אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

Re: אלוהים ישמור (היה: עצמאות 60 שמח!)

שליחה על ידי avrahamshuk »

ufomatan כתב:ליאור- הייתי דתי בעברי הרחוק והחשוך. שטפו לי את המח 5 שנים בבית ספר דתי, ולכן הקביעות שלך קצת מרגיזות אותי. אני יודע טוב מאוד מה זה גוי של שבת, אני יודע בדיוק מה התפקיד שלו ביהדות. אני לא חושב שגוי של שבת זה עבודה ביהדות שצריך לשכור את שירותיו של גוי בצורה קבועה, או לשלם לו על מעשיו.
גוי של שבת זה אילוץ זה הכל, וגם אין בעייה במקרה של פיקוח נפש- לפעמים אני יודע מה אני אומר, אבל רק לפעמים.
מה שקורה במדינה שלנו זה שביבי מכר אותה לחרדים, לחלוטין! כל מה שהם רוצים הם מקבלי, לא משנה כמה גזעני, חשוך, יקר, נצלני ומכוער זה.
עזוב אותך כרגע פוליטיקה - מי שמתמצא בטרמינולוגיה ההלכתית יודע שאין בעצם המושג "גוי של שבת" עדות לגזענות. אם החרדים ספציפית מתייחסים כך או אחרת לגוי - זו סוגיה אחרת. לכן הכתבה שהבאת קצת דרמטית מדי.  
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:
ufomatan כתב:ליאור- הייתי דתי בעברי הרחוק והחשוך. שטפו לי את המח 5 שנים בבית ספר דתי, ולכן הקביעות שלך קצת מרגיזות אותי. אני יודע טוב מאוד מה זה גוי של שבת, אני יודע בדיוק מה התפקיד שלו ביהדות. אני לא חושב שגוי של שבת זה עבודה ביהדות שצריך לשכור את שירותיו של גוי בצורה קבועה, או לשלם לו על מעשיו.
גוי של שבת זה אילוץ זה הכל, וגם אין בעייה במקרה של פיקוח נפש- לפעמים אני יודע מה אני אומר, אבל רק לפעמים.
מה שקורה במדינה שלנו זה שביבי מכר אותה לחרדים, לחלוטין! כל מה שהם רוצים הם מקבלי, לא משנה כמה גזעני, חשוך, יקר, נצלני ומכוער זה.
עזוב אותך כרגע פוליטיקה - מי שמתמצא בטרמינולוגיה ההלכתית יודע שאין בעצם המושג "גוי של שבת" עדות לגזענות. אם החרדים ספציפית מתייחסים כך או אחרת לגוי - זו סוגיה אחרת. לכן הכתבה שהבאת קצת דרמטית מדי.  
הכתבה שהבאתי היא באמת דרמטית, אבל תסכים איתי שהחברה החרדית בארץ מתקצנת בצורה מפחידה! היא מנתקת את עצמה מהמדינה, מהציבור החילוני והדתי השפוי והמתקדם.
כל החיים שלי אמרו לי- רק ניתן להם את הכבוד ונשמור על החיים השמרנים שהם בחרו לעצמם. ניתן להם לעשות מה שהם רוצים בשכונות שלהם, ואז יהיה דו קיום- שטויות! החילונים קיבלו, הסכימו, נתנו כבוד. והחרדים? רק לוקחים עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד- הם צוחקים עלינו כל הדרך למדינת הלכה!
אני אתמול חשבתי שאולי כדאי במשא ומתן הבא (אם יהיה כזה בכלל) להעביר את החרדים והימין הקיצוני הדתי יחד לשטחים ביהודה ושומרון שיוחזרו. שם יוכלו להקים את מדינת יהודה שלהם חד צדדית, לשים עליהם סנהדרין ובתי דין רבניים, כל מיני פורומי תקנה יחרצו את גורלם של סוטי המין הרבים בציבור ה"טהור" הזה, יקימו לעצמם צבא ה' משלהם שילחם את המלחמה שלהם נגד הערבים שם! אולי אז נראה גיוס רחב יותר. רק שיעזבו אותנו בשקט כבר, נמאס מהאנשים האלה- אין לי טיפה של כבוד שנשארה עבורם.

מבחינתי הגורמים האלה מנסים לחתור כנגד קיומה של מדינת ישראל בדיוק כמו החמאס, החיזבאללה ואיראן- הם מבחינתי סכנה קיומית הרבה יותר גדולה למדינה מכיוון שהם חיים על חשבונה, מתקדמים ובונים כוללים וישיבות על חשבון משלמי המיסים- ושם ממשיכים להרעיל את הראש של הצעירים שלהם כנגד אותה מדינה ששילמה להם לשבת על התחת וללמוד תורה.
הם מחזיקים את הממשלה היום בביצים- משרד הפנים, משרד הבינוי והשיכון- מה צריך יותר? הכיפה על הראש או השטריימל לא מבלבלים אותי- לא מדובר כאן ביהודים ישראלים שמחזקים את מדינת ישראל, כמו שנשיא המדינה העציצי שלנו דאג להבהיר את דעתו ההזוייה. מדובר כאן ביהודים קיצונים, קנאות שלא נראתה כאן שנים, עדריות ואלימות של ציבור רחב מאוד, סחיטה ואיומים כדרך להשיג הישגים. פשוט ארגוני טרור "יהודים" כנגד המדינה!

מעניין אותי מתי אנשים במדינה הזאת יתעוררו ויבינו לאיפה הממשלה הזאת לוקחת אותנו בפעם השנייה תוך עשור וחצי- למי ביבי מוכר את שטחי הבנייה הרבים בארץ, את משרד הפנים שכל כך חשוב לכל תכנון עירוני. האם משרד הבריאות צריך לקבל החלטות בנוגע לחיים של אנשים כשהרב ועמדה הקיצונית גוברת על העמדה של כל בעלי המקצוע.
ביבי קשור קשר "היסטורי" כפי שהוא כינה אותו, למפלגות החרדיות. היחסים הפוליטים איתם חשובים לו יותר מחייהם של אזרחי מדינת ישראל, וזה כבר מוכח וברור לכל מי שמוכן להוציא את הראש שלו מהתחת שלו.

השמאל הקיצוני מסוכן למדינה? הצחקתם אותי! מי שחושב ככה הוא או מפגר או מנסה בכוונה להתנהג כמו מפגר כדי להצדיק את הקיצוניות של עצמו. עדר ישראל מוסת ומופצץ בספינים כדי שלא יראה מה באמת קורה כאן ומי באמת חותר תחת הדמוקרטיה בישראל.
מפגינים בבילעין? נעשה את השטח שטח צבאי סגור בניגוד לכל חוק בישראל.
מפגינים בשייח ג'ראח וסילוואן- נעבור שבוע אחרי שבוע על צוי בית המשפט, למרות הנזיפות הבלתי פוסקות שלו במשטרה- מי אוכף את החוק על המשטרה והצבא? כנראה שבממשלה הזאת אף אחד.
בג"צ מחליט משהו שלא מתאים לממשלה- מחוקקים חוקים עוקפי בג"צ כדי לעבור על החוק ומנסים דרך הפוליטיקה לפגוע בכח של בית המשפט העליון ופשוט לסרס אותו מול הפוליטיקאים.

מדינת ישראל הופכת מיום ליום למדינת משטרה צבאית! מדינת ש"ס וישראל ביתנו (שחלק מחבריה הצביעו בעד ההזזה של האגף- שלא יעבדו עליכם עם השקרים שלהם שוב) הולכת ותופסת יותר ויותר מקום, וישראל הדמוקרטית שבה צריך להיות החופש להביע את דעתך, בניגוד לאתוס השקרי שהממשלה מנסה לצייר לנו, הולכת ונעלמת.
תעזבו רגע שמאל וימין, עזבו רגע ערבים ויהודים- הפגנות לא אלימות נעצרות בצורה אלימה מאוד מצד המשטרה כמדיניות ברורה מאוד של הממשלה, איפה כאן הדמוקרטיה בדיוק?
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1158007.html 
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

אני הראשון שמסכים איתך בנושא הזה. אין פה לא דו קיום ולא בטיח.
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

avrahamshuk כתב:אני הראשון שמסכים איתך בנושא הזה. אין פה לא דו קיום ולא בטיח.
אברהם-הגענו להסכמה? אני צוחק :cheers:
מעציב אותי שעיר כמו אשקלון שרוב תושביה הצביעו לליכוד, יושבים עכשיו בבית, זועמים על ההחלטה המטופשת הזאת, אבל הם יעשו משהו? הם ילכו להפגין?
לא. הם מחכים שעם ישראל יפגין עבורם, שמרצ תארגן הפגנה במדינת תל אביב כדי שמשהו ישתנה.
והדבר הכי עצוב- שגם בבחירות הבאות תושבי אשקלון ילכו להצביע עבור ביבי- אפילו קופים מסוגלים ללמוד בהתניה!  
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

אלוהים ישמור:
http://news.walla.co.il/?w=/1/1659427
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

שליחה על ידי DivineComedy »

אני רוצה לראות צו סגירה לבית כנסת... בדיוק כמו למועדונים!
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

זה לא ישרת שום מטרה ולא יביא תועלת לאף אחד בדיוק כמו שעושים את זה עם מועדונים.
אבל אני דיי מזדהה עם מה שעומד מאחורי האמירה הזאת
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:אני רוצה לראות צו סגירה לבית כנסת... בדיוק כמו למועדונים!
אני רוצה לראות קורלציה בין האירוע למקום שבו הוא אירע...
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

לא הבנתי
"Everyone in the world should listen to Sigur Ros. Then maybe it'd be a better place."
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:לא הבנתי
כאשר סוגרים מקום בילוי כי אירע שם איזה מאורע כמו דקירה או רצח, כנראה שלדעת המשטרה היה קשר ישיר בין מקום הבילוי לבין האירוע. למשל אם נער שיכור רצח נער אחר במועדון שמוכר אלכוהול, כנראה שלמועדון ולאוירה שהוא משרה ולאלכוהול שהוא מוכר היתה השפעה שהביאה (בין שאר הגורמים) לרצח.
אבל אם שני בני אדם היו רבים על תור במכולת ואחד היה רוצח את השני, לא יעלה על הדעת לסגור את המכולת, שכן לא היתה לה שום קשר לאירוע, וזה היה יכול לקרות בדיוק באותה מידה במספרה או בכניסה לאוטובוס.
בדיוק אותו הדבר לגבי בית הכנסת.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

avrahamshuk כתב:
כאשר סוגרים מקום בילוי כי אירע שם איזה מאורע כמו דקירה או רצח, כנראה שלדעת המשטרה היה קשר ישיר בין מקום הבילוי לבין האירוע. למשל אם נער שיכור רצח נער אחר במועדון שמוכר אלכוהול, כנראה שלמועדון ולאוירה שהוא משרה ולאלכוהול שהוא מוכר היתה השפעה שהביאה (בין שאר הגורמים) לרצח.
אבל אם שני בני אדם היו רבים על תור במכולת ואחד היה רוצח את השני, לא יעלה על הדעת לסגור את המכולת, שכן לא היתה לה שום קשר לאירוע, וזה היה יכול לקרות בדיוק באותה מידה במספרה או בכניסה לאוטובוס.
מסכים.
בגלל זה אמרתי מקודם שזה לא ישרת שום מטרה.
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

avrahamshuk כתב:
זה שהמשטרה "חושבת" (כבר סתירה בגוף ההודעה) זה לא אומר שזה נכון. מי כמונו במדינה הזאת יודעים שלא צריך אלכוהול כדי לנהוג באלימות. אתה יודע מה? אם המקום היחיד שהיה קורה מקרים כאלה הוא מועדונים, ואללה הייתי איכשהו מבין. אבל אני לא מבין איך מועדון שהכניסה אליו הוא 18+, וקורה שם אירוע כזה שלא מעורבים בו קטינים, אני לא מבין איך הוא אחראי!! בדיוק שאני לא מבין איך בית כנסת אחראי.
אולי אם אני אדקור מישהו ליד עמדות האלכוהול בסופר הקרוב אליי ויוכיחו שהייתי שיכור, יסגרו את הסופר. נו באמת. תמיד מחפשים את הפתרון הקל.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

ניר יש משהו במה שאתה אומר.
אבל העניין הוא שמועדונים כבר הוכחו כמקומות מועדים לאלימות של שתיינים גרועים וערסים אלימים - ולכן חלה עליהם חובת הצבת מאבטחים שימנעו הכנסת כלי נשק.
לא יציאו צו סגירה מנהלי במקרה של קטטה נוסח fist fight אלא רק במקרה של שימוש בנשקים חמים או קרים, מאולתרים או סטנדרטיים. ולכן אם מתרחשת קטטה כזאת
שנעשה בה שימוש בכל כלי נשק שהוא מוצא צו סגירה מנהלי - כי האבטחה במקום כשלה במניעת השימוש בנשק...או "אמצעי חבלה", איך שתעדיף לקרוא לזה
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:
avrahamshuk כתב:
זה שהמשטרה "חושבת" (כבר סתירה בגוף ההודעה) זה לא אומר שזה נכון. מי כמונו במדינה הזאת יודעים שלא צריך אלכוהול כדי לנהוג באלימות. אתה יודע מה? אם המקום היחיד שהיה קורה מקרים כאלה הוא מועדונים, ואללה הייתי איכשהו מבין. אבל אני לא מבין איך מועדון שהכניסה אליו הוא 18+, וקורה שם אירוע כזה שלא מעורבים בו קטינים, אני לא מבין איך הוא אחראי!! בדיוק שאני לא מבין איך בית כנסת אחראי.
אולי אם אני אדקור מישהו ליד עמדות האלכוהול בסופר הקרוב אליי ויוכיחו שהייתי שיכור, יסגרו את הסופר. נו באמת. תמיד מחפשים את הפתרון הקל.
מסכים איתך במאה אחוז, אבל שום דבר ממה שכתבת לא אומר למה כן לסגור את בית הכנסת, אלא למה לא לסגור מועדון. מה גם שההודעה שלך די דמגוגית... ההבדל הגדול בין קיוסק שמוכר אלכוהול למועדון, הוא שמועדון הוא לא סתם "מקום שמוכר אלכוהול", אלא מקום שמעודד ונועד לצריכת אלכוהול, ולכן עליו לקחת אחריות (במידה כזאת או אחרת) על המתרחש בתחומו.
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

אני לא באמת חושב שצריך לסגור את בית הכנסת... זה נאמר בציניות (you should know me better)... כל העניין של להרוס לאנשים את הפרנסה בגלל כמה ערסים מפגרים הוא אידיוטי, ולא משנה איפה הערסים האלה, מועדון, בית כנסת או בכביש. והרי הם נמצאים בכל מקום.
ואחרי זה מתלוננים שיש סלקציה במועדון... סלקציה זה טוב.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

ניר שוב יש לך פואנטה שאני מסכים איתה, אבל במקום סלקציה הייתי מעדיף שיפור של החקיקה והחמרה פי כמה עשרות ממה שיש היום בתחום האכיפה.

הגעת עם אמצעי חבלה כלשהו למועדון, נקלעת לקטטה והשתמשת בנשק צריך להיות שווה בעיניי המחוקק (והאוכף) לניסיון רצח. לא הריגה, לא חבלה בנסיבות מחמירות ולא בטיח.
ואם גם כתוצאה ממה שעשית (לא אתה כמובן, אני מדבר בגוף שני לצורך העניין) אדם נהרג =רצחת. מאסר עולם. בלי עסקאות טיעון ובלי שטויות.
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

DivineComedy כתב:אני לא באמת חושב שצריך לסגור את בית הכנסת... זה נאמר בציניות (you should know me better)... כל העניין של להרוס לאנשים את הפרנסה בגלל כמה ערסים מפגרים הוא אידיוטי, ולא משנה איפה הערסים האלה, מועדון, בית כנסת או בכביש. והרי הם נמצאים בכל מקום.
לא באמת חשבתי שאתה רציני. 8-) רציתי לברר מה בדיוק הטענה שלך. ואני מזדהה במאה אחוז עם מה שכתבת עכשיו.
אבל מצד שני אני גם מבין את ההגיון בלסגור מועדון שאירע בו רצח בגלל חוסר אחריות מצד המועדון, כמו למשל שמישהו מצליח להכניס כלי נשק לתוך המועדון. כי אחרי הכל - עובדתית מועדון מועד יותר למעשי אלימות מרוב מקומות הבילוי האחרים (למעט אצטדיון טדי שמשומה עדין פתוח לציבור...)
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

avrahamshuk כתב:
DivineComedy כתב:אני לא באמת חושב שצריך לסגור את בית הכנסת... זה נאמר בציניות (you should know me better)... כל העניין של להרוס לאנשים את הפרנסה בגלל כמה ערסים מפגרים הוא אידיוטי, ולא משנה איפה הערסים האלה, מועדון, בית כנסת או בכביש. והרי הם נמצאים בכל מקום.
לא באמת חשבתי שאתה רציני. 8-) רציתי לברר מה בדיוק הטענה שלך. ואני מזדהה במאה אחוז עם מה שכתבת עכשיו.
אבל מצד שני אני גם מבין את ההגיון בלסגור מועדון שאירע בו רצח בגלל חוסר אחריות מצד המועדון, כמו למשל שמישהו מצליח להכניס כלי נשק לתוך המועדון. כי אחרי הכל - עובדתית מועדון מועד יותר למעשי אלימות מרוב מקומות הבילוי האחרים (למעט אצטדיון טדי שמשומה עדין פתוח לציבור...)
:haha:
סמל אישי של משתמש
DivineComedy
דרימיסט-על
יצירת קשר:

לא יודע מי פה מכיר את פט קונדל, אבל הוא אחד המטיפים החזקים לאתיאיזם, בלי להתנצל על כך. יש לו הרבה קטעים טובים ליוטיוב, זה אחד הטובים ביותר.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yjO4duhMRZk[/youtube]
שלח תגובה