריך לשנות את הפרספקטיבה? אם לא היה חוק כזה באף מדינה אז לישראל יש הזדמנות ליצור חקיקה תקדימית חיובית.
תאמין לי שאדם שיודע שכשהוא מתיישב מאחורי הגה בידיעה שהוא שיכור או מסומם הוא מסתכן בלא פחות מהריסת החיים שלו עצמו כמעט באותה רמה כמו שהוא הורס לאדם שבו הוא יפגע את החיים - הוא יחשוב אפילו יותר מפעמיים.
ב. תסכים איתי שתאונת דרכים היא לא פשע מתוכנן - בגלל זה קוראים לזה תאונה...אבל היא נגרמת מפזיזות ורשלנות פושעת ולפעמים תאונת הדרכים היא אפילו תוצאה ופועל יוצא של פשע אמיתי - עישון סמים למשל (ולא נתווכח לגבי לגליזציה, זה לא רלבנטי - כרגע החוק אוסר על עישון סמים, קל וחומר עישון סמים ונהיגה)
ג. כהמשך לב': עישון בפאב למשל גם הוא אסור בחוק. אבל יש כאלה שמצפצפים עליו. למה? כי מקסימום יבוא פקח ויגיד להם לכבות את הסיגריה. לפי החוק רק אם המעשן יסרב להנחיית הפקח לכבות את הסיגריה הוא יקבל את הקנס.
תסכים איתי שאם החוק היה אומר שבו ברגע שהפקח ראה את המעשן עם סיגריה דולקת בתוך פאב הוא נותן לו את הקנס מבלי לתת לו הזדמנות לכבות אותה לפני שהוא נותן לו קנס, ושגובה הקנס היה נגיד עשרת אלפים שקל...תגיד לי אם לדעתך בנאדם שפוי היה עדיין מעשן בפאב? לא.
למה? כי כמו נהיגה בשכרות - לנהג יש הזדמנות להימנע מביצוע העבירה:לא לעלות להגה, אם הוא יידע שהחיים שלו יסתיימו כשהשוטרים יופיעו בפתח דלתו או מאחורי המכונית שלו עם האורות הכחולים המהבהבים ושזה יעלה לו במחיר בלתי נסבל תאמין לי שברוב המוחלט של המקרים הוא יבין שעדיף לו להימנע...בדיוק כמו שהמעשן יבין שעדיף לו לקום לכמה דקות ולעשן את הסיגריה איפה שמותר.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
אדם שעישן שאכטה לפני שהוא נוהג (ע"פ מרבית המחקרים, מריחואנה אינה משפיעה על רמת הריכוז בנהיגה) הוא רוצח? תגיד לי אתה אמיתי? זה לא כמו אלכוהול שהוא סם שמשפיע על אותם דברים שיגרמו לאדם לעשות תאונה (שיקול דעת, אובדן פרספקטיבה מרחבית, ריכוז). מריחואנה משפיעה בהקשר הזה על זיכרון, ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה מישהו ששכח לנהוג תוך כדי נסיעה בגלל שהוא עישן לפני.
זה לא שאני בעד תאונות דרכים, או נהנה לשמוע שאנשים יצאו עם 10 חודשי מאסר בעיסקת טיעון על תאונת פגע וברח, אבל אם נתחיל לחוקק חוקים בגלל שאנחנו עצבניים על משהו, אזי אבדנו.
יכול להיות שאני אלוף בפלפלים ועיסוק בתפל, אבל גם התפל שלי מבוסס על עובדות ולא על דברים ששמעתי ומסתדרים עם התיאוריה שלי.
זה לא שאני בעד תאונות דרכים, או נהנה לשמוע שאנשים יצאו עם 10 חודשי מאסר בעיסקת טיעון על תאונת פגע וברח, אבל אם נתחיל לחוקק חוקים בגלל שאנחנו עצבניים על משהו, אזי אבדנו.
יכול להיות שאני אלוף בפלפלים ועיסוק בתפל, אבל גם התפל שלי מבוסס על עובדות ולא על דברים ששמעתי ומסתדרים עם התיאוריה שלי.

-
- פלשקס
- יצירת קשר:
אתה רואה את הדברים טיפ'לה שחור ולבן, ולהגיד שזה טיפ'לה זה וואחד Understatment מצידי.Rysher כתב:אדם שמתיישב מאחורי הגה אחרי שעישן סמים ו/או השתכר ועשה תאונה - הוא רוצח.
הרעיון במשפט צדק הוא לעשות צדק עם הנאשם. בגלל זה יש משפט, עורכי דין, עדים, ובסופו של דבר שופט שלוקח את הכל בחשבון ורק אחרי זה נותן גזר דין.
אני מבין שמבחינתך במקום שופט שלמד כל חייו כיצד לשפוט ולתת את גזר הדין המתאים לבן האדם המתאים בהתחשב בכל הנסיבות, יכול להיות מחשב שיוציא פלט "אשם" או "לא אשם" ואת גזר הדין המקסימלי בכל פעם לפי הנתונים היבשים נטו, וזו חשיבה ממש מטופשת ששום בית דין לא עובד ולא עבד לפיה מעולם.
לעלות על ההגה כשאתה שיכור או מסומם - אין ספק, מפגר. טיפשי. חסר אחריות. אבל, אנשים שיכורים ומסוממים לא תמיד חושבים הכי בהגיון, ולפעמים גם לא מודעים בדיוק למעשים שלהם ב100%, לא כשהם עולים על ההגה ולא כשהם דורסים מישהו, אי לכך ובהתאם לזאת, אם מדובר בבן אדם נטול עבירות קודמות, בן אדם שכל החיים שלו לפניו, אני ממש לא מבין למה אתה כ"כ נחוש להרוס לו את החיים בגלל טעות אחת (או שתיים, אם הוא ברח) טיפשית. ככה היית רוצה שינהגו בך? שגית פעם אחת, אז נזרוק את החיים שלך לפח כי אנחנו יכולים? סבבה, חתיכת שגיאה, נכון, יש צורך בענישה, אין ספק, אבל להתייחס לבן אדם שעושה טעות בזמן שאינו צלול כ"רוצח מתועב מהרמה השפלה ביותר" בניגוד לרוצחים בכוונה תחילה, זה אדיוטי.
אתה רוצה שהמדינה הזאת תהפוך למדינת משטרה, שכולם ישקשקו מפחד לעשות משהו כי אולי זה יגרום למשהו אחר, שברגע שיתפסו אותך מעשית חייך יגמרו, ומבחינתך המשטרה יכולה להוות גם את השופט והתליין, כל עוד העונש יהיה גדול.
אני אישית לא חולם על לחיות בפחד מלהדליק סיגריה בפאב (השם ישמור!).
-
- בריל!
חברים הבעיה היא לא ענישה או חקיקה או הרתעה! הבעיה היא חברתית עמוקה הרבה יותר, וכל נסיון להדחיק את העניין הוא טמינה של הראש בחול. הבעיה היא בחינוך!! קודם כל מבית, ואח"כ החינוך הירוד של בתי הספר ושל מחנכי הכיתות.
דבר שני הבעיה היא האלימות החברתית הגואה במדינה, הבהמיות על הכבישים היא לא נתפסת- אני נוסע בין עירוני בין 3 ל-4 פעמים בשבוע ואני יכול לומר לכם שזה רולטה כל פעם שעולים על הכביש!
אישית אני מאמין שהבהמיות של עם ישראל, האלימות שגואה אצל חבר'ה מגיל 18 ומעלה מגיעה בעיקר מבעיה אחת שרודפת את המדינה מ-67 וקוראים לה "הכיבוש". אז כולם יצקצקו בלשונם ויאמרו- "הנה שוב הוא מכניס את הפלסטינים פנימה" אבל מה לעשות שזה חלק מהמשוואה שהוא הכי פחות נעלם!
העובדה שחייל בצבא יכול להתעמר באוכלוסייה פלסטינית ביום יום שלו, או להתייחס אליהם בכוחניות ובאלימות (ולא משנה הסיבות) נותנת לו את הלגיטימציה להיות אלים גם בתוך החברה שלו. האלימות היא מושרשת בחברה שלנו כי מחנכים אותנו לאלימות! מחנכים אותנו לכוחניות ולאהבה עצמית מופרזת שמובילה לשכרון כוח מוגזם.
ככל שעוברות השנים, אנחנו קוברים את עצמנו עמוק יותר ויותר עם הצידוקים העצמיים לאלימות שנמצאת בבסיס החינוך של הילדים כאן. ככה נוצרת חברה פחות ופחות סובלנית ומקבלת. יותר אלימה, החזק שורד- כמו בעולם השלישי. את השונה כבר לא מקבלים כאן הרבה זמן, אם קיבלו אי פעם! אסור להיות שונה במדינה ישראל, אם זה בפוליטיקה, אם זה במוזיקה ובכלל. את המרוקאים דחפו למעברות, את התימנים חטפו וגם דחפו לפחונים. את האתיופים שמו בתחתית החברה הישראלית ומתייחסים אליהם הרבה פעמים כאל עבדים. אם אתה ערבי אז בכלל אין מה לדבר על אפליה ואלימות כלפיך. מי שלא שירת הצבא (גם מסיבה הגיונית ומוצדקת) הוא מנודה וחייב להצדיק את עצמו בכל שלב ושלב בחייו.
עזבו אותכם חוקים והרתעה ועונשים- לא יעזור! הבעיה היא לא שם. היא הרבה יותר עמוק, ועד היום הייתה ממשלה אחת! שניסתה לשנות משהו בבסיס הזה, אך לא הצליחה בגלל אותה אלימות שכולנו מדברים עליה.
דבר שני הבעיה היא האלימות החברתית הגואה במדינה, הבהמיות על הכבישים היא לא נתפסת- אני נוסע בין עירוני בין 3 ל-4 פעמים בשבוע ואני יכול לומר לכם שזה רולטה כל פעם שעולים על הכביש!
אישית אני מאמין שהבהמיות של עם ישראל, האלימות שגואה אצל חבר'ה מגיל 18 ומעלה מגיעה בעיקר מבעיה אחת שרודפת את המדינה מ-67 וקוראים לה "הכיבוש". אז כולם יצקצקו בלשונם ויאמרו- "הנה שוב הוא מכניס את הפלסטינים פנימה" אבל מה לעשות שזה חלק מהמשוואה שהוא הכי פחות נעלם!
העובדה שחייל בצבא יכול להתעמר באוכלוסייה פלסטינית ביום יום שלו, או להתייחס אליהם בכוחניות ובאלימות (ולא משנה הסיבות) נותנת לו את הלגיטימציה להיות אלים גם בתוך החברה שלו. האלימות היא מושרשת בחברה שלנו כי מחנכים אותנו לאלימות! מחנכים אותנו לכוחניות ולאהבה עצמית מופרזת שמובילה לשכרון כוח מוגזם.
ככל שעוברות השנים, אנחנו קוברים את עצמנו עמוק יותר ויותר עם הצידוקים העצמיים לאלימות שנמצאת בבסיס החינוך של הילדים כאן. ככה נוצרת חברה פחות ופחות סובלנית ומקבלת. יותר אלימה, החזק שורד- כמו בעולם השלישי. את השונה כבר לא מקבלים כאן הרבה זמן, אם קיבלו אי פעם! אסור להיות שונה במדינה ישראל, אם זה בפוליטיקה, אם זה במוזיקה ובכלל. את המרוקאים דחפו למעברות, את התימנים חטפו וגם דחפו לפחונים. את האתיופים שמו בתחתית החברה הישראלית ומתייחסים אליהם הרבה פעמים כאל עבדים. אם אתה ערבי אז בכלל אין מה לדבר על אפליה ואלימות כלפיך. מי שלא שירת הצבא (גם מסיבה הגיונית ומוצדקת) הוא מנודה וחייב להצדיק את עצמו בכל שלב ושלב בחייו.
עזבו אותכם חוקים והרתעה ועונשים- לא יעזור! הבעיה היא לא שם. היא הרבה יותר עמוק, ועד היום הייתה ממשלה אחת! שניסתה לשנות משהו בבסיס הזה, אך לא הצליחה בגלל אותה אלימות שכולנו מדברים עליה.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
-
- דרימיסט מתחיל
עבירות אינסטרומנטליות הן עבירות שבהן האדם בכוונה תחילה מבצע עבירה מתוך רצון להשיג לעצמו רווח כאשר הדוגמאות הטובות ביותר הן גניבות למיניהן. תאונת דרכים היא לא פשע מתוכנן בדיוק כמו שאמרת ולכן היא לא נופלת בתוך הקטגוריה. מכך יוצא שהיא מושפעת הרבה פחות מהרתעה.Rysher כתב:רן - אם זה נוגע להריגה בכביש בארה"ב או לא זה לא העניין. שמעתי יותר מפעם אחת על החוק שאומר שאם כתוצאה מעבירה פלילית (שוד חמוש למשל) אדם נהרג, השודד יואשם גם ברצח מדרגה ראשונה ואם יימצא אשם יישלח למאסר עולם.
בסעיף ג', אתה שואל אם נראה לך שאם ככה וככה אז אדם היה מתנהג ככה וככה... בעצם מה שאתה עושה זה מסתמך על ההיגיון שלך לגבי איך אנשים מתנהגים. אתה מסתמך על אינטואציה ודעות קדומות. אתה פועל על פי היוריסטיקה שאנשים מתנהגים באופן רציונלי תמיד. אני אפנה אותך לחפש בגוגל על זוכי פרס נובל כהנמן וטברסקי והמחקרים שלהם בתורת המשחקים שהראו שקבלת ההחלטות של אנשים בפועל לא מתקבלת באופן רציונלי.
הקומון סנס שלך לא מתיישב עם המחקר. הנושא של הרתעה ופשיעה הוא נושא לוהט בקרימינולוגיה החל משנות ה70 ורוב המחקרים בתחום לא מאששים את החשיבה הקדומה על כך שהחמרה בעונש = פחות פשיעה.
מחקר שבדק את שעורי הריצידיביזם (עבריינות חוזרת) של אסירים, ששוחררו במסגרת החנינה הכללית בעקבות מלחמת ששת הימים, מצא, כי לא נמצא הבדל בין אלה ששוחררו בשיחרור מוקדם לבין אלה שריצו את תקופת המאסר עד תום, מחקר בפנסילבניה העלה, שהעלאת העונש המירבי על אונס מ- 15 שנה למאסר עולם, לא שינה את כמות עבירות האונס; מחקר אחר באנגליה בקרב צעירים מצא, שההרתעה של העונש אכן משפיעה, אבל מקומה במערכת המעצורים שאמורה למנוע מהנערים מלבצע עבירות נמוך למדי.
שוהם ושביט (בין החוקרים הידועים בארץ ומובילים בתחומם בעולם) גם מביאים עדויות מתחילת המאה העשרים לכך, שעונש המלקות לא הביא לירידה בשיעור המועדות של עבריינים.
ואלו רק חלק קטנטן, יצא לי להיתקל בעשרות (ואני לא מגזים) מחקרים שסותרים את תיאוריית ההרתעה. גם מטה אנליזות (שיטה סטטיסטית שבודקת אפקטים מעבר למספר גדול של מחקרים) שנעשו מפריכות אותה.
לסיכום, אנשים לא פועלים בהכרח מתוך רציונל של שכר ועונש, הם פועלים על פי מניעים רגשיים, תרבותיים, חברתיים, תת מודעיים ועוד ועוד גורמים.
Madness is like gravity, all it takes is a little push
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
שנים אני אומר את זה, תודה בריל!
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
http://news.walla.co.il/?w=/2/1704982
אוי ואבוי לכזאת תת-רמה של עיתונות.לפי החשד, הגיע ברודצקי לעיר קלן שבמזרח גרמניה
-
- בריל!

"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אם יש מישהו שמעניין אותו התחום של Cyber Security אז פרסמתי כתבה:
http://www.progressives.org.uk/articles ... asp?a=6241
http://www.progressives.org.uk/articles ... asp?a=6241
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3917993,00.html
מה אתה אומר בריל? תחילתו של צדק?
מה אתה אומר בריל? תחילתו של צדק?
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- בריל!
הלוואי- אתה שוכח שאותם מגישי עתירה נחשבים כמוקצה אצל ממשלת ישראל. הם משתתפים בהפגנות בשייח ג'ראח מדי שבוע (ולפעמים אפילו חטפים מהשוטרים כפי שקרה בשישי האחרון שגם דויד גרוסמן וגם זהבה גלאון חטפו מיד העבריינים עם המדים.
זו עתירה שהיה צריך להגיש כבר מזמן, ולדעתי העתירה הזאת תימשך כל כך הרבה שנים שאין לה באמת משמעות לצערי. הרי עמותת אלע"ד ממשיכה לחפור מתחת לבתים של התושבים שם וגורמת לסכנת נפשות כל יום שעובר.
הלוואי והצדק יתחיל משם, הלוואי
זו עתירה שהיה צריך להגיש כבר מזמן, ולדעתי העתירה הזאת תימשך כל כך הרבה שנים שאין לה באמת משמעות לצערי. הרי עמותת אלע"ד ממשיכה לחפור מתחת לבתים של התושבים שם וגורמת לסכנת נפשות כל יום שעובר.
הלוואי והצדק יתחיל משם, הלוואי
- Rysher
- דרימיסט שרוף
ממתי יש צדק בישראל? אנחנו לא מסוגלים לעשות צדק ביננו לבין עצמינו! אתם חושבים שאנחנו מסוגלים לעשות צדק כלפי השכנים שלנו?
"ואלה הם שופטיך, ישראל":
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3918429,00.html
המשפט הקורע לב של האבא: "על דורית בייניש זרקו נעל וקיבלו שלוש שנים, הבן שלי שוכב במיטה ולא מגיב, זה מה ששווים חייו של ילד - כמו נעל"...
דורס בתאונת פגע וברח ששוטף את האותו שלו אחרי התאונה כדי לשבש ראיות מקבל שלוש שנים + שנת מאסר על תנאי ופיצוי 30 אלף שקלים למשפחת הילד...
אין לי מה להגיד...אני לא מצדיק את מקרה הנעל שעפה על דורית בייניש - אבל עם מישהו היה זורק נעל על השופט הספציפי הזה אחרי גזר הדין הזה הייתי הולך ללחוץ לו את היד.
"ואלה הם שופטיך, ישראל":
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3918429,00.html
המשפט הקורע לב של האבא: "על דורית בייניש זרקו נעל וקיבלו שלוש שנים, הבן שלי שוכב במיטה ולא מגיב, זה מה ששווים חייו של ילד - כמו נעל"...
דורס בתאונת פגע וברח ששוטף את האותו שלו אחרי התאונה כדי לשבש ראיות מקבל שלוש שנים + שנת מאסר על תנאי ופיצוי 30 אלף שקלים למשפחת הילד...
אין לי מה להגיד...אני לא מצדיק את מקרה הנעל שעפה על דורית בייניש - אבל עם מישהו היה זורק נעל על השופט הספציפי הזה אחרי גזר הדין הזה הייתי הולך ללחוץ לו את היד.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
ישנם מקרים קשים יותר שהיו יכולים לסייע לך להעביר את הנקודה בצורה טובה יותר.
כתוב בכתבה שאין ראיות חד-משמעיות לכך שהזוג הוא זה שהיה אחראי לתאונה (מפחית משמעותית מהעונש) וגם, ואם כמה שזה אכזרי לומר זאת - זה חלק עיקרי במשפט, אין גופה בסיפור הזה ולכן אפילו בהריגה לא ניתן להאשים אותם.
העונש, על סיבותיו המקלות, הוא לא גרוע כ"כ כפי שנשתמע מהכותרת. אכן ישנן תופעות של עיסקאות טיעון מעצבנות, זהו לא המקרה.
כתוב בכתבה שאין ראיות חד-משמעיות לכך שהזוג הוא זה שהיה אחראי לתאונה (מפחית משמעותית מהעונש) וגם, ואם כמה שזה אכזרי לומר זאת - זה חלק עיקרי במשפט, אין גופה בסיפור הזה ולכן אפילו בהריגה לא ניתן להאשים אותם.
העונש, על סיבותיו המקלות, הוא לא גרוע כ"כ כפי שנשתמע מהכותרת. אכן ישנן תופעות של עיסקאות טיעון מעצבנות, זהו לא המקרה.

- Rysher
- דרימיסט שרוף
אם אין ראיות חד משמעיות אז שהשופט יזכה את הזוג! אבל דיי לעסקאות הטיעון האלה!
אם אין ראיות חד משמעיות אז למה פיצוי? למה שנת מאסר על תנאי? למה מאסר בכלל?
אין עשן בלי אש - ואם אי אפשר להוכיח שהאש קיימת: שהשופט יזכה את הזוג - הבעיה היא באישור הכמעט אוטומטי ששופטים נותנים לעסקאות טיעון של הפרקליטות, הבעיה הנוספת היא שהפרקליטות כל כך להוטה לסיים את המקרה בהרשאה עד שהיא מזנקת כמעט תמיד לעסקאות טיעון...והבעיה שבעיניי קשה מכל - החקיקה ורפי העונשים הקבועים בחוק.
כן, יש מקרים שהיו יכולים לסייע לי להעביר את הנקודה בצורה טובה יותר, אני מסכים איתך. אבל זה אשכול אקטואליה - והמקרה הזה אקטואלי להיום.
אם אין ראיות חד משמעיות אז למה פיצוי? למה שנת מאסר על תנאי? למה מאסר בכלל?
אין עשן בלי אש - ואם אי אפשר להוכיח שהאש קיימת: שהשופט יזכה את הזוג - הבעיה היא באישור הכמעט אוטומטי ששופטים נותנים לעסקאות טיעון של הפרקליטות, הבעיה הנוספת היא שהפרקליטות כל כך להוטה לסיים את המקרה בהרשאה עד שהיא מזנקת כמעט תמיד לעסקאות טיעון...והבעיה שבעיניי קשה מכל - החקיקה ורפי העונשים הקבועים בחוק.
כן, יש מקרים שהיו יכולים לסייע לי להעביר את הנקודה בצורה טובה יותר, אני מסכים איתך. אבל זה אשכול אקטואליה - והמקרה הזה אקטואלי להיום.