אשכול פוליטיקה ואקטואליה

המקום שלכם לדיונים על כל מה שלא קשור לפרוגרסיב: סדרות טלויזיה, ספורט, מחשבים, סלולאר וכל האוף-טופיק העולה על דעתכם.
שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
yyzboy1928
דרימיסט-על

Re: אשכול פוליטיקה ואקטואליה

שליחה על ידי yyzboy1928 »

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3841232,00.html

התפרסם לפני כחודש.. זה פשוט מדהים.. לפעמים שאני קורה דברים בסגנון, זה גורם לי להתייבש ללבוש את המדים.. ממש, עד לרמה כזו.. וזה לא משנה אם זה מגבניקים או חיילים ירוקים.. זה עדיין הצבא.. וזה פשוט עצוב לקרוא ולשמוע את זה..
אבל שאני קורה את זה, אני לא מתפלא בכל הנוגע לכוחניות צה"ל..וזה מתחיל במפקדים, שעל כל דבר קטן יתנו לחייל תלונה(ואני מדבר על רמות שטותיות. אפילו לא דיגום) לחיילים הכי מקצועים והכי טובים שלהם. וכמה אכלתי את זה על בשרי. כל האהבה לתת תלונה לחיילים שלא יעשו יותר מידיי רעש ולא יהפכו שולחנות.. רס"ר לא ייתן תלונה לחיילים בעייתים בהתנהגותם.. כי קשה להתמודד. אבל למישהו שכן, יורק דם בשירות שלו, התלונה מתקבלת. בכבוד אפילו. וזו המגמה בצבא. וזה מתחיל בזה, ומסתיים בשתי ידיים שבורות של ילד בגלל שהוא זרק אבנים מתוך התגרות. הכל תחת הטייטל, כוחניות יתר ולא מוצדקת על חלשים ממך. זו המגמה בצבא לצערי.

לקרוא הכל.. זה מזעזע פשוט!!
קוראים לי אליעד, אבל אני רוצה שתקראו לי ג'יימי :)
|פינת הכותרות של ג'יימי. מצחיק אם לא תיכנסו| :)
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

והטוקבקיסטים של ווינט חיים בסרט פשוט
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני קורא כל פעם את ההוצאות של שוברים שתיקה וכבר אין מה לומר. אני הייתי בפגישה של החבר'ה האלה ויצאתי מהר מאוד כי הם דיברו שטויות שחלקם לא היהי נכון בכלל לגבי עופרת יצוקה, אבל חוץ מהעובדה שהחבר'ה האלה לפעמים טועים כדי להצדיק טענות כנגד מדיניות של צה"ל, רוב העדויות שם הם אמיתיות! רוב החיילים מדברים בעילום שם, והם מציגים כל שנה תמונה מאוד קשה של המצב המוסרי של חיילי צה"ל במחסומים ובנקודות חיכוך עם האוכלוסייה הפלסטינית. רוב האלימות מגובה על ידי המפקדים הישירים (שחלקם משתתף פעיל) ולפעמים אפילו על ידי מפקדים בכירים שלא שופטים או נוזפים קלות במתעללים שאיכשהו נתפסים.
אין להתעללות הזאת שום הצדקה! הכיבוש שלנו משחית את הילדים שלנו, וזה לא רק ערסים ומגבניקים! זה החיכוך הבלתי נסבל ובלתי הגיוני של ילדים בני 19 עם אוכלוסייה רעבה, ענייה, תחת כיבוש אלים, שמחפשת למרוד.
זה מה שהעולם רואה כל יום דרך יו טיוב ואתרים דומים- פלסטינים היום מצויידים במצלמות מטעם "בצלם" וכל פוגרום כזה מצד חיילים או מצד מתנחבלים מצולם ומתועד ומגיע לכל בית באירופה ובארה"ב ולכן אנשים שם מגיבים בצורה כל כך חמורה כלפי ישראל.
הדבר שהכי מעציב אותי שיש הרבה אנשים בארץ שמבחינתם זה מצב רצוי ונסבל. ושההתעללות הזאת היא פרי המרד של הפלסטינים ולכן הם אשמים במצבם- המוסר הלאומי והדתי שלנו רקוב מהשורש.
מתנחבלים כמו מהישוב יצהר שעושים פוגרומים יזומים בפלסטינים מדי יום, גם במזרח ירושלים קורה בדיוק אותו דבר ולכן יש משמרות הגנה בשייח ג'ראח כי המשטרה לא תגן על פלסטינים שם.
הימין בארץ איבד צלם אנוש כבר מזמן, אני מקווה שהוא יאבד גם את השלטון בקרוב מאוד!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
Rise up and take the power back!!!
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

פלסטינים היום מצויידים במצלמות מטעם "בצלם" וכל פוגרום כזה מצד חיילים או מצד מתנחבלים מצולם ומתועד ומגיע לכל בית באירופה ובארה"ב ולכן אנשים שם מגיבים בצורה כל כך חמורה כלפי ישראל.
ובצדק!
ה"צידוק" לשבור לילד את הידיים בגלל שהוא זרק אבנים על חייל חמוש ועטוף שכפ"ץ הוא דמגוגיה שפלה טהורה.
הרי ברור מאליו שאם החייל רק יעשה צעד תקיף לכיוונו של הילד הוא יבהל מספיק כדי לברוח ושלום על ישראל (וגם על הילד) ובזה נגמר העניין.

כבר שמתם לב מספיק שאני סוג של "סמן ימני" כאן בפורום, בהתחלה כשקראתי על המקרה ההוא אמרתי לעצמי "טוב, אם הוא מספיק בוגר לזרוק אבנים הוא גם צריך להיות מספיק בוגר
כדי לדעת שהתגובה תבוא".
אבל אז אמרתי לעצמי "בכזאת ברבריות?!"
:puke:
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

לצורך ההבהרה - אני במאה אחוז מסכים איתכם.
אבל רק כשאני אשמע גינויים כאשלה מצידם של חיילים קרביים שמשרתי עכשיו בתוך אוכלוסיה ערבית באיזורי עימות - אז אני אשתכנע באמת.
כי אני לא חושב שמישהו פה באמת יודע איך זה להיות בשמירה במחסום ימים שלמים ולהיות מוקף באוכלוסיה עויינת כשאין לך מושג איפה תתפוס את הסכין הבאה. זה כל כך שחור או לבן כמו שזה מצטייר.
אבל אין ספק - זה לא עושה טוב לנפש של אף חייל להיות בחיכוך מתמיד עם אוכלוסייה ערבית
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

אני מצטער שאני חוזר על זה, אבל אני שירתתי עם אינספור חיילים כאלה. גם בשריון, גם בתור קצין התאום וקישור בעזה נתקלתי בכל כך הרבה מקרים דומים, עשיתי מילואים חודש שלם במחסום עם מג"ב עוטף ירושלים כחלק מתכנית צה"לית של "בייביסיטר" לחיילים במחסום (דבר שתפס חלקית לצערי הרב) שנחשבים להכי קיצונים במחסומים- ראיתי הרבה דברים קורים, וראיתי מפקדים מגבים חיילים ואפילו מסתכלים מעבר לכתף לראות אם אני רואה כדי להחטיף לאיזה עצור.
התעלמות מהתופעה היא פשע, בדיוק כמו התופעה עצמה!
"אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות"- הרמב"ם
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

חזרה קצת אחורה- ראיון מרתק בניו יורקר משנת 2003 עם הנסיך בנדר מערב הסעודית שהיה מעורב מאוד במשא ומתן בקמפ דיוויד- מבחינתו אין ספק מי אשם בכישלון השיחות שם ובסירוב לשלום- יאסר ערפאת ששיקר לכולם במצח נחושה- גם לעם שלו, גם לארה"ב, גם למדינות ערב המתונות, וגם לעם בישראל.
האיש שמעולם לא הוריד את המדים מעליו, והיה אחד ממשיכי דרכו של חאג' אמין אל חוסייני, מעולם לא הפך את עורו.
לצערי הרב האיש הזה לא נושל מאותו פרס נובל לשלום (שכנראה שכל אדיוט עם קשרים יכול לקבל) שהוא קיבל בדרכי מרמה וטרור.
לקרוא ולהאמין:
http://www.accessmylibrary.com/coms2/su ... 878585_ITM
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Mars Volter »

did you mean: Bandar Bush??? :haha: :haha: :haha: :haha:
תמונה
"The bigger the lie, the more they believe"
סמל אישי של משתמש
avrahamshuk
דרימיסט-על

שליחה על ידי avrahamshuk »

מתן בקשר להודעה הקודמת
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/087/881.html
שוב, אני יודע שיש הרבה בעיות ואני ממש לא מתעלם אבל אני לא מרשה לעצמי לשפוט אף אחד עד שאגיע למקומו.
Entia non sunt multiplicanda praeter neccessitatem
liordavidlior
דרימיסט-על

שליחה על ידי liordavidlior »

avrahamshuk כתב:לצורך ההבהרה - אני במאה אחוז מסכים איתכם.
אבל רק כשאני אשמע גינויים כאשלה מצידם של חיילים קרביים שמשרתי עכשיו בתוך אוכלוסיה ערבית באיזורי עימות - אז אני אשתכנע באמת.
כי אני לא חושב שמישהו פה באמת יודע איך זה להיות בשמירה במחסום ימים שלמים ולהיות מוקף באוכלוסיה עויינת כשאין לך מושג איפה תתפוס את הסכין הבאה. זה כל כך שחור או לבן כמו שזה מצטייר.
אבל אין ספק - זה לא עושה טוב לנפש של אף חייל להיות בחיכוך מתמיד עם אוכלוסייה ערבית
אני מגבניק לשעבר, שעבד 4 חודשים במחסום בפלוגה מבצעית בין היתר. המחסום שעבדתי בו היה מחסום תרקומיא, שנמצא על גבול השטחים (לא מחסום פנימי) מזרחית לקרית גת לפני חברון. המחסום שאני עבדתי בו היה די הומה אדם, ואני חייב לומר שהיה שקט יחסית מבחינת אירועים חריגים משני הצדדים. נשות ווטש היו באות רק פעם ב, וגם אז היינו בעיקר מדברים איתם ואפילו צוחקים קצת. השגרה נוראית, למזלי שירתתי שם רק 4 חודשים, יש אנשים משרתים שם 3 שנים כמעט והמוח שלך נדפק מעבודה כזאת ברמות. יש חשיבות לזה שזה מחסום לא פנימי (בתוך השטחים) אלא כמו מעבר גבול.
אירועים כמו שמתוארים בדוחות האלו אני מכיר, אבל בעיקר מאנשים שעשו איתי קורס מ"כים, ואנשים מפלוגות מבצעיות באיזור ירושלים שנתקלתי איתם בבסיס. את האירועים שמעתי מבעלי המעשה עצמם, ואני יכול לומר לך ששמעתי דברים נוראיים, שרובם ככולם נאמרו בגאווה גדולה. האופי והאווירה מאפשרת את זה, לצאת נגד זה ולומר שזה נורא פשוט יגרום לאנשים להסתכל עליך בתמיהה. אז לומר שזה קיים - כן, אני לא יודע באיזה היקף, אבל כעיקרון מה שאני הבנתי זה שככל שאתה עושה קו יותר משמִים, משעמם ונטול "אקשן" זה יקרה יותר, וכן ככל שאתה בא יותר במגע עם אוכלוסיה במחסומים וכאלה (לא במעצרים לדוגמה).
There is a huge difference between being tolerant and tolerating intolerance" - Ayaan Hirsi Ali"
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:did you mean: Bandar Bush??? :haha: :haha: :haha: :haha:
אההה אז אם הוא לא שונא יהודים אז הוא שקרן? די כבר עם ההלקאה העצמית הזאת! הוא היה אחד האנשים הכי מקורבים לערפאת במשא ומתן, והוא יכול העיד ממקור ראשון על השקרים הגדולים שערפאת פיזר לכל עבר.
כל אחד אפילו פלסטינים שעבדו תחתיו מאשימים אותו בכישלון קמפ דיוויד. רק השמאל הקיצוני ההזוי ושונא עצמו, מאשים את ברק.
כל ערבי שלטובת ישראל הוא משת"פ ושקרן, וכל מי שמציג שנאת ישראל אמיתית הוא נאור?
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

חחחחח... לא.
אבל כל מי שמעשן סיגר בבית-הלבן בזמן שארה"ב עולה בלהבות (אני בטוח שראית את פרנהייט) וגונב מיליארדים מעמו הסעודי, לא כ"כ בעמדה לשפוט מישהו.
תמונה
ufomatan
בריל!

שליחה על ידי ufomatan »

Mars Volter כתב:חחחחח... לא.
אבל כל מי שמעשן סיגר בבית-הלבן בזמן שארה"ב עולה בלהבות (אני בטוח שראית את פרנהייט) וגונב מיליארדים מעמו הסעודי, לא כ"כ בעמדה לשפוט מישהו.
אה ושכחתי כמה מייקל מור הוא קול האמת בעולם שלנו- אתה באמת מאמין לכל השקרים שלו? הוא דמגוג מהסוג הכי גרוע כי האו מציג את עצמו נאור ואמיתי!
אני לא חושב שכל ערבי שתומך במערב הוא לא בעמדה לשפוט מישהו, הרי הוא היה הנציג הסעודי למשא ומתן והיה מקורב מאוד מאוד לערפאת- תן לי עוד אחד שהיה בעמדה כל כך מקורבת ואומר משהו אחר?
סמל אישי של משתמש
Mars Volter
דרימיסט שרוף

ת'אמת שכל מה שציינתי כאן בנדאר עשה, וגם הודה בזה, אתה מוזמן גם לראות את קטע הוידאו - ולא רק להגיב אליו.
מעבר לכך, אני לרגע לא מתווכח איתך שערפאת evantually will go down in history כאחד העריצים המכוערים של 20 השנים האחרונות. אבל העולם והפסלטינים כ"כ עיוורים מהכיבוש, שרק כשהוא יסתיים הם יעשו את חשבון הנפש ויודו שהוליכו אותם שולל.
ומייקל מור, על כל כשליו, הוא בנאדם שאני מציע לך להסיר בפניו את כובעך. האומץ שלו והתמיכה הבלתי-מסוייגת שלו במעמד הפועלים בארה"ב ראויה להערצה ע"י כל האנשים האנטי-ממסדיים באשר הם.
והערה לא פוליטית לך מתן - באמת שאני אומר את זה באהבה: לעיתים אתה לא כ"כ מבין מה אנשים כותבים פה וישר בונה לך איזושהי קונספציה מוטעית. אולי כדאי לנסות קריאה עמוקה יותר של הדברים. :)
תמונה
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

כל כך נכון
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f1z7MC6Vg6E[/youtube]
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

מסכים...
אני לא רוצה רק לדמיין איזו נבואת זעם הייתה יוצאת אם היו עושים את הקטע הזה עם בן גוריון
I am responsible when anyone, anywhere, reaches out for help. I want my hand to be there
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

בלגיה בדרך להיות המדינה הראשונה באירופה שתאסור על לבישת הבורקה והניקאב בציבור:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/ma ... urqa-niqab

החלטה מצוינת, לצערי באנגליה אני לא רואה החלטה כזאת עוברת בגלל שיש יותר מדי יפי נפש, אבל אולי אם כמה מדינות יותר גדולות וחשובות מבלגיה באירופה (כמו צרפת למשל) יילכו בכיוון הזה (בצרפת האיסור הוא בבתי הספר ועדיין אין איסור ציבורי) אז אנגליה תהיה חייבת גם. אין לי בעיה לראות את הנשים שעוטפות את השיער בצעיף כמו שאין לי בעיה לראות נשים דתיות עם כיסוי ראש או חרדים עם כובע או מוסלמים עם כיסוי ראש כלשהו. ברגע שזה הופך ל"כלא מהלך" (כמו שסרקוזי קרא לזה), אז מתחילה הבעיה, כי זה פשוט לא מתאים לאופי המקום והחברה. מעניין יהיה לראות כיצד אירופה תתמודד עם האיסלאם בשנים הקרובות - הבחירות האחרונות לפרלמנט האירופי הראו התחזקות של מפלגות המרכז-ימין באירופה כמעט בכל המדינות ובהולנד יכול להיות שבבחירות ביוני תהיה ממשלה בראשותו של חרט וילדרס שנחשב ימין קיצוני בגלל שהוא מעז להגיד מה שהוא חושב על המוסלמים.
סמל אישי של משתמש
Rysher
דרימיסט שרוף

שליחה על ידי Rysher »

וואו אני מופתע שהתקשורת לא התמלאה עדיין באיומים מצד האיסלאם לצאת לג'יהאד נגד בלגיה ושאחמדינג'אד לא קורא להחרים את הוואפל הבלגי :whistle:

טל, לצערי החלום הרטוב הזה שלך לא יתגשם לדעתי.
גם יפי נפש יש באופן כללי בכל אירופה...היבשת הזאת בדרך להפוך לאיסלאמית בדיוק כמו המזה"ת
טל רודס
שגריר הפרוגרסיב
יצירת קשר:

שליחה על ידי טל רודס »

גם אם היבשת תהפוך לאיסלאמית זה לא יהיה בתקופת חיי, אני לא מודאג. מה שכן, אני רואה התעוררות באירופה בכל מיני מדינות וזה סימן טוב.
שלח תגובה