אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי DivineComedy »

זה יותר גרוע כי לפחות האתיאיסטים לא טוענים לאמונה באל או בתורה כזאת או אחרת.
לגבי המושג חילונים? אין דבר כזה בקונטקסט הזה. או שאתה מאמין או שאתה לא.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:זה יותר גרוע כי לפחות האתיאיסטים לא טוענים לאמונה באל או בתורה כזאת או אחרת.
לגבי המושג חילונים? אין דבר כזה בקונטקסט הזה. או שאתה מאמין או שאתה לא.
אתה פשטני מאוד....
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מדוע אני תומך בדיוויד מיליבנד לראשות הלייבור:
http://www.davidmiliband.net/2010/06/17 ... integrity/

אשמח אם תקראו, ועוד יותר אשמח אם תוכלו לעשות לייק בכתבה עצמה ו/או אצלי בפרופיל בפייסבוק :-)

תודה מראש.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

אני רק רוצה להוסיף שמן למדורה ולהגיד שיפה מצידם של ההורים האלו שהם לא רוצים שהילדים שלהם ישבו באותה הכיתה עם ספרדים כי עכשיו הם הולכים לשבת עם ספרדים בבית כלא. סואו... מה השגנו בזה...
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כתבה שלי על כך שהסחר בין האיחוד האירופי לאירן הוא המפתח לעצירת הגרעין האירני:
http://www.progressives.org.uk/articles ... asp?a=6136

אשמח מאד לשמוע תגובות,רעיונות,הערות והארות (אפשר לשלוח לי לתיבה האישית גם).
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3907368,00.html
מה אומרים? מתחילה מלחמת גוג ומגוג באיראן?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא. מה אתה אומר על המאמר שלי שקשור לאיראן גם? :-)
סמל אישי של משתמש
YtseJam
The Count of DT-IL
יצירת קשר:

שליחה על ידי YtseJam »

אולי זה רק לצרכי אימון. :)
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:לא. מה אתה אומר על המאמר שלי שקשור לאיראן גם? :-)
עוד לא הספקתי לקרוא אותו עד הסוף, אני אתן את דעתי כשאסיים
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:לא. מה אתה אומר על המאמר שלי שקשור לאיראן גם? :-)
מאמר מעניין מאוד, לא מפתיע לומר לך את האמת, כי אתה יודע בדיוק מה דעתי על הדו פרצופיות המכוערת של אירופה. אבל ככל שהאיסלאם הקיצוני יסחף את אירופה ואת המנהיגים שלה לכיוונים קיצונים, כך תגבר הלאומניות, הגזענות והשנאה האתנית באירופה וכולם יסבלו מהמצב הזה.
אירופה תמיד ניסתה להתבדל מהכוח הגדול של ארה"ב, ועכשיו כשהיא רואה את הרוסים והסינים מתעצמים (גם באמצעות איראן וטורקיה) היא שוב מציבה את עצמה בצד ה-"מנצח". אני לא חושב שאמברגו על איראן יעבוד באמת. הרי סין ורוסיה יפרו אותו מתחת לשולחן כמו שהן עושות כבר עכשיו. שלא לדבר על מדינות כמו איטליה או גרמניה כפי שציינת במאמר שלך.
אם לא תהיה מהפכה אזרחית באיראן, ואיראן תמשיך לדחוף את האף שלה בעניינים שרחוקים ממנה, ותמשיך לאיים בהשמדה של מדינת ישראל, לא תהיה לארה"ב וישראל ברירה חוץ מלהילחם כדי למנוע את הגרעין האיראני. שום אמברגו לא יעזור כאן לצערי הרב...

ובנושא דומה אך שונה לגמרי- היום סגן שר החינוך הלך לשבת מול כלא מעשיהו ולתמוך למעשה במרד החרדי מול בג"צ והמדינה, למרות התנגדות השר הממונה עליו גדעון סער. ההתנתקות של החרדים ממוסדות הדמוקרטיה הולכת והופכת יותר ויותר ברורה ולא מוסתרת. בעיקר מול ממשלה שרק מתעסקת בהישרדות ונותנת לאנשים הקיצונים האלה לעשות ככל העולה על רוחם. לא שאני מסכים עם הכליאה של אותם חרדים שהם סה"כ עדר שהולך אחרי רב. צעד מיותר שנוצר בעקבות הבור הפוליטי שמייצרת ממשלת ישראל ביתנו.
אפשר רק לקוות שהממשלה הפשיסטית הזאת נמצא כבר בדרך אל סופה. הרי היה ברור מההתחלה שאנשים כמו ברק הטיפש, אלי ישי הגזען, וליברמן הפשיסט יביאו את ישראל לבידוד מדיני עמוק וקרעים חברתיים גדולים. ביבי לא קיים בכלל, הוא כמו כלב טועה שמחפש בעלים שיאכיל אותו שלטון לעוד שנה.... 

דבר נוסף שמאוד הפריע לי- ביבי מלך ישראל, שאמר לפני שהוא נבחר שהוא יהיה "חזק מול החמאס" נכנע ללחץ בינלאומי ופותח את המצור האזרחי על עזה. כמה פאטתי המצור הזה היה כבר כתבתי כאן כמה פעמים, הנסיון למנוע כניסת סחורות כמו שוקולד או כוסברה הוא לא רק מטופש ופוגע בישראל מדינית, הוא גם קטנוני והוא עונש קולקטיבי על אוכלוסייה, דבר שאסור לפי הדין הבינלאומי!
ציינתי את זה גם כששירתתי בעופרת יצוקה במילואים, מול מי שהיה אחראי על אישור רשימות הסחורות לעזה במנהל האזרחי (כי זה בין השאר תפקידי שם). והיו עוד קצינים נוספים שציינו את זה, אבל כמובן שאותו קצין "בכיר" שדיברנו מולו נפנף אותנו כאילו- מי אתם שתגידו לי מה חכם יותר לעשות או להמליץ למשרד הביטחון. פשוט מעצבן ומרתיח לחשוב כמה בלאגן היה נחסך אם אותם קצינים בכירים היו ממליצים למשרד הביטחון להתנהג בשכל ולא נכנעים לאג'נדה האלימה של אהוד ברק. אבל כמו תמיד בצבא שלנו, קודם עושים מעשה מטומטם ואח"כ שרואים את הנזק חושבים, מה לא עשינו טוב. כל מי שחושב בצורה פחות אלימה ואגרסיבית נחשב בצבא חלש וכנוע ומנופנף כאילו היה אוויר.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מאמר מעניין מאוד, לא מפתיע לומר לך את האמת, כי אתה יודע בדיוק מה דעתי על הדו פרצופיות המכוערת של אירופה. אבל ככל שהאיסלאם הקיצוני יסחף את אירופה ואת המנהיגים שלה לכיוונים קיצונים, כך תגבר הלאומניות, הגזענות והשנאה האתנית באירופה וכולם יסבלו מהמצב הזה.
אירופה תמיד ניסתה להתבדל מהכוח הגדול של ארה"ב, ועכשיו כשהיא רואה את הרוסים והסינים מתעצמים (גם באמצעות איראן וטורקיה) היא שוב מציבה את עצמה בצד ה-"מנצח". אני לא חושב שאמברגו על איראן יעבוד באמת. הרי סין ורוסיה יפרו אותו מתחת לשולחן כמו שהן עושות כבר עכשיו. שלא לדבר על מדינות כמו איטליה או גרמניה כפי שציינת במאמר שלך.
אם לא תהיה מהפכה אזרחית באיראן, ואיראן תמשיך לדחוף את האף שלה בעניינים שרחוקים ממנה, ותמשיך לאיים בהשמדה של מדינת ישראל, לא תהיה לארה"ב וישראל ברירה חוץ מלהילחם כדי למנוע את הגרעין האיראני. שום אמברגו לא יעזור כאן לצערי הרב...
אני לא חושב שזה קשור בכלל לאיסלאם, זה קשור לכך שכל מדינה קודם כל דואגת לאינטרסים שלה, בטח הכלכליים ובטח בשנים של בעיות כלכליות גלובאליות. דווקא סין ורוסיה סוף סוף הפסיקו לסרס את החלטות מועצת הבטחון באו"ם אבל האינטרסים של שתיהן באירן ברורים לחלוטין. המבחן כאמור הוא מבחן התוצאה ולא מבחן הדיבורים וההכרזות - אם יכריזו על סנקציות ולא יממשו אותן אז אין שיניים ולעומת זאת אם יכריזו על סנקציות ויממשו אותן זה יכאב מאד לאיראן ויהיה אפקטיבי.
בנושא דומה אך שונה לגמרי- היום סגן שר החינוך הלך לשבת מול כלא מעשיהו ולתמוך למעשה במרד החרדי מול בג"צ והמדינה, למרות התנגדות השר הממונה עליו גדעון סער. ההתנתקות של החרדים ממוסדות הדמוקרטיה הולכת והופכת יותר ויותר ברורה ולא מוסתרת. בעיקר מול ממשלה שרק מתעסקת בהישרדות ונותנת לאנשים הקיצונים האלה לעשות ככל העולה על רוחם. לא שאני מסכים עם הכליאה של אותם חרדים שהם סה"כ עדר שהולך אחרי רב. צעד מיותר שנוצר בעקבות הבור הפוליטי שמייצרת ממשלת ישראל ביתנו.
אפשר רק לקוות שהממשלה הפשיסטית הזאת נמצא כבר בדרך אל סופה. הרי היה ברור מההתחלה שאנשים כמו ברק הטיפש, אלי ישי הגזען, וליברמן הפשיסט יביאו את ישראל לבידוד מדיני עמוק וקרעים חברתיים גדולים. ביבי לא קיים בכלל, הוא כמו כלב טועה שמחפש בעלים שיאכיל אותו שלטון לעוד שנה....
קודם כל חובה לפטר את סגן השר, מי שיוצא נגד דמוקרטיה לא ראוי לשבת בממשלה וגם לא ראוי בכנסת (אבל זה עניין אחר). הממשלה הזאת היא ללא ספק הנוראית בתולדות המדינה ושוברת שיאים שליליים שביבי קבע בקדנציה הקודמת, הבידוד הבינ"ל הוא אך ורק בגלל הממשלה הסהרורית הזאת. ביבי בסה"כ מעוניין בהישרדות פוליטית, עתיד המדינה ממש לא מעניין אותו.
דבר נוסף שמאוד הפריע לי- ביבי מלך ישראל, שאמר לפני שהוא נבחר שהוא יהיה "חזק מול החמאס" נכנע ללחץ בינלאומי ופותח את המצור האזרחי על עזה. כמה פאטתי המצור הזה היה כבר כתבתי כאן כמה פעמים, הנסיון למנוע כניסת סחורות כמו שוקולד או כוסברה הוא לא רק מטופש ופוגע בישראל מדינית, הוא גם קטנוני והוא עונש קולקטיבי על אוכלוסייה, דבר שאסור לפי הדין הבינלאומי!
ציינתי את זה גם כששירתתי בעופרת יצוקה במילואים, מול מי שהיה אחראי על אישור רשימות הסחורות לעזה במנהל האזרחי (כי זה בין השאר תפקידי שם). והיו עוד קצינים נוספים שציינו את זה, אבל כמובן שאותו קצין "בכיר" שדיברנו מולו נפנף אותנו כאילו- מי אתם שתגידו לי מה חכם יותר לעשות או להמליץ למשרד הביטחון. פשוט מעצבן ומרתיח לחשוב כמה בלאגן היה נחסך אם אותם קצינים בכירים היו ממליצים למשרד הביטחון להתנהג בשכל ולא נכנעים לאג'נדה האלימה של אהוד ברק. אבל כמו תמיד בצבא שלנו, קודם עושים מעשה מטומטם ואח"כ שרואים את הנזק חושבים, מה לא עשינו טוב. כל מי שחושב בצורה פחות אלימה ואגרסיבית נחשב בצבא חלש וכנוע ומנופנף כאילו היה אוויר.
אני לא מתרשם מההחלטה הזאת של ביבי, כי גם פה מבחן התוצאה ידבר. ישראל יכולה להכריז ולהבטיח מה שהיא רוצה ובפועל למנוע איזה סחורות ייכנסו. לגבי "חזק מול החמאס", זה לא מפתיע כי לביבי אף פעם לא היה עמוד שדרה, הוא חזק בדיבורים וחלש במעשים. אבל יש מספיק בבונים שיצביעו לו ולליכוד גם בבחירות הבאות, כי "רק הליכוד יכול"...
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:
אני לא חושב שזה קשור בכלל לאיסלאם, זה קשור לכך שכל מדינה קודם כל דואגת לאינטרסים שלה, בטח הכלכליים ובטח בשנים של בעיות כלכליות גלובאליות. דווקא סין ורוסיה סוף סוף הפסיקו לסרס את החלטות מועצת הבטחון באו"ם אבל האינטרסים של שתיהן באירן ברורים לחלוטין. המבחן כאמור הוא מבחן התוצאה ולא מבחן הדיבורים וההכרזות - אם יכריזו על סנקציות ולא יממשו אותן אז אין שיניים ולעומת זאת אם יכריזו על סנקציות ויממשו אותן זה יכאב מאד לאיראן ויהיה אפקטיבי.
בנושא דומה אך שונה לגמרי- היום סגן שר החינוך הלך לשבת מול כלא מעשיהו ולתמוך למעשה במרד החרדי מול בג"צ והמדינה, למרות התנגדות השר הממונה עליו גדעון סער. ההתנתקות של החרדים ממוסדות הדמוקרטיה הולכת והופכת יותר ויותר ברורה ולא מוסתרת. בעיקר מול ממשלה שרק מתעסקת בהישרדות ונותנת לאנשים הקיצונים האלה לעשות ככל העולה על רוחם. לא שאני מסכים עם הכליאה של אותם חרדים שהם סה"כ עדר שהולך אחרי רב. צעד מיותר שנוצר בעקבות הבור הפוליטי שמייצרת ממשלת ישראל ביתנו.
קודם כל חובה לפטר את סגן השר, מי שיוצא נגד דמוקרטיה לא ראוי לשבת בממשלה וגם לא ראוי בכנסת (אבל זה עניין אחר). הממשלה הזאת היא ללא ספק הנוראית בתולדות המדינה ושוברת שיאים שליליים שביבי קבע בקדנציה הקודמת, הבידוד הבינ"ל הוא אך ורק בגלל הממשלה הסהרורית הזאת. ביבי בסה"כ מעוניין בהישרדות פוליטית, עתיד המדינה ממש לא מעניין אותו.
אני לא מתרשם מההחלטה הזאת של ביבי, כי גם פה מבחן התוצאה ידבר. ישראל יכולה להכריז ולהבטיח מה שהיא רוצה ובפועל למנוע איזה סחורות ייכנסו. לגבי "חזק מול החמאס", זה לא מפתיע כי לביבי אף פעם לא היה עמוד שדרה, הוא חזק בדיבורים וחלש במעשים. אבל יש מספיק בבונים שיצביעו לו ולליכוד גם בבחירות הבאות, כי "רק הליכוד יכול"...
בקשר להסרת המצור האזרחי- אני מבטיח לך שאי אפשר רק לדבר בעניין הזה. יותר מדי אזרחים קשורים ומעורבים כאן כדי שזה יהיה רק דיבור בלי מעשה. מעורבים גם הרבה מאוד ארגונים בינ"ל שלצערי מפחד מחמאס משתפים פעולה עם שקרים שמפיץ החמאס לגבי הכנסת סחורות לרצועה.
הרי הכנסת סחורות לרצועה זה לא אקט שצה"ל עושה, זה סוחרים ישראלים ופלסטינים אחד מול השני בתיאום של התיאום והקישור, אז אם ההחלטה לא תתבצע בפועל תאמין לי שאתה תשמע על זה מהר מאוד.
בכל מקרה המצור האזרחי הוא החלטה מטופשת של אדם שהחכמה המדינית היא לא מהמעלות החזקות שלו (אהוד ברק). זה צעד ענישה קולקטיבי שננקט בגלל חטיפתו של גלעד שליט, ועד היום לא הוכיח אפילו לשנייה את יעילותו. ההיפך הוא הנכון, הוא הוביל אותנו למצב שבו אנחנו ארגון הטרור והחמאס הוא הצד המסכן בעולם, וזו בעיה רצינית למדינה ולא משנה איפה נמצא הצדק.
ואם כבר מדברים על זה, לא הגיע הזמן להפסיק את הפארסה הזאת עם גלעד שליט? או שביבי הנמושה יעמוד מול משפחת שליט ומול עם ישראל ויאמר בפה מלא- אני לא מוכן לשחרר כמות כזאת של מחבלים עבור חייל אחד, או שיחתום על עסקה ויגאל את משפחת שליט מייסוריה. מדינה שמפקירה את חייליה בשבי ומטעה את משפחתו כבר 4 שנים כאילו יש איזו עסקה בקנה- בושה וחרפה!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אהוד ברק - כל כך החזקתי ממנו פעם, אבל כל ההתנהלות שלו בשנים האחרונות פשוט מביישת ולא סתם מפלגת העבודה התרסקה.

אתה צודק בנוגע לגלעד שליט, אבל העניין כאמור הוא שביבי לא מסוגל לקבל החלטות אמיצות לכאן או לכאן, הוא דוחה את הקץ על מנת לשרוד פוליטית.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

עד שהיה נדמה שמכאן אי אפשר יותר לרדת, מסתבר שיש ועוד איך:

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 32,00.html
מאחר שהוכח שמרביתם של אחינו הספרדים מרימים יד בתורת משה, ואוחזים מדרך הבג"ץ כי זוהי דרכם, ואף בהוראת מנהיגיהם לא יצאו להשתתף במחאה נגד הבג"ץ המנסה להשליט דתו עלינו. באנו בזאת להורות מפה לאוזן ולכל הפחות כהוראת שעה, מכיוון שהוציאו הנ"ל עצמם מן הכלל, להורות למנהלי המוסדות הגדולים להיזהר ביותר בקבלת ספרדים, אך בני תורה הממושמעים לרבותינו גדולי הדור שליט"א ולכל דבריהם ואינם שתים ליבם וממושמעים למתפלגים.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:עד שהיה נדמה שמכאן אי אפשר יותר לרדת, מסתבר שיש ועוד איך:

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 32,00.html
מאחר שהוכח שמרביתם של אחינו הספרדים מרימים יד בתורת משה, ואוחזים מדרך הבג"ץ כי זוהי דרכם, ואף בהוראת מנהיגיהם לא יצאו להשתתף במחאה נגד הבג"ץ המנסה להשליט דתו עלינו. באנו בזאת להורות מפה לאוזן ולכל הפחות כהוראת שעה, מכיוון שהוציאו הנ"ל עצמם מן הכלל, להורות למנהלי המוסדות הגדולים להיזהר ביותר בקבלת ספרדים, אך בני תורה הממושמעים לרבותינו גדולי הדור שליט"א ולכל דבריהם ואינם שתים ליבם וממושמעים למתפלגים.
ואומרים לי שאני קיצוני ביחס שלי אל החרדים :haha: :haha:
החרדים האשכנזים הם מהגזענים שבמדינת ישראל, הגזענית מלכתחילה. לא יאמן שהם מחזיקים כל ממשלה בביצים... זו תעודת עניות איומה למדינה שלנו ולסחטנות של החברה המכוערת הזאת. מבחינתי צריך לעצור מידית את התקצוב לחרדים, וליצור דרך שונה של סינון בתקצוב. האנשים האלה עוברים כל גבול, והרבנים שלהם מגבים אותם.
מה שמדהים זו ההתרפסות העלובה של הספרדים מול האשכנזים, הם מרגישים כל כך נחותים ליד החסידים והמוסדות האשכנזים שהם אימצו את לבושם, את דרך חייהם, עוד מעט הם גם ידברו ביניהם יידיש.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

"כל הכבוד למשרד החוץ הישראלי המהולל" שנטש את אשת הנשיא האסטוני:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1701822
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:"כל הכבוד למשרד החוץ הישראלי המהולל" שנטש את אשת הנשיא האסטוני:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1701822
אחת השביתות החזקות שראיתי בארץ! נהגים באים בסנדלים וטי שירט לעבודה, נוטשים את אשתו של נשיא אסטוניה, ויש עוד סיפורים משעשעים... משרד החוץ תחת ליברמן בהחלט מצליח לנפק מידניות חוץ והתנהלות אחרת, בדיוק כמו שהשר רוצה :cheers:
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

דווקא בזה אני לא הייתי מאשים ישר את ליברמן, יש סכסוך בין משרד האוצר לוועד המדיני כבר לא מעט זמן. המשכורות שמקבלים בשירות החוץ פשוט מגוחכות, ואני יכול להעיד על זה ממקור ראשון.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

מסמך מרתק שיצא בארה"ב אחרי אנאפוליס, וקצת אחרי בחירתו של אובמה לשלטון- מציג את הסכסוך הישראלי פלסטיני, את האופציות ואת המדיניות כפי שרואים אותה שם:
http://file.wikileaks.org/file/crs/R40092.pdf

בכלל זה אתר מדהים שהרבה מדינות מנסות לסגור, שווה להתעדכן שם
שלח תגובה