אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי Rysher »

טל סליחה שרק עכשיו אני מגיב לכל הנ"ל ולא ממשיך את הנושא שפתחת בהודעה האחרונה.
אז ככה

מתן,
אני בהחלט יכול להבין למה אתה מתכוון ולא נעלבתי ולא כעסתי וגם אין לי תחושה שאמרת את זה "נגדי".
אבל אני לא עושה כאן שום טעות. מעולם לא אמרתי שאני אף פעם לא אחזור לישראל. אם "ארצי תשנה את פניה" כמו שהשיר אמר פעם אני אחזור.
הבעיה היא שאני כל כך מטיל ספק בכך שהיא תישתנה בתקופת חיי ולכן אני גם מטיל ספק בכך שאחזור - אבל אני אדאג לחנך את ילדיי לחפש את השינוי כך שאם יקרה והם ירגישו את הקשר
שלהם אל ישראל,דרכי,הם יחזירו את השם ריישר לישראל.

ועכשיו למשהו שאני אומר בכאב לא פחות, גם בגלל שאני יודע שזה עלול לפגוע ברגשות של יהודים פטריוטיים, גם בגלל הסימבוליות של היום וגם בגלל שזה מסמל התפכחות כואבת שלי.
ישראל היא לא מדינה שבה אני יכול להגיד שאני יהודי.
א. אני אתאיסט וככזה אני רואה את עצמי כישראלי - לא כיהודי. וכך גם אזדהה מחוץ לישראל.
בגלל זה אנטישמיות לא מפחידה אותי. ישראל מפחידה אותי יותר...והרי דוגמא לסיבה שישראל מפחידה אותי יותר:
אני גר ברחוב קטן צדדי ושקט בקרית חיים, בדרך כלל בשעות הלילה לא תמצא בו נפש חיה. ביום כיפור לפני שנתיים הוצאתי את הכלבה שלי לטיול הלילי שלה עם סיגריה דולקת ביד.
מסתבר שבלילה הספציפי ההוא דווקא כן היה שם מישהו. מסתבר גם שהוא היה ערס במיוחד...ילד בערך בן 17 (שנתיים צעיר ממני) עם כיפה. הוא ראה את הסיגריה וצעק לי מרחוק (ב12 בלילה..כמובן בלי להתחשב בעובדה שאנשים ישנים) "יא נאצי מה אתה מעשן ביום כיפור?!?!". ניגשתי אליו בצורה לא מאיימת בכלל, ביקשתי ממנו בנימוס ובנועם שלא יצעק באמצע הלילה כי אנשים ישנים. הוא ניסה לתקוף אותי.
(כאן אני אציין שאני הבנאדם האחרון שהערס הממוצע ירצה לתקוף...אני יודע קצת יותר מידי קרב מגע), במשך חצי דקה שהוא לא מפסיק לנסות לתת לי אגרופים ולבעוט בי ולדחוף אותי ואני רק חוסם אותו מבלי לתקוף חזרה אני מבקש ממנו שיפסיק כי אני לא רוצה לפצוע בנאדם ביום כזה רגיש...ואז הוא שלף סכין ואמר לי "יא נאצי אתה הולך למות". כמובן שברגע שהוא אמר לי את זה הבנתי שהבלגתי הרבה יותר מידי, כשראיתי את הסכין כבר לא עניין אותי שזה יום כיפור. פתחתי לו את הצורה. בצורה שאני מקווה שאני מקווה שלעולם לא אצטרך לעשות שוב. לקחתי לו את הסכין עליתי הביתה הזמנתי לו אמבולנס והבאתי בקבוק מים לשטוף ממנו קצת את הדם ולתת לו לשתות.
עכשיו תגיד לי אתה, מתן, מי יצא יותר יהודי באותו לילה? יהודי אדוק חובש כיפה שקורא לבנאדם אחר נאצי בגלל שהוא לא שותף לאמונה ולמנהגים שלו ומוכן לדקור אותו?
או אני, שניסיתי להימנע ככל יכולתי מאלימות מיותרת ואחרי שהוא באמת כפה עלי לפגוע בו עוד הזמנתי לו אמבולנס ושטפתי לו את הפצעים ונתתי לו מים...לבנאדם שקרא לי נאצי וניסה לדקור אותי?
תסכים איתי שהוא היה רחוק מלהיות יהודי באותו רגע, ואני? אני הרי אתאיסט.
יהודים באירופה מפחדים לחשוף את זהותם היהודית ברחוב? אין לי בעיה להסתיר זהות שאני לא מזדהה איתה בכלל - שם לפחות אני אוכל להרגיש חופשי לעשן ביום-צום-שקר-כלשהו...ולעשן זה הרבה יותר טריוויאלי מזהות יהודית. תסכים איתי?

באוסטרליה הגזענות והלאומנות לא קיימת בהשוואה לישראל.
לאנשים שם טוב שקט ונעים כל היום, ל99.9 אחוז מהאוסטרלים בכלל לא איכפת מאקטואליה ויהודים. מה שאיכפת להם זה שיש להם חיים טובים ואחלה חופי ים ואחלה בחורות ואיכות חיים מהטובות בעולם.
בגלל זה גם באים לשם מכל העולם לעבוד ולגור. יעיד על כך אח שלי שבדיוק לפני שבוע סיפר לי שבמסעדה שהוא עבד בה היה איתו מלצר פקיסטני, מלצר לבנוני, מלצר סיני, מלצר הודי, מלצר אבוריג'יני וארבעה מלצרים אוסטרלים לבנים. (כן, מסעדה גדולה..אני יודע :haha: ), העניין הוא שלאף אחד לא היה איכפת מאיפה השני הגיע ומה הדת שלו ומה המסורת שלו - כולם היו בני אדם וזה היה הדבר היחיד שעניין אותם.
אח שלי כבר שנתיים וחצי באוסטרליה, וזה בנוסף לפרק של שנה וחצי שהוא היה באוסטרליה עוד לפני זה, והוא מעולם לא נתקל בהערה גזענית כלפיו - או כלפי מישהו אחר.
בישראל אתה יכול להסתובב שעה וחצי ולהיתקל ביותר גזענות ושנאה הדדית ממה שתיתקל באוסטרליה במשך חיים שלמים.
בקטע הזה של "אנטישמיות הולכת וגוברת בעולם" צר לי להגיד לך אבל אתה ניזון משקרים פופוליסטיים שעושים סירקולציה בתקשורת ע"י אנשים אינטרסנטיים שמשחררים הצהרות בומבסטיות כדי לעשות הון פוליטי ומדיני.
שלא לדבר על הצהרות בומבסטיות שישראל בתור מדינה משחררת כדי להדוף ביקורת, שלעיתים מוצדקת ולעיתים לא מוצדקת.

על החוליים החברתיים בישראל - שחשובים לא פחות מכל מה שדיברתי עליו עד עכשיו - אני לא אפילו לא אדבר כי אני לא רוצה לגרום לאנשים להתאבד, וכי ההודעה הזאת ממילא מאוד ארוכה כבר עכשיו ואני צריך גם להגיב על דבריהם של עוד אנשים. אני אשמח לחפור גם על זה בהזדמנות הבאה, בה אני גם אתייחס לשאלה במשפט האחרון שלך.

שוקרון,
לגבי הכתבה שקישרת אליה. אני לא אספור אפילו את התקריות האנטישמיות של "יהודים" כלפי יהודים בישראל...על בליינד אני יכול להגיד לך שבמקרה הטוב המספר הזה גבוה לפחות כפליים. ועכשיו תקשיב לחלק העצוב:
הדו"ח הזה שבכתבה מדבר על כל העולם. אני מדבר רק על ישראל - רצועת אדמה שכמעט לא רואים מהחלל, שיש בה בערך אותו מספר אנשים כמו בעיר אירופאית גדולה.
אז איפה אני צריך לפחד לחיות יותר? כאן או בחו"ל?

אני חוזר אל מתן:
תמיד אמרתי לך שאני לא מוכן לקבל ביקורת חד צדדית על ישראל אם היא מגיעה מגורמים שאינם חיים במדינה- בדיוק כאן עובר הגבול בין האנטישמיות במסווה לבין ביקורת לגיטימית. תבקר את מדינת ישראל באותם סטנדרטים שאתה מבקר מדינות אחרות- גם אתה מבין על מה אני מדבר!
איפה הביקורת של טל הייתה לא לגיטימית? הוא היה היה כאן, הוא יודע מה הולך כאן ונשאר מעודכן במה שהולך כאן (בחלק מהתחומים אפילו יותר ממני!!!), הביקורת שלו היא לגיטימית לחלוטין.
הדברים שהוא מדבר עליהם - הם הדברים שגרמו לו לעזוב את ישראל.
וקטע קטן של פסיכואנליזה שלי על טל (טל, תסלח לי?): אני יכול להבין ממה שטל כותב כאן שהרגשות שלי כלפי ישראל אינם חיוביים.
אבל אני יכול להגיד לך בפירוש שכן איכפת לו מישראל, והוא עדיין רואה את עצמו כישראלי (לגבי זהות יהודית אני לא יודע לומר).
הסיבה שאני יכול להגיד את זה בביטחון גמור כל כך היא העובדה שלמרות כל הרגשות השליליים שהוא מרגיש כלפי ישראל (ואני יכול להבין אותם) הוא עדיין מתעניין, עדיין נשאר מעודכן, וכשהוא ראה בסופרמרקט
מצות לפסח במדינה נוצרית הוא חייך ואפילו צילם והעלה לפורום. טל יותר ישראלי מרוב הישראלים שאני מכיר.
וככזה - הביקורת שלו היא לגיטימית בהחלט.

ניר
מה שאני אומר לאנשים שחושבים על לנסות משהו אחר: תנסו. תמיד תשאר לכם האזרחות הישראלית. תנסו, תחיו שנה, שנתיים, חמש בחו"ל. לא טוב, תחזרו. זה הכל. כל הפרופגנדה הזאת מיותרת.
אני חושב (ואמרתי את זה בעבר) בלי קשר לאנטימשניות או לארץ שאנשים צריכים את הניסיון הזה של לחיות קצת במקום אחר. זה תורם המון מבחינה אישית.
+1
וכל מילה נוספת מיותרת.

וסליחה על ההודעה המאוד מאוד מאוד מאוד ארוכה... :haha:
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

נגעת פה בכמה נקודות שאני יכול להזהות איתן:
1. אתה אומר שאנטישמיות היא לא בעיה בשבילך כי אתה לא יהודי "מוחצן" (כלומר אין עליך סממנים דתיים). גם אני ככה, ואני יכול לומר לך שזו הסיבה שאני לא חושש ממעבר למדינה אחרת. אבל אנשים שהכיפה, איזה שרשרת עם מגן-דוד וכאלה חשובים להם - כנראה שהם לא חושבים שהם יוכלו להסתובב ככה במדינה זרה.
2. אני בהחלט מסכים איתך שהבעיות במדינת ישראל (כיבוש, גזענות חוקתית, כפייה דתית, הישראלים) פשוט מנצחות את הבעיה האנטישמית. כלומר שגם אני אומר שאני מוכן גם לספוג מעט אנטישמיות (כנראה שלמחנה ריכוז לא יזרקו אותי בשנים הקרובות) בשביל לחיות במדינה שתגרום לי להרגיש חופשי במובנים אחרים.
3. יש אנטישמיות, שלא תבינו אותי לא נכון. אבל יש אנטישמיות כמו שיש שנאת זרים - זה כנראה משהו טבוע בבני-אדם. אני לא צריך שיאהבו אותי בגלל הדת שלי, אני מאוד רוצה שאנשים יתחילו להסתכל מעבר לדת שלי.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

טל וגיא- מכל מה שכתבתם עכשיו מסתבר שאין לכם מושג מה דעתי האמיתית. אתם משליכים עלי דעות של המחנה שאני מזדהה איתו, אבל אין שום קשר בין זה לבין המציאות.
המציאות שכל כך כיף לכם לברוח ממנה בצורה כל כך אירונית, היא שאתם יהודים, תרצו או לא תרצו, אתם יהודים בעיני כל העולם הזה. האנטישמיות שאתם כל כך רוצים שלא תהיה, קיימת! לא רק שהיא קיימת היא הולכת וגוברת לא רק כלפי יהודים, אלא שנאת זרים בכלל ולא רק באירופה. העובדה שאתם מתעקשים לוכיח שהיא לא קיימת מזכירה לי סיפורים על יהודים באירופה בשנת 1939, שלא האמינו וצחקו על אותם יהודים שברחו למקומות אחרים ולארץ ישראל.
הלאומנות שאתם בורחים ממנה יכולה להכות בכם בכל מדינה, בכל זמן נתון.
אבל הפתרון שלכם לחוליים של מדינת ישראל הוא פתרון פחדני- אתם תברחו למדינה אחרת, יבוא האנשים הליברלים שלא הסכימו לברוח מכאן, ילחמו, יעשו עבורכם את העבודה, ואז תחזרו לקצור את פירות המלחמה בחושך ובלאומנות כאן.
לא מקובל בכלל, הרעיון המופרך הזה של ישראלי שהחליט לברוח מהמדינה בגלל שנמאס לו להילחם על זהותה, ועדיין חושב שיש לו יכולת לקבוע מה יקרה במדינת ישראל שהוא לא חי בה. שמעיז לבקר בצורה לפעמים אנטישמית מבחוץ את האנשים במדינה. שמעיז לנזוף באנשים על שלא עשו מעשה פחדני כמותו, ונשארו להילחם על זכותם לחיות בישראל.- זה לא מקובל ולא יהיה מקובל עלי בשום צורה ואופן!
גיא- כמה שטל מתעניין ומכיר וחוקר וחופר- הוא עזב ללונדון עם כל המשפחה שלו- טל הוא אזרח הממלכה הבריטית כרגע ולכן מבחינתי הביקורת שלו צריכה להיות זהירה הרבה יותר. לא מתלהמת ונגועה באנטישמיות מוסלמית ולא מוסלמית שפושטת על חוג השמאל "הליברלים" באירופה.
טל- אתה יודע בכמה נושאים אני מסכים איתך, חוץ מאחד קריטי- לטעמי המעשה שלך בלשכנע אנשים לברוח מהארץ על ידי הפחדות והטיות של המציאות, זה מעשה שלא יעשה.
לך יש את הזכות לדעתך ולחיות במדינה אחרת, אבל לבוא לחבר'ה צעירים שעוד לא התחילו לחיות את החיים שלהם בארץ מלבד הצבא, ולהרעיל את הראש שלה ש "חבל לנסות לתקן את המדינה- בוא נברח וניתן לאחרים לתקן עבורנו, ואז נחזור כשהכל מסודר"- אתה וחבריך היורדים בחו"ל שמתערבים יום ולילה באינטרסים של המדינה פוגעים בה מעל ומעבר למה שאתה חושב.
ואם אני נשמע ימני פתאום בדעתי- זה רק יסביר לך כמה אני לא מוסט ומשופע מהספינים ומההפחדות מסביב- יש לי שכל ויכולת למידה ואני משתמש בה בלי לפחד ממה שיאמרו עלי!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

תסלח לי בריל אבל זה פשוט צביעות. בשביל מה הוצאת דרכון גרמני? בשביל מה לאשתך יש דרכון אמריקאי? אתה מקשקש פה על מנת להיראות אובייקטיבי, שנינו יודעים שזה רק עניין של זמן עד שגם אתה עוזב את המדינה. אף אחד לא ברח ואף אחד לא פחדן, זכותי לגור איפה שבא לי (זה שנולדתי בישראל לא צריך לגרום לי לבזבז את כל חיי שם), זכותי לחיים טובים יותר ואני שמח שיש לי את האפשרות בדיוק כמו שלך יש ובדיוק כמו שאתה תנצל אותה בעתיד (כמו שאמרת לי בעצמך). אני עברתי לגור בלונדון לבד, בלי המשפחה שלי (הם עברו אח"כ אבל בלי קשר אליי) והביקורת שלי על ישראל לא השתנתה מאז שגרתי במדינה, מה שהשתנה הוא רק ההידרדרות במצב של המדינה. אני לא זה שמפחיד פה, אתה מפחיד עם "האנטישמיות" ואני חושב שאנשים צריכים לבחור איפה הם רוצים לגור וצריכים להתנקות משטיפת המוח והלאומנות ששורה במדינה מגיל צעיר (גם אני הייתי פעם חלק משטופי המוח, אבל התפכחתי).

אני לא צריך לשכנע, להפחיד או להטות - אנשים לבד מגיעים למסקנה שהם רוצים לגור במקום אחר ושיהיו להם חיים טובים יותר (70 אחוז מהישראלים היו יורדים מהארץ לו היו יכולים, ואני לא צריך להגיד לך כמה ישראלים מחזיקים בדרכון זר כלשהו). אני גם חושב שלו הייתי צריך ללכת היום לצבא, לא הייתי מתגייס כשאני יודע איך הצבא נוהג וגם איך הוא והמדינה מפקירים את חייליו. אין לי שום תוכניות לחזור למדינה, טוב לי בחו"ל ואת ילדיי ומשפחתי ארצה לגדל פה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

מתן, זה נראה לי שאתה מאוד רוצה להיראות אוביקטיבי אבל בתכלס אתה מזמן לקחת צד. אתה רק צריך להשלים עם זה (סליחה אם זה נשמע קצת מתנשא). זה לא אומר שאתה צריך להכריז שאתה שמאלני קיצוני ואתה רוצה לעוף מהמדינה, זה לא מה שזה אומר, אבל אתה גם לא יכול לזרוק בוץ מהגשר הדימיוני שאתה יושב עליו גם ימינה וגם שמאלה ולתרץ את זה באי כניעה לספינים. זה לא ממש עובד כך.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

צביעות? מי שמדבר! אני מתעקש בכל כוחי להמשיך ולקיים את החיים שלי בארץ הזאת. כל המשפחה שלי שנרצחה בשואה בגרמניה ונרדפה בתימן שאפה, חלמה והאמינה שתגיע למקום הזה, אז אתה מבקש ממני לוותר על זה בקלות כזאת.
ה"מודרניות" המזוייפת שאתם נכנעים לה, אין לה צידוק היסטורי. אין לכם שום הצדקה היסטורית ואמיתית לבטחון שלכם בהחלטה שלכם. אתם פשוט מתעלמים מהמובן מאליו, לא רק מהמובן מאליו, אלא גם מכל מה שמוצהר מול העיינים שלכם. בעניין של היהודים העולם לא משתנה כל כך מהר, מאוד ממהרים בעולם להשליך את כל הצרות שלהם על מדינת ישראל. כל העולם המוסלמי עובד מסביב לשעון כדי לשכנע את העולם שהיהודים (סליחה הציונים) ושישראל הם הבעייה הכי חמורה של העולם שיש לטפל בה.
אני ריאליסט- לא מייפה את המציאות שלי, ולא מכער אותה כדי שהיא תתאים למה שאני רוצה לראות- זה לא מתאים לכם, ולכן אתם מעוותים את המציאות כדי לתרץ את חוסר הרצון שלכם להתמודד- וזו זכותכם!
אני פשוט חושב שמי שעזב מכאן מסיבות כאלה, מבחינתי לא יכול להטיף מוסר ולהעביר ביקורת על אלה שנשארו ומנסים לשנות, בטח לא לנסות לשכנע חבר'ה צעירים ולהרעיל להם את הראש כנגד המדינה היחידה בעולם שאתה יכול לומר בביטחון שלם שבה לא ישפטו אותך רק על בסיס היהדות שלך.
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כנגד המדינה היחידה בעולם שאתה יכול לומר בביטחון שלם שבה לא ישפטו אותך רק על בסיס היהדות שלך
באמת? ספר זאת למיליון ומשהו הערבים שגרים פה, ספר זאת למהגרים הזרים, ספר זאת למאות אלפי רוסים שעלו לארץ ויהדותם מוטלת בספק, ספר זאת לכל מי שרוצה להתחתן אזרחית בארץ. אני כבר לא מדבר על איך שיהודים שופטים אחד את השני ומתנהגים בגזענות על פי עדה ומוצא, אתה בטח מכיר את זה.

אגב, לא ענית לנו, מתי אתה עוזב את המדינה ? :-)
נ.ב:
אתה נשאר במדינה רק בשביל שתוכל להטיף מוסר ולהעביר ביקורת? הרי כשתעזוב אז לא תוכל לעשות את זה, נכון? ;-)
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מתן, המדינה לא שופטת אותי, באמת?
דוגמה קטנה, מדינה שקיבלה אותי ונתנה לי אזרחות, לא נותנת לי להתחתן בה. מה זה נקרא אצלך? מדינה שאני אזרח שלה, אני לא יכול להתחתן בה, לדעתי זה הרבה מעבר ללשפוט אותי.

דבר שני אני וטל לא זהים בדעות שלנו, אז המילה 'אתם' לא מתאימה בהרבה משפטים שלך.

"אין לכם שום הצדקה היסטורית ואמיתית לבטחון שלכם בהחלטה שלכם" - לא בטוח שהבנתי את המשפט הזה.

אני מעריך את זה שאתה נשאר להילחם על המדינה הזאת, גם כל המשפחה של סבא שלי נרצחה בשואה ובכל זאת אני לא מרגיש את הקשר הציוני למדינה הזאת ועוד יותר מזה אני מגיש שאני חייב לחשוב על העתיד שלי ולא הילדים שיהיו לי. אני לא יכול לדעת מה יקרה עוד שניים או שלושה דורות, יכול להיות שלא תהיה מדינה ויכול להיות שארה"ב תרדוף את היהודים בתוכה. הכל יכול לקרות. מה שאני כן יודע זה את מה שאני רואה עכשיו ובעתיד הקרוב. בני אדם תמיד יחפשו לחיות במקום שטוב להם ושבו יוכלו לגדל את הילדים שלהם בביטחה. כרגע נראה לי שישראל זה אחד המקומות הכי רחוקים מזה, ולא רק מהבחינה הביטחונית או מהסיבה שאנחנו אוכלים פה אחד השני. זה הרבה סיבות ביחד.

טל לעומתי כן גדל פה כל חייו, הוא הרבה יותר מרגיש חיבור ליהדות ממני, אין לו סיבה עקרונית להיות אנטי ישראל, אין לו סיבה להיות אנטישמי. לכן אני בהחלט חושב שהביקורת שלו היא כן רלוונטית והיא כן במקום (גם אם היא קיצונית לעיתים)
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

עניתי לשניכם כי הגבתם ולא רציתי לעשות שתי תגובות נפרדות.
טל- אני ארד מהארץ רק כשארגיש שפיזית אנשים מגרשים אותי מהבית שלי, או אם המדינה תפסיק להיות דמוקרטיה (ובואו לא נתחיל לספור את התחלואים של הדמוקרטיה הישראלית כי אני חווה אותם כל יום שישי בשייח ג'ראח והם לא שונים מתחלואים של מדינות "נאורות" אחרות) כאן עובר הגבול שלי. אני גר בירושלים שהיא בלי ספק עיר עם אוכלוסייה קשה, קיצונית ולא מתפשרת ועדיין לא הרגשתי עד כדי כך נואש כדי לקום ולעזוב אותה- אז לעזוב את הארץ? אוףףף יש עוד הרבה ללכת עד אז.
"אין לכם שום הצדקה היסטורית ואמיתית לבטחון שלכם בהחלטה שלכם"- אני אסביר: ההיסטוריה שאני מאמין ששניכם קראתם, מציגה תמונה מאוד ברורה של רדיפת יהודים במהלך ההיסטוריה בכל העולם. לא בגלל סיבות כאלה ואחרות שקשורות למציאות באותה תקופה, אלא כרדיפה מוחלטת כנגד העם היהודי חילוני ודתי כאחד!
היהודים גרו מאות שנים באירופה בהתבוללות מוחלטת ובמחשבה שהאירופים קיבלו אותם לתוכם- ואז תוך עשור אירופה חיסלה מליונים של יהודים באנטישמיות ושנאה כל כך גדולה. אני לא רוצה לדבר על היהודים במדינות ערב בעולם שעברו פוגרומים איומים רק בגלל היותם יהודים.
רק זה לבד גורם לחשוב על לגור באירופה שוב- אותם ותיקי מלחמת העולם השנייה עדיין חיים ומחנכים את הילדים שלהם את אותן תפיסות מרושעות, רק שהיום הן מופנות לעבר מדינת ישראל והציונות ולא כנגד "היהודים" (אהה רגע בהונגריה זה כבר נגד יהודים וצוענים שוב). אולי עוד 2-3 דורות השנאה הזאת ליהודים תעלם, אבל אני לא מכיר תקופה בהיסטוריה שמצדיקה חשיבה כזאת, וגם התקופה הזאת בהיסטוריה לא מוכיחה לי לחלוטין שהעבר הזה נגמר.

אין שום קשר למי שחי כאן, או מי שמתעניין ומחובר ליהדות או לדת. ולא טענתי שטל אנטישמי- רק טענתי, והוא יודע שיש צדק בדברי, שהרבה מהטיעונים כנגד ישראל היום מגיעים ממניעים אנטישמים במסווה של ביקורת לגיטימית, מכיוון שהם לא מאוזנים ולכן צריך גם לדעת לבקר מדינה, בטח כזאת שאתה לא חי בה מבחירה.
אני גם לא חושב שטל צריך להטיף לאנשים לברוח מישראל רק בגלל שהוא חושב שזו הדרך הנכונה כי הוא בחר בה. מותר לי לומר לאנשים שישראל זו מדינה מדהימה, שירושלים זו העיר הכי יפה בעולם, שרוב האנשים כאן הם לא ברברים ולא גזענים אלא אנשים חמים שכיף לחיות לצידם, בלי שתקפצו עלי כאילו אני מציג דעות של ליברמן.
ישראל היא מדינה חדשה יחסית שאספה יהודים מכל מיני תרבויות שונות ומשונות למקום אחד. לא כולם מסתדרים אחד עם השני מה לעשות? הגזענות, האפליה והלאומנות מגיעים ממקומות עתיקים מאוד שתוך כמה דורות או יחוסלו לגמרי או ישתלטו על המדינה- הכל תלוי במה אנחנו עושים היום!
היום הכסף והשררה מתעלים על כל דבר אחר ולכן אין לזה קשר לישראל, או לישראלים - להיפך, מדינת ישראל הפכה מושחתת ומסואבת בגלל הרצון להיות כמו כל העמים באירופה וארה"ב. הרצון להידמות כלכלית לעולם המערבי הקפיטליסטי פגוע בנו בצורה קשה מאוד.
אם ניתן לחרדים ולגזענים מכל העדות להשתלט על המדינה- אנחנו נהפוך למדינה אלימה וחשוכה, ואני בטוח שלא תהיה כאן מדינה באמת אלא פזורות של יהודים בעולם שלישי מתחבאים מהערבים.
אם נוציא אנשים מהשלווה המעצבנת שהם חיים בה עכשיו, ואם נראה להם שיש כאן סיכוי למדינה שהיא גן עדן ליהודים בעולם, זה הסיכוי היחיד להציל את המדינה הזאת מחורבן נוסף! מדינת ישראל זה כמו ראש של סיכה בעולם מבחינת הגודל, פעם חשבתם למה כל העולם מרגיש צורך להתערב לנו בכל דבר?
מבחינת העולם מסביב, בטח הנוצרי, מדינת ישראל זה פתרון מצויין- ככה אפשר להיפטר מהיהודים אצלם בלי להיראות אנטישמים, אלא אפילו להיפך, עידוד עלייה לארץ ישראל נחשב אצלנו לחברות קרובה לא? "חברינו" הטובים הם אוונגליסטים ונוצרים הזויים שמעוניינים בחיסולנו כחלק מהגאולה שלהם- ממש חברים טובים.
אני נשמע קצת פראנואיד? אבל כל שנה ביום השואה אני מבין כמה אני לא! ואולי אפילו שטוב להיות קצת פראנואיד בעניין הזה.

סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

מתן, שנאה, אלימות, מלחמות ורדיפה זה לא מונופול של העם היהודי. הדברים האלה יקרו תמיד כלפי הרבה אנשים. גם היום מעל 50% מהאנשים בעולם חווים שנאה או/ו רדיפה יום יום. רק תבחר מקום ואני אמצא לך מי שונא את מי ולמה.
למרות שהיטלר רצח רבע משפחה שלי, אני לא מוכן להקריב את החיים שלי למען הצלת הציונות או האידיאל היהודי בארץ ישראל. פשוט לא מוכן. והסיבה שכך היא שאני לא רואה את זה קורה. אני לא רואה את העתיד. אם היינו חיים פה מדינה מאוחדת, בריאה, ובעלת ערכים הומניים, ורק התמודדות עם אויבים מבחוץ, אני לא חושב שהייתי מחפש לעזוב. אבל זה לא המצב. ובגלל זה אני לא מוכן להקריב את העתיד שלי למען משהו שאני לא מאמין בו. את החיים חיים מרגע לרגע (אני לפחות), אני לא מרגיש מזוהה במיוחד עם לאום כזה או אחר, אני אחיה איפה שאני אוכל לחיות בכבוד ולנהות מהחיים הקצרים שיש לי. לא מעניין אותי האידיאל הגדול של עם כזה או אחר. אני יודע שגם הצד ההונגרי (שהוא הרוב אצלי) חווה בעבר רדיפות ומלחמות ורעב ומה לא. אז אולי שאני אקדיש את עצמי לשימור המורשת ההונגרית שלי בהונגריה? גם לזה אני לא מרגיש מחובר במיוחד ואני לא חושב שמטרת החיים שלנו פה זה להילחם. חירות יכולה לבוא ברגע ולהילקח ברגע. במקרים נדירים מאוד האינדיבידואל שולט בזה. וכן לפעמים שווה בהחלט להילחם על זה, שלא יהיה ספק. אני לא מרגיש שזה המקרה. אני בכוונה לוקח את הדיון מעבר לנושא היהודי, כי ככה אני רואה את העולם.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

תגידו, מישהו פה קרא את "המינפסט של השמאל הלאומי"?
http://my.ynet.co.il/pic/news/11042010/smol%20leumi.pdf
(המסמך שעכשיו עורר סערה כשצומת ספרים הורידה אותו מהמדפים בעקבות לחץ של אנשי ימין - צעד מזעזע לדעתי)
אני התחלתי עכשיו, בגדול זה נשמע כמו "מתן בריל כותב ספר", אם כי יש שם המון המון דברים שאני מזדהה איתם. הלוואי וזה באמת היה השמאל פה.
ניחוש שלי: ניר-מתן-רן-טל לא ממש יאהבו/יזדהו.
אשמח לשמוע מה דעתכם.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

DivineComedy כתב:מתן, שנאה, אלימות, מלחמות ורדיפה זה לא מונופול של העם היהודי. הדברים האלה יקרו תמיד כלפי הרבה אנשים. גם היום מעל 50% מהאנשים בעולם חווים שנאה או/ו רדיפה יום יום. רק תבחר מקום ואני אמצא לך מי שונא את מי ולמה.
למרות שהיטלר רצח רבע משפחה שלי, אני לא מוכן להקריב את החיים שלי למען הצלת הציונות או האידיאל היהודי בארץ ישראל. פשוט לא מוכן. והסיבה שכך היא שאני לא רואה את זה קורה. אני לא רואה את העתיד. אם היינו חיים פה מדינה מאוחדת, בריאה, ובעלת ערכים הומניים, ורק התמודדות עם אויבים מבחוץ, אני לא חושב שהייתי מחפש לעזוב. אבל זה לא המצב. ובגלל זה אני לא מוכן להקריב את העתיד שלי למען משהו שאני לא מאמין בו. את החיים חיים מרגע לרגע (אני לפחות), אני לא מרגיש מזוהה במיוחד עם לאום כזה או אחר, אני אחיה איפה שאני אוכל לחיות בכבוד ולנהות מהחיים הקצרים שיש לי. לא מעניין אותי האידיאל הגדול של עם כזה או אחר. אני יודע שגם הצד ההונגרי (שהוא הרוב אצלי) חווה בעבר רדיפות ומלחמות ורעב ומה לא. אז אולי שאני אקדיש את עצמי לשימור המורשת ההונגרית שלי בהונגריה? גם לזה אני לא מרגיש מחובר במיוחד ואני לא חושב שמטרת החיים שלנו פה זה להילחם. חירות יכולה לבוא ברגע ולהילקח ברגע. במקרים נדירים מאוד האינדיבידואל שולט בזה. וכן לפעמים שווה בהחלט להילחם על זה, שלא יהיה ספק. אני לא מרגיש שזה המקרה. אני בכוונה לוקח את הדיון מעבר לנושא היהודי, כי ככה אני רואה את העולם.
סבבה, אני לא חושב שהראייה הזאת היא לא הגיונית. היא מאוד הגיונית ואני יכול להזדהות איתה לחלוטין. אבל אני לא חושב שתמצא מדינה שתענה בצורה מוחלטת על התנאים שאתה דורש ממדינת ישראל. בכל מדינה אחרי מספיק זמן, תמצא את התחלואים, השנאה, והאלימות- לצערי זה המין האנושי.
הייתי רוצה להאמין שהעם היהודי, בטח ובטח במדינה שלו, יכול לתת דוגמה אמיתית לשאר העמים כפי שהוא רוצה לצייר את עצמו לעולם. העם היהודי והדת היהודית נסמכים על רעיונות ומוסר מדהים ביופיו, מלא ועמוק והגיוני ואחראי- לא צריך להיות דתי כדי להעריך ולהבין את עיקרי הדת הזאת. כל המלחמות הדתיות שעל מזבחם יוצאים אנשים למאבקים מטופשים בינם לבין עצמם (הקברים, החניון, ארץ ישראל השלמה וכו') לכולן אין בסיס אמיתי בדת היהודית, אלו רעיונות אינטרסנטים של אנשים שמעוותים את המוסר הדתי לפי מה שנוח להם.
אני רוצה שמדינת ישראל תהפוך לדוגמה, לסמל לדו קיום וחיים בכבוד ואתה יכול לקרוא קצת על הרמב"ם כדי להבין שאין סתירה בין אהבה אמיתית של הדת היהודית והכבוד לדתות אחרות ולתרבות שהם הביאו איתן- אבל בשביל להגיע לשם צריך להילחם בהרבה גורמים רעים מסביב, זה לא נוחת עליך סתם כך בגלל שאתה רוצה את זה.  
ושוב אני אחזור- לכל אחד היום יש זכות לחיות איפה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה. אני מתעצבן על החוצפה של הטפות המוסר הצדקניות והנגועות באנטישמיות מוסווית שמגיעות מיהודים וישראלים בחו"ל שניתקו את הגורל שלהם מהארץ הזאת אבל תמיד יש להם מה לומר ולהטיף לאנשים שכן חיים כאן. תתעסקו בחיים שלכם- זה מה שרציתם לא? לא לדאוג ולא להתעסק כל היום ב"לכלוך" הישראלי. אז תעזבו אותנו "המשוגעים" בשקט ותחיו את החיים המנותקים והנפלאים שלכם שם!
טל- הוצאתי דרכון גרמני לא כדי לרדת מהארץ, מצטער אבל זו לא הייתה המוטיבציה שלי בגיל 18 כשהוצאתי אותו. לאשתי יש דרכון אמריקאי בגלל שהיא נולדה שם ולא כדי לרדת מהארץ.  
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:תגידו, מישהו פה קרא את "המינפסט של השמאל הלאומי"?
(המסמך שעכשיו עורר סערה כשצומת ספרים הורידה אותו מהמדפים בעקבות לחץ של אנשי ימין - צעד מזעזע לדעתי)
אני התחלתי עכשיו, בגדול זה נשמע כמו "מתן בריל כותב ספר", אם כי יש שם המון המון דברים שאני מזדהה איתם. הלוואי וזה באמת היה השמאל פה.
אשמח לשמוע מה דעתכם.
http://e.iol.co.il/?w=/221/1662727
במיוחד בשבילך- אבל שתדע שלא קראתי את המסמך הזה עדיין כי קצת קשה לי עם הכותרת הפופוליסטית שלו. אני אקרא ואגיב כמובן....
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

טל- הוצאתי דרכון גרמני לא כדי לרדת מהארץ, מצטער אבל זו לא הייתה המוטיבציה שלי בגיל 18 כשהוצאתי אותו. לאשתי יש דרכון אמריקאי בגלל שהיא נולדה שם ולא כדי לרדת מהארץ.
אז למה הוצאת דרכון גרמני, בשביל היופי? למה אשתך לא מחזירה את הדרכון האמריקאי?
או אם המדינה תפסיק להיות דמוקרטיה
אתה בעצמך אמרת שישראל היא לא דמוקרטיה.
הגזענות, האפליה והלאומנות מגיעים ממקומות עתיקים מאוד שתוך כמה דורות או יחוסלו לגמרי או ישתלטו על המדינה
הם כבר השתלטו אם לא שמת לב , או אם אתה מנסה בכוח לעצום את העיניים. בעצם אתה לא עוצם, אתה הרי נהנה לחוות את זה כל שבוע בשייח' ג'ראח נכון?
אם ניתן לחרדים ולגזענים מכל העדות להשתלט על המדינה- אנחנו נהפוך למדינה אלימה וחשוכה
הם כבר השתלטו וישראל היא מדינה אלימה וחשוכה.
מבחינת העולם מסביב, בטח הנוצרי, מדינת ישראל זה פתרון מצויין- ככה אפשר להיפטר מהיהודים אצלם בלי להיראות אנטישמים,
איזה קשקוש וכמה יהודים בדיוק מעניין אותם לבוא לארץ? טוב להם איפה שהם גרים.
מותר לי לומר לאנשים שישראל זו מדינה מדהימה, שירושלים זו העיר הכי יפה בעולם, שרוב האנשים כאן הם לא ברברים ולא גזענים אלא אנשים חמים שכיף לחיות לצידם
ולי מותר להגיד ההיפך, שאין שום דבר מיוחד בירושלים ושרוב האנשים הם ברברים וגזענים.
אבל אני לא חושב שתמצא מדינה שתענה בצורה מוחלטת על התנאים שאתה דורש ממדינת ישראל
וגם אם הוא לא ימצא מוחלטת, האם הוא לא ימצא מקום יותר טוב ממדינת ישראל כיום?
הייתי רוצה להאמין שהעם היהודי, בטח ובטח במדינה שלו, יכול לתת דוגמה אמיתית לשאר העמים כפי שהוא רוצה לצייר את עצמו לעולם
גם אני הייתי רוצה, אבל גרתי מספיק שנים כדי להבין שאין לזה סיכוי ומה שקורה זה בדיוק ההיפך.
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

איזה מדינה דמוקרטית וליברלית ישראל, מחרימים לאנשים iPad במכס? כואב למכס הלב שלאנשים בא לקנות בחו"ל, כמו פעם לפני 20 שנה שהיו מנסים לתפוס אנשים שקנו דיסקמנים, וידאו וכל מיני מכשירי חשמל.
http://finance.walla.co.il/?w=/3/1662831
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אשמח לשמוע מה דעתכם.
אברהם- קודם כל רוב הדברים שנאמרים במסמך הזה הם באמת מאוד תואמים לדברים שכתבתי כאן קודם (ואני לא מכיר את האנשים שכתבו את המסמך הזה) בסוף אחרי כל הכעס הגדול עלי אתה מסכים עם הרבה מהדעות שהצגתי כאן? אתה יכול לתת חוות דעת אחרי שסיימת לקרוא אותו?
יש המון טעויות במסמך הזה. גם בנושא קפיטליזם בישראל ובמערב, גם בנושא 242 ו-338, גם בנושאים אחרים שהדעה כלפיהם יותר תפלג מאשר תאחד.
לדוגמה- לומר שמפעל ההתנחלויות הוא מפעל שלא מייצר כלום מלבד אפרטהייד זו אמירה מטומטמת של אנשים מתנשאים. בכלל השימוש במילה אפרטהייד מראה קיצוניות וחוסר שיקול דעת.
הגעתי עד עמוד 32 ונמאס לי קצת, אני אמשיך אח"כ....
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

אשמח לשמוע מה דעתכם.
ניחשת נכון. קראתי אותו כשהוא יצא, קראתי עוד פעם רק כדי לסבר את האוזן.
זוהי דיעה, וככל הדיעות היא לגיטימית. יש דברים שאני מסכים - יציאה מהשטחים כדי להציל את עצמנו, קפיטליזם חזירי (למרות שאלדד ניב, מכותבי המסמך, היה חלק ממנו לא מעט שנים) החסרון בדגל ישראל בהפגנות השמאל ויש עוד כמה ששכחתי לציין. אני יותר ממסכים על כך שמי שלא מתגייס לצבא צריך לתת סוג של שירות למדינה. הבעיה שלי (והיא שלי ולא של המסמך) היא שהוא לא עורר בי פרץ של אידאליזם ופטריוטיות. אני לא חושב שזה אקט פטריוטי להחזיר שטחים, אני חושב שהוא הומני. אני לא חושב שעובדיה יוסף צריך להוות מגשר בין התרבויות בישראל, אני חושב שעצם המחשבה על-כך היא חולי בפני עצמו. והכי חשוב - אני לא חושב שהמסמך הזה גורם לאנשים "לעבור" לשמאל. אם המסמך הזה מדבר על כמה האשכנזים הם חארות והרסו (תוך כדי בנייה מסתבר) את המדינה - אז כנראה שמי שכתב את המניפסט לא חושב שמזרחי יתחיל לקרוא אותו.
בקיצור - לא בשבילי. הלוואי ויעורר פה איזו זיקפה לאומית אצל מישהו. ניחוש שלי - יש אולי ביצה שזזה קצת שמאלה.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אשמח לשמוע מה דעתכם.
אני לא מאמין שישבתי עכשיו שעה וקראתי את הכל!
זה פשוט מסמך מבריק, ניתוח מדויק שאני לא ממש מבין איך אפשר לא להסכים איתו.
שוקרון, דווקא מאוד אהבתי ואני מסכים עם 95% ממה שכתוב שם. כמעט והפך אותי לפטריוט, חבל רק שאין לי את הבסיס של התחושה הלאומית שהמסמך הזה אמור לעורר.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

מה??!! ניר, הפתעת אותי! (לטובה). הייתי בטוח שאתה ציניקן מדי בשביל מסמך אידאליסטי כזה...
:)
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

תראה, אם אתה חושב שבעקבות המסמך הזה שיניתי את דעתי על דת, לאומנות, פונדמנטליזם או האנושות בכלל, אז ממש לא.
אבל כתיאור של המצוי, תיאור החזון והדרך לפתרון אמיתי ונכון של המצב פה, אני לא חושב שראיתי משהו יותר מדויק. הלוואי והלוואי וזה היה השמאל פה.
שלח תגובה