אשכול פוליטיקה ואקטואליה
-
- דרימיסט-על
Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3885962,00.html
דרעי: "אני מבטיח להם שכאשר אנחנו נהיה רוב והשלטון יהיה בידינו, נהיה יותר דמוקרטים מכפי שהם כלפינו".
בררררררורר.
אם הם יגיעו לשלטון, נהפוך הלכה למעשה לאירן. שלא נדבר על זה שהמדינה לא תחזיק יותר מכמה שעות.
דרעי: "אני מבטיח להם שכאשר אנחנו נהיה רוב והשלטון יהיה בידינו, נהיה יותר דמוקרטים מכפי שהם כלפינו".
בררררררורר.
אם הם יגיעו לשלטון, נהפוך הלכה למעשה לאירן. שלא נדבר על זה שהמדינה לא תחזיק יותר מכמה שעות.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
- _Sapir_
- דרימיסטית שרופה
אבסורד...לפי הכתיבה שלו הוא תל אביבי-טיפוסי שאכפת לו רק מעצמוufomatan כתב:http://news.walla.co.il/?w=/2952/1670219
אחד הטורים הכי מטומטמים שקראתי בחיי- מי זה הטמבל הזה?

Love is the Dance of Eternity
-
- בריל!
אדם שלא מכיר מבין ומכבד את ההיסטוריה שלו ושל העם שלו (לא הדתית) לא יהיה לו עתיד. אין כאן עניין פוליטי כזה או אחר, ירושלים הייתה ותישאר תמיד העיר הכי חשובה ליהודים בכל העולם, יותר מכל עם ודת אחרת בעולם, יש לזה ביסוסים היסטוריים משמעותיים שלא קשורים לאמונה בדת כזאת או אחרת.DivineComedy כתב:ברגע שמכניסים פוליטיקה לירושלים עמוסת המתחים הדתיים, שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה. היא אמנם הבירה הרשמית, אבל תל אביב היא הבירה דה פקטו והמרכז של המדינה (למרות שאני לא אוהב אותה). ירושלים מטבעה ובגלל חשיבותה צריכה להיות עיר רב לאומית, רב דתית וצריך להוציא משם את הפוליטיקה. במצב היום שום דבר טוב לא יכול מההתעקשות הילדותית שלנו לכריז עליה בעלות.
הכותב מראה בורות בהיסטוריה של האזור וחושב שהפלסטינים מתעקשים על ירושלים כבירה בגלל סיבות היסטוריות כלשהן- דבר שאין לו אחיזה בשום מציאות היסטורית!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
Hung Parliament כצפוי באנגליה , הלייבור הפסידו הרבה מושבים אבל השמרנים לא זכו ברוב מוחלט בפרלמנט ולכן תצטרך להיות או ממשלת מיעוט של השמרנים או קואליציה כלשהי של מפלגות. התוצאה היא שלדעתי בתוך שנה יהיו עוד בחירות וגם שיטת הבחירות תשתנה (הליברל-דמוקרטים ידרשו את זה מהלייבור כתנאי להצטרפות לקואליציה אפשרית). ידידה יהודיה שלי זכתה במושב בליברפול, אני ממש שמח בשבילה ואני גם שמח בשביל עוד כמה חברי לייבור שזכו במושבים שהיה להם רוב די קטן מהבחירות הקודמות.
-
- בריל!
אז קמרון יהיה ראש הממשלה?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
אני מאד מקווה שלא, אבל נראה לי שכן, הוא כמו ביבי מוכן בכל דרך להגיע לשלטון גם אם זאת תהיה ממשלת מיעוט שלא תחזיק מעמד, העיקר שיירשם בדפי ההסטוריה כאחד שהיה ראש ממשלה וישב ב- Downing Street 10. הוא יכול להמשיך לעשות ספינים מהתוצאות של הבחירות, ולמרות ההפסדים המשמעותיים של הלייבור, הרי שהוא במבחן התוצאה נכשל כי היה לו 20 אחוז יתרון בסקרים לפני שנה, כל העיתונים דחפו אותו וניסו לעזור לו להיבחר עם רוב מוחלט (ללא הצלחה כמובן). מבחינה אידיאולוגית, הליב-דמס יתאבדו פוליטית אם יצטרפו לכזאת קואליציה, כי בתחומים הבאמת חשובים להם: איחוד אירופי, נשק גרעיני, הגירה,רפורמה בשיטת הבחירות - הפערים מאד גדולים מהשמרנים ואני לא חושב ששתי המפלגות רוצות לבגוד בקהל הבוחרים שלהם (בטח לא השמרנים שמחכים מאז 1997 לחזור לשלטון). מבחינת הליב-דמס, נראה כי עדיף להם לתמוך בקמרון מבחוץ, כלומר ממשלת מיעוט עם תמיכה של הליברל-דמוקרטים בכל מיני נושאים, אבל לדעתי זה לא יחזיק מעמד.
מן הצד השני, אם המו"מ בין הליברל-דמוקרטים והשמרנים ייכשל והליברל יפנו ללייבור, אז הם ידרשו להחליף את גורדון בראון כי יטענו שאין לו מנדט מהעם.
אני מעריך שכך או כך, עם כזה פרלמנט אי אפשר להחזיק מעמד יותר מדי זמן ובחירות נוספות הן עניין של זמן.
מן הצד השני, אם המו"מ בין הליברל-דמוקרטים והשמרנים ייכשל והליברל יפנו ללייבור, אז הם ידרשו להחליף את גורדון בראון כי יטענו שאין לו מנדט מהעם.
אני מעריך שכך או כך, עם כזה פרלמנט אי אפשר להחזיק מעמד יותר מדי זמן ובחירות נוספות הן עניין של זמן.
-
- בריל!
השאלה היא מה יעזרו בחירות במועד כל כך קרוב? זה ישנה את התוצאה בצורה שתאפשר קואליציה יציבה? לא נשמע ככה. נשמע כאילו אנגליה נמצאת בברוך מאוד דומה לשלנו מבחינת שיטת השלטון. שיטה שכושלת ולא מצליחה להעמיד שלטון יציב לאורך זמן שיכול באמת לשנות דברים (לטובה או לרעה כמובן).
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
שאלה נוספת - האם גורדון בראון בעינייך (טל) הוא האיש שראוי להנהיג את הלייבור?

"The bigger the lie, the more they believe"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
הן יעזרו ליצור פרלמנט בו לאחת המפלגות יהיה רוב מוחלט והיא תוכל לנהל ממשלה במשך קדנציה שלמה. הברוך של המערכת באנגליה הוא בגלל שהבוחרים איבדו אמון בשיטה בה הליברל דמוקרטים מקבלים 23 אחוז מהקולות ופחות מ-10 מהמושבים בפרלמנט. הפעם האחרונה שהיה Hung Parliament היה ב-1974, בד"כ יש בבריטניה רוב או ללייבור או לשמרנים והיו קדנציות מאד ארוכות יחסית (שמרנים 79 עד 97, לייבור 97 עד 2010).השאלה היא מה יעזרו בחירות במועד כל כך קרוב? זה ישנה את התוצאה בצורה שתאפשר קואליציה יציבה? לא נשמע ככה. נשמע כאילו אנגליה נמצאת בברוך מאוד דומה לשלנו מבחינת שיטת השלטון. שיטה שכושלת ולא מצליחה להעמיד שלטון יציב לאורך זמן שיכול באמת לשנות דברים (לטובה או לרעה כמובן).
אני אענה ברשותך גם לגבי מה ששאלת וגם לגבי נקודה נוספת קודם לגבי הנקודה הנוספת, גורדון בראון מבחינתי הוא האיש הכי ראוי ומתאים כיום להיות ראש הממשלה, כי במצב הכלכלי שבריטניה נמצאת בו דרוש איש עם נסיון והבנה כלכלית עשירה, ובראון שהיה שר אוצר מצוין הוא האיש הכי ראוי שיש מבין הפוליטיקאים.שאלה נוספת - האם גורדון בראון בעינייך (טל) הוא האיש שראוי להנהיג את הלייבור?
לגבי שאלתך, לאור התוצאות שינוי בהנהגה מתבקש ולפי איך שתורכב הממשלה אני מאמין שאנחנו נראה שינוי בהנהגת הלייבור כאשר דיוויד מיליבנד (אני מעריץ אותו באופן אישי) הוא המועמד המוביל של רבים, כאשר גם אד בולס (שר החינוך) ואלן ג'ונסון (שר הפנים) נחשבים מועמדים חזקים בתוך המפלגה. בסה"כ גורדון בראון די מסכן, העיתונות שחטה אותו ולא נהגה בו בצורה הוגנת, בתוך המפלגה היו כמה נסיונות להדיח אותו לפני הבחירות, הוא מבחינתו "עזר" לתקשורת עם פליטת פה לפני הבחירות בקשר לאיזה בוחרת ב- Rochdale ועם כל מיני סיפורים שהיו לגביו בשנים האחרונות שהוא Bully כלפי אנשים שעובדים אצלו, הוא גם לא "חתיך" (בשביל זה הסקרים של העימותים לא הראו שהוא היה הכי משכנע מבין כולם, כי הוא לא רענן וצעיר כמו שני האחרים). כל השנים תחת טוני בלייר הוא חשק להיות ראש הממשלה ובסוף בלייר פינה את הבמה ונתן לו. למזלו הרע של בראון ,בריטניה נקלעה למשבר הכלכלי העולמי (לא באשמתו כמו שהשמרנים טוענים) וההחלטות שהוא קיבל כראש ממשלה קיבלו תשואות מכל מנהיגי העולם והצילו את הכלכלה הבריטית. לכן לדעתי, למרות שהוא לא המנהיג המושלם והאידיאלי, הוא היה האיש שהיה צריך להנהיג את הספינה לחוף מבטחים ואחרי זה שמישהו יירש אותו. במצב הנוכחי, אם ניק קלג לא יפנה פתאום ללייבור ויחבור אליהם, אז גורדון בראון יסיים את דרכו הפוליטית והלייבור יצטרכו מישהו רענן ולכן השם מיליבנד כל כך אטרקטיבי.
-
- בריל!
הוא הציל את הכלכלה הבריטית? אני אפתח ואומר שאין לי מושג ולא עקבתי אחרי הצעדים הכלכליים של בראון, אבל המטבע האנגלי בצניחה חופשית כבר הרבה מאוד זמן, איך זה מסתדר עם ההצלה הכלכלית של בריטניה?
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
הוא הלאים את הבנקים שהיו על סף התרסקות, אם לא היה עושה זאת, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה.
- Mars Volter
- דרימיסט שרוף
כמי שרואה את הפוליטיקה הבריטית דרך פריזמה של תקשורת ישראלית בעיקר, אני יכול להגיד שמהדברים שלך אני מסיק שבגלל המשבר הכלכלי צצו כל מיני שחיתויות על-פני השטח. דברים שהיו נהוגים גם בממשלות קודמות, אבל המשבר הציף אותן. בראון כנראה לא חזה התנפלות תקשורתית על הסיפורים הללו, והוא הפך ל-villain בעיניהם. ועם כל הביקורת על אובמה, בתחילת הקדנציה שלו הוא ידע להרחיק ממנו אנשים עם כתמים של בצע-כסף כדי לא לעורר זעם באמריקה.

"The bigger the lie, the more they believe"
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
השחיתויות בפרלמנט היו במשך שנים, אנשים חלבו את המערכת אבל לאף אחד לא היה איכפת כי כולם "נהגו על פי החוקים", ברגע שמישהו הדליף לטלגרף דיסק עם כל פירוט ה- Expenses אז נוצר הסקנדל שבתכל'ס הוציא את כל המפלגות בצורה רעה. יכול להיות שיחד עם המשבר הכלכלי והעובדה שבראון לא כריזמטי כמו בלייר ולא אהוד כמוהו, וגם זה שבראון לא נבחר אלא קיבל את השלטון מבלייר, הביאו לכך שהעם לא סובל את בראון.
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
הייתי אתמול בהרצאה באוניברסיטה שלי, של שרת החוץ של האיחוד האירופי קתי אשטון. פרט לכך שהייתה הרצאה מעניינת , היו גם שאלות מעניינות אבל שאלה פרובוקטיבית של נציג מקבוצת סולידריות של סטודנטים למען פלסטין "איך האיחוד האירופי נותן למדינה כמו ישראל להצטרף ל-OECD למרות כל הפרות זכויות האדם וכו'..." אותו בחור ששאל את השאלה גם הכין מראש מכתב ונתן אותו דרך אחד הסדרנים לשרת החוץ של האיחוד האירופי. בחוץ, בסיום ההרצאה ראיתי שאותה קבוצה עשתה הפגנה עם שלטים מול הבניין שבו התקיימה ההרצאה (כולם אירופאיים, לא היה שם ערבי אחד) הלכתי לדבר איתם, אף אחד מהם לא היה בישראל (אחד מהם אמר שהוא נוסע בקרוב לישראל, ברגע ששאלתי לאיזה ערים אז הוא אמר לי: רמאללה) וקיבלתי את הרושם שהם לא ממש מבינים או מתמצאים בסכסוך הערבי ישראלי.
למה התומכים של הפלסטינאים תמיד נשמעים,תמיד נראים בעוד התומכים של ישראל כאילו לא קיימים?!
למה התומכים של הפלסטינאים תמיד נשמעים,תמיד נראים בעוד התומכים של ישראל כאילו לא קיימים?!
- avrahamshuk
- דרימיסט-על
האא? טל? נשמע כאילו בריל פרץ לך למשתמש כאן...
התשובה לשאלה שלך היא לדעתי די ברורה - הפגנות "בעד" אין הרבה, אבל "נגד" תמיד יעשה יותר רעש.
התשובה לשאלה שלך היא לדעתי די ברורה - הפגנות "בעד" אין הרבה, אבל "נגד" תמיד יעשה יותר רעש.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
כן אני יודע, זה פשוט מעצבן אותי כי אני מכיר מספיק סטודנטים ישראלים ויהודים שלומדים באוניברסיטה ויכלו לבוא אתמול ולתת קונטרה בהרצאה, הרי ברור שתומכים של הפלסטינים מחפשים הזדמנויות כאלה לעשות רעש, חבל שהקונטרה לא מגיעה.
-
- בריל!
תודהavrahamshuk כתב:האא? טל? נשמע כאילו בריל פרץ לך למשתמש כאן...

-
- שגריר הפרוגרסיב
- יצירת קשר:
מי שרוצה לראות וידאו עם דבריה של אשטון אתמול:
http://www2.lse.ac.uk/newsAndMedia/vide ... vious.aspx
http://www2.lse.ac.uk/newsAndMedia/vide ... vious.aspx
- moonchild
- דרימיסטית שרופה
אומנם לא שמעתי את כל ההרצאה אבל הלוואי עלינו פוליטיקאים כאלו,
לא נראה לי שנזכה פה לשמוע הרצאות מהסוג הזה.
לא נראה לי שנזכה פה לשמוע הרצאות מהסוג הזה.
Love is an act of blood and Im bleeding
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
A pool in the shape of a heart... My soul is set aflame, the daily fight is on, still pain ain’t gone
Work to live. Another tear, another bleeding
Every day another price to pay. I pay and bleed
Therefore I consider leaving. But this land forces me to stay
-
- בריל!
תקשיבי לפואד לפעמים