אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי טל רודס »

הוא לא יוריד את מחירי הדירות, הוא פשוט יוביל להקצנת השוק ולכך שרק אנשים בעלי ממון יוכלו לקנות וירחיק עוד יותר את הזוגות הצעירים מדירה. יש דרכים אחרות להוריד את מחירי הדירות , אפשר לעשות מיסוי לכל מי שמחזיק יותר מדירה אחת, אפשר להפשיר קרקעות, אפשר לחייב קבלנים למכור במחירים מסוימים, אפשר לחייב קבלנים למכור אחוז רציני בכל בניין לזוגות צעירים.

אין שום הצדקה למחירים המטורפים שיש בארץ, לא של השכירויות באזור גוש דן ובוודאי לא של קניית דירות ישנות וחדשות. עד שלא יהיו צעדים משמעותיים שבאמת נועדו להוריד את מחירי הדירות, מי שאין לו דירה או אפשרות לקנות, צריך לחסוך את הכסף ואפילו לגור אצל ההורים או משפחה גם אם זה לא נוח ובלבד שלא לפרנס את העושקים. אני לא יכול להבין אנשים שמשלמים 5000 שקל בחודש כדי לגור בקופסת גפרורים בתל אביב ולא נשאר להם שום דבר מהמשכורת בסוף החודש, איך אפשר לחיות ככה? איך אפשר לחסוך לעתיד?
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

ufomatan כתב: העובדה שאדם יכול לקחת משכנתא 90% על דירה ודה פקטו להיות עבד של הבנק לכל חייו, זה הרבה יותר גרוע ממה שיקרה עכשיו!
נכון מאוד!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:הוא לא יוריד את מחירי הדירות, הוא פשוט יוביל להקצנת השוק ולכך שרק אנשים בעלי ממון יוכלו לקנות וירחיק עוד יותר את הזוגות הצעירים מדירה. יש דרכים אחרות להוריד את מחירי הדירות , אפשר לעשות מיסוי לכל מי שמחזיק יותר מדירה אחת, אפשר להפשיר קרקעות, אפשר לחייב קבלנים למכור במחירים מסוימים, אפשר לחייב קבלנים למכור אחוז רציני בכל בניין לזוגות צעירים.

אין שום הצדקה למחירים המטורפים שיש בארץ, לא של השכירויות באזור גוש דן ובוודאי לא של קניית דירות ישנות וחדשות. עד שלא יהיו צעדים משמעותיים שבאמת נועדו להוריד את מחירי הדירות, מי שאין לו דירה או אפשרות לקנות, צריך לחסוך את הכסף ואפילו לגור אצל ההורים או משפחה גם אם זה לא נוח ובלבד שלא לפרנס את העושקים. אני לא יכול להבין אנשים שמשלמים 5000 שקל בחודש כדי לגור בקופסת גפרורים בתל אביב ולא נשאר להם שום דבר מהמשכורת בסוף החודש, איך אפשר לחיות ככה? איך אפשר לחסוך לעתיד?
טל- אבל גם אנשים במדינה אשמים בזה. למה כולם רוצים לגור בתל אביב רבתי? מה קרה? אין ערים אחרות? אין פריפריה שאפשר לפתח? די כבר להאשים את כולם חוץ מאת עצמנו! אנשים שבוכים כל היום על שכירות ומחירי דירות שיעשו משהו מועיל במקום לשבת בבית לעשן ג'וינט ולבכות כמה קשה במדינה.

ולעניין אחר-http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/111/886.html?hp=1&loc=8&tmp=9709
רם עמנואל הגיע לארץ כדי לעשות בר מצווה לבן שלו, כמובן שאנשי הימין לא מסוגלים לתת לאיש ולילד שלו מנוחה ומחפשים כל דרך לפגוע בחגיגה שלו. קשה לי להסביר כמה מחליא אותי הרעיון הזה.
רם עימנואל הוא יהודי מסורתי (הרי הוא עושה בר מצווה לבן שלו בכותל, מה שהרבה חילונים בארץ לא עושים היום) שהתנדב במלחמת המפרץ בפיקוד צפון, וגם אם הוא מחזיק בדעות פוליטיות מהשמאל מדובר בבר מצווה של הילד שלו שלא עשה דבר וחצי דבר כדי לפגוע בבהמות האלה.
הימין בארץ חוצה קווים אדומים, מסכן את הדמוקרטיה במדינה, מסכן את כל היהודים שיושב בחו"ל, מעורר ומצית אנטישמיות חדשה קשה מאוד כלפי היהודים בעולם ואח"כ מתלונן על זה.
הימין ההזוי הזה הוא הסכנה הכי גדולה למדינת ישראל מאז שהיא הוקמה, זה אויב מבית שהאינטרס שלו רחוק שנות אור מהאינטרס של המדינה. אבל מכיוון שהממשלה היום היא קיצונית וגזענית הוא מרשה לעצמו להרים ראש ולנסות ולפגוע בכל ההישגים של מדינת ישראל עד היום.
יהודים? ציונים? הצחקתם אותי, זו בושה גדולה למדינה שלנו שאנשים כאלה יושבים בכנסת ישראל!
אח"כ מנסים להסביר לי שהימין דואג לבטחון המדינה :haha: :haha: :haha: :haha: בורות שכזאת!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

למה כולם רוצים לגור בתל אביב? כי שם רוב העבודות נמצאות וכי התחבורה לשאר חלקי הארץ גרועה (גם בתל אביב היא לא משהו אבל היא יותר טובה משאר המקומות). הלוואי והייתה השקעה בתשתיות, בפיתוח רכבות בין עירוניות, בפיתוח רכבות קלות, בהגברת מספר הקווים וכו'.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:למה כולם רוצים לגור בתל אביב? כי שם רוב העבודות נמצאות וכי התחבורה לשאר חלקי הארץ גרועה (גם בתל אביב היא לא משהו אבל היא יותר טובה משאר המקומות). הלוואי והייתה השקעה בתשתיות, בפיתוח רכבות בין עירוניות, בפיתוח רכבות קלות, בהגברת מספר הקווים וכו'.
צודק, אבל מה הקשר? הרי אידיאולוגיה כלכלית, ופתרון כלכלי לא פותר בעיית תחבורה! הצעד הזה הוא נכון כדי להגביל את השעבוד הבלתי הגיוני של אנשים אל הבנק (ואולי בכך למנוע קריסה של הבנקים במקרה שהאזרח לא יצליח לשלם את המשכנתא שלו) ברור שצריך עוד צעדים שיטפלו בבעיות אחרות שקיימות אבל אין החלטה אחת שמטפלת בהכל. לטעמי חייבים גם להגביל את הבנקים כדי שלא יקבעו תנאים בלתי אפשריים להחזרים של המשכנתאות (כמו החזר הקרן לפני החזר ההלוואה עצמה שזה פשוט בזיון מוחלט ואמצעי לדכא ולשעבד את הלווה בצורה אבסולוטית לבנק) ובכל מקרה אין שום סיכוי שבממשלה הנוכחית מישהו באמת ידאג לאזרח ויעשה מאמץ בכל החזיתות!
שר השיכון דואג לחרדים בעיקר, שר הפנים דואג לישראל הגזענית בהתנחלויות ואיך לא... לחרדים שלו, ליברמן דואג לעצמו ועד קצת לעצמו אה... ולמתנחלים החילונים שלו, ברק לא דואג לכלום כי הוא אגו טריפ מהלך, שר האוצר הוא בובה של ביבי ( :haha: ) וביבי? ביבי לא דואג הוא בעיקר מזגזג לפי מה שישאיר אותו הכי הרבה זמן על הכסא החם.
אזרחי ישראל בחרו את הממשלה שדואגת הכי הרבה למיעוט שבתוכה- מצב אבסורדי לחלוטין, קפקא היה עושה מזה מטעמים :haha:
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/ ... tml?more=1
למי שבאמת רוצה להבין למה המאבק בשייח ג'ראח לא יפסק, ומדוע הוא כל כך חיוני למדינה שלנו.
פשוט הוציא לי את המילים מהפה, לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

שידור ישיר של המשט לעזה:
http://www.livestream.com/insaniyardim
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל רודס כתב:שידור ישיר של המשט לעזה:
http://www.livestream.com/insaniyardim
פרובוקציה מגעילה של הטורקים, לא מאמין לדקה שהם באים מאינטרס פלסטיני הומניטרי, שום סיכוי!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לאף מדינה מוסלמית או ערבית לא באמת איכפת מהפלסטינאים, זה פשוט העקרון של להיות נגד ישראל.
מה אתם אומרים אגב על ההחלטה של ועידת ה-NPT לגבי "מזרח תיכון נקי מגרעין"? לא יאומן עוד כמה אובמה ימשיך להתרפס בפני מדינות ערב. אירן צוחקת על כל "המעצמות" הדגולות ועושה מה שבא לה ובסוף תהיה לה פצצת אטום. ההשלכות הן לא שאירן תשתמש בזה כנגד ישראל ,כי היא יודעת מה תהיינה התוצאות, אבל היא יכולה בהחלט להעביר חומרים שכאלה לשימוש החיזבאללה והחמאס ברקטות, ואז ישראל תהיה בצרות.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

אני באמת לא מבין למה כולם מתרגשים מהNPT הזה...ישראל לא חתומה על האמנה הזאת, אנחנו לא מחוייבים לה.
ומעבר לזה...אם איראן זורקת זין על כולם אז אנחנו צריכים להתכופף ולקבל את זה בתחת בשקט? ואם לא, מה בדיוק יעשו? יגנו אותנו בעצרת האו"ם? וואו...כאילו שזה אף פעם לא קרה..
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

גיא, התגובה שלך מעט ילדותית ובעיקר מתעלמת מהשלכות בתחומים שאולי לא פוגעים בך ישירות (יחסים דיפלומטיים, קשרים כלכליים) אבל משפיעים בצורה מכריעה על עתיד המדינה.
אני אישית חושב שזה נאיבי להוציא כזו הודעה בשלב הזה של היחסים במזה"ת, אבל האופן כללי דעתי היא שצריכה להיות תנועה לניקוי העולם משימוש בפצצות אטום. הרי מדינות נורמטיביות לא ישתמשו בו, מה שמשאיר אותנו עם אירגוני טרור ומשטרים של פסיכופטיים. ככה שישראל צריכה להיות הראשונה שנרשמת להחלטה שבה אין יותר גרעין. אלא אם כן אנחנו ארגון טרור/תחת משטר של פסיכופט (גלגול עיניים מטורף).
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

סליחה רן, אבל אני לא רואה איך אתה יכול לקרוא למישהו אחר "נאיבי".
במצב הנוכחי, אופציה גרעינית היא אחד מהגורמים היחידים שכבר עשרות שנים אין כאן מלחמה כוללת. זה מין "נשק יום הדין" שמרתיע את מדינות ערב מלפתוח במלחמה.
אולי כשיהיה פה שלום כולל אני בהחלט מסכים שאין שום סיבה לפצצות אטום בישראל.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

להזכירך, (על-פי פרסומים זרים) לישראל הייתה יכולת גרעינית גם ב-67 וגם ב-73 (יותר כוללת מזה כנראה שלא תקבל).
ביום שישראל (או כל מדינה אחרת) תשתמש ב"נשק יום הדין" היא תאבד לגיטימציה בכל מדינה בעולם, ולכן - נשק גרעיני הוא איום קונספטואלי, לא ממשי. אתה הרי לא רואה את העולם מגנה אותנו תחת כל עץ רענן כל פעם שחייל צה"ל מפליץ ליד בי"ס פלסטיני, אבל אם חלילה נבחר לתקוף אטומית יישות אחרת הוא יגיד: "וואלה, יש בזה משהו, מאוד חכם מצד הציונים לעשות דבר כזה... איך אני אוהב אותם פתאום".
בנוסף לכך, אין איש בדעה צלולה במדינת ישראל שחושב אשכרה להשתמש ביכולת הגרעינית של מדינת ישראל בעימות צבאי.
תמונה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

רן בשתי המלחמות שדיברת עליהן לא היה איום קיומי על ישראל. בששת הימים היה איום עלינו ואנחנו פתחנו במלחמת בליץ ושברנו את טבעת האיום.
ביום כיפור נכון שהפתיעו אותנו אבל לאף אחד לא היה ספק שגם בזה ישראל תצליח לעמוד - וצדקו. כן, הייתה בהלה והיה פחד, אבל לא היה ספק.

אני מסכים עם הקביעה שנשק גרעיני נועד להרתעה הרבה יותר מאשר לשימוש, אבל כשמדינה שמצהירה בריש גלי שכל מטרתה והוויתה נועדו כדי להשמיד אותך וחותרת בצורה כל כך בוטה וגלויה להשגת האמצעים כדי לעשות את זה - אם אתה אומר שאנחנו צריכים להסכים להתפרק מנשק כלשהו אתה הוא זה שנאיבי בעניין הזה, לא אני.
ישראל לא מאיימת להשמיד אף מדינה למרות שאם הספירה שלי נכונה, ישראל היא המדינה שהכי הרבה מדינות/גורמים שואפים להשמיד אותה.
איראן לא שואפת לנשק גרעיני כדי להרתיע, היא שואפת להשתמש בו, או לפחות לייצא את הטכנולוגיה שלו לשימוש ע"י השליחים שלה כנגד ישראל...פצצה קונבנציונאלית מלוכלכת. dirty bomb.
כנגד תקיפה גרעינית, מכל סוג שהוא - התגובה צריכה וחייבת להיות גרעינית גם כן.
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Mars Volter כתב:להזכירך, (על-פי פרסומים זרים) לישראל הייתה יכולת גרעינית גם ב-67 וגם ב-73 (יותר כוללת מזה כנראה שלא תקבל).
ביום שישראל (או כל מדינה אחרת) תשתמש ב"נשק יום הדין" היא תאבד לגיטימציה בכל מדינה בעולם, ולכן - נשק גרעיני הוא איום קונספטואלי, לא ממשי. אתה הרי לא רואה את העולם מגנה אותנו תחת כל עץ רענן כל פעם שחייל צה"ל מפליץ ליד בי"ס פלסטיני, אבל אם חלילה נבחר לתקוף אטומית יישות אחרת הוא יגיד: "וואלה, יש בזה משהו, מאוד חכם מצד הציונים לעשות דבר כזה... איך אני אוהב אותם פתאום".
בנוסף לכך, אין איש בדעה צלולה במדינת ישראל שחושב אשכרה להשתמש ביכולת הגרעינית של מדינת ישראל בעימות צבאי.
ולהזכירך, על פי פרסומים זרים ומקומיים ב73 ישראל לא הייתה רחוקה ממימוש האופציה הגריעינית.
ברור שאתה צודק ששימוש בנשק כזה די מחסל דיפלומטית את ישראל, אבל לכן קוראים לו נשק "יום הדין" - כלומר שביום שישתמשו בו יהיו כנראה דאגות יותר דחופות מדיפלומטיה ודעת קהל.
זה בדיוק הרעיון של איום קונספטואלי - אתם לא ממש יכולים לחסל אותנו סופית, כי בתור מוצא אחרון אנחנו נמחק אתכם מהאדמה.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

מאחר ולישראל יש צוללות עם נשק גרעיני, גם במידה ותיזרק על ישראל פצצת אטום, היא תוכל להגיב עם "יכולת מכה שנייה".
פרסמתי פה לפני כמה ימים כתבה שמראה איך ישראל בזמן אמברגו עולמי על דרום אפריקה, ניסתה למכור נשק גרעיני למשטר האפרטהייד (זה מתוך ספר שיוצא בחודש הבא).
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

גיא - לא יודע מאיפה קיבלת את הלך הרוח שלא היה איום קיומי על המדינה ב-73, אבל אם תחקור ותשאל תראה שחוץ מב-48 (שם לא היה כ"כ קיום לאיים עליו) זה היה האיום ב-ה' הידיעה. מעבר לכך, קצת קשה לי לדבר עם אנשים במדינה שיוצאים מ-2 נקודות ההנחה שאתה יוצא מהן:
1. כולם רוצים להרוג אותנו (או לפחות כל מי שלא אוהב אותנו).
2. לא רק שכולם רוצים להרוג אותנו, יש כאלה שזה כל הייעוד שלהם בחיים (דר"א, כמה איראנים אתה מכיר שאומרים שהם הולכים להשמיד את ישראל? אני מכיר אחד, וגם זה בלי שהוא אשכרה צוטט כאומר את זה).
שתי הנחות היסוד הללו הן ברובן נטועות בי ובך כחלק מהמנטליות היהודית-גלותית שלנו. חלק קטן מהחשיבה הזו תאמה את המציאות שלפני 40+ שנים. היום? רוב מדינות ערב השלימו עם הקיום שלך (הן לא בהכרח אוהבות אותו, אבל גם לחיות עם זה שאנחנו קיימים זה מספיק טוב בשבילי). לצערי המדינה שלנו לנצח תהיה בתסביך השואה הזה שבו כל רשע ישווה מיד להיטלר והמן, ובאיזשהו מקום הגנרלים שלנו תמיד יצליחו לעבוד על רוב המדינה - כל עוד העם פה מרגיש שיש עליו איום קיומי, ישראל תהיה שבויה בקונספציה ביטחונית-חרדתית. נחש מי מרוויח? נכון, מערכת הביטחון. נחש מי מפסיד? נכון, אתה.

ישראל - ומה שמנע את השימוש בפצצה באותה שנה לא היו התפתחויות של המלחמה, אלא חשיבה הגיונית. common sense.

ורק כדי להבהיר משהו לכל מי שעוד רוצה להגיב אליי - אני לא רוצה שישראל ספציפית תנושל מיכולתה הגרעינית, אני רוצה שכולם ינושלו מיכולת כזו, כולל איראן.
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Mars Volter כתב: ישראל - ומה שמנע את השימוש בפצצה באותה שנה לא היו התפתחויות של המלחמה, אלא חשיבה הגיונית. common sense.

ורק כדי להבהיר משהו לכל מי שעוד רוצה להגיב אליי - אני לא רוצה שישראל ספציפית תנושל מיכולתה הגרעינית, אני רוצה שכולם ינושלו מיכולת כזו, כולל איראן.
ישראל? :?:
והקומון סנס היה שאם הצלחנו להפוך את המגמה של הלחימה, אין צורך בהפעלת האופציה הגרעינית שהיתה מסיימת את המלחמה מיידית. תהיה בטוח שאם צה"ל היה נשבר והמצרים היו דוהרים לתל אביב, גולדה לא הייתה חושבת יותר מדי וסיני היה הופך לקצת יותר מדברי ממה שהוא עכשיו.

רק אתמול קראתי בחדשות את אסד בתגובה לידיעות על בסיס טילים של חיזבאלה בסוריה: "סוריה במצב של מלחמה עם ישראל מאז שאחרונה כבשה את הגולן. לכן זו זכותה של סוריה להקים בסיסים צבאיים כפי ראות עיניה כדי להגן על עצמה, ולאף אחד אין זכות להתערב בעניין".

אני חושב שאתה "קצת" יותר מדי אופטימי. או שזו רק ההשקפה הגלותית שלי. או שלא. אבל אני מסכים איתך בעניין הגרעין.
בעניין אחר:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/113/714.html
פשוט לא ייאומן. אני לא חושב שיש דוגמא טובה יותר ל "הרצחת וגם ירשת?!"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

בקשר למלחמת יום כיפור אין שום ספק שזו הייתה מלחמת קיום אמיתית וקשה. הסיבה שישראל הצליחה להדוף את ההתקפות זה בזכות העזרה של ארה"ב בעיקר בהנחתה של מטוסים וציוד שהחזיקו את ישראל בחיים. נא לא לזלזל בעזרה שהמדינה שלנו קיבלה ממדינות שונות בעולם במהלך ההסטוריה, חבל לי שהרבה אנשים במדינה חושבים שכל מלחמה ניצח לנו "אלוהים" או ה"חוסן הישראלי" או איזה מיתוס כזה! המיתוס הישראלי הזה חייב להישבר כדי שנוכל להתנהל בחכמה אל מול העולם. החברה הישראלית שסועה יותר מתמיד ורק עזרה בינלאומית יכולה למנוע את המלחמה הכוללת הבאה עלינו.
העובדה שחטפנו עכשיו בעניין הגרעין זו תוצאה של מדיניות של משרד החוץ שלנו כבר יותר משנה! משרד החוץ ומשרד הפנים (שני חברות הקואליציה שמחזיקות את ביבי בביצים) מצליחים להרחיק את כל התומכות שלנו בעולם ובעצם עוזרות ליצור קואליציה חזקה כנגד המדינה כדי להצדיק דיפלומטיה של כוח ושחצנות מול העולם.
בקשר לתביעות של פועלים פלסטינים- נשמע לי מופרך ויוזמה מצחיקה כדי לעורר רעש תקשורתי פרובוקטיבי. הפלסטינים משתמשים במלחמה משפטית כבר שנים רבות, כדי להכביד על המדינה בנטל נוסף של הכיבוש. ככה המדינה מבזבזת משאבים וזמן רב על תביעות כאלה שרובן לא יעברו, אבל מצד שני לפעמים (ממש לפעמים) המדינה מחויבת גם לפצות איפה שבאמת הייתה פגיעה.
אני חושב שהתביעה הזאת צריכה לחלוף ליד האוזן התקשורתית של אנשים כי היא באמת לא שווה התייחסות.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

avrahamshuk כתב:
Mars Volter כתב: ישראל - ומה שמנע את השימוש בפצצה באותה שנה לא היו התפתחויות של המלחמה, אלא חשיבה הגיונית. common sense.

ישראל? :?:
7:20 בבוקר... סורי
:)
תמונה
שלח תגובה