אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי avrahamshuk »

טוב, אני כבר פשוט לא יכול לסבול את הקשקוש הזה יותר.

http://www.haaretz.com/hasite/spages/1151658.html
ולכן:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1160050.html

ממתי פייסבוק הפך למקור מידע אמין - נשגב מבינתי.
וזה לקח בדיוק שתי אלפיות השניה לגוגל.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אז מה הנקודה? גלעד ארדן הוא אפס שמתיר לירות בכלבים משוטטים.
that is all there's to it
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

באותה מידה שר הבריאות הנהדר שלנו יכול להציע לצלוף באנשים חולי איידס או שחפת.
גם לצלוף בציפורים שעלולות להפיץ את שפעת העופות מחדש.
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:אז מה הנקודה? גלעד ארדן הוא אפס שמתיר לירות בכלבים משוטטים.
that is all there's to it
הנקודה פשוטה - מאז ומתמיד פקחים יכלו לירות בכלבים משוטטים, אבל זה לא הפריע פה ובפייסבוק לאף אחד.
ארדן החליט מטעמים הומניטאריים להפסיק עם זה, אבל כשזה קרה לא שמעתי על אף עצומה שתתמוך בו, או בכלל תתיחס לנושא.
לאחר שפנו אליו מדענים, רופאים ואנשים שיותר מבינים בסיפור הזה, הוא השתכנע שהדבר הנכון לעשות הוא להשיב את הסמכות של הפקחים לירות בכלבים משוטטים כדי למנוע התפרצות של כלבת.
נשמע לי כמו התנהלות תקינה מאוד.
אם כבר הקבוצה צריכה להיות נגד הפרופסורים, ולא נגד ארדן. אבל ממילא מקימי הקבוצה שמו להם מטרה לצלוב את ארדן אז למה לא? העיקר שאין להם מושג על מה בכלל הם מדברים. מספיק לקרוא חלק מהדעות על קיר הקבוצה כדי להבין שזה סתם עדר של אנשים פוחזים שמצטרפים לכל קבוצה מתלהמת כזאת או אחרת בפייסבוק.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

כאחד שעסק רבות במחלת הכלבת בארץ, אני יכול להגיד שיש נוהלים מאוד ברורים לירי על כלבים משוטטים. שלא תחשבו שיש אנשים שמסתובבים חופשי עם שוט-גאן ברמת הגולן מחפשים לטבוח בכלבים, ממש לא. המהלך של ארדן (כמו עם איסור הנגינה בבית) נובע מבורות ונסיון להרוויח כמה נקודות זכות אצל אוכלוסיה כזו או אחרת - הלא-מעשנים בחוק העישון, הזקנים בחוק הנגינה, ואוהבי בעלי-החיים בחוק הנ"ל. אני כחובב מושבע של בע"ח ובעיקר כלבים יכול לומר שאותי הוא לא קנה.
לא אכנס לפרטים הטכניים של מדוע זוהי אחת הדרכים למנוע התפרצות כלבת בארץ, שמתחילת השנה התגלו בה 17 בע"ח נגועים, אבל זהו בהחלט נדבך חשוב (ביחד עם פיזור חיסונים ועזרה מאזרחים) לכך שמאז 2003 אף אדם לא חלה במחלה בישראל.
ואנקדוטה לסיום: בפקודת מטכ"לית 33.0221 היה עד לשנת 2005 נוהל פתיחה באש של קצין (בדרגת סרן ומעלה) על בע"ח משוטט. תודה לאל שאת זה כן שינו בצבא. כפי שהנוהל מתקיים היום - אין סיבה להפסיקו.
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

לא הבנתי:
אתה בעד לאפשר את המצב הקיים שבו תחת נסיבות מאוד מסוימות מותר לפקח לירות בבעל חיים?
אם כן - זה בדיוק מה שארדן עשה. חתם על הארכת הסמכות הזאת.
אם אתה נגד כל ירי שהוא - זה מה שארדן רצה לעשות, אבל חזר בו כשמומחים הזהירו אותו שזה צעד מסוכן.
בקיצור - מה אתם רוצים ממנו? למה נראה לי שאם זה היה ניצן הורוביץ אז לא היית אומר מילה?
אני חושב שמה שארדן עשה בסוף בפועל הוא הדבר הנכון, מכיוון שהוא הקשיב לעצת המומחים ממנו (וממני) בנושא. לדעתי זה לא מראה על בורות אלא על רצינות ורצון טוב.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

אתה לא חושב שהבסיס להצעת חוק בנושא שאין לך מושג בו (כי מה לעשות שמדינת ישראל היא אחת היחידות בעולם המערבי שרוב ממשלתה אינה מורכבת מאנשי מקצוע) הוא להיוועץ עם אנשי מקצוע?
או כמו שכתוב בתנ"ך: "נעשה ואחר-כך נחליט"? :shrug:
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אישית אין לי בעייה עם המתה של כלבים משוטטים כדי שלא יעבירו מחלות, אבל הדרך שבה זה מוצג היא מעוררת כעס.
מה הבעייה שפקחים יאספו את כל הכלבים המשוטטים למתקן ושם ימיתו אותה בצורה קצת יותר דיסקרטית מאשר לירות בהם ברחוב? הבעייה קיימת וצריך לפתור אותה אבל למה תמיד בצורה כל כך מעוררת פרובוקציות?
ארדן הוא שר פופוליסט- אין לו כיון מסויים, הוא יורה לכל כיוון כדי להשיג הון פוליטי בבוא הזמן. זה מאוד הציק לי בזמנו, אבל בממשלה שעסוקה יותר בעצמה מאשר בעם שהיא צריכה לשרת, ח"כ כמו ארדן לפחות עושים משהו מועיל לסביבה.  
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

ufomatan כתב: מה הבעייה שפקחים יאספו את כל הכלבים המשוטטים למתקן ושם ימיתו אותה בצורה קצת יותר דיסקרטית מאשר לירות בהם ברחוב? הבעייה קיימת וצריך לפתור אותה אבל למה תמיד בצורה כל כך מעוררת פרובוקציות?
1. את הכלבים שניתן לאסוף - אוספים.
2. את מי לא ניתן לאסוף? כלבים שאתה מסתכן בחשיפה לרוק של הכלב בכדי לאסוף אותו, או בע"ח שהסימנים עליו מעידים באופן ברור שהוא נגוע במחלה.
3. איפה פה הפרובוקציה? הדבר נעשה הרחק מעיניו של הציבור, באיזורים פתוחים כמעט תמיד.
תמונה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Mars Volter כתב:אתה לא חושב שהבסיס להצעת חוק בנושא שאין לך מושג בו (כי מה לעשות שמדינת ישראל היא אחת היחידות בעולם המערבי שרוב ממשלתה אינה מורכבת מאנשי מקצוע) הוא להיוועץ עם אנשי מקצוע?
או כמו שכתוב בתנ"ך: "נעשה ואחר-כך נחליט"? :shrug:
א. אני שמח שאני ואתה רואים את הנושא הזה עין בעין. לפי מה שכתבת אני מניח שלא תצטרף לקבוצה בפייסבוק. (שהיא היתה הדיון..)
ב. אני לא יודע מה המחקר שארדן עשה או לא עשה לפני שהוא החליט לא להאריך את רשיונם של הפקחים. אבל אני אתן לו להינות מהספק שהוא כן עשה מחקר כלשהו ולא שלף מהאצבע, כי אחרת לא נראה לי שהוא היה מתחשב בדעת המומחים. אולי הוא פשוט הוזן במידע מוטעה ממקורבים או לוביסטים.
והכי חשוב!!: אין פה שום הצעת חוק! גלעד ארדן לא "הציע" שום דבר. הוא בסך הכל חשב לא להאריך את רשיונם של הפקחים לירות בכלבים. ברור שבמצב כזה המחקר הוא קצת פחות מעמיק.
מה גם שאני בהחלט מסכים איתך שזה חמור שבמדינה אין הרבה ח"כים שהם אקדמאים ומומחים בתחומם. אבל גלעד ארדן הוא בעל תואר שני במדעי המדינה, והוא העביר גם לא מעט חוקים מאוד חשובים. נראה לי שמה שקרה במקרה הזה הוא נטו עליהום על ארדן מצד אנשים שלא ממש אוהבים אותו, ללא קשר לעניין הספציפי הזה.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני מציע לירות בח"כים משוטטים בכנסת. הם מעבירים דברים הרבה יותר חמורים מכלבת.
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:
ufomatan כתב: מה הבעייה שפקחים יאספו את כל הכלבים המשוטטים למתקן ושם ימיתו אותה בצורה קצת יותר דיסקרטית מאשר לירות בהם ברחוב? הבעייה קיימת וצריך לפתור אותה אבל למה תמיד בצורה כל כך מעוררת פרובוקציות?
1. את הכלבים שניתן לאסוף - אוספים.
2. את מי לא ניתן לאסוף? כלבים שאתה מסתכן בחשיפה לרוק של הכלב בכדי לאסוף אותו, או בע"ח שהסימנים עליו מעידים באופן ברור שהוא נגוע במחלה.
3. איפה פה הפרובוקציה? הדבר נעשה הרחק מעיניו של הציבור, באיזורים פתוחים כמעט תמיד.
תשמע- אתה כנראה בעל נסיון גדול משלי בעניין. למה לא אוסרים על ייבוא של כלבים לארץ, או מפחיתים את כמות הייבוא לארץ?
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גלעד ארדן הוא אחד מגדולי הפופוליסטיים בכנסת, הוא עוד היפר-אקטיבי מימיו בצעירי הליכוד ומאחורי רוב ההצעות שלו אין ממש מחשבה כי ככה עובדת הפוליטיקה בארץ - קודם נחוקק את החוק, אח"כ נראה מה העלויות והבעיות ואז נתחיל לעשות את הקומבינות והשינויים.
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

הכלבת בארץ נובעת ב-99.9% מהסתננויות של כלבים מירדן, סוריה ולפעמים מצרים. אם זה באמת מעניין אז יש מפה של אירועי כלבת בישראל איפה ומתי - .
.http://agri3.huji.ac.il/~yakobson/rabheb/mapa2010.html
כפי שניתן לראות, כל מקרי הכלבת הם ליד הגבולות של המדינה, ישראל היא אחת המדינות המתקדמות ביותר בנושא הטיפול בכלבת (יותר מארה"ב למשל). מצבנו טוב, שארדן ישב בלול.
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

לאנגליה למשל אפשר להכניס כלבים ממדינות אחרות מחוץ לאיחוד האירופי רק אם אתה מכניס אותם לחצי שנה הסגר (זאת על מנת למנוע כלבת). כלבים ממדינות האיחוד האירופי שמצוידים בפספורט מיוחד של כלבים שמראה בדיקות דם ובדיקות רפואיות אחרות, יכולים לעבור ממדינה למדינה.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

שליחה על ידי Sentient 6 »

אוי בדיוק דיברנו על זה ושברנו את הראש איך נכנס את הכלב שלנו לשם כשנעבור לגור באנגליה. אפשר נגיד לעשות חצי שנה במדינה אחרת של האיחוד ואז לעבור לאנגליה זה הפתרון הכי טוב שיש אני מניח.
Sent from my Mjolnir Mark VII Powered Assault Armor
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

http://news.walla.co.il/?w=/2/1661916

ריצ'רד דוקינס רוצה לעצור את האפיפיור!!! טחחחחחחחחחחחחחח!!!
הוא שכב עם מר גריסון מה הוא רוצה שיעזוב את כולם בשקט כבר אחרי זה הלוטרות המדברות עוד ינסו לחסל אותנו בגללו.
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

^אדיר.
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

Sentient 6 כתב:אוי בדיוק דיברנו על זה ושברנו את הראש איך נכנס את הכלב שלנו לשם כשנעבור לגור באנגליה. אפשר נגיד לעשות חצי שנה במדינה אחרת של האיחוד ואז לעבור לאנגליה זה הפתרון הכי טוב שיש אני מניח.
כן אם אתה מביא את הכלב ממדינה אחרת של האיחוד אז זה אפשרי במידה והוא היה שם חצי שנה או אם יש לך "דרכון" מיוחד של כלבים שמראה שהוא עשה את הבדיקות.
סמל אישי של משתמש
Sentient 6
דרימיסט-על

לא מכיר מישהו שמספיק חסר רגש לכלוא את הכלב שלו לחצי שנה בשביל הנוחות שלו.

ד"א באנגליה אין רוב קתולי? בטח באירלנד ישמחו לעצור את האפיפיור וגם יתלו אותו מהגומי של התחתונים הקדושים שלו. ת'כלס הבן אדם הוא חתיכת אפס שרק במוסד כמו הכנסיה הקתולית או כנסת ישראל יכול להגיע למצב של קדושה.
שלח תגובה