אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
ufomatan
בריל!

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:בעל הבית השתגע

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3892326,00.html

חוק ששולל עוד זכויות משומרי חוק, וניתן לפירוש בצורה כל כך דורסנית ופרימיטיבית ("הם היו עם קעקועים וראסטות" = הם בעצם עבריינים). היס"מניקים הבבונים מפרים בעצמם את הסדר הציבורי. שימו לב לכותרת הממוסגרת "בינתיים בטהרן" - שמובילה לכתבה שמתארת בדיוק לאן אנחנו הולכים.
ואני חשבתי שיס"מ נטפלים רק לשמאלנים ולערבים. הבנתי, לשמאלנים וערבים זה מותר, לתל אביבים ששותים את הבירה בחוף זה כבר פשע שלא יעבור! :cheers:
מדהים איך עורכי עיתונים מעצבים לנו את המחשבה....
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

לא הבנתי, אתה אומר שאני מצדיק היטפלות לשמאלנים וערבים?
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

הוא אומר שמפריע לו שהעיתונות מציינת את זה אבל לא את ההיטפלות של המשטרה לשמאלנים וערבים.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:לא הבנתי, אתה אומר שאני מצדיק היטפלות לשמאלנים וערבים?
ידידי- בכוונה שמתי את המשפט האחרון כי חשבתי שאולי זה יראה כאילו אני מדבר אליך.
אני אבהיר: העיתונות ה"שמאלנית" כנראה שכבר מזמן לא ממש שמאלנית, היא אופורטוניסטית! הרי ברגע שיגעו באנשי הבועה, ברגע שהמשטרה מייבשת את הסמים ברחובות, אז יש אייטמים והעיתונאים והעורכים מפרסמים כתבות וקריאות כנגד המשטרה.
אבל כל יום שישי באופן קבוע, ולא רק בימי שישי, משטרת ישראל ביתנו עוברת על אינספור חוקים, מבצעת מעצרים פוליטיים גרידא, משקרת לבתי משפט ומצפצפת על החלטות בית המשפט בנוגע לזכות ההפגנה וחופש הביטוי. היא מגבה גורמים עבריינים ומגנה על חבורת הכהניסטים האלימה שהשתלטה על מזרח ירושלים, ובמקביל עוצרת ומכה גורמים לא אלימים שבאים למחות על העוולות הקשות.
אבל אנחנו שמאל קיצוני, עוכרי ישראל, גייס חמישי שיוצאים כנגד עמנו ולכן מותר למשטרה להפר את כל הזכויות שלנו מדי שבוע בלי שום התייחסות אמיתית של התשקורת.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

זה נושא הפכפך, כי אם תסתכל על הצד הימני של המפה הם יצרחו עד כמה שהתקשורת היא שמאלנית.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

liordavidlior כתב:זה נושא הפכפך, כי אם תסתכל על הצד הימני של המפה הם יצרחו עד כמה שהתקשורת היא שמאלנית.
בדיוק! זו בדיוק הסיבה שאני טוען שהתקשורת מונעת מאינטרס אחר לחלוטין (מלבד עיתון הארץ שהוא מזוהה מאוד)- אין כאן אג'נדה פוליטית כזאת או אחרת, אלא עיוות של הסיקור שמכוון בעיקר להשיג רייטינג ולא כדי לשרת את העברה וחשיפה של מידע לציבור.
הימנים טוענים שהתקשורת שמאלנית כי היא לא מיישרת קו בד"כ עם האג'נדה הכוחנית והלא מתפשרת שלהם. השמאלנים, ברובם, חושבים שהתקשורת משרתת את הצד שלהם וכאן נמצא העיוות האמיתי לטעמי, מכיוון שהתקשורת בארץ מסקרת את השמאל רק כאשר יש אופק מדיני, וכשהוא לא קיים גם השמאל לא ממש קיים! מכיוון שהשמאל ברובו אינו פורבוקטיבי וכוחני כמו חלקים גדולים מהימין בארץ הוא לא מושך את התקשורת- אין מספיק דם, ולכן את התקשורת אנחנו רואים רק אחרי שיש עימות עם המשטרה וגם אז האשמה מוטלת על פורעי החוק מהשמאל ולא על המשטרה שעוברת על החוק שהיא אמורה לאכוף.
הימין יכול להיות מאוד מרוצה מאי תפקוד התקשורת בארץ, ובכל זאת הוא ימשיך לנסות ולהציג את עצמו כאנדרדוג במערכה הזאת.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

עם דיוויד מיליבנד היום בועידה של הלייבור
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

נו יצא מזה איזה ג'וב לפחות?
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

יכול להיות שייצא, אני אופטימי :-)
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

הגרדיאן מפרסם מסמכים שמראים איך ישראל ניסתה למכור נשק גרעיני לדרום אפריקה בזמן האפרטהייד:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/ma ... ar-weapons
http://www.guardian.co.uk/world/2010/ma ... -documents

ידוע הרי מזמן שישראל הייתה היחידה שהפרה את אמברגו הנשק העולמי שהוטל על דרום אפריקה אז, אבל עכשיו ידוע גם שישראל ניסתה למכור נשק גרעיני. מעניין יהיה להיות את התגובה של שגריר ישראל בבריטניה , רון פרושאור (אני חושב שהוא שגריר טוב סה"כ).
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לא מספיק שעכשיו זוגות צעירים לא מסוגלים לקנות דירה בארץ בגלל המחירים המטורפים והלא ריאליים, עכשיו החלום של לקנות דירה עוד יותר מתרחק, כי הבנק ייתן רק 60 אחוז משכנתא ולא 70 אחוז:

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1678315

בקיצור, אם אתם לא עשירים או אם אין לכם הורים עשירים אז תשכחו מלקנות דירה. לא יאומן איך המדינה עושה הכל כדי שדור העתיד יברח ממנה.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

טל רודס כתב:לא מספיק שעכשיו זוגות צעירים לא מסוגלים לקנות דירה בארץ בגלל המחירים המטורפים והלא ריאליים, עכשיו החלום של לקנות דירה עוד יותר מתרחק, כי הבנק ייתן רק 60 אחוז משכנתא ולא 70 אחוז:

בקיצור, אם אתם לא עשירים או אם אין לכם הורים עשירים אז תשכחו מלקנות דירה. לא יאומן איך המדינה עושה הכל כדי שדור העתיד יברח ממנה.
אין לי מושג איך הבנת מה שהבנת מהכתבה...
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

השקעה בנדל"ן הייתה אחת ההשקעות הטובות בשנים האחרונות בארץ. כל מי שאני מכיר שקנה דירה בשנים האחרונות, ערך הדירה שלו עלה באחוזים ניכרים.
מצד שני כל עסק המשכנתאות הוא בעייתי. מצד אחד לכאורה כל אחת יכול לקנות דירה, מצד שני מאותו הרגע אתה חי בשביל הבנק. אף זוג צעיר באירופה לא קונה דירה.
אגב בגלל שיטת המשכנתאות השונה בארץ לעומת ארה"ב, העסק הזה לא נפל במשבר הסאב פריים האחרון. מצד אחד זה מראה על בנקים חזקים, מצד שני אנחנו יודעים על חשבון מי זה. אישית, אני בחיים לא אקח משכנתה בארץ.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

על זה נאמר priceless

שוטרי יס"מ חילצו את השר אלי ישי משכונת מאה שערים בירושלים
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1170254.html
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

אבל אתה לא תיקח משכנתא כי אתה לא הולך לגור פה... ( :-( )
או שיש עוד סיבה? כי לפי מה שאתה אומר דוקא נשמע כאילו זה עדיף.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

avrahamshuk כתב:
טל רודס כתב:לא מספיק שעכשיו זוגות צעירים לא מסוגלים לקנות דירה בארץ בגלל המחירים המטורפים והלא ריאליים, עכשיו החלום של לקנות דירה עוד יותר מתרחק, כי הבנק ייתן רק 60 אחוז משכנתא ולא 70 אחוז:

אין לי מושג איך הבנת מה שהבנת מהכתבה...
זה מעבר לכתבה אדון שוקרון, רכישת דירה נהייתה עסק לעשירים בלבד, שצוברים עוד ועוד דירות בעוד רוב האנשים הממוצעים בארץ נאלצים לגור אצל ההורים או לבזבז את כל הכסף על קופסת גפרורים בתל אביב.
אף זוג צעיר באירופה לא קונה דירה.
ועוד איך קונים אחי. אחרי שמסיימים פה תיכון, עובדים כמה שנים וחוסכים ואז יש לך Down Payment לתת על דירה (כמובן שאני מדבר על זוגות).
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:אבל אתה לא תיקח משכנתא כי אתה לא הולך לגור פה... ( :-( )
או שיש עוד סיבה? כי לפי מה שאתה אומר דוקא נשמע כאילו זה עדיף.
עדיף על מה? לשכור? אני לא חושב. זה עדיף למי שלא צריך לקחת משכנתה גבוהה או למי שממש רוצה דירה "משלו". אני לא מוכן לשלם פי שתיים על דירה ולהיות משועבד לבנק 20 שנה. זה לא אני. גם אם בסוף יש לי נכס. גם אם הייתי נשאר פה לא הייתי לוקח משכנתה לפחות עד שיש לי אחוזים גבוהים של סכום עצמי לקניית דירה.
נערך לאחרונה על ידי DivineComedy ב ב' מאי 24, 2010 7:45 pm, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אירופה של לא רק אנגליה. וכמובן שהכללתי.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

ברור לי ניר.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל- העניין עם המשכנתא הוא נכון וטוב לטעמי, למרות שהוא צריך להיות מלווה בצעדים נוספים כדי להוריד את מחירי הדירות בארץ.
הגבלה של המשכנתא ל-60% יגרום לירידה בביקושים ובשאיפה ירידה במחירים של הדירות.
בנוסף בעיר כמו ירושלים, שהביקושים לא ירדו בגלל תושבי חוץ, חייבים לדרוש מקבלנים 20-30% מהבנייה במחירים שפויים, או לחייב לבנות פרוייקטים שהם לא דירות 140 מטר 3 חדרים לעשירים בלבד! זה תפקידו של ראש העיר אל מול משרד הפנים.
העובדה שאדם יכול לקחת משכנתא 90% על דירה ודה פקטו להיות עבד של הבנק לכל חייו, זה הרבה יותר גרוע ממה שיקרה עכשיו!
שלח תגובה